Sari la conținut

paterrafail

Membru
  • Număr conținut

    56
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de paterrafail

  1. paterrafail

    Ij (izh)

    @ Zidu', pot sa vin si eu pe la voi, cu Planeta 5 a mea? cu trabantii ne mai intalnim (avem una lunara in B , dar aci parca n-am vazut pe oameni sa se vada...
  2. cumpar cric central pt Ij Planeta 5, an '93. 0760 601 838. multumesc!
  3. Io le zic altfel: "pune-ti-o pe piept!!" ))
  4. farul s-a dat azi. sa fie de buna folosinta!
  5. m-as baga si eu in seama... eu am o planeta 5 careia fostul i-a inlocuit comenzile de pe ghidon cu unele mai "moderne"... nu stiu provenienta, dar am vazut ca sunt cam proaste! am probleme cu acceleratia, mai ales. asadar, as dori (aci sau in privat) un pret pt comenzi, adica: mansoanele ghidonului stg-dr si partea electrica din ambele parti, cu fire si mufe, fara indicatoarele sau ceasul din bord. multumesc!
  6. paterrafail

    Ij (izh)

    initial am zis ca n-are rost sa-ti raspund. dar ma necajesc singur cu cuvintele tale si mi-e mai usor sa-ti spun ce am pe suflet. draga "Lolo_ID", daca esti constient ca am aproape 250 de pagini de citit, fara vreo noima, fara subiecte, fara etichete, fara mare ajutor de la functia de cautare, inseamna ca stii cam ce presupune ce mi-ai spus. Iti spun, pentru informarea ta, ca m-am documentat, ca am citit cateva zeci de pagini de aici, luandu-le la rand. Insa nu e practic! nu e firesc. sunt membru pe traby.ro, un forum mai micut, dedicat trabantistilor si pasionatilor de fiare vechi, cam tot ca la voi. dar acolo avem sectiuni (mecanica, electrica, general, tunning - asta numai pe sectia de tehnic, atentie!!), avem subiecte pentru fiecare, moderate si intretinute de un singur administrator, ajutat de un singur moderator si sunt, totusi, mii de reply-uri. acolo poti spune ca "trebuia sa citesti in urma", pt ca atunci cand iti spune asta, moderatorul iti da link-ul, te trimite pe subiect si atunci chiar ai fi de rea-credinta sa nu faci asa! dar ce zici tu acolo... n-am cuvinte! lasand amareala la o parte, am montat la loc pinionul transmisiei principale si azi sper sa pot aduce motot acasa de la serviciu; nici nu stiu cum merge! wish me luck!
  7. paterrafail

    Ij (izh)

    depinde de complexitatea piesei; daca o scoteai de pe corpul carbului, era mai usor de vizualizat; pacat ca nu mai lucrez la fostul loc, CA Cred ca te-as fi putut ajuta eu. daca recurgi la solutia asta, iti pot oferi numarul unui strungar din zona rahova care m-a ajutat pe mine pana sa stiu eu insumi cum se face, la preturi mai mult decat rezonabile. revenind la problemele mele: am desfacut astazi capacul carcasei ambreiajului, cel cu lantul primar. baiu e ca era aproape total desfiletat surubul care tine pinionul ce antreneaza lantul asta si pinionul se tinea mai mult in pana aia de pe ambielaj! mai avea putin si pica de acolo. se pare ca, intr-adevar, slabindu-se surubul ala (l-am desfacut la mana vreo 4-5 ganguri), lantul nu prea mai mergea pe traiectoria lui si, la ralanti, cel putin, atingea de carcasa, ori, nu stiu, sunetul se poate sa fi fost si de la pinionul care se juca pe axul ambielajului in voie si numai cand era in cupla de viteza se intepenea intr-o pozitie si nu mai huruia. ideea, acum: am desfacut totul (golind intai uleiul), lucrurile arata ok la carcasa ambreiajului, bla-bla... o sa pun la loc totul, schimb simeringurile de pe axul pedalei de pornire si al schimbatorului, fac alta garnitura (ca aia s-a distrus, evident), insa mi s-a parut ca lantul e cam intins... am pus cat de cat pe pozitie pinionul si lantul tot parea cam larg... m-am uitat si n-am vazut sa existe un intinzator. cam cum ar trebui sa fie tensionarea optima? si, daca e depasita, singura optiune e inlocuirea cu unul nou? va multumesc, atat pt raspunsurile deja primite, cat si pt cele pe care le voi mai regasi aici!
  8. paterrafail

