Sari la conținut

Asrael

Membru
  • Număr conținut

    54
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Asrael

  1. Asrael

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Referitor la problema rezervei: nici la mine nu a functionat vreo data (virago 535 din 1991 eu o am de 3 ani) asa ca am scos de tot comutatorul, iar sub rezervorul principal am demontat acea valva cu robinet si am vazut ca are 2 furtunase cu filtru in capat de lungimi diferite: clar cel scurt pt rezeerva. Asa ca pe cel lung l-am taiat (la baza ca sa pot pastra filtrul din varf) la nivelul celui mic. Acum e ca si cum ar fi permanent pe rezerva. Imi aduc aminte ca am pus o data 11 litri in ea, si nu eram pe 0 cu benzina. Oricum la 180 km parcursi caut benzinarie (km pracursi mixt nu numai urban). Asta a fost solutia mea.
  2. Asrael

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Legat dde intalnire : Eu personal sustin sa ne vedem in zona sibiu (sunt din Tulcea, deci vin destul de departe). La munte e aerul mai curat, in august e mai bine la munte caci la campie e cald. Iar pe la brasov e putin mai scump. Inca un aspect, eu dupa 15 august nu mai pot pleca in nici un week-end. Nu vreti sa ne vedem pe 8-9-10 august?
  3. Referitor la hotararea din tulcea cu privire la circulatia moto, este interzisa intre 23:00 si 05:00, exceptie centura. Mare grija ca unii motoristi au luat amenzi.
  4. Asrael

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Salutare, Noi (eu sotia si un virago 535:) ) venim prin zona Brasov, Sibiu in ptima saptamana din august si putem sa ne vedem sa discutam si in persoana. E bine sa lasam si cate un nr de tel sa ne gasim prin tara cand mergem, ca de, nu luam si net-ul dupa noi. Ne vedem si pe grupul de facebook.
  5. Asrael

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Salutare Buna idee cu intalnirea. Noi (eu si sotia) vrem sa mergem anul acesta pe transalpina si pe la Sarmisegetuza Regia pe la inceputul lui august. Poate ne vedem pe acolo daca se stabileste ceva. Sa nu ploua. Are cineva idee cum e drumul intre orastie si sarmisegetuza?
  6. Asrael

    ACCESORII HOME MADE

    Salut, Ma intereseaza sa cumpar un set de comenzi avansate pentru virago 535, SH sau home-made. Stie cineva un contact a unei persoane care face asa ceva, sau vinde? Pe ebay am vazut si depaseste cu mult bugetul. Multumesc
  7. Asrael

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Salut, Ma intereseaza sa cumpar un set de comenzi avansate pentru virago 535, SH sau home-made. Stie cineva un contact a unei persoane care face asa ceva, sau vinde? Pe ebay am vazut si depaseste cu mult bugetul. Multumesc
  8. Asrael

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Solenoidul pe care il vezi este pt a comuta de pe normal pe rezerva. Atasat de el inauntrul rezervorului sunt doua tuburi cu filtre la capete paralele intre ele unul mai lung pt normal si unul mai scurt pt rezerva. Robinetul pe care il vezi cu FUEL, din cate stiu eu este, pentru a inchide complet alimentarea atat pe normal cat si pe rezerva. Eu am scos acel dispozitiv pentru a anula rezerva, pt ca oricum nu imi functiona butonul de comutare.
  9. Asrael

