Sari la conținut

Emppu

Super Membru
  • Număr conținut

    2.279
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Emppu

  1. Salut Banditi! Care mai e miscarea? Nu am mai intrat pe aici de ceva amar de vreme, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Si, bineinteles, imi fac aparitia nu cu unul, ci doua momente publicitare. 1. Onenightstand, trupa in care cant, concerteaza vineri, 30 mai, la prima editie a Sibiu Bike Show Poate vreunii dintre voi sunteti prin zona sau veniti expres la SB pt aceasta intrunire. Ne vedem pe zona! 2. Am mai gasit prin arhiva un set de 4 bujii pt Bandit 600 1995-2004 NGK Iridium CR9EIX. Le am la bursa de vanzare cu 200 de lei setul, dar la Banditi parca merge si cu 180 Ron. Va salut si va doresc un sezon plin de ture si experiente faine!
  2. Io incerc din rasputeri sa ating un amarat de 200 de km cu un plin but it's looking real freaking bad at the moment. ) Asa ca nu te mai plange.
  3. lasa-ma sa ghicesc... si iti place AC DC. Trebe sa imi iau ghidon nou la Grasa pt ca cel vechi de fier dar superbike si cu forma placuta e stramb in urma trantei. As lua din nou un LSL din alu. Il are cineva fix pe asta ? Sunt curios cum i se pare.
  4. Multumesc tuturor pt raspunsuri. Paharele, defapt intreg bordul e diferit la B6 Kult fata de B12 Kult. Miercurea asta m-am imprastiat plecand de la lucru. O iesit un lake cu un sprinter in banda mea intr-o intersectie fara vizibilitate din SB, din aia cu oglinda. Io am vint "de dupa colt" era in curba strada, am franat pe doua suprafete total diferite de asfalt (sloboz din ala de bitum neted apoi asfalt rugos cu aderenta buna) si am fost pe jos instant cu motoru peste mine. Bineinteles fara sa il ating, deci tzapa mea cu dauna. Fara semne nu e accident. Am scos de pe el de niste beri insa daca ar fi sa schimb tot ce s-a spart/zgariat m-as duce spre mia de euro. Asta e. E a treia tranta pe care o incasez cu roti blocate si care nu s-ar fi intamplat daca aveam ABS. Si da, mi-am luat o songora absolut superba facuta tot de aia cu ochii mici, care ne fac si motoretele astea. Stiam ca pot conta pe tine. Tinem legatura pe tema asta. Danke!
  5. Salutare, long time no see, huh? Sper ca va regasesc pe toti cu bine. I-am facut doamnei motorete cunostinta cu domnul asfalt din care au rezultat tot felul de bucurii. Printre ele, pedala de frana. Daca are careva piesa in cauza, as vrea sa o cumpar. Piesa se potriveste de pe orice Bandit 600-1200 din anii 95-2004. Tot pe wishlist ar fi si un pahar de plastic cromat de turometru de B12 Kult. Grija mare, ca-i polei! Doamne(le) ajuta.
  6. Emppu

    Accidente Sibiu

    Odihneste-te in pace Nicule. Te vom purta mereu cu noi in inimile noastre.
  7. Deocamdata maxim 120. Vara sare de 130.
  8. Foarte interesant. Chiar este bun pretul. Nu am auzit insa de firma asta vreodata si nu stiu cat de bun ar fi. Daca cineva si-ar lua asa ceva, ii recomand sa sape pe internet inainte, pe forumuri ca sa nu isi ia freza din cauza piesei.
  9. Varianta mai accesibila este sa pui amortizor de B12 Kult, daca ai B6 Kult sau amortizor de B12 POP daca ai B6 Pop. Nu o sa ai mega-confort insa ai mult mai multe rezerve pt mers cu pasager si bagaje sau mers sportiv. Mesaj completat Stai sa vezi Ohlins pt suma modica de doar putin peste 1000 de euro. Cu 200 amortizor spate nou nout?
  10. E ok consumul tau. Nu e minunat dar e normal. Mie imi consuma 12le 10-11% in oras. Trebe sincronizate carbele, filtru aer si bujii noi si speram sa mai reducem foametea.
  11. Da-i dracu pe aia de la RAR. Fa-l cum vrei tu si gata, te duci la ei cu zambetu pe buze si te faci ca ploo. Eu mi-am luat B6 si B12 Kulte naked din germania cu stickere originale cu N600/N1200 pe ele. Pe ambele mi le-au trecut competentii de la RAR ca Bandit S600 respectiv S1200 in talon. Pe B6 miau trecut spre bucuria mea datele de B6 Pop adica gume 120 cu 160, rezervor 20L etc etc. La altii se pare ca le trece altceva in talon, niste cretini. Si acum, pt cei interesati de a-si trece in talon pe B6 Kult gumele mai late, faceti rost de un talon de la un alt B6 Kult in care s-au trecut datele de B6 Pop si confruntati-i pe handicapati cu el daca fac figuri. Aratati-le ca pe acelasi tip de motoreta GN77A RARu vietii pune gume si alte date de omologare dupa ureche. In alta ordine de idei, pe B6 Kult cu janta stock intra guma de 180. Arata penibil si se conduce la fel. Daca se investese in janta de 5,5 inchi situatia se schimba dramatic (in bine).
  12. Da, ne-am confruntat. Pana la urma am ajuns de am schimbat ambele etriere cu totu. Poate fi de la garniturile pistonaselor, aer in circuitul hidraulic, discuri uzate sau lovite, rulmenti roata praf.
  13. Eu la commuting ma intalnesc frecvent pe la semafoare cu Goalfe R32 si Subare SeTeI si cam chunui gumele. Sincer sa fiu... cred ca in mainile mele, 12le papa gumele mai rapid in oras decat pe strasse.
  14. Sunt ferm convins ca Pilot Power se incalzeste mai repede decat un plastic din ala touring si ca functioneaza mai bine chiar si la temperaturi scazute. Nu vorbim totusi aici de slickuri de circuit. Acuma ca un Pilot Power te tine 3-4 mii de km pe un B12 daca dai in el e partea a 2-a. Are 5 stelute la sport riding pt ca ofera placere si siguranta si 2 la commuting pt ca se gata guma vazand cu ochii de la o forja la alta, ceea ce nu te coafeaza prea tare daca tii motoreta sa te duci la servici si la piata cu ea. Eu zic ca guma este aleasa in primul rand de portofel si cred ca daca banii nu ar conta sau macar mental, gestul de a plati mai mult pt un cauciuc decat pentru altul, un Pilot Power te-ar coafa si mai tare in practica. O guma mai are si rol de amortizare (comfort) si are un cuvant greu de spus asupra manevrabilitatii. Si aici, gumele mai scumpe (aka sport), sunt in general superioare. Singurul avantaj al gumelor de plastic este ca, fiind mai tari, ofera niste km in plus la rulaj ceea ce se traduce in bani in plus in poftofel. It´s all ´bout the money, cum zice cantecu.
  15. Well over 500 europeans. Mesaj completat Toba stock de B12 Pop e 559,23 de europeni.
  16. Super guma si super frane trebuie sa-ti cumperi pt ca atunci cand mergi cu 120 croaziera catinel ca un batranel pe sosea si iti iasa un tractor din camp in fata, super guma in combinatie cu super frana, sau doar super guma singura poate insemana un avantaj cuantificabil in metri buni de distanta de franare in comparatie cu o guma de plastic (adica alea ieftineanu, in general touring). Iti garantez ca exista diferente masurabile la distanta de franare a aceleiasi motorete echipate cu diferite gume. Ca sa nu mai vorbim de siguranta franari si comportament la franare (dozabilitate a franarii) la motoretele fara ABS. O guma buna poate face diferenta intre roata blocata & tranta sau oprire in siguranta. Era sa ma imprastiu cu 12le in cluj cu gagica in spate pt ca a trebuit sa franez in trafic si am prins o portiune uda de asfalt (udasera aia pe jos). In momentul ala mi s-a blocat fata desi franasem usor. Am fost complet surprins de blocare si derapajul lateral (am pus chiar piciorul stanga instinctiv jos) insa am slabit frana si fata a recapatat aderenta. Asta in conditiile in care aveam Pilot Power care sunt gume sport si poate cele mai bune pe asfalt ud. La cat de greu mi-a fost sa redresez jmecheria, sunt convins ca, cu niste Bridgestone-uri din alea de plastic din echiparile de serie de exemplu, ma adunam de pe jos si nu scapam doar cu maro pe sa. Iar in situatia asta chiar mergeam usor, in coloana, nu incercam sa ma dau ciumeg si sa impresionez pe nimeni prin cat de racer as fi.
  17. Sorry man, aici nu pot fi de acord. Cand vine vorba de siguranta, adica gume si frane, nu exista fite sau stiluri de mers. Una e sa alegi intre o toba Yoshimura si una Shark sau Rombo si alta e sa alegi intre niste gume Pilot Power sau Placute EBC si gume Avon si placute Saito de 3 lei 20. La o Yoshimura sau un Akra poti sa zici ca s bani dati de pomana insa la niste gume si frane de top, nu. Si asta pt ca poti merge pensionaristic cu 50 pe strada si in 10 metri ti se arunca o pensie pe trecerea de pietoni sau iti iasa din voleu un X6 cu jante de 24 de pe o strada si aici ai nevoie de fiecare strop de "performance". Pt ca o distanta de franae mai scurta cu 1 singur metru poate insemna diferenta intre dosar penal pt vatamare pt tine respectiv o dare de buna ziua shoferului prin geamul lateral al conservei si o franare la limita reusita insotita doar de o arshitza in pantaloni + $#@!@#$#%&!. Acuma ca la noi e mai nasol cu finantele, e iarasi o realitate. Ne luam o guma mai ieftinuca, o placuta mai subtireanu, ca sa mai ramana doi lei si de o benzina is un uichend pe roti invartindu-se. Insa daca un om isi perminte sau nu isi permite insa face un sacrificiu si isi permite intr-un final niste consumabile mai de calitate nu ii poti zice ''fra, esti fitzos si arunci cu banii".
  18. Care concurenta man? Suzuki n-are concurenta, credam ca stii asta.
  19. Si din cate stiu si eu, DID sunt japonezieni. Iar Lamborghini sunt niste Volkswagen-uri mai performante si mai scumpe. Fuck italy.
  20. Suplimentar la ceea ce a evidentiat deja Calin, s-ar mai putea mentiona scaritele pasagerului care sunt diferite (la B6 teava sudata in cadru, la B12 suporti de aluminiu insusrubati in cadru). Ca mai mare diferenta e data de traversa pe care am marcat-o cu rosu in poza si care nu se gaseste pe B6 si care are rol de ranforsare si rigidizare a cadrului, ceea ce e f important mai ales in cazul montarii unor crashpaduri.
  21. Ferodo am avut pe B6 si mi s-au parut ok mai ales raportu pret/calitate. Saito am avut pe GS 500 si erau muci. Si Lucas am avut si sunt mizerii pt banii aia. Miezu din fanta mi se par EBC.
  22. Da unde scrie ca un Kult tre sa fie mai ieftin ca un Pop?
×
×
  • Creează nouă...