    Ij (izh)

    azi, alta: s-a auzit intai incet, apoi din ce in ce mai insistent.. la ralanti e un zgomot din cutie sau, oricum, din partea inferioara a motorului, din zona carterelor. e un carait ca si cum ar agata, cu mici intermitente, un pinion de altul. cand accelerez, inceteaza, la fel si in sarcina. am zis sa verific uleiul si este. apoi am observat, prin gaura de la busonul de umplere, ca lantul principal e destul de slab.. e posibil sa se fi slabit intr-atat incat, in sarcina, tensionandu-se, sa nu se mai auda, dar la ralanti, si la cum merge si motorul, in suturi, sa fie prea slab si sa atinga de carter, de capacul cutiei? stiu, trebuie sa desfac pana la urma, insa nu prea am vreme zilele astea si ma gandeam sa-mi pronosticati un grad de risc. sau, daca ati intalnit fix aceeasi chestie, sa-mi ziceti ce e de facut! va multumesc!
  9. am gasit 2 becuri de 6v prin stransura mea pt trabant. sunt de selum, tip bilux. 40x45w. nu pot face poze, din pacate, ca nu mai am chiar nici un dispozitiv digital... 25 de lei pt ambele. uitai sa zic: sunt galbene!!!
  10. paterrafail

    Ij (izh)

    carbunii-s ok, tin minte, ca am avut grija de ei atunci cand am dat alternatorul jos, sa verific simeringul de pe ax. o sa iau un multimetru, sa vad ce zice despre diode. multumesc de raspuns!
  11. paterrafail

    Ij (izh)

    cand imi palpaie destul de serios luminile (mai ales cu farul aprins, dar se remediaza in ture peste... 1000rpm, as zice eu) si motorul pierde destul din turatie cu consumatorii cuplati (la ralanti), unde ma uit mai intai: baterie (mentionez ca am o baterie de sursa de ups, de vreo 3 luni pe moto), alternator, releu? pana acum era relativ ok treaba si numai de la o vreme incoace am inceput sa observ.. multumesc anticipat! referitor la chestia cu carburatorul si restul dilemelor: am mai mers, dar fara nici un fel de garnitura la cuiul ala cu un design atat de imposibil. daca nu la robinetul deschis dupa oprirea motorului, tine fara probleme in mers si, uimitor, chiar nu curge!
  12. paterrafail

    Ij (izh)

    e dubios. se pare ca ar fi 40ml/lt, din ce ziceau baietii (si fetele) nitel mai sus cu cateva pagini. eu asa am pus. e drept, pare a fi cam mult..
  13. paterrafail

    Ij (izh)

    si eu am patit-o cu garnitura lu' peste de bricheta! unde mai pui ca aia din setul de reparatie, cand am pus-o, era ca si cum n-avea cui deloc! cum am mai scris, tine mult mai bine fara garnitura de nici un fel. e posibil sa am consumul mai mare, cred, dar nu curge deloc! reiau si eu intrebarea: sa luam un carburator k68 (cred ca ala e mai nou), cu suberul ala rotund? e ceva de capul lor? sau, fiind tot piese facute pe genunchii vacii, mai rau imi caut de lucru?
  14. paterrafail

    Ij (izh)

    eu asa am avut si nu a tinut. gasit pe la diversi, ca in comert nu mai gasesti decat inlocuitori de, azbestul fiind cancerigen, dupa ultimele cercetari (nu chiar ultimele, ca e chestia asta de vreo 10 ani, cred) iese pe acolo si fum, dar, scapand gaze, face si-o galagie de mama-mama! solutia, cred eu, ar fi, pe langa sfoara asta, sa folosim si pasta speciala pt astupat gauri de evacuare/ etansat imbinari. exista asa ceva in comert; eu am luat din real.
  15. paterrafail

