Sari la conținut

Priza Bricheta La Scuter


cazanionut
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 55
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

hehe mi-am luat si eu neon si e pe priza daia de bricheta...era bine daca aveam ... nu creca se poate face da o sa modific si leeg direct la borne + un butonash :bigstar:)

Editat de redeye
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

hehe mi-am luat si eu neon si e pe priza daia de bricheta...era bine daca aveam ... nu creca se poate face da o sa modific si leeg direct la borne + un butonash :ok:)

 

de ce sa nu poti face legatura asta? neonul se alimenteaza la 12V, asa ca poti trage fir direct la baterie

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca tragi direct de la baterie fir la neon o sa merga tot timpu , trebuie intreruptor

 

si daca va supra solicitati instalatia se termina bateria ( sau mai rau alternatorul ) daca incarcati prea mult plus nsite fire care risca sa se topeasca. asaca aveti griza neon si alte prizbrizuri marunte nui problema dar sunt si alte chesti care cunsuma mult mai mult . fiecare instalatie electrica este proiectata si exacutata pt un anumit consum

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe langa ce spune AlexRap mai sus, se mai poate intampla sa se arda siguranta cand iti este lumea mai draga... Da se poate schimba cu una mai puternica (cel putin asa am fost sfatuit de catre cei din service). Revenind... Cand se arde siguranta, ramaneti fara lumini, semnalizare, claxon si cel mai rau este ca nu mai puteti porni scuterul decat din pedala. Acum nu vreau sa generalizez, dar asa se intampla la al meu... :ok:

 

Oricum, ma gandesc serios sa-mi pun si eu ceva lumini in plus dar pe care sa le alimentez din alta parte. Eventual imi mai iau o baterie si o pun sub sa ! :eek:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu zic din contra, e mai buna o siguranta mai slaba...eu asa am - imi cere de 5 si am de 3 sau 4, nu mai stiu... Oricum va spun si de ce...aveam siguranta normala si am pus contactul de dacie (il aveam spart pe cel vechi). Ca un nestiutor ce sunt...am reusit sa cuplez firele necesare pentru pornire, dar imi mai ramasese cate un fir - la contact de radio de la dacie, si de la scuter la nuj ce....si am pornit si imi luase foc firul, si desi a fost scurt nu s-a ars siguranta. Asa ca fiti atenti, mai bine siguranta mai mica dar sti ca nu iei foc, mai ales ca multe fire tre pe langa motor....Am siguranta mai mica si nu s-a ars nici1data :ok:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa pui neon, tragi fire frumos la becul de la stop, dar le legi ca sa stea aprins doar cand pui pozitiile sau faza lunga/scurta.... eu asa am facut si nu am avut treaba. Eventual pt viitorii doritori de neon pot sa vil montez eu :ok:

asa ,sau pui un intrerupator mic si discret undeva sa nu se vada,si il aprinzi cand vrei,fara sa mai aiba legatura cu celelalte contacte

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

... Si uite cum se ajunge de la priza de bricheta la neoane si OFF-TOPIC!

 

Salut tuturor. Si eu vreau sa-mi montez o priza de bricheta insa nici nu-mi fac probleme cu montatul si nici nu constituie o prioritate pentru mine. O astfel de priza ar fi extrem de utila pentru incarcat mobilul/PDA-ul cand pleci la drum lung :D

 

Asfalt uscat si salutari cu farul! :eek: :ok:

Editat de alias
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da mp3 player sau alte chestii:) eu am loc de 2 prize de bricheta dar icna nu am pus nici una. Si apropo de sigurante ... daca fabricantul o ales o anumita valoare cam stie el de ce. de ex 5 amperi nui asa mult ai faru pornit mai pui si o frana si toate becurile se aduna undeva la 5 A . asta ii parerea mea nu is electricean auto . dar tot ceva de genu .

 

tu ziceai ca ai schimbat contractu de la dacie si nush ce si so topit firu inloc sa sara o siguranta de 5 amperi. inseamna ca ai fire foarte foarte subtiri sau pe partea aia nu ai siguranta. ( am avut scurt la goarna si so ars siguranta de 30 A cea principala )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu cat e mai mica, cu atat e mai sensibila siguranta, deci se arde mai repede in caz de vre-un scurt. Daca stiti ca nu aveti probleme cu instalatia sa va puneti una mai mica. Eu am toate becurile functionale + 8 leduri pe post de neoane si nu zice nici car. Eu v-am zis ce-am patit cu marimea de 5 mA din fabrica, era sa ia foc scuteru :(. E buna ideea cu priza, initial credeam ca voi chiar vreti sa o folositi pe post de bricheta :D

 

P.S: jos cu neoanele, sus cu led-urile :( Neoanele sunt mai sensibile, la o piatra luata pe roata in viteza se sparg, consuma mult si nici nu lumineaza cum tre. In schimb led-urile...alea de 3V: am pus 4 sub scuter, asezate linear (ca un neon) super lumina, consuma super putin, le legi in serie si apoi direct la baterie, am mers pe cea mai a naibii ploaie prin cele mai mari mocirle cu ele pornite si merg si acum :) Cand am desfacut partea de jos era stratu de balega de 1 metru :ok:, dar tot luminau :eek:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stiti ce mi-a venit in minte mai devreme cititnd posturile voastre cu neoanele ? Dar va rog sa nu-mi sariti in cap...

 

Am stat mai bine si m-am gandit.. Daca pun lumini sub scuter si se intampla din cu totul si cu totul alte cauze ca acesta sa ia foc.... eu ce fac ? Obisnuit ca am lumini sub mine, nu-i asa ca nu mai bag de seama ca scuterul de fapt arde ? Stiu, e o chestie tragi-comica, dar hai sa luam in calcul si acest aspect... :eek: Scuterul in flacari, insa noi nu ne putem da seama de acest fapt, pentru ca oricum, stim / credem ca luminile nu vin de la cauciuc / benzina arse, ci de la neoane... E valabil in primul rand pentru cei raciti care nu au miros si gust... :ok:

Editat de Catalin S.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fara miros si fara gust ramai de regula in urma unei raceli puternice, dar trece oricum, si ti le recapeti in vreo 7 zile maxim... Eu ma refeream la implicatiile montarii unor astfel de "gadgeturi"... Ca de fumat, fumez de vreo 15-16 ani si nu mi s-a intampolat sa raman fara aceste 2 simturi... :ok:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...