Sari la conținut

cabalero

Membru
  • Număr conținut

    42
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de cabalero

  1. azi m-am intors de la Buzau pe drumul asta. E greu drumul. Eram cu masina. unu cu Gs1200 a depasit masina la limita ajungand aproape intre masina si tirul ce venea pe contrasens. De cele mai multe ori suntem incostienti. Si de aia murim. De mancarime in palma, cum zice un prieten. Dar nu ma ascultati pe mine, nu sunt motociclist dupa unii. Merg pana in 90-100 si aia pe linii drepte, cine a mai vazut asa ceva... Din ce am citit aici, nu stau sa citesc toate paginile, a cam exagerat pe un drum dificil, oricata experienta ai avea. Mancarimea de palma se mai trateaza si cu o ciorba de lopata din pacate... Ce ma deranjeaza e faptul ca ma baga prietenii in aceeasi oala cu unii si imi spun ca "vei muri". Da, sunt sanse. Nu zic nu. Dar mai mici decat colegul din Cluj ce a plecat de la stop saptamana trecuta si in cateva zeci de metri avea suta, i-a intors o masina (legal) in fata. Avea cum sa il vada? Cam greu. Fara sa imi raspundeti, de cate accidente stiti unde mergea motociclistul cu 50 la ora prin sat si sa ajunga pe asfalt? Din varii motive. Eu stiu vreo 2. Nu va obositi sa imi raspundeti, nu mai intru pe pagina asta de discutie. Prefer sa ma bucur de mersul pe motocicleta in ritmul meu. Si cand vreau senzatii tari ma duc si ma dau peste cap cu avionul. E mai sigur si mai fain. Asfalt uscat si.. scarpinati palma inainte de a pleca la drum. hai norock!
  2. Eu tot am o dilema mai nou..cu atat de multe accidente din cauza idiotior de la volan. Am ajuns sa conduc cu frica, daca ala din stanga schimba banda fara sa semnalizeze (ceea ce am si patit)? Dilema mea e, daca intr-o situatie gen cea de la Buzau sau altele similare, daca intram cu motorul in masina, dauna...totala la motor, dar eu prin minune puteam sa umblu. Si cand m-as fi ridicat constientizez ca puteam fi mort din cauza neacordarii de prioritate, merg la conducatorul auto si cu ultimele forte ii f*t o casca in cap si 2 pumni, pe buna dreptate, oare tot eu ajung la parnaie nu? Sau declar la politie ca "eu doar am fugit dupa el, s-a impiedicat si a cazut" ? Am patit cazuri de astea si din masina. Se dau permise gratis pe undeva in tara asta dar nu stiu pe unde... .
  3. sa vad daca voi fi in stare...in functie de cat de mult se incinge cheful de diseara
  4. sa vedem cum va fi vremea.. azi nu arata prea bine...
  5. stiu ce zici..am un prieten mai mic ca mine care se da pe niste endurouri si dealuri de speriat. Am fost cu el o data sa ia ceva DR, mai avea mult pana la asfalt. Pe loc drept. S-a urcat pe ea, pe cric, a pornit-o si a mers. La oprire s-a inclinat putin cat sa ajunga la asfalt. Am vazut si clipuri cu fete ce intai pornesc R1200GS, accelereaza si se urca pe el ca postasul pe bicicleta. Dar sincer... nu vreau sa fac de astea. Prefer un motor sa il pot controla. Si bicicleta de munte am luat-o cu un numar mai mic tocmai din acest motiv.
  6. de cric nu stiu care sunt avantajele si dezavantajele. Doar ca poti face o pana mai usor cu cric nu? Dar cele 87 de kg in minus cu furca low e foarte mult. Oi fi eu la cura de slabire..ajung la 70 de kile, iau un model in spate de 50 de kg, dar atunci se mai poate duce doar un rucsac in spate, cu bani multi pentru cazare, cort si accesorii de camping e exclus O sa caut sa testez. Pun si scut, handguard, parbriz.
  7. cu low seat 650 gs din 2010 vad ca are 79 cm, cu low suspension circa 77. Oare e cazul de low suspension? cred ca asta imi dau seama doar daca ma urc pe una. Am facut scoala pe suzuki gsr 600 care are 78 cm si am ajuns pe jos. Nu cu toata talpa..dar ajungeam. Dar daca ajungi cu sfert de talpa pe jos pe asfalt, pe offroad nu mai prea ajungi in unele situatii.. Suspensia se poate cobori cu oricat sau are incremente standard? Ca dezavantaj..imi imaginez ca va avea cursa mai scurta si va merge mai rau pe drumuri de pamant. Nu vreau sa fac enduro, doar sa pot merge si pe cate un drum de pamant pe care merg si masinile de ex sau carutele. Multam de raspunsuri. » Post actualizat in 02 May 2017 09:50 ERU: inaltime sa la f800 85 cm (in varianta low). Cum crezi ca ajung pe jos daca la gsr cu sa de 78 eram cu jumate talpa...? totusi 7 cm e mult... Poate ai tu picioare mai mari.. nu stiu.. Km nu poti stii daca sunt reali... De regula cine ia motoarele astea cam face ture lungi. Se poate si sa o aiba de 2-3 ani si sa aiba 50 mii sau se poate sa o aiba de 6 ani sa aiba tot atatia. Ce au schimbat la furca dupa 2013? ovi_ice Da, cred totusi ca low suspension nu e cazul. Desi am vazut ceva clip cu o tipa de 1,60 care o avea coborata. O sa vad daca nu dau de ceva posesori prin Cluj de 650gs, chiar si cu sa normala sa ma urc pe ea. Oricum, achizitia nu e in buget anul acesta, asa ca am vreme sa ma documentez. E diferenta mare de capacitate de carat in varianta suspensie joasa.