    Ij (izh)

    @Zidu', are aceeasi flansa de prindere, ori e cu colier, ca la 56? ar fi fain sa gasesc eu atat de usor un carburator... am mai mers si azi, la serviciu si inapoi; totul e bine: porneste cum trebuie, se accelereaza in regula (iar s-a slabit toba de teava de evacuare si scapa mai mult pe-acolo, dar se aude ok in accelerare), am ralanti si cand e incinsa si nu pare sa mearga innecata, ca repet ce-am zis si ieri. e oare posibil sa inchida ok fara garnitura, daca cuiul si scaunul lui au fost proiectate sa lucreze cu? @VasileBote, eu nu cred ca poti inversa rotile intre ele, ca,la mine, cel putin, roata de pe spate are canelurile care se imbuca pe pinionul de pe spate, ca la planetara. nu vad cum poti face schimbul. personal, cel putin. e o parere absolut neavizata si nedemna de incredere, eu nefiind decat de curand posesor de planeta. asfalt uscat!
  16. paterrafail

    Ij (izh)

    am mai mers cu planeta lu peste si zilele astea... aceleasi probleme, acelasi f---i. e, vineri parca, vad ca a luat-o cam greu de dimineta.. n-a fost nimic. seara, cand am plecat de la serviciu, la fel, dubios. si, basca, nici nu se mai vedea pe furtun ca se inunda carburatorul cand apasam tija aia. ei, pana sa ajung acasa, se opreste. initial, am crezut ca am ramas fara benzina, dar, de fapt, se pare ca se blocase cuiul poantou. am desfacut ieri si, cu ceva ajutor, am ajuns la concluzia ca nu avea garnitura originala si ca aia care era, pana la urma, s-a umflat de la benzina si n-a mai permis cuiului sa elibereze fluxul de benzina. am mers azi in targ si am cumparat un set de reparatie pt carburator, ca n-avea numai garnitura. 45 de lei. m-au luat toti dracii cand, dupa ce-am montat din piese (afara de suber si cui, ca pareau facute din tabla de cutie de bere) si am pus totul la loc, curgea benzina ca si cum n-avea cui. constatare: garnitura nu tinea nici moarta si garnitura capacului de la camera de nivel constant, la fel. practic, am aruncat banii pe fereastra, ca pt doua jicloare, care, nu stiu cum, s-au potrivit, am luat tot setul lu' pasvante chioru. proaaaste piese! pana la urma, manat de neputinta si de disperare, ce sa mai, am incercat sa vad cum ar tine si fara garnitura aia. si tine, dom'le! basca, acuma, am ralanti permanent, oricat de cald ar fi cilindrul (s-s mai oprit de vreo doua ori, dar pe la stopuri, aiurea... o fi din reglajul avansului/ al aerului), trage mediu, ok, fara tacanituri daca n-o fortez si, per total, e bine. nu stiu cat consuma, dar, desi nu m-am uitat la bujie, nu pare sa mearga innecata, carevazasica ar merge si fara garnitura aia. acuma, rezumat: e posibil ca, datorita faptului ca avea garnitura aia nepotrivita, nivelul de benzina sa nu fi fost cel potrivit si, mai mult, sa fi fost saracit carburatorul de benzina si din cauza asta sa fi avut toate problemele cu tacanitul, supraincingerea si restul? zic si eu, ca vad ca acum e decenta treaba (si e bine, ca acum vreo 5 ore imi venea tare rau sa-i dau foc, nu alta!).si a doua chestie: cum fac sau din ce sa fac o garnitura sa pun acolo, care sa nu se umfle de la benzina, sa etanseze CORECT si, per total, sa-si faca treaba? ca de piesele de schimb m-am lamurit cu varf si-ndesat! va multumesc si seara faina!
  17. paterrafail

