Sari la conținut

Webb`R

Membru
  • Număr conținut

    74
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Webb`R

  1. Westrider, carburatia da, este o tehnologie veche ce tine de trecut, dar pe langa chestia cu consumul, si precizia de injectie si ardere, putere (dar nu neaparat), injectia niciodata nu va fi la fel de fiabila si de incredere ca si un motor pe carburator. Eu sincer, si sunt sigur ca si mai multi pe langa mine, daca nu am fi oarecum obligati de vremuri sa trecem pe motoare pe injectie, eu as ramane cu cea mai mare placere la carburatie, care si ea poate fi aproape la fel de ok si de perfect calibrata incat sa se ridice la un nivel cu injectia. Si sunt sigur ca voi ramane cat timp va fi posibil, la carburatie. (asta a fost o paranteza) imi cer scuze de offtopic!
  2. CB500 ar fi o alegere buna, si dupa parerea mea. Eu detin una, limitata la 25kw, si este mai mult decat suficient pentru un incepator sa se acomodeze chiar si cu una ne-limitata (58cp). O am de 2 sezoane si m-am hotarat sa o tin la mine, desi era o vreme cand am vrut s-o vand..E extrem de fiabila, foarte manevrabila, si garantat nu te va lasa la greu; la inceputul "carierei" mele de motociclist am facut km de m-am zapacit, pe fel de fel de trasee de pe care nu am ajuns acasa doar dupa ora 9 seara, si niciodata nu m-a lasat in bezna cine stie pe unde. Consumul la al meu sta pe la 3,9 la suta (mixt, cu pasagera-masurat si calculat dupa vacanta de vara in care am parcurs 1300km in 4 zile), pot spune ca si la cei 25kw al ei, ajunge la 140 lejer, ceea ce nu ar trebui sa-ti fie relevant, fiindca dupa cum aud, stam la fel cu gandirea in ceea ce priveste vitezomania ). Hornet nu am condus niciodata, probabil are atuurile ei! Eu am facut scoala (A2) pe un Kawasaki ER6-N, fiindca in momentul de fata GS-ul cu care trebuia sa fac orele, era la service...si chiar doar examenul l-am dat cu ala. In concluzie, iti doresc succes in alegerea mobrei, dar tine cont ca acest lucru nu se poate face in graba, sau fara discernamant pe moment, omul fiind hipnotizat de culoarea si starea estetica al unui motor, fiindca trebuie sa fii foarte atent mai ales la mecanica ei, starea ei tehnica! Succes!
  3. adyfikus, vazand raspunsul lui ThunderByte, as dori o oferta de pret. Eventual vorbim in pm. Mersi mult de raspunsuri!
  4. Exact aceeasi chestie o am si eu la Honda mea, am scris pe topic-ul posesorilor de CB, poate primesc si eu niste pareri. Oricum vreau s-o desfac, sa vad ce e dus la ambreiaj. Exact acelasi simptom il am si eu la ralanti, zgomotul disparand la tragerea manetei de ambreiaj. Spor la treaba!
  5. Salut, de cand am cumparat CB-ul am observat ca are un zgomot anormal, si anume o bataie neregulata la ralanti. Acesta dispare cand trag ambreiajul, deci ma gandesc ca ar fi ori la ambreiaj sau cutie, nu la motor. Nu e bataie foarte dura, sau agresiva, dar e acolo, si am cam neglijat (trecut cu vederea"") prea mult timp, vazand ca nu e prea grav. Intrebarea ar fi daca a mai patit cineva la fel, sau eventual un prieten de-al sau? Zilele astea as desface macar capacul de ambreiaj sa verific daca nu cumva furca e stramba sau cine stie. Un sfat , o idee, o marturie mi-ar fi de foarte mare folos! Mersi mult, sezon placut tuturor!
  6. Va salut, am observat ca Cb-ul meu nu incarca decat foarte slab, si m-am gandit ca de vina ar putea fi releul de incarcare.. Are cineva idee cam cat costa, si daca are careva dintre voi unul?
  7. Asa ar fi cel mai bine, ma impiedica doar bugetul, in rest asta ar fi cazul sa fac deja. M-am gandit si eu la asta si cel mai probabil o sa si incerc. Iar despre faza cu furtun la metru nu stiu daca ar fi valabil fiindca exista coturi/curbe dupa cum stii, si sa nu cumva sa se stranguleze.
  8. Va salut! N-aveti cumva din greseala un furtun de apa, de la radiator la capacul pompei de apa? Se cam prelinge apa pe acolo si n`as vrea sa raman pe undeva in weekend. Cat despre colier, da, e strans bine. Furtunul pare obosit, deci n`ar strica sa`l schimb. Unul nou e cam 60lei, si de aceea vreau prima data sa apelez la cineva, sau la dezmembrari.
  9. daca stau sa ma gandesc nici nu e mult, avand in vedere prin cate tari ai trecut, preturile la cazari fiind, ma gandesc, cele mai mari. (dintre toate costurile)
  10. Ce ai "uitat" sa precizezi la sfarsit, este costul total al expeditiei, si eventual cati bani ai avut ca si "toleranta" cum ar veni..
