Sari la conținut

DanielDRG

Membru
  • Număr conținut

    53
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de DanielDRG

  1. Pai cum facem, ăștia restul? Ai o lista sa ne înscriem acolo? Dă-ne un număr de ordine, ceva, sa dormim liniștiți.
  2. Salut! Imi pare rau ca mi-a luat atata timp sa raspund. Am fost plecat intr-o tura in Georgia (cu KLR-ul, da) Eu tin motorul la ai mei, in Plopeni - Prahova. Daca ai drum vreodata prin zona, te astept cu mare placere. Da, motorul a avut numere canadiene. I-am facut cateva upgrade-uri si i-am dat bice. A fost foarte potrivita pentru drumurile din Georgia, dar nu foarte potrivita pentru distantele mari si autostrazile din Turcia. Insa asta nu e motiv sa stai acasa . Uite, daca vrei sa vezi pe unde am umblat: https://www.facebook.com/motosketeers/ Daniel
  3. Pare a fi una dintre cele doua piulite care fixeaza teava de esapament de chiulasa. (desi e cam tarziu, ma gandesc ca pana acum te-ai lamurit de unde lipseste ) Salut! Ce ma bucur ca mai e cine va cu KLR-E pe aici!! Legat de Doohickey, eu tocmai l-am schimbat pe al meu (imi pare rau ca nu am mai intrat pe aici de mult...ne-am fi putut combina si ajuta reciproc). Ce vreau sa spun e ca nu ai nevoie de sculele alea. Comanda doar doohickey-ul propriu-zis si arcul de torsiune. Pentru demontare ai nevoie doar de un ciocan de plastic (regret ca nu am filmat operatia, as fi aruncat in aer toata comunitatea KLR nord-americana ). Eu mi-am luat si "raising links" si inaltatoare de ghidon de la Eagle Mike, de care sunt foarte bucuros. Daca crezi ca te pot ajuta cu cate ceva...mai intraba-ma, eu sunt la al doi-lea KLR. L-am avut intai pe cel rosu (model A) din poza de la avatar. Bafta! P.S. arata-ne si noua ce ai facut la Bogdan Harea.
  4. Cu cheia aia cred ca putem gasi solutii, la fel si cu boltul extractor. Nu inteleg insa de ce trebuie schimbat surubul de la rotor... Pentru a mai reduce costurile am putea comanda impreuna (un singur transport si un singur set de scule pe care sa ni le trimitem unul altuia pe aici pe la noi, cand e nevoie.
  5. Salut, Inca doua KLR-uri in Prahova. Un A si un C. Ma bucur sa vad ca mai sunt cateva A-uri pe aici. Nu-mi place sa o ard ca toata lumea, dar nici singur cuc n-as vrea sa fiu. Poate mai animam putin discutiile pe aici, ca avem motoare legendare, merita mai mult Si-a facut cineva upgrade-ul ala celebru la "doohickey" ? Dan
  6. salut, Da, cu saua modificata pe moto. Asta as vrea sa vad. Oricum, multumesc pentru sfaturi si informatiile detaliate. Daniel
  7. "noua" sha: IMG_1872.JPGIMG_1875.JPG modificari: mutat locul soferului 2 cm mai in fata etc. numai bine, paul Nu ne dai si o imagine de ansamblu ? As face si eu modificarea asta, dar mi-ar placea sa vad "the whole picture", ca sunt cusurgiu Multumesc!
  8. O indrumare va rog: cine are pe la noi preturi bune la Givi ? Am nevoie de doua suporturi de genti PL 532. Va multumesc!
  9. ERU, ia si citeste: /index.php?/topic/680354-lumea-noua/?hl=micadu 57.000 km 18 tari 3 continente Si acum da-ti un cap in gura !!
  10. Absolut corect. Astfel de indivizi exista pe forumuri doar pentru ca li se raspunde. Evitati sa le raspundeti, vor cauta alte discutii unde sa gaseasca atmosfera de care au nevoie.
  11. Salut Radu, Eu pot sa-ti spun despre doua dintre ele. Am avut intai Transalp pe care l-as descrie asa: - fiabil: in cei 3 ani cat a stat la mine am facut circa 20.000 km si nu a avut nevoie de nici o reparatie. Doar intretinere standard. Era model '99 - 600cc. - confortabil: suspensia moale si rotile spitate absorb orice soc, iar pe asfalt prost nu simti nimic. Am avut ture in care am facut 700 de km pe zi fara mari probleme de sezut. - protectie la vant buna; eu am imbunatatit-o cu un parbriz mai inalt si un deflector si era o placere. - polivalent: poti merge cu el aproape oriunde. Se descurca onorabil pe autostrada, pe sosele bune, e sublim pe drumuri secundare, se simte bine pe forestiere si daca ai curaj rezista si la incercari mai grele. - frumos: pentru mine contreaza si asta, iar transalpul ala imi parea cel mai frumos motor. In plus motorul suna bine. Duduie incet asa, profund si fin. Acum am un V-Strom 650 din 2005: - cel putin la fel de fiabil. Il am de un an si am facut cam 8000 pana acum fara nici o problema; - confort: suspensia e putin mai tare si rotile amplifica senzatia oarecum, insa compenseaza cu tinuta de drum impecabila. Saua e ceva mai tare, insa e mult mai lata si mai incapatoare, inclusiv pentru partener; - protectia la vant e foarte buna. Cu un parbriz mai mare mergi cu viziera ridicata; - la fel de polivalent. Putinul pe care-l pierde in off-road, il castiga pe asfalt. In plus la V-Strom trebuie sa mai adaug urmatoarele: - putere mai mare (eu eram ok si cu Transalpul), nu cred ca mi-ar trebui vreodata mai mult; - injectie (aici parerile sunt impartite, insa eu consider ca e un avantaj cert) Eu merg mai batraneste si imi consuma 4,5. - da o senzatie greu de explicat de soliditate cand esti pe ea. Se simte stabila, solida si infailibila insa pare si putin mai lipsita de suflet (asta e o ticneala de-a mea) V-Stromul este foarte probabil cea mai buna motocicleta adv-touring pe care o poti cumpara cu 3-4000 de euro. Singurele critici pe care i le pot aduce sunt pur subiective, spre exemplu sunetul motorului la relanti, care parca macina piulite... Sper sa primesti suficiente informatii de la colegii de forum despre toate variantele enumerate de tine si sa fii multumit cu alegerea finala, insa nu vei regreta orice ai alege din clasa asta.
  12. Daca nu esti EXTREM de comod, exista si varianta Loobman, care e numai vreo 22 de euro si e grozav. Eu l-am montat la indemnul unuia mai priceput de aici de pe forum, fara a fi 100% convins. Am plecat in vara asta pana in Finlanda, prin Rusia, pe drumuri rele, cu praf sau cu ploaie. Am facut peste 6000 km si nu a fost nevoie sa curat lantul odata. Daca as schimba motorul, ar fi primul accesoriu pe care l-as cumpara.
  13. Mobra din imagine pare sa fi fost revopsita, lucru care reclama ceva atentie in plus.
  14. Multumesc pentru raspuns Paul. Nu ma asteptam sa fie un raspuns usor de dat Am sa-ti urmez sfatul si am sa lansez o invitatie (nu acum ca mi-a expirat asigurarea) pentru posesorii de Transalp 650 care vor sa incerce un V-Strom. Eu pe offroad am ajuns extrem de rar insa fug sistematic de autostrazi, drumuri europene si nationale. Dar chiar si asa parca tot as face pasul. Transalpul meu ara atat de frumos incat nu ma saturam niciodata sa-l admir si de cate ori vad un Transalp aratos ma apuca jalea. Despre sunetul motorului nu mai vorbesc, era muzica. Pana si pornirea aia cu soc avea schepsis pentru mine... Ma simt si cumva nerecunoscator... Stroama asta pe care o am acum e de asemenea impecabila. Am fost in vara asta pana la Helsinki, prin Ucraina si Rusia, pe drumuri rele, cu benzina proasta, dar nu a ezitat odata. Nu am strans un surub, n-am pus mana pe vre-o cheie. Mi-am pus si un Loobman d-ala asa ca nici lantul nu a trebuit sa il curat. A pornit in fiecare dimineata la primul buton, cu celasi rapait mecanic, cu acelasi zgomot de zici ca macini piulite Asa ca iata ... sunt foarte framantat.
