Sari la conținut

Marius Adrian

Membru
  • Număr conținut

    28
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Marius Adrian

  1. Marius Adrian

    Mortal Milcoiu

    Dumnezeu sa-i odihneasca!
  2. Se pare ca multi dintre voi nu stiti altceva decat "moarte conservarilor". Si aveti si pretentia la respect in trafic... Ceva nu se leaga. Aproape tot timpul cand se intampla un accident va ocupati de acuzatul "conservarului" si de scuzatul motociclistului. Hai sa zicem totusi ca cel cu masina (nu conservar, ca nu le spunem asa daca vrem respect in trafic) nu a semnalizat, insa sigur a incetinit, ca nu cred ca vira la stanga cu 100 km/h... Baiatul cu motorul de ce nu a incetinit? Cand vezi ca cineva din fata ta incetineste, incetinesti si tu! Trebuie sa te astepti la orice, poate vireaza stanga sau dreapta fara sa semnalizeze, poate i-a sarit un copil in fata, un caine, o pisica, orice. Nuuu, noi nu trebuie sa conducem preventiv, ca noi suntem motociclisti si suntem smecheri, dupa gandirea voastra. Haideti sa ne concentram pe ce a gresit baiatul si sa invatam ceva din accidentul asta! Cum spuneam in alt articol, daca o tot tinem sus si tare pe aia a noastra cu dreptatea si prioritatea, o sa murim cu ele in brate! Dumnezeu sa-l odihneasca!
  3. Exemplul cu autostrada nu e bun. Sa nu inducem lumea in eroare. Conducatorii de autovehicule care intra pe autostrazi folosind banda de intrare (de accelerare) trebuie sa cedeze trecerea autovehiculelor care circula pe prima banda a autostrazilor si sa nu stanjeneasca in nici un fel circulatia acestora. Haideti sa renuntam la acuzatul "papucarului" pentru un moment si sa ne concentram pe ce a facut colegul nostru, pentru ca e ceva clar ca si el a facut greseli, din care noi trebuie sa invatam. Daca o tot tinem pe aia a noastra cu dreptatea si prioritatea, o sa murim cu ele in brate. Nu zic ca colegul avea viteza. Poate avea 65 km/h, ceea ce nu e mult. Dar poate daca avea 60, reusea sa evite accidentul intr-un fel. Cand ajungi intr-un loc de genu', in care dupa vreo 25m se terima linia continua iar cel care vine de pe pod are dreptul sa faca dreapta, trebuie sa te astepti la un bou, care face dreapta cu 10m inainte, calcand linia continua. Nu te baza pe faptul ca ceilalti o sa respecte regulile in trafic, bazeaza-te pe tine!
  4. Daca vrei sa mori acasa, chiar daca e linie continua si nu ai alt obstacol, nu te relaxezi si accelerezi. Oricand iti poate aparea un copil in fata care alearga dupa o minge sau un caine sau o pisica sau orice. Daca conduci preventiv, unele accidente pot fi evitate. Ne e mai de folos daca cautam orice greseala a colegului, cat de mica, decat sa cautam scuze pentru el. Ca la urma urmei, la rubrica asta scrie "Sa invatam din greselile altora" (chiar daca vina nu e a lor, poate o greseala a facut si colegul si trebuie sa invatam din ea). Sanatate si recuperare usoara! Nu contest absolut deloc vina conducatorului auto!
  5. Daca nu acorzi respect in trafic, nu astepta sa fii respectat. Cand vezi ca o masina din fata ta incetineste, nu ii dai viteza, ca tu iti permiti ca esti pe motor (sau noi nu trebuie sa conducem preventiv?). Putea soferita sa incetineasca din diferite motive. Vezi doamne putea sa ii sara un copil in fata, sau un caine, sau orice. (si sigur a incetinit, ca nu cred ca a luat curba cu 100). In plus, depasirea era interzisa acolo si punct! Dar daca tu esti zmeu si ai propriile tale legi, ti-o cauti cu lumanarea. Iar daca semnul "depasirea autovehiculelor cu exceptia motocicletelor fara atas interzisa" spune ce spune, asta este. Fie ca ne convine, fie ca nu, trebuie sa il respectam. Nu ne apucam sa ignoram semnul ca vezi doamne noua nu ni se pare corect ce spune. Scopul acestei rubrici nu este sa cautam orice modalitate prin care sa scuzam greselile colegilor nostri. Unul dintre scopurile rubricii este sa invatam din greselile colegilor! Colegul a gresit, noi nu trebuie sa facem ca el. Dumnezeu sa-l ierte!
  6. Salut! Care este diferenta dintre un costum format din doua bucati si unul format dintr-o bucata? In afara faptului ca poti sa porti numai geaca la cel din doua bucati. Multumesc anticipat!
  7. Da » Post actualizat in 18 May 2016 10:49 Da, e dezastru circulatia de vreo 2-3 ani. Parca s-a dublat populatia orasului. Inainte nu era deloc asa...
  8. Eram la Regionala CFR, cand observ un sofer de bmw exact langa mine, care isi arunca guniaoele pe geam, chiar in centrul orasului. Ma gandeam: Doamne, ce om necioplit si nepasator! Ma depaseste, schimba benzile in centrul coasului fara sa semnalizeze. Ajungem amandoi pe Calea Motilor, el era putin mai in fata. Eu si respectivul sofer eram pe banda 2, iar pe banda 1 trece un baiat cu scuterul pe langa mine. Cand ajunge in dreptul bmw-ului, soferul vireaza brusc dreapta, fara sa semnalizeze si fara sa se asigure si ii taie fata baiatului cu scuterul, care incercand sa evite impactul, a intrat in lateral in masina si s-a ales cu o lovitura urata la picior. Mare atentie la astfel de specimene!
  9. Marius Adrian

    Centura Cluj

    Din nefericire asa e. Pacat, ca drumul e tare frumos.
  10. Marius Adrian

    Centura Cluj

    Cei care aveti in plan o plimbare in seara asta sau in zilele urmatoare pe centura Clujului (Centura lui Boc), sa aveti mare grija, este mult nisip si noroi pe ea in multe locuri! Asfalt uscat!
  11. Salut! Sunt nou aici. Am 18 ani si as vrea sa intru in lumea motoarelor. Ce motociclete recomandati pentru inceput? Eu ma gandeam la o Yamaha xt 125. (mentionez faptul ca nu intentionez sa o folosesc doar pe sosea) Imi plac mult tipul asta de "explorari" ca in videoul de mai jos
  12. Salut! Sunt nou aici. Am 18 ani si as vrea sa intru si eu in lumea motoarelor. As vrea o parere despre motocicleta Yamaha Xt 125 pentru inceput.
×
×
  • Creează nouă...