Adic Postat Februarie 1, 2008 Share Postat Februarie 1, 2008 Salut ! Am si eu un CB 500 din 97. Am facut cu el vreo 1800 km si sunt f multumit de cum merge. Am o intrebare: Cit rezista in mod normal , in conditii de utilizare normala, fara acrobatii care streseaza transmisia , un chit de lanz ? In km ma refer Astept raspunsuri de la voi ! ps. Sa vina primavara ca ma ia draq daca nu motociclesc in curind Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Emppu Postat Februarie 1, 2008 Share Postat Februarie 1, 2008 Pe langa acrobatii si alte violuri conteaza foarte mult intretinerea corecta si de bun simt a lantului. Al meu era nou nout cand am luat motoreta si acum am vreo 15 mii cu el si nu da semne de oboseala. E un DID X-Ring. Asta in conditii de cox si dat morti pe sosele si reprize si vreo cateva experimente cu uiliuri dar nu prea mult. In plus am si un pinion mai mic pe fatza care uzeaza lantul mai puternic. Dar il si intretin, adica curatat si uns periodic. Eu zic ca o sa ma duca lejerianu 20 de mii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mac Postat Februarie 1, 2008 Share Postat Februarie 1, 2008 durata unei transmisii depinde de mai multi factori: pasul lantului (520-525-530), puterea motorului, pinionul fata-marime, coroana spate (otel sau aluminiu), tipul de lant (oring,x-ring, xw-ring). un lant ingrijit (curatat si uns periodic) are o viata de minim 20-25mii km. un lant pasul 520 (racing) are o viata de 15-18000. Sper din XW-Ring sa scot macar 15mii km. un pas 525-530 poate dura si 35mii km fara probleme Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mr.magic Postat Februarie 3, 2008 Share Postat Februarie 3, 2008 cand stii ca e dus? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pepsi Postat Februarie 3, 2008 Share Postat Februarie 3, 2008 cand lantul joaca in stanga - dreapta si pinionu nu mai are dinti "ascutiti" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SPQR Postat Februarie 3, 2008 Share Postat Februarie 3, 2008 sau cand vezi ca lantul incepe sa se gripeze...nu mai revine la pozitia normala ..iar unele zale incep sa faca un anumit unchi intre ele divers de 180 grade. coroana normal se uzeaza inaintea lantului .. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator AdrianB1 Postat Februarie 3, 2008 Share Postat Februarie 3, 2008 cand stii ca e dus? Daca e in stare buna, il schimbi oricum cand l-ai intins pana la linia pe care scrie "replace" (CB 500 are o asemenea linie pe bascula). Daca e ruginit, ai pinioanele tocite (au dintii o forma asimetrica pronuntata), zalele au tendinta sa ramana indoite dupa ce trec de pinion, daca sare lantul chiar si atunci cand e bine intins - schimbi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate