Sari la conținut

Crivascu

Membru
  • Număr conținut

    271
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Crivascu

  1. Salutare! Doar ce am achizitionat un FJR care are incalzire in manere. Nu stiu daca e instalatie originala. are un buton cu led verde si unul fara led sun mansonul din stanga si inca un buton sub mansonul din dreapta. Poate ma sfatuieste cineva cum se utilizeaza.... Multmesc! » Post actualizat in 20 Feb 2017 20:04 de asemeni are suportul acela special ptr instalare top chase central. pe mine nu ma intereseaza sa pun asa ceva. Daca cineva doreste il pot da la schimb cu unul original . are montata si plac de fixare givi pe cea metalica o donez si pe aceasta. » Post actualizat in 20 Feb 2017 20:04 FJR dn 2005
  2. Salutare! Doar ce am achizionat un Fjr are instalatie de incalzire in manere. Nu stiu daca este originala sau nu. sub mansonul din stanga are un buton cu lumina verde si langa inca un buton , iar sub mansonul din dreapta un alt buton . Poate ma sfatuiti cum se utlizeaza caci ahaar nu am.....Multumesc!
  3. Salutare tuturor! Mi am luat din nou Rt1100. Mă interesează și pe mine cutia centrala , este singura pe care nu o am. Și dacă o iau cum rezolv cu butucul de yala ?
  4. Mi aduc aminte de un experiment facut de mine acum multi ani. Doar ce aparuse uleiul Aral , care formula e ce mai buna?! Fireste 0w ca e fullsintetic. Ptr ca lucram cu ele zic hai sa bag si eu repede la Dacia mea de atunci , merita si ea saraca. Zis si facut ...cand pornesc motorul dupa ce am pus uleiul mult laudat ce sa vezi nu se mai stingea becul la ulei si nici nu mai urca manometrul uleiului neam....Ce sa fie?! era prost oare uleiul Aral? Descoperisem eu asta?! Marele savant din mahala?! Oare toti nemtii din fabrica aia or fi fost cu totii prosti?! Cam nu prea....de fapt uleiul 0w este un ulei destinat exclusive motoarelor de super viteza cum ar de BMW( autoturisme) unde lagarele dintre piesele din miscare sunt f mici si cu pompe de ulei de mare debit sa faca fata cand turai motorul rapid....uleiul sa poata urca rapid pe rampa. Apai eu Dacia aia cu ditamai distantele intre cuzineti si tot asa trebuia un ulei cat mai gros cum se stia ca e 20w. Morala e simpla trebuie sa folosim un ulei adecvat tipului de motor pe care il avem chiar daca alt tip de ulei e mai performant decat cel recomandat. » Post actualizat in 24 Feb 2015 20:01 sau correct cum a scris colegul 300v este ulei racing....n are ce cauta in v strom.
  5. Rolul uleiului intr un motor este de a forma un film lubrifiant intre piesele aflate in miscare ale unui motor. Un ulei bun face ca motorul sa se uzeze f putin intr un anumit nr de km. Ca sa putem face diferente ar trebui sa putem folosi diferite uleiuri intr un fel de motor si dupa un anumit nr de km să măsurăm uzura motorului. Si asa putem face diferenta intre uleiuri care e mai bun sau nu, restul sunt doar supoziții. De aceea etalonul sunt materialele scrise de specialitate de care ar trebui sa tinem cont, ele făcând aceste teste....restul ca ne mai trezim cate unul care chipurile stim ,am auzit noi ca nu e bun , ca nu stiu ce zgomot are motorul sau mai stiu eu ce...e doar un motiv sa fim gigi contra. Ar fi culmea ca eu un biet motociclist sa contrazic un mare producator de uleiuri cu ingineri care fac tot felul de teste la elaborarea unui ulei ca vezi doamne nu e bun. Numai bine !! » Post actualizat in 24 Feb 2015 19:49 Su mai e o probléma. Un ulei super performant folosit la un motor care mű e conceput sa foloseasca ágra formula va da da rezultate proaste....dar asta nu ca e uleiul prost ci ám alles női formula gresită. Acum nu stiu daca am inteles bine, pai daca te apuca sa bagi mitul 300v intr un motor de v strom....mare greseală. Ala e un ulei foarte bun avand calitătile specifice unui motor de viteza nu de ce avem noi. Este foarte subtire ptr a ajunge rapid la presiune specifica unui motor cu ture de 10000-12000 . Daca il pui intr un motor de v strom nu ai sa constati decat ca se consuma. Inca odata repet chiar daca un ulei este cel mai bun nu inseamna ca se potriveste motocicletei tale.
  6. Inteleg eu ce spui tu , dar ce zic eu e altceva . E vb de mersul in general al oricarui motor de suzuki . Cum a spus un coleg mai sus " se aude ca o masina de cusut". Corect el se aude rotund dar în felul lui. Problema este ca motocicletele merg in ture f mari si proiectantii nu au reusit sa le faca sa meargă la fel de rotund si la relanti si in 10000ture. Se pare singurul care totusi a reusit sa conceapă distributia aerului si benzinei f bine astfel incat motorul sa sune bine on orice turatie este Honda. Despre asta vb. » Post actualizat in 23 Feb 2015 15:23 Si apropos de Motul . Cred ca e uleiul preferat al oricarei motorete. Din cate m am documentat este cel mai vechi fabricant de uleiuri ptr motociclete si in general ptr masini de curse. El s a nascut sa zicem asa in SUA si mai apoi a fost vandut in Franta (producătorul). Si din ce avem cel putin pe piata romaneasca nu prea ii egalează calitătile vreun alt producator .
  7. Salut ! Nu păstrez nimic...nu am tinut mult motocicletele....imi place sa merg cu multe , ma plictiseste mereu aceeasi moto. Asa pot sa mi fac păreri obiective. Ultima insa a fost vfr vtecul . Dar favorită mea ramane enduro touring oricum s o numi ea... » Post actualizat in 22 Feb 2015 16:05 Apropos de varadero. Este o super motocicleta insa cea dupa 2003 cu injectie si o treapta in plus. Cea pana in 2003 trage ca un bivol insa consumul este pe masura. Faptul ca nu are o treapta (doar 5) face ca viteza de croazieră să fie cam mica si consum prea mare....si cel mai deranjant lucru ptr o moto de touring este faptul ca nu are indicator de benzină (doar bec). Dar motorul toarce exact ca al unui mercedes !
  8. Multumesc f mult! Doar ce am achizionat v stromul eram curios sa vad cum se comporta ptr ca este f lăudat pe net si de revistele de specialitate. Se pare ca a iesit motocicleta anului...evident la categoria ei... » Post actualizat in 22 Feb 2015 14:12 mi a fost de folos site ul , am aflat ce ma interesa !!!! multumesc!! » Post actualizat in 22 Feb 2015 15:01 Salutare! Azi am reusit sa parcurg ceva km cu Vstromul de 650-2005. Ce m a fascinat cel mai mult a fost manevrabilitatea. Se comporta exemplar ca si ciclistica in afara orasului dar mai ales in traficul aglomerat urban. Am reusit sa ies si pe un drum neasfaltat si datorita greutatii ei reduse e destul de usor de stapanit (nu cred ca se preteaza la un hard offroad). Faptul ca cei de la Suzuki au reusit sa I dea o treapta de viteza in plus si 67 cp ptr un enduro touring de 650 e un mare avantaj. Si asta ptr ca poti parcurge multi km cu vreo 120km/h cu motorul linistit si un consum redus (exemplu este Transalpul care a fost creat dupa 2000 cu Valente mai mari de strada dar care are vreo 53cp si 5 trepte ceea ce la drum pe langa o viteaza de croaziera de doar 90-100km/h nici nu are puterea necesara sa poti iesi din vreo depasire riscanta. Atentie nu vb de viteze de top ale celor 2 motociclete, ci viteze de croaziera unde motoarele merg linistit). Ceea ce nu mi a placut la Vstrom este acelasi zgomot mizerabil si mers neregulat al motorului de Suzuki in general , atat in relanti cat si in mers si de asemenea cutia de viteze usor imprecisa. Insa suma calitatilor ei invinge micile imprefectiuni si de aceea consider ca e cea mai buna alegere pe care o poate face cineva dintre toate motocicletele din categoria si capacitatea ei. P.S. : am expus exclusiv parerea mea!!! In rest sa aveti drumuri bune si fara evenimente!!