  8. Vreau sa trec pe un gs, 650, pentru ca din pacate la sub 1,70 nu ma pot intinde la alt model sau alte motociclete. Care ar fi sfatul vostru de achizitie? Sa merg pe principiul "cat mai nou posibil, in functie de cat ma tin buzunarele"? M-as putea intinde pe la 4000E cred, la anul. Tinand cont ca trebuie sa iau si echipament, cel de chopper nu prea merge pe gs ) Cat e de comod 650gs ul 2 cilindri de 800 cmc la drumuri mai lungi, gen 4-500 km pe zi? Sunt sei aftermarket mai confortabile? (dar in varianta low seat). Vreau sa pot merge si pe drumuri mai rele, nu neaparat pe dealuri, mai cate un drum de pamant, asfalt mai slab calitativ, etc iar cu chopperul nu prea pot face asta.
  9. Si eu ma gandesc sa trec de pe chopper pe dual sport, intra si 650 gs la dual nu? cred.. Si am vazut multi care fac ture lungi cu el. E drept, fara pasager, dar cu pasager e mai nasol pe orice mobra, exceptie cele de touring. Pasagerul nu are cum sa stea la fel de bine/comod ca soferul. Decat pe F1200GS si altele din clasa aia (de pret). Eu sunt mic, sub 1,70 si oricat de mult mi-as dori orice alta moto in afara de bmw...nu pot, nu exista altele cu sa atat de joasa. Dar colegul nostru la inaltimea lui ar putea lua un F800GS. Desi nu cred ca se incadreaza in buget. La banii aia orice ar lua va fi vai de capu ei si va baga multi bani in reparatii. Am un prieten putin mai inalt ca mine, dar sub 1,85 si se descurca pe transalp. Daca as fi mai inalt as lua transalp
  10. Domnilor, iesiri cu chopperul aici, discutii personale pe privat.
  11. si pentru mine e primul, vreau de multa vreme sa ajung in Praga si am zis ca anul asta imbin musaiul cu placutul O sa fac un topic dar mai incolo, vreau mai spre vara putin..sa fie de tricou si pantaloni scurti prin oras...
  12. Eu nu am zis ca vreau sa merg doar cu chopperisti. Din contra. Mie imi place pe doua roti, indiferent de care sunt. Anul asta vreau sa merg pana la mare cu bicicleta de ex si cu motorul in Praga (apropo, daca e cineva interesat...). Si s-ar putea sa schimb categoria de la chopper la soft enduro sau cruiser, dar tot o sa vin cu voi
  13. Stiu ca tu iesi cu oricine si e foarte bine asta. Dar unii nu se "compromit" sa fie vazuti cu alte clase... Dar din pacate noi, eu cel putin, nu merg ca cel din clipul tau Dar pe de o parte e de inteles, cine iese pe dealuri iese cu scopul de a face offroad, cine merge cu speed iese cu scopul de a lua curbe la 200 la ora. Eu din pacate nu pot weekendul asta, am de plantat ceapa, copaci, morcovi si alte cele.
  14. De cate ori am iesit erai tu, Andy, Alin si Cristi si poate inca 1-2, nu-mi aduc aminte acum, Oricum.. pe acolo.. in jur de 5. Dar oricum au fost putine iesiri in grup. Andy e de inteles, lucreaza in weekenduri la nunti, altii stau cu familia... Am mai avut si eu cateva nunti de pozat cu weekenduri blocate. Nu stiu daca se anunta neaparat prin alte metode, eu cred ca problema e altundeva. Asa e, toti cu alte motoare au intalniri, is mai uniti ca noi. Dar oare nu si din cauza ca noi suntem mai putini? Vad putine choppere pe strazi.
  15. Nu inteleg.. nu esti din CJ? Ar trebui sa stii mai bine dupa vechimea de pe forum... Eu is mai nou in ale motociclismului, din pacate nu te pot ajuta, desi sunt si eu in cautare de locatii de intalniri si/sau iesiri. Dar abia ne strangem 4-5 chopperisti si asa la iesiri. Cate ture am facut anul trecut nu cred ca am fost mai mult de 5. Numai noi nu socializam. Toti ceilalti cu alte motoare au intalniri...
  16. in Hard poti parca pe trotuar langa.. in Jaxx eu nu am fost, dar pe trotuar nu e ilegal sa lasi motoru nu?
  17. bun.. pai vedem dimineata cum se arata vremea si ce prezice maine domnu Busu'. Ca poate ne trezim ca azi zice ca ploua si maine zice ca is 20 de grade. Vedem.
  18. o iesire maine (26.03) ? propuneri de traseu?
  19. cabalero

