Sari la conținut

bizpenet

Membru
  • Număr conținut

    25
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de bizpenet

  1. Caut un parbriz pentru Pantheon, am cumparat-o fara.
  2. Update schema electrica, firele de la mufele problema si conexiunile din singurul butor cu care nu ma descurc: Ce fire AR TREBUI sa vina la acest conector? MULTUMESC
  3. Asta ar fi schema, totusi nu mi-e clar cu blocurile de comutatoare stanga si dreapta cum lucreaza (eu am butoane individuale). In alta ordine de idei sunt sincer ingrozit de cei 5-10 electricieni din service-uri cu care am vorbit. Am facut un desen cu mufele, mai mult: - daca alimentez prin firul negru firele alb respectiv albastru am far - daca alimentez prin firul negru firul violet am claxon - daca alimentez prin firul gri firele portocaliu respectiv albastru deschis am semnalizare stanga si dreapta - daca pun firul maro la masa (verde) atunci am pozitie - daca alimentez din firul nefru la cel rosu/galben am releu de start Totusi, cum fac cu firul galben care vine de la magnetou? Unde ar trebui conectat?
  4. Cel care a vandut-o a zis (telefonic) sa ma descurc sau sa o returnez, pur si simplu A REFUZAT explicit sa imi ofere orice detaliu legat de produsul venit in cutia data de curier.
  5. Am cumparat instalatia ACEASTA NOUA. Am facut asta pentru ca scuterul in cauza a ajuns la mine un cadru pe roti si 3 cutii cu piese, instalatia originala e taiata/adaugata/scurtata/lipita practic total inutila si fara urma de functionalitate. Din pacate, un domn "amabil" de la site-ul sus amintit mi-a spus sec sa o returnez daca nu-mi convine. Asta a fost singura lui solutie. Sigur e prevazuta pentru butoane bloc ce se fixeaza pe ghidon, am musai nevoie de fiecare pin. Oare poate cineva sa ma lumineze cu o schema a acestei instalatii? Multumesc.
  6. YATO YT-7301 s-a dovedit a fi un mare fas pentru ca diametrul 14 e ok dar pasul filetului este diferit. Asadar nu se poate infileta in chiuloasa. Ma gandesc tot mai serios ca am nevoie de un mecanic priceput la motoare aspirate cu carburator sa o porneasca dar nu as vrea sa dau de mesteri care cer sa schimb cauciucul pe spate ca e cam sters si din cauza asta nu porneste. Rectificare de ultim moment, YATO YT-7301 merge pana la chiuloase cu gaura de fi 14 mmm iar bujia la Kawasaki ZX600A marca NGK DR8ES este cu fi 12 mmm Sa vedem ce strungar gasesc sa-mi faca un adaptor. Update 26 Iunie 2019: - benzina proaspata - carburator ne infundat - nivel benzina corect - fiecare bujie (noua) pusa la masa are scanteie - presiunea la rece invartit cu demarorul, in fiecare clilindru, masurata cu YATO YT-7301, este in jurul a 6.5 Bar adica 85-95 Psi Practic am epuizat Kawasaki_GPZ_600_R_GPX_600_R_Ninja_600_R_RX_GPX_750_R_Ninja_750_R_1985_1997.pdf si tot nu porneste. Orice idee e bine venita.
  7. Tot nu a pornit. Benzina am schimbat-o si am si clatit rezervorul inainte de a pune benzina noua ca era tare ciudat ce am scos din rezervor. La montaj m-a chinuit cateva ore pana am vazut montata cutia filtrului de aer corect pe carburator (am reusit montajul corect abia cu blocul de carburatoare demontat de pe galeriile de admisie). Totusi acum e fiecare cauciuc la locul lui. Nu prea inteleg ce rol pot avea cele 2 furtune galbene scurte cu capatul in aer. Pun o poza - precizez ca e identic cu ce am eu nu blocul de carburatoare de pe acest motor. SI Oare daca e refacuta in solidworks si apoi tiparit 3D acel "spring seat" ar functiona? Maine verific din nou alimentarea si abia astept sa ajunga manometrul cu retinere sa vad ce valori am la compresie. Teoretic acum are benzina, scanteie si in conditii normale ar fi scos macar un pic de fum.
  8. Situatia aproape similara, scriu in topic pe masura ce avansez. Cat timp pui bujia la masa si vezi scanteie acea bujie da scanteie si in cilindru si e ok. Carburatoarele cel putin la mine sunt 4 in bloc, au membrana de cauciuc care poate pierde elasticitatea si se rupe, are jiglere care se pot infunda, garnituri care pot sa nu mai estanseze. Practic milioane de motive ca ceva sa nu te lase sa pornesti. Benzina veche e un mit popular dar am patit ca in special motoare mici sa refuze sa porneasca cu benzina mai veche. De asemenea, sa ai piciorele de sustinere ridicate cand pornesti. In functie de cat e de curat carburatorul o iei intr-o directie sau alta cu servisarea.