  15. Va salut, Am o intrebare in special pentru userul ivanp, insa orice raspuns e binevenit. Am avut un PD10 din 99 iar acum am un DL650. DL-ul e fantastic insa cumva, nu pot sa ma atasez de el. Transalpul ala mi-a ramas in suflet. Nu am bani deocamdata sa plusez pentru un XL 700, asa ca ma tot roade gandul sa dau DL-ul si sa iau un XL-650. De aceea intrebarea mea se adreseaza unuia care le cunosate pe amandoua si e urmatoarea/urmatoarele: Crezi ca ar fi mai degraba un regres ? Este DL-ul net superior XL650-ului ? Va multumesc!
  16. Cred ca topicul trebuia denumit "Si-a adus cineva motor din SUA ?"...
  17. Edi, deocamdata incerc sa adun informatii. Sigur ca, daca insumand toate astea, se ajunge la o suma absurda, varianta pica. Daca ar exista in UE o motocicleta similara, crezi ca mi-as bate capul ? DR-ul 650 SE e unic. Am intalnit acum 2 ani in grecia cu 2 australieni pe DR-uri si de atunci nu mi-au mai iesit din cap. Motorul asta e atat de frumos prin simplitate, e inalt ca un cal, e barbatos, e super-fiabil, poti sa faci fara probleme 500 de km pe zi, dar poti sa o iei cu usurinta si peste deal, daca asa te taie capul. Eu sunt de moda veche... imi place sa horcaie, sa vibreze, sa-i stiu secretul la pornire, sa vorbesc cu ea cand ii trag socul...
  18. Invechita sau nu, partea asta a discutiei e deja asumata. Suntem cativa care vor asa ceva, indiferent de insomniile concurentei Asadar, revin la intrebarea initiala: sunt printre noi motociclisti care si-au adus agregatele din SUA ?
  19. Și eu tot DR vreau. KLR-ul este o varianta de rezerva însă modelul de pana în 2008. Le-am analizat pe toate astea din Europa însă nici una nu are bărbăția DR-ului. Dani mulțumesc pentru link! Am sa contactez vânzătorul, sunt curios dacă e doar o întâmplare sau ar putea aduce și altceva, la cerere. Trebuie totuși sa aflam dacă poate fi înmatriculat, dacă trebuie omologat, dacă sunt taxe vamale...etc.
  20. Va salut, Deschid acest topic intrucat sunt un mare fan al motoarelor elementare enduro-touring care se vand in America. Ma refer la KAWASAKI KLR 650 si la SUZUKI DR 650. Monocilindrii simpli, fara multe plasticuri, fara briz-brizuri. As vrea sa stiu daca sunt printre noi motociclisti care si-au adus motoarele din SUA, iar daca da, ce presupune asta? E realizabil ? De asemenea daca aveti vre-o informatie despre vreun dealer din Europa care aduce motoare din SUA...