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Salut, Eu am un virago 535 din 1991, cumparat acum 2 ani. Ca orice nou cummparator de motor ma duc sa ii schimb uleiuri, filtre, pneuri (erau prea uzate) si ii fac o curatare si o ajustare de carburatoare la un service. Apoi plecam in tara, din Tulcea la Buzau la intrunire cu gandul sa mergem apoi la Sibiu si Cluj. La buzau incepe sa se auda un zgomot metaliic un huruit si imi tot moare motorul, Il tot repornesc si merg asa incet incet. La buzau constat ca imi uda bujiile. Decidem sa mergem spre sibiu via Brasov la un service (poate e o problema mica). Zgomotul metalic persista, tot imi moare motorul si nu merg mai reede de 50 km/h ca huruie rau. La 80 de km de Brasov incepe sa mearga intr-un singur piston si la un momendat moare. Nu mai pornea. O ducem cu duba la Brasov la service unde se apuca de lucru sa vada ce e cu ea. Zgomotul metalic era de la niste suruburi de volanta care nu pute fi prevazut de nimeni, asta s-a rezolvat rapid. Motorul nu a cedat in drum de la acest lucru, ci de la carburatoare. Piesele de la carburator nu erau puse pe repere, cel putin una, una in forma de ac metalic (nu sunt mecanic deci nu stiu exact denumiri). Si de acolo problema cu inecatul bujiilor cu mers intr-iun piston si cedatul. Apoi am mers de la Brasov la Sibiu, apoi la Cluj, Autostrada spre TL fara nici o problema. Acestea s-au petrecut in August. Pe 31 decembrie ma plimbam, motorul a pornit la prima tura (cu soc tras, normal). Tin sa mentionez ca releul e cel original. Intradevar, iarna daca sta 2 saptamani la frig nu mai porneste, baterie moarta. Alte probleme semnificative eu nu am avut.
  10. Asrael

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Salut, Incearca la ivas moto in galati, cei din tulcea se duc si pe aici. http://www.ivasmoto.ro/ Am auzit pareri bune despre ei, ami ales ca sunt si ei motoristi.
  11. Asrael

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Problema cu pornirea am avut o si eu. Asta inainte sa reglez carburatoare. Tot asa trebuia sa trag de maneta. In mod normal la pornire cu soc NU trebuie sa tragi de maneta. De pornit deocamata trag socul. Si nu am probleme. Pornese din prima si cat imi pun casa geaca si vesta o las asa appoi inchid socul.
  12. Asrael

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Multumesc oficial pe aceasta cale pt topcase. Azi l-am montat si sunt foarte multumit. In alta ordine de idei, am scos filtru de aer si am facut o tura sa vad daca consumul meu de 5- 5,5 l/100 km e de acolo. Si se pare ca da. Consum fara filtru de aer este de 4,33 l/100km. Ma asteapta cheltuieli Multumesc cristi 57 pt idee.
  13. Asrael

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Foarte tarea faza cu 60-70 la ora, avand in vedere pretul benzinei de azi parca ma tenteaza . Legat de curatarae motorului, partea de aluminiu, si a mea arata destul de urat, dar e de asteptat avand in vedere ca e din '91, drumuri stropite cu diverse produse antiderapante etc. Gasisem un articol acum ceva timp cum ca se curata cu jet de amestec pe baza de NaOH (soda caustica) sau sandblasting. Daca stii pe cineva care face asa ceva rezultatele sunt bune. In brasov mi-am facut ajustarile la mymoto, si pot spune ca, la cate probleme am avut cu motorul atunci (am ajuns pe platforma) au fost super. Am plecat de la brasov cu motorul pus la punct si am mers fara probleme pana la cluj si inapoi spre tulcea.
  14. Asrael

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Referitor la operatiunile enumerate, le-am facut la un service moto, mai precis in constanta (revizie - pneuri, filtre) si la brassov (partea de carburatoare, bujii), nu e complicat dar iti trebuie scule. Eu m-am ocupat de partea de vopsire (dupa cum se vede la avatar). Sunt curios daca alti posesori de virago 535 au un consum mai mic de 5 l/100 km si in ce conditii . . .
  15. Asrael

