Sari la conținut

wolfybv

Membru
  • Număr conținut

    19
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de wolfybv

  1. Celor de la Yamaha le lipseste cu desavarsire conceptul de "incremental innovations". In momentul in care vor intelege asta, vor progresa. Momentan bajbaie, exact cum ai spus si tu, cautand un super breakthrough. Dar nu asa functioneaza R&D-ul. Senzatia mea e ca ei efectiv baga un deget in gura, il umezesc cu saliva si apoi il tin in aer, ca sa aiba o idee incotro o apuca.
  2. Nu se uita doar la puncte clar, iar in cazul lui conteaza si gura lui mare de anul trecut, a ars multe poduri atunci. Daca tacea si-si vedea de curse, nu de aruncat cu acuze aiurea, acum era aproape sigur ca pe contractul de factory din 2025 sta scris numele lui.
  3. Bez s-a miscat o idee mai bine in weekend-ul trecut fata de Qatar, dar e clar ca mai are nevoie de ceva timp sa se adapteze. Insa dpmdv e acolo pe shortlist pt factory, impreuna cu Bastianini. Posibil ca decizia de a mai ramane un an la VR46 sa fie legata de treaba cu o posibila oferta de la factory (o fi Rossi amabasador Yamaha, dar in business cam stie de unde bate vantul). In cazul lui JM a vorbit cam prea mult si prost , un fel de "gura bate fundul" si pe el il mai salveaza doar un sezon impecabil, cu garla de puncte avans fata de restul si cu o declaratii ceva mai temperate. Omul ala sta pe social media mult prea mult pt binele lui... Am scris cam aceleasi idei in acelasi timp Sunt mai mici... nu intram in detalii, dar in functie de cat dureaza o sedinta de teste si de profilul de testare (simple fan run sau aeromap), ai costuri undeva intre 1.000€ (pt o sesiune simpla de teste cu ventilatorul pornit 10-30 min) si 20.000€ pt full day session (nu-l lasi sa mearga 8 ore, de obicei profilurile aero sunt destul de scurte comparativ cu cele pt shaker test de ex), bani in care bagi si salariile oamenilor implicati in treaba asta (echipa proprie a firmei care opereaza tunelul, inginerii tai si oamenii de pe data analysis). Ca sa ajungi la 5-6 milioane pe an trebuie sa dormi in tunelul ala aerodinamic.
  4. Cand vezi reluarea din fata, e de vina MM, cand te uiti din spate, e de vina Pecco. Ar mai fi si faptul ca erau intr-un viraj de stanga, amandoi aplecati pe partea stanga a motocicletei. Nu stiu cat vedea Pecco unde e exact MM, dar MM sigur avea vedere libera spre Pecco si stia ca e acolo, mai ales ca lasase ditamai poarta deschisa pt Pecco si era logic ca ala o sa incerce sa se bage. Raman la parerea ca e incident de cursa, dar daca in locul lui MM era oricare alt pilot de pe pista, nu vedeam tavaleala aia. MM e pur si simplu un super talent cu ceata pe creier si apucaturi de smardoi care are impresia ca toti trebuie sa-i stie de frica si sa cedeze intr-o confruntare cu el. Pana si Acosta, asa necopt in MotoGP cum e, cand a vazut ca nu-i iese nicicum depasirea la Pecco in virajul 1 si mai ales dupa ce era s-o comita urat de tot, a schimbat tactica si l-a crosetat in alta zona a circuitului. Curat, fara emotii, o placere sa-l vezi. MM ca prostanul, pe sistemul "da-te ba ca acum trece je". Mno uite ca n-a trecut. Macar anul asta n-a mai bagat pe nimeni in spital in cursa de la Portimao.
  5. Pe unde locuiesc eu chiar e normal sa ninga in Aprilie si ninge in fiecare an in Aprilie, fara exceptie (chiar ieri a bagat o tura de fulguiala, cat sa se puna inca o palma de zapada, asa ca ma astept ca si saptamana viitoare sa mai dea o tura) Mai ai exemple de genul? Ca faci ce faci si tot mai rau te afunzi. Tu ai sustinut ca "nu se exista", eu ti-am dat 2 contraexemple, fara a avea pretentia ca e regula generala, asa cum eronat se pare ca ai dedus. E suficient de clar acum sau ai nevoie de un servetel cu care sa-ti stergi scuipatul din coltul gurii in timp ce-ti desenez cu creioane colorate ca sa fie mai usor de priceput si pt tine? Pecco n-a dat-o pe jos pana nu si-a bagat MM capul sub carena lui ca sa-i faca ITP-ul ad-hoc. Incident de cursa, clar, dar memelu putea sa stea pe exterior si avea castig de cauza, avand un mic plus de viteza pe iesire. Ce-mi place f mult la generatia asta noua de baieti din MotoGP e faptul ca nu dau doi bani pe meltenismele MM-ului si cand asta face pe smardoiul, astia nu se feresc din calea lui, ci stau la cafteala cu el. Dani Pedrosa de ex era prea finut pt un asemenea comportament meltenesc, dar astia tineri n-au nicio greata sa-l puna la locul lui repejor. Si se vede: cum a dat de unii care stiu sa-i raspunda, cum o imprastie, indiferent ca e calare pe Honda sau pe Ducati. Pacat ca de obicei ii ia si pe altii cu el, putini au scapat netavaliti dupa ce i s-a pus pacla pe creier.