  9. Salutare! Am si eu nevoie de un manual ptr dl 650 - 2005. Sunt sigur ca exista prin toate paginile de aici....dar chiar sunt multe sa le pot lua la mana. multumesc!!!
  10. Multumesc! Pai de ce nu.?...poate plănuim si ceva drumetii ( obisnuiesc). 0722554630 » Post actualizat in 16 Sep 2014 13:24 Sau lasa tu nr de tel
  11. Salutare! Doar ce am luat si eu un vfr 800-2003. Lămuriti ma si pe mine ce face butonul din dreapta turometrului...cele doua din lateral( scrie si sub ele stiu , cred, ce fac .
  12. Super ai pus problema cu bmw...am avut si eu rt 1100. Exact problemele expuse de tine sunt cele reale...si ca utilizator de pan european 1300 2003....si el are minusuri. Urâtă postarea de mai devreme " st ii da ceată rt ul" si răutăcioasă. Din pctul de vedere al fiabilității st ul clar nu prea are nevoie de servisari.... Dar fata de rt este mult mai rigid deci nu are acelasi confort c si rt ul si partea cea mai urata recunoscuta pe multe alte forumuri si constata si de mine este ca la depasirea vitezei de 140- 150 km/h incepe sa danseze pe sosea. Rt ul precum spui este morocănos so nu prea stie a dansa fie ca merge si cu 200km/h. » Post actualizat in 07 Sep 2014 07:33 Si apropos de "ceata" ...dupa cum se poate remarca din topic, omul nu si a luat motoreta sa se întreacă cu lumea....ci sa se plimbe, sa aibe confort...nicidecum sa dea " ceata " cuiva...
  13. Consum de 5% o sa scoti dor daca mergi pana in 100 km/h . Am incercat diverse regimuri de mers . Daca mergi spre 120 km/h depăseste chiar 6%. Ta nu e facut sa merga la viteze mari la 110km/h are 5000 tot/min...deci se învârte/consuma. Un motor mai mare cum e varadero, caponord, bmw...etc la 110 km/h are 4000ture... Eu pasager pe autostrada la 110km/h am scos 6.5%.
  14. Cam asa e cu viteza la transalp nu ti face griji. La ta din 2000 la 5000 de ture ai cam 110 km/ h. Deci doar că a crescut capacitatea motorului cu 50 cm nu poate creste prea mult si viteza de croazieră. De altfel am avut si varadero si din pctul de vedere al comoditatii si al consumului....tot pe la 110 trebuia sa l tii...doar ca avea rezerva de putere mare...nu te asteapta la prea mare viteza la ta nu e facut ptr asa ceva. » Post actualizat in 19 Aug 2014 05:40 Varadero la 110 avea putin peste 4000 ture. » Post actualizat in 19 Aug 2014 05:45 Pana si v strom de 650 cu 6 trepte tot 110 la 5000 ture are.
  15. Multumesc. Am rezolvat o. Cine vrea joja ulei cu aparat de măsurat temperatura de pe louis. Nu o vand o dau la schimb cu una normală....nu mi plac up gradurile de genul asta. » Post actualizat in 29 Jul 2014 10:42 http://piesemoto.achimoto.ro/indicator-temperatura-ulei---jmt---moto-temperature-indicator/38.htm » Post actualizat in 29 Jul 2014 10:45 Se potriveste la orice *TA
  16. Merci mult baieti!! Cineva care face stikere? Vreau sa l vopsesc si sa i pun stikere....e ta din 2000 verde...daca asta conteaza
  17. Merci! Trebuie sa diversificam....sa avem habar cu adevarat despre cat mai multe motoare atunci cand discutam. Si ca sa fiu sincer acum sunt in tren ....spre Oradea sa achizitonez bmw r1150r. Tu ce ai mai facut cu tdm ul tau ? Pe de alta parte nu poti downloada de pe transalp.ro daca nu ai cont acolo
  18. Salut! Mi am dat si eu ta 600 si mi am luat 650 le din 2000. Ma ajutati si pe mine cu un manual?!
  19. Băieti!!! Chiar nu va intereseaza cutii laterale si suporti la oferta ?? 150e. Ta din '96
×
×
  • Creează nouă...