    Ij (izh)

    am iesit azi putin afara din Bucuresti, ca eram curios de comportament. am ajuns undeva dupa frumusani, inspre oltenita; un total dus-intors cam de vreo 60km. treaba e ca afara merge okiut. dar tot tacane. sau, na, asa, la un 80 merge ok, cu detonatii nu foarte dese. daca incerc sa depasesc viteza, nu mai vrea. mi s-a sugerat sa verific daca nu cumva a fost luat din fata de asezare a chiulasei si asa sa se fi micsorat compresia. ramane inca sa vazut asta, pt ca nu am apucat weekend-ul asta, lucrand si sambata. cat priveste o idee ori sugestie, eu raman in continuare deschis la minte, vreau sa cred! in oras, nefiind vant si racire, revenim la ce ziceam mai sus. problema persista, carevasazica.
  18. paterrafail

    Ij (izh)

    si la mine, tot "dilatare anormala" sa fie?! vedem si cu colegu indata. ca daca-si da putin silinta si exclude ce se enumereaza de catre baieti, trebuie sa ajunga la un rezultat. pt mine insa, din pacate, rezultatul a fost si este unul naspa: nici una din variantele de mai sus!
  19. paterrafail

    Ij (izh)

    nu, man, nu e foc! sfaturile, cred eu, atata vreme cat provin din destula experienta si, mai cu seama, sunt cu buna intentie, trebuie sa fie acordate! la mine e un "freak of nature" sau, mai rau, ceva smecherie facuta de vreunul din fostii posesori, ceva la care nimeni nu se gandeste. deocamdata. ii dam noi de cap! trebuie, ca altfel o sa-mi albesc barba de-acum, de la 26 de ani si nu vreau! ) eu sunt increzator inca.. vreau s-o fac. insa, e drept, cu varsta scade si rabdarea: daca la trabant mi-au trebuit vreo 2 ani de probleme si reparatii cu mainile inghetate, iarna, ori ruperi de mijloc, cu motorul in brate, acum parca nu m-as inhama la inca pe-atat pt Ij. dar Doamne-ajuta sa se termine o data si cu zilele negre!
  20. paterrafail

    Ij (izh)

    tovarasi, chillamentos! sa fie bine ca sa nu fie rau, vorba aia! discutam mecanici, nu draci si dumnezei!
  21. paterrafail

    Ij (izh)

    am mai inaintat si eu cu problema aia cu detonatiile. daca tineti minte, ziceam ca nici pistonul original, trimis cu atata bunavointa de colegul de forum, n-a prea dat roade. asadar, am zis ca, pana la urma, problema n-are de unde fi decat din aer fals aspirat fie prin niscaiva simeringuri de etansare, fie pe la imbinarea carterelor. astazi am dat jos alternatorul, sa vad daca e vreo problema cu simeringul dublu de pe ax ori cu garnitura de sub flansa ce tine simeringul. aparent, simeringul este in buna stare, nu e copt (desi original) si nici slabit. totusi, preventiv, am mai strans putin arculetele. am dat jos si garnitura de hartie, intreaga, am curatat ceva urme de silicon de pe ea si am montat-o la loc, pe curat, dupa ce am inmuiat-o in ulei. pus totul la loc in speranta de mai bine! acum, ca stiu ca probabil nici pistonul n-a fost de vina, am cam ramas fara variante... ar mai fi, pe degete: imbinare cartere ori alt simering (sa ma scuzati, dar eu nu stiu exact cum vine inchis motorul de planeta si cate simeringuri/ axe rotoare, etc, are.
  22. paterrafail

    Ij (izh)

    ziceti-mi si mie, va rog, ce cod are simeringul de pe axul rotorului de alternator de la planeta 5? am inteles ca acolo, in spatele statorului, este un simering care, daca este crapat, pot avea aer fals, de unde amestec sarac, de unde detonatii, de unde revenim la simptomele pe care le descriam ceva mai sus. si am mai inteles ca este suficient sa dai jos alternatorul ca sa-l poti schimba; ca nu trebuie scos jos carterul si desfacut. asa-i?
  23. era un ij monocilindru cu doua tobe (chiar 56, ca sa vezi!), din.... '62, parca, la rematul din militari, cel de sub primul pod cum urci pe A1. vorbeste cu baiatul ala de acolo, e unu' blond. nu cred ca nu va puteti intelege! (info pe care ti-o dau era valabila acum cam o luna si o saptamana-doua; acu nu stiu ce si daca mai e)
×
×
  • Creează nouă...