Sari la conținut

Pe La Poalele Fagarasilor


Postări Recomandate

Desi demult planuiam o iesire mai offroad de genul, abia weekendul trecut am reusit sa o si facem. Dupa ce cu o saptamana inainte mersesem "de antrenament" pe Transalpina, unde am prins o vreme de sa nu scoti un caine din casa, daramite un motor, cum am vazut ca we vine cu vreme buna, am si inceput pregatirile.

 

dsc_5808.jpg

dsc_5840.jpg

 

Desi planul initial era sa facem traseul marcat cu albaastru din atasament, drumul si socoteala de acasa s-au dovedit nepotrivite cu realitatea din teren, asa ca a trebuit sa il adaptam.

Asadar, am plecat vineri seara din bucuresti, si am ajuns prin Campulung, Leresti pana la barajul lacului Rausor, unde am si campat peste noapte.

 

DSC_5871.jpg

 

Dimineata dupa ceva inviorare si mancare la cabana Voina, am luat-o peste baraj, pe traseul triunghi albastru, ocolind vf obarsia spre curmatura groapele. De aici urma sa coboram spre Slatina, lucru foarte usor pana la intalnirea cu izv rusului, unde s-a construit relativ recent cred eu, un baraj de toata frumusetea. Pe care il poti trece doar cu macaraua. Sau daca esti foarte hotarat. Cum nu aveam nici una nici alta, am hotarat sa o luam inapoi sa cautam alternativa, pe care dupa 1 ora de muncit la scos motocicletele de pe o varianta care se infunda, si alte 2 ore de invartit pe platoul Iezerului nu am gasit-o, asa ca resemnati a trebuit sa ne intoarcem pe unde am venit si sa o luam pe asfalt pana la un punct de unde sa putem relua a doua zi traseul propus.

 

DSC_5906.jpg

 

DSC_5914.jpg

 

DSC_5913.jpg

 

DSC_5921.jpg

 

DSC_5927.jpg

 

DSC_5928.jpg

 

Cum nici o calatorie frumoasa nu e lipsita de neprevazut, tocmai cand constatam ca trebuie sa ne intoarcem, lantul XT-ului s-a hotarat sa o ia pe drumul lui, diferit de al nostru, asa ca a sarit.

 

DSC_5941.jpg

 

Si urcarea care ne-a dat ceva emotii.

 

DSC_5961.jpg

 

DSC_5966.jpg

 

Noaptea ne-a prins iarasi pe drum, asa ca fortati de oboseala am hotarat sa ne oprim pe undeva intre curtea de arges si brezoi, unde am pus cortul langa o livada de meri.

 

DSC_5977.jpg

 

De aici am tinut drumul prin Salatrucel pana am iesit pe valea Oltului si de acolo Brezoi, Valea Macesului si am inceput urcarea in drumul strategic. Care urcare, dupa cum s-a mai scris pe aici, este foarte fun :). Odata ajunsi sus insa, situatia se schimba, drumul devine mai lin, si ai timp sa te uiti in stanga si in dreapta la locurile minunate pe unde te duce. De-aia pot spune aici cu mana pe inima ca drumul asta , mai ales in partea de inceput, s-a dovedit pentru mine cel putin, cel mai pitoresc drum facut vreodata.

Marele meu regret, care este valabil insa pentru toata excursia, este ca am cam alergat si ca consecinta am apucat sa prind in poze doar 1% din spectaculozitatea si frumusetea zonelor prin care am trecut.

 

DSC_5997.jpg

 

DSC_6023.jpg

 

DSC_6032.jpg

 

DSC_6040.jpg

 

Dupa ce ne-am intersectat cu transalpina si am coborat la Obarsia Lotrului, am hotarat ca timpul nu ne ajunge ca sa continuam cum am fi vrut, prin Cindrel, pe Valea Frumoasei pana la Sibiu, asa ca am hotarat sa scurtam traseul si am luat-o spre Bucuresti. Aglomeratie, intuneric din nou, trafic haotic. Urma o noua luni.

 

DSC_5992.jpg

post-3177-1190194583_thumb.jpg

Editat de samolapraga
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mare bucurie sa vezi asemenea poze cind esti la munca, sa te mai destinzi sa mai evadezi un pic din birou si din aerul poluat al capitalei.

Subscriu, vazand pozele astea imi vine sa fug de la birou ;)

Frumoase poze :lol: , pacat ca nu sunt mai multe. Tare m-as bucura sa ajung si eu prin locurile astea dar n-am :) pentru asa ceva :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am fost si eu de la brezoi la petrila dar noaptea rupt de oboseala dupa ce am prins viiturile la Eforie si dupa ce am condus vreo 700 km intruna

daca mai aveti poze mai bagati sa vad ce am pierdut ca eu am vazut doar asfaltul pana unde a fost si dupa aia gropile :)

faina iesire tot asa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

suberb...foarte frumos :)

 

e un peisaj cu care am copilarit si, desi stiu ca nu am sanse sa urc acolo cu un motor(inaltimea asta a mea :) ) merg cu placere cu pejosu ori de cate ori am ocazia...

 

pozele spun totul....felicitari :lol:

 

PS: ce aparat ati folosit?au iesit pozele alea tun, nu gluma ;)

Editat de Mr_ORL
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Frumos..pacat ca trebuie sa faceti totul asa pe fuga...astfel de peisaje ar trebuii sa va retina mai mult in zona astfel incit atunci cind plecati de acolo sa aveti sufletul plin de liniste si impacare.Asa cum spuneam odata nu conteaza destinatia daca nu ai timp ptr drumul in sine.

Calatorii cit mai frumoase !

Editat de aliance-steel
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...