  11. Omule, toata stima, tot respectul, si jos palaria! Poze foarte reusite, iar relatarea expeditiei e coplesitoare, zisa pe "sleau"! Felicitari, si la mai multe astfel de drumuri!
  12. Pai in loc de 65 cat are originalul, vreau sa pun de 80 sau 85. In ceea ce priveste lane-splittingul, nu sunt un mare fan, poate cand chiar am loc sa trec printre masini, ca doar nu vreau sa lovesc vreo oglinda si sa fiu bun de plata dup-aia..oricum nu ajung prea departe daca as face asta, inca mai multe de invatat la capitolul handling, poate peste un sezon, 2. Deci treaba cu ghidonul as vrea s-o fac, ca-mi plac ghidoanele mai late, pur si simplu..ca si la unele chopper, gusturile nu se discuta ce-i drept. Trebuie sa gasesc si cabluri mai lungi compatibile cu modelul asta, cablajul n-ar fi problema, am cine sa-mi faca.
  13. a schimbat careva dintre voi recent ghidon, mansoane si manete frana/ambreiaj? Am o nelamurire in ceea ce priveste schimbarea ghidonului cu unu` mai lat si cu rise mai mic: mecanicul la care am fost, mi-a zis ca ar fi o problema la cablaje, cabluri de acceleratie etc. la punerea unui ghidon mai lat... Asta m-a doborat Deci daca ati facut recent asta, imi puteti impartasi cum ati procedat? Si a 2-a chestie, ce manete, mansoane si bar-ends ati ales? Din cate am inteles, nu-s universale.. Mersi!!
  14. Salut, s-a facut! sa vedem cum evoluaza vremea..
  15. Am vazut postarea si e chiar nasol ce au patit baietii..nu vreau sa ma contrazic cu voi, fiindca aveti argumente solide. Oricum ce e menit sa se intample, se va intampla intr-un fel sau altul.
  16. Hai ma, chiar asa vrei sa`mi iei cheful? ) Sunt destul de vigilent, avand in vedere ca noaptea nu pot sa zic ca am mers pana acum cu moto, dar totusi, nu poate fi CHIAR asa de rau. Mizeria si gropile sunt cel mai probabil cele mai mari pericole pe timp de noapte, dar asta nu inseamna ca din cauza asta n-ar trebui sa ne pornim. Oricum n-am boala vitezei, si cel mai important, nu vreau sa ma afirm sau sa ma dau mare in fata nimanui.
  17. Asta-i drept, dar depinzand la ce te referi mai exact, daca suntem mai multi, eu zic ca nu ar fi o problema.
  18. Bun. Sa speram ca de data asta vremea tine cu noi. Oricum, "papuci" etc etc o sa am de rezerva, in caz ca se`ngroasa noru`.
  19. Pana acum arata ploaie, dar asta se poate schimba pana la sfarsitul saptamanii..Si stiu ca nu e prea placut sa mergi pe ploaie, fiindca primul drum pana dupa Piatra Craiului pe care l-am facut mai lung, la intoarcere am venit numai pe ploaie.. O sa tin cont, si o sa urmaresc. Ai fi interesat?
  20. Va salut! Sambata viitoare, as vrea sa fac o plimbare pana in Sibiu, eventual stat la concert cateva ore, apoi intoarcere in Cluj, cel mai probabil dupa miezul noptii..(nu cred ca o sa am bani de innoptat). Ar mai fi cineva interesat si dornic sa ma insoteasca? Sunt incepator, cu doar ~700km in spate, dar ma adaptez la ritm, fiind un entuziast linistit. Asta ar fi a 2-a mea cursa mai lunga. Plecarea sambata, dupa ora 14, in jurul orei 15 din cauza serviciului, iar intoarcerea ramane de vazut..
  21. Am scris parafina in ghilimele sperand ca asa se traduce din engleza, asa fiind scris si in manual -paraffin(kerosene). » Post actualizat in 02 May 2015 21:38 Am sa caut gaz lampant din acela, sa vedem ce si cum curata, daca tot e recomandat de cei de la Honda..
  22. In manualul Haynes al modelului CB500 de la Honda, specifica clar a se curata cu "parafina"(kerosen) apoi uns cu ulei SAE80 sau 90. Intrebarea mea este, se poate gasi in magazinele cu piese auto/moto sticlute cu kerosen, sau doar de pe net?
  23. salut baieti! as dori sa va intreb de unde se regleaza punctul de ambreiere/debreiere a cablului de ambreiaj, la maneta sau jos la capac? imi ambreieaza aproape chiar la sfarsitul cursei manetei, si nu ma pot obisnui nicicum cu schimbarea treptelor, dar nici n-as vrea sa ma obisnuiesc cu el asa, fiindca ma gandesc ca nu`i asa corect. As vrea ca punctul, sa fie pe undeva spre mijloc..La voi cum e? Oare sa fie uzate discurile de frictiune?
  24. La mine contractul VC a fost completat cu pixul de vanzator direct pe original, si la Politie nu mi s-a reprosat nimic. (din fericire) Singura chestie la care ma gandesc e sa fie inteligibil, si lizibil scrisul, dar depinde si peste cine dai in spatele ghiseului.
  25. Se poate gasi separat bucse pentru amortizoare spate, sau o sa trebuiasca sa inlocuiesc amandoua cu totul? M-am uitat pe nenumarate sit-uri, si nici urma de "kit de bucse/bucsi"
×
×
  • Creează nouă...