  6. Usor, usor, ca te-ai inrosit tot si te dor degetele de la cat de tare ai batut in taste. Nu vrem sa faci vreo nefacuta si sa ne parasesti prematur din cauza unui strain de pe net, nu? N-am vrea sa ne pierdem unul din cei mai combativi trolli de pe aici, asa ca du-te, bea un pahar cu apa si calmeaza-te. Ai zis ca nu exista situatia in care 2 coechipieri sa se sustina reciproc si sa-si tina unul altuia spatele, ai primit niste contarexemple. Cel putin baietii de la VR46 te contrazic flagrant: anul trecut Bez era in lupta pt locul 3 in campionat si tot s-a comportat ca un bodyguard pt Marini cand cel din urma a avut sansa de podium. Treci mai departe, nu trebuie sa ai mereu dreptate, o mai da omul cu oistea-n gard, ca asa-i in tenis, scuze, MotoGP. Doar n-o sa dai acum cu telefonul de perete de nervi ca a venit unul si ti-a tulburat tentativa aia penibila de argumentatie. Sau...?
  7. Acum o dai la intors ca stai sa vezi, ca exceptii, ca final de sezon Las-o cum a picat...
  8. Bez & Marini la VR46 anul trecut. Au avut cateva curse in care era clar ca isi tin unul altuia spatele. Marquez-ii la Gresini anul asta, astia chiar sunt frati In Qatar era clar ca Alex incearca sa-l protejeze pe Marc si i-a si reusit pana la un punct, dar in ambele curse (sprint si race) a reusit Bastianini sa se intercaleze intre cei 2.
  9. A plecat de pe 14, in primul tur a cazut pe 21 si de acolo a recuperat pana la final, terminand pe 6. Pacat ca nu l-au urmarit camerele macar din cand in cand, totusi 15 locuri recuperate sunt ceva.
  10. Sunt din Bv, dar la fel ca si colegul @Speedy.K, desi sunt un fan Rossi din 1998-1999 (de asta am si tinut sa fiu in tribuna fanilor VR46 la ultima lui cursa), nu mi-am pus niciodata stickere pe masina sau pe motocicleta. Singura chestie pe care am facut-o, a fost sa-mi particularizez numarul la moto, sa fie cu 46 si sa port numai casti AGV, replici ale castilor lui.
  11. Da, am vazut-o dupa, pe dazn, ff faina. Comparand tv cu prezenta pe circuit, clar pe tv ai mai multe unghiuri, vezi mult mai mult decat ce vezi efectiv pe circuit (aveam un panou urias in fata, pe care vedeam transmisia live, dar nu intotdeauna vezi totul - mai un steag in fata ta, mai bei o gura de apa, ii mai explici sotiei cum recunosti pilotii, etc). Am prins in prima zi dis-de-dimineata pachetul cu tricou si poza cu autograf (pare a fi semnata pe bune, se vede ca e marker, nu e print). Am alergat de la un stand la altul, pt ca la primele 2 erau deja date pachetele cu tricou M. Sambata n-am mai vazut pachetele respective, s-au dat toate din prima zi.
  12. M-am uitat aseara la iregistrarea de pe dazn, dupa ce am citit postarea ta. Intr-adevar, la tv a fost mult mai emotionant decat in tribuna. Atmosfera a fost superba si in tribune si in oras (aeroportul e plin de tricouri, sepci, hanorace, etc cu VR46), dar multi au ramas cu un gust oarecum amar, pt ca se asteptau sa mai faca un tur, eventual cu toti pilotii dupa el. A parut ca asta e planul atunci cand s-a oprit langa noi si au inceput sa se adune si ceilalti piloti, dar deodata au aparut “lipitorile” pt selfie si s-a cam dus de rapa toata treaba. All in all, dupa atatia ani de urmarit si stat cu sufletul la gura la fiecare cursa, indiferent ca avea sanse sa castige sau nu, a meritat din plin sa-l vad live la ultima cursa. E un feeling ciudat sa stii ca s-a terminat o era. Sunt curios cata popularitate va mai avea MotoGP in vreo 5 ani de acum incolo, avand in vedere ca min 80% din tricouri erau cu VR46. Sper doar ca Bag, Quarta, Martin, Mir, chiar si Miller (superba depasirea facuta lui Mir, fix in fata mea) sa reuseasca sa duca mai departe “mostenirea”.
  13. In general masinile au prostul obicei sa loveasca in plin motocicletele cu lateralul, se stie doar, e dovedit stiintific.
  14. 140p in 2019 - MM 115p in 2018 - MM 111p in 2017 - Viñales Sursa Principala nu, dar o sansa buna are, daca restul o tin ca pana acum: o cursa castigata, urmatoarele 2-3 in parapeti sau pe locurile 8-10. Daca el iese constant pe 4, in 8 curse ramase aduna 104 puncte. Cu 58 deja adunate, se duce la 162 puncte, ceea ce anul asta ar putea sa fie de ajuns si sa-i ramana rest si pt la anul
  15. A fost vreunul din voi astazi pe Landstrasse intre Augsburg si München? Motor albastru, numere de TM?
×
×
  • Creează nouă...