Sari la conținut

Lone wolf0

Membru
  • Număr conținut

    286
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Lone wolf0

  1. La SRAD mă gândeam și eu...
  2. Salut. O părere de Suzuki GSXR 750 SRAD..? Vreau sa iau mobra... Suzuki GSXR 750 srad sau Honda cbr 900rr din 93.. o părere va rog?
  3. Nu este foarte ieftina. 2000 euroi. E preț ok...
  4. Salut. Vreau sa achiziționez și eu O Honda cbr 900rr din 1993... As dori daca se poate sa îmi spuneți la ce sa mă aștept din parte ei. Fiabilitate, iartă greșeli, piese. Și dacă știți vreuna de vânzare...dati de știre
  5. Salut Mai am ceva piese de la un Minsk și nu prea am ce sa fac cu ele... Deci...le scot la vânzare. Preturi...habar nu am..veniți cu oferte. Mai multe poze și detalii la 0762088071. Zi faina.
  6. Salut. Am văzut ceva idei pe net cu Yamaha FZR cafe Racer... Și mă întrebam dacă e vreo problemă la ITP cu modificări pe cadrul codiței și lipsa locului de pasager... Mulțumesc anticipat.
  7. O să îl incerc in primăvara sa vad ce randament da, fac poze pe parcursul timpului și vad ce și cum...
  8. Salutare. Care mai e treabă cu plasti dip? M-ar tenta și pe mine să îmi fac mobreta negru semimat... A mai folosit cineva? Aș dori sa aflu daca rezista cat de cat in timp...
  9. Un vopsitor ok in Timiș? Pentru carene moto
  10. Bujiile le-am schimbat. Dar am văzut că a avut iridium și am luat și eu tot iridium... (Matte greșeală) » Post actualizat in 08 Nov 2017 19:36 Inclusiv filtre și verificat carburatoare benzina noua
  11. Probleme rezolvate parțial. Încă una noua... Deci... Bujii NGK iridium.. la rece pornire... Ciuciu. Le uda după două încercări de pornit... Le dau jos, le încălzesc (deci nu le curat sau etc...) Le pun înapoi.. pornire la sfert. Pe cartea service scrie NGK CR9e nici decum iridium... Și din cate am înțeles iridium ar fi pentru injecție. Sa fie de vina bujiile cu pornirea la temperaturile de acum? Dr menționat... Au o scânteie anemică de Abia se vede...
  12. Am o întrebare. Vreau sa schimb bujiile la mobra. Pe cartea service scrie NGK CR9e. Ea are iridium pe ea acum și sincer se îneacă foarte repede. Ce recomandați la FZR 600 din 1989? Pe carburație, evident
  13. Am rezolvat problema. Avea prea mult ulei... Am schimbat și pus ulei că în cartea service și e ok acum.
  14. Sa ști cq la asta m-am gândit și eu. Sa fie segmenții lipiți pe pistoane. Ao să incerc sa o alerg câțiva Km încet. » Post actualizat in 28 Oct 2017 12:59 Dar dacă ar fi fost lipiți... Bănuiesc că nu ar fi pornit..
  15. Salut. Azi am reușit să îl pornesc. O mare surpriza URÂTĂ... Ulei scuipat pe furtunul de la gaze... Prima pornire.. o grămadă de ulei... Apoi ușor ușor a mai scăzut... La ture peste 3000 scuipa ulei. Tind sa cred că sunt segmenții de vina. Întrebare.. sa îl segmentez sau să iau alt motor? Alte bătăi troncanituri nu se aud. Scoate fum alb-albastru pe eșapament.
  16. De la Petrom iau benzina de obicei.
  17. Deci... Carburatoare desfăcute și surprinzător... Erau luna înăuntru... Și fără benzină chiar. )) Deci... Desfa pompa de benzina și constat că nu baga benzina. Acum,.. caut pompa. )) Până una alta fac, cum m-a învățat un prieten. Alimentare prin curgere.
  18. Azi cred că o ora m-am chinuit sa desfac bujiile. Nu am avut alta varianta decât să dau radiatorul jos... Mâine o iau de la capăt. Dat bujii jos, băgat ulei, dat carburile jos...curățate... Daca nici după toate procesele astea nu pornește...inevitabil o bag in service până la primăvară.
  19. Benzina am schimbat-o. Ulei nou. Baterie buna.
  20. Deci... Băgat 10-20 de mililitri de ulei la pistoane.. învârtit sa scoată uleiul afara. Curățat carburatoarele. Cam astea ar trebui sa le fac?
  21. Am evitat să le desfac, că nu am cu ce sa le sincronizez. Și la mine e cam greu cu mecanicii că toți sunt departe de mine și îmi e cam greu sa găsesc transport.
×
×
  • Creează nouă...