  9. Scriu in continuare in acest topic cu gandul ca un caz real poate ajuta pe altii in situatie similara. Ieri am luat la rand nu mai putin de 28 de locuri unde s-ar gasi un manometru cu retinere (cunoscut ca si compresmetru, tester pentru compresie, etc) in Cluj Dupa ce am gasit in total 2-3 oferte la triplu pret si asta doar in 1 singur caz pe stoc, am comandat online Se pare ca va veni Miercuri, abia astept sa masor stiintific compresia sa nu se mai inflameze nimeni de aici cind vorbesc de metode empirice de diagnostic de pe vremea Daciei 1100 sau a Trabantului. In alta ordine de idei am facut un soclu suport decent pentru blocul de carburatoare si am de gand sa folosesc furtunul transparent sa ma conving ca lucreaza cuiele pontou corespunzator si nivelele din camerele de nivel constant sunt acolo unde trebuie. Multumesc celor care au postat la obiect. Oare daca e refacuta in solidworks si apoi tiparit 3D acel "spring seat" ar functiona? Am lucrat azi, va rog sa nu vorbim despre impresia artistica, nu sunt tocmai de meserie. Totusi, am certitudinea ca in fiecare din cele 4 carburatoare plutitoarele si cuiele pontou lucreaza corect, nivelele in camerele de nivel constant sunt cele corecte. Am montat carburatoarele dar era deja seara si rabdarea mea terminata asa ca un furtun de sub cutia filtrului de aer pur si simplu nu am mai reusit sa-l pun in stutul de pe motor (carter cred) si am lasat pe maine dupamasa finalizarea montajului si o noua incercare de pornire. Din rezervor am scos 4 sticle de plastic cu o benzina uleioasa, roscata si ciudata. Am spalat rezervorul cu 2 l MOL de 95 si am pus apoi 5 l mol 95 din care poate, maine sper sa consum macar un pic O noapte frumoasa!
  10. Regret sincer ca nu exista "Multumesc" aici. MULTUMESC superbec, maine iau furtun transparent si fac si nivelele cu toate ca nu a curs nici un pic de benzina din carburator. "câr-câr-câr-POC" este target acum, am uitat sa precizez ca cu spray de start a pornit imediat Intre timp am lipit pur si simplu ruptura de 5 mm cu adeziv pentru cauciuc pentru ca materialul membranei nu e imbatranit si sistemul atunci cand functioneaza o face la presiune atmosferica. Daca porneste asa desigur ca voi inlocui membrana. Am impresia ca un mester tare priceput a lucrat inaintea mea la carburatoare si de fapt din cauza asta nu mai are alimentare. Legat de compresie, empiric cu degetul mare in loc de bujie este compresie. Sunt convins ca va fi nevoie de sincronizare, dar asa cum am zis "câr-câr-câr-POC" este target acum. Cine stie, poate vre-un clujan priceput vede ce scriu aici si vrea/poate/stie ce nu reusesc eu.
  11. Am manual si e un motor prin aspiratie facut in 1994 (din metal! ) nu e chiar o statie spatiala ruseasca la care conductele din manual sunt cabluri in realitate. Multumesc totusi pentru raspuns.
  12. Buna seara Zilele trecute am intrat in posesia unei Kawasaki ZX600A care nu porneste, cu gandul ca o rezolv si intre timp termin si scoala categoria A. Am adus-o pe platforma, motorul se roteste energic, am pus bujii noi, bune, dupa manual si am scanteie (am pus fiecare bujie la masa si am vazut scanteia) Cum tot nu a pornit am scos blocul celor 4 carburatoare Keihin CVK32 cu gandul ca sigur are mizerie si depuneri care infunda carburatorul. Am curatat si verificat (cu gura) fiecare cui pontou sa deschida/inchida, tot defectul constatat a fost la 1 din carburatoare o membrana rupta cam 0,5 cm pe margine si tot la acea membrana in locul piesei de plastic care tine jos arcul (cea cu 4 picioare) era o improvizatie dintr-un capac de pix. Jiglerele si cuiele de reglaj sunt netede la suprafata si nu am vazut denivelari sau adancituri nici cu lupa. Totusi, ma gandesc ca si in cazul in care tot acest carburator era "offline" motorul trebuia sa porneasca in trei pistoane Sincer nu mai stiu ce sa-i fac, de asemenea as cumpara membrana noua si acel plastic de la arc dar nu am idee de unde.
×
×
  • Creează nouă...