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Salut el_shmc, am si eu un virago 535 din 1991. Cand am luat-o acum doi ani, in oras imi consuma to 7 - 7,5 l/100km, si tot asa rezervorul plin se golea dupa 130-135 km. In afara daca mergeam pe la 80- 90 km/h consumul era de 5 - 5,5 l/100km. Daca mergeam cu 100-110 km/h consumul sarea la 7 l/100km. In afara mergem doi oameni pe motor. In oras mai mult singur. Asta se intampla cand am luat-o acum doi ani. La finalul anului trecut am facut urmatoarele modificari: am ajustat si curatat carbutratoare, schimbat filtru ulei (cel de aer e curat), bujii, pneuri noi, am desfiintat rezerva (oricum solenoidul de valva nu functiona asa ca am anulat-o cu totul si acum am un rezervor de vreo 11-12 litri). Dupa iarna am facut o tura de judet de 150 de km si concluzia e ca in afara imi consuma 4,5 - 5 l/100 km doi oameni pe motor, mers 80-90 cu sprinturi de 120 km/h. In oras nu am apucat sa vad anul asta, dar anul trecut in iarna tot 5 - 5,5 l/100km consuma. Nu stiu de ce am acest consum, care si mie mi se pare mare. O explicatie ar fi ca motorul e mic pentru ce duce (doi oameni, doar eu am 96 kg). O fi si vechimea? poate ne lamureste cineva. Oricum motorul a mers mult mai bine dupa operatiunile care le-am enumerat mai sus. Sper sa iti fie de folos.
  16. Asrael

    Yamaha VIRAGO ZONE

    De topcase sunt interesat, nu conteaza culoare. Am trimis PM pt detalii. Multam.
  17. Asrael

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Salut. Eu am un virago 535 din 1991, si o am de doua sezoane. E primul meu motor si e perfect pt un incepator. L am luat dupa ce mi am luat carnetul. De sunet iti pot spune ca daca ii scoti filtrele suna ca un motor mai mare si e foarte placur. Asa o am eu. Altfel cu filtre e cam scuter. Consuml e pe la 4,5-5 in afara daca nu sari de 90 la ora (eu merg cu sotia si cu bagaje) iar in oras se poate ajunge si la 6 in functie de trafic. Are cardan si scapi de problemele cu lantul. Daca ai peste 1,75m ar trebui sa iei comenzi avansate ca la drum lung e cam incomod. Sper sa iti fie de ajutor.
  18. Asrael

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Poti folosi un ceas indicator pt ulei. Au pe luis si pe polo. Iti arata temperatura uleiului. E util pt virago.
  19. Asrael

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Pt valori de incarcare sau modalitate de verificare a incarcarii uita-te in manualul de la heynes. Daca nu il ai da-mi un mesaj sa ti-l trimit, sau vino la intrunirea de la Buzau din week-endul 2-4 august .
  20. salut, poti atasa o poza cu mansoanele orig de dragstar? sunt interesat
  21. Asrael

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Posed un 535 (luat din SB) am 1,76 m si 84 kg, si nu pot spune ca stau inghesuit. Ghidonul nu e cel original, e gen drag-bars, e mai bine contolabila. Prin oras e superb, usor de manevrat prin trafic, usor de parcat. La drum lung merge frumos, dar are rezervorul cam mic si un consum de 5l/100 km daca o tii la 80-90. Si la drum lung simt nevoia sa imi intind picioarele. Am de gand sa imi pun niste crash-bars gen lindbar, facute la comanda pe teava de inox peste vre-o luna. La drum lung sa pot sta cu picioarele pe ea ca pe highway pegs. La Virago imi place unde sunt comenzile pt ca te poti ridica frumos in picioare si mentii controlul, mai ales la denivelarile drumurilor din Romania. Daca pun comenzi avansate, nu cred ca mai pot face asta.
  22. Multumesc mult tuturor pt raspunsuri. Erau de vina bujiile inecate. Am rezolvat si pot merge din nou cu motorul (atat cat o sa mai permita vremea). All the best, Ride free !
  23. Abtina-te de la comentarii de genul asta daca nu poti sa spui ceva constructiv. Daca nu vrei sa ajuti nu te mai baga.
  24. Mersi mult de raspunsuri. Am hotarat sa vad ce pret are un set de bujii noi. Si sa folosesc un multi metru pentru a verifica bobinele daca baga curent (daca baga, schimb bujiile si vad; daca nu baga curent mai vorbim). De accelerat la maxim am incercat deja, si nu vrea.
  25. Mersi de raspuns, kill switch-ul functioneaza bine. Pe off nu merge sa pornesti, nici nu invarte. Pe ON in schimb se chinuie. E ciudat ca peste noapte a aparut problema.
×
×
  • Creează nouă...