    Yamaha Dragstar

    Pretul mi se pare cam suspect de mic. Oricum e la risc cand iei SH si te poti astepta la multe. Dar cand mai e si mic pretul..sigur exista un motiv. Vezi ca un rezervor costa enorm. Era suspecta mobra mea de rugina in rezervor si cand mi-au zis preturi m-am facut verde. S-au uitat apoi cu camera si nu avea nimic. Era din alta parte problema. Eu am dat pe a mea, 2800€ de 2 ani, am luat o mica teapa, dar cred ca putea fi si mai rau.. si am mai bagat in ea vreo 1000. Dar acum e ca noua si de vanzare din pacate. Vreau sa schimb categoria. Daca te intereseaza discutam pe pm. Pretul e peste 3000, din cauza pieselor schimbate, inclusiv toata furca, pusa noua, originala. Dar a fost facuta si pregatita ca pt mine si de drumuri lungi prin europa, sa nu mai am probleme cu ea.
  20. Nu prea merge motorul meu peste suta...mi se pare ca e foarte turat si nu merg asa repede. Bine..nici eu nu sunt fan viteza, cred ca orice motor as avea nu as depasi 120-130. Am luat tipul asta de motor crezand ca e mai comod la drum lung, dar mi-am dat seama ca nu prea e. Plus ca la drumuri lungi mai dai si de o ploaie, drumuri mai rele sau neasfaltate chiar si prin europa. Cu cauciucuri noi am trecut peste o pata de apa pe drum azi vara si mi-a fugit curu putin. Atunci am decis cu regret sa il pun la vanzare sa iau un Gs. Dar asta e alta poveste.daca nu apuc sa il dau si se face vreme buna, sigur dau o fuga si sa stau 3-4 zile in Praga. Imi doresc de mult. M-as duce si pana in Barcelona (cel mai iubit oras al meu din lume) dar ma tem ca as face prea mult pe drum... cu pasager de 50 kile mi se pare ca trage si mai greu. E ca masina mea de 1,2 l, 3 cilindri, cand pornesc clima imi vine sa ma dau jos sa o imping Peste 400km pe zi nu stiu daca pot face. Am facut Cluj-Sibiu dus intors, circa 300 si abia mai umblam. M-am gandit si la spatar pentru pasager...ajuta? Ce sunt inaltatoarele de ghidon?
  21. Super. In sfarsit cineva care merge la drum lung cu altceva decat gs/transalp/vstrom... Si eu care mi-am scos mobra la vanzare tocmai deoarece cred ca nu prea poti merge la drum lung cu ea. Daca dau de asfalt mai rau simt ca-mi pierd dintii. E drept ca e doar de 650cmc. Daca nu o vand pana in sezonul urmator ma bag la ceva ture mai scurte, gen Praga. Frumoasa tura si filmari. Daca mai ai poze de pe drum le asteptam. Cazare doar la cort?
  22. cabalero

    Util

    ai dreptate. Nu stiu cum de nu m-am gandit la asta. O sa o pun pe seama oboselii si faptul ca eram la lucru in weekend seara Dar tot ar trebui sa aiba saua mai lunga sa incapa 3 )
  23. cabalero

    Util

    Savedata.ro. Sunt pe motilor, printre cei mai profi din tara. Nu stiu cate firme din tara pot recupera de pe un hdd spart chiar.. preturi putin pe masura, eu am dat 800 lei pe un hdd micut cateva sute de gb, nu mai stiu cat avea. Dar atentie, daca mergi la altii sau incerci cu softuri luate de tine de pe net ei au zis ca nu mai pot recupera apoi. Am facut asta omdata cu un card, a doua oara cu hdd am mers direct la ei. » Post actualizat in 22 Oct 2016 18:22 Nu sunt si motoare cu 3 locuri? Sa pot sta in spate...
  24. Maine (17 septembrie) as vrea sa fac o iesire (inainte de concediu). Inca nu stiu incotro, m-as duce la o ciorba de burta in Sibiu, dar e cam lung drumul si am de facut bagajele. Probabil un suc in Alba la cetate. Sau poate deja traditionalele costite la Baia Mare? Idei? doritori? Viteza de croaziera, cum zicea antevorbitorul meu.
  25. ) Dragstarul meu de 650 cu pasager usor, 52 kile simt atat de tare greutatea cu care merge incat am zis ca nu o mai duc pe motor decat asa cate 20-30 km. Nici nu se pune problema sa facem un drum de sute km. As vrea, dar ar trebui sa fiu masochist. Daca mai pun si bagaje... ) Va ajunge probabil la 120 la ora, pe drum drept, dar sa vezi ce vei injura in curbe la deal cand cu greu vei depasi biciclisti.
×
×
  • Creează nouă...