  21. salut, Traseul nostru de anul trecut a fost cam asa: Ploiesti - Timisoara - Szeged - Pecs Mi-a placut partea sudica a Ungariei, nu e trafic, drumurile sunt bune, peisajul nu e spactaculos dar e placut. Pecs e un oras frumos, asezat pe un mic munte si cumva deasupra lui e o statiune (orfu) foarte frumoasa, unde am dormit prima noapte. Ieftin, bun si frumos. Pecs - Maribor - Ljubljana - Grado(IT) Bucata asta a fost mai mult autostrada. Ne-am oprit cateva ore in Ljublijana, care e surprinzatoare. A meritat din plin. Drumul trece pe langa Lipitza, ulterior a fost un prieten de-al meu acolo si dupa ce am vazut pozele, regret ca nu ne-am oprit. Restul drumului a fost lung si plictisitor. Am innoptat intr-un camping enorm, pe malul marii, langa Grado. A fost scump pentru un camping (vre-o 20 euro de fes), iar preturile din interior de-a dreptul golanesti. De altfel, daca nu esti bine pus in tema Italia iti va zgudui bugetul din temelii. Totul e scump: benzina, mancarea, cazarea, drumurile... Grado - Venezzia - Verona - Roveretto Bucata de autostrada pana la Venetia m-a strors de puteri. Se circula infernal. Insa cand am ajuns acolo m-am linistit. Prima impresie e coplesitoare si desi n-am stat decat cateva ore as face-o din nou oricand. restul drumului e din ce in ce mai lejer si mai placut pe masura ce te apropii de Alpi. Am dormit la o pensiune in Roveretto, intrucat ne cam prindea seara. Scump si aici, 90EURO camera tripla, dar deja intelesesem cum e cu Italia. Vezi ca in jurul pranzului nu gasesti nici un magazin deschis. Roveretto - Mezzolombardo - Ponte di Legno (Via Passo Tonalle) - Bormio (Via Passo di gavia) - Merano (Via Stelvio) - Bolzano - Inssbruck Portiunea asta e fabuloasa. Pur si simplu nu se poate povesti. Passo di Gavia e cea mai frumoasa trecatoare pe care am mers vreodata, iar Stelvio e urias ,e colosal. Nu e asa dinamic precum Transfagarasanul intrucat acele de par sunt extrem de stranse, nesfarsite si e si destul trafic. Oricum ar fi e magnific. Sa mancati sandvish-ul cu varza si carnati pe care in vinde mosul ala simpatic din varf, e marfa. Coborarea e la fel de tare. Ne-am oprit la un motel langa Innsbruck si am mancat si dormit in sfarsit la preturi omenesti. Austria e mult mai prietenoasa cu portofelul. Innsbruck - Zell am See - Winklern - Malintz - Bad Hofgastein Asta e partea cu Grossglockner si e incredibila. Cand ajungi in varf simti cu adevarat ca ai realizat cu adevarat ceva pentru sufletul tau. Vezi ca sunt doua puncte de atractie aici: Sanctuarul Motociclistilor si Marele Ghetar, nu cumva sa ratezi ceva. O sa vorbesti singur in casca pe aici fratioare. Pe bucata asta nu-ti mai ramane nimic din faza cu "avem cea mai frumoasa tara" de ne-au mintit astia la scoala. De la Malnitz la Bad Hofgastein se trece prin munte cu trenul si costa 17 Euro, iar la Bad sunt cam cela mai tari bai din Austria. Am luat aici o pauza de o zi in care n-am vrut sa ne urcam pe motoare. Am stat toata ziua la bai, in apa calda, saune, jacuzzi, masaj, plaja, iar sauna, iar baie. Bateriile la maxim!! Bad Hofgastein - Eben in Pongau - Graz - Szombately - Veszprem - Dunafoldvar De aici am incercat sa evitam autostrada asa ca am urmat numai drumuri secundare. S-a mers grozav de bine, drumul merge printr-un peisaj austriac minunat, prin localitati mici cu farmec. Am savurat fiecare kilometru. In Ungaria am vrut sa ocolim Balatonul pe la nord, insa partea asta de tara e urata, arida si teribil de plictisitoare, n-as mai merge pe acolo. Sudul e mult mai frumos. Am gasit in schimb la Dunafoldva un camping fara pretentii, ieftin si curat, pe malul Dunarii. Era si o carciuma buna in apropiere cu specific pescaresc unde am mancat si am baut la preturi ca pe la noi. A fost bine. Restul e eterna poveste cu intoarcerea in Romania...dezamagitor, exasperant...stii tu...dupa ce vezi toate lucrurile alea nu-ti mai pica bine deloc drumul pana acasa. Am incercat sa fiu cat mai succint, dar sper ca am reusit sa surprind esentialul. Poate iti va fi de folos in vreun fel... Bafta la noroc !
  22. Salut, Eu am facut traseul asta vara trecuta. Nu intocmai, insa destul de asemanator. Imi pare rau ca nu-ti pot scrie acum, dar am sa revin zilele astea cu amanunte. Traseul e minunat insa acum as schimba cate ceva daca l-as face din nou.
  23. Salutare, Cei de la Ploiesti, pe unde va faceti reviziile ? Imi puteti recomanda pe cineva ? Multumesc!
×
×
  • Creează nouă...