Sari la conținut

Coltul Enduristilor....incotro?


Postări Recomandate

va salut cu respect pe toti membrii acestui forum si pe toti motociclistii,in general.imi place ce se scrie in acest forum si pot sa spun ca era cel mai ineresant si mai serios forum pe care l-am intalnit.dar de o vreme incoace am vazut ca s-au produs multe scindari si toata lumea este suparata pe toata lumea,nimeni nu mai are simtul umorului,nu mai sunt replici acide si polemici care sa te destinda tuturor le este frica sa nu supere un motociclist cu mai multa experienta ca el.cred ca aceste lucruri nu sunt benefice si le-am observat si prin padure unde se comporta lumea cam ca si pe aici.din aceasta cauzatoti prefera sa taca,sa faca topicuri separate,sa vorbeasca numai cu cei pe care ii cunosc deja.............pacat.erau frumoase si haioase micile impunsaturi si chiar injuraturi(amicale,nu ma refer la depasirea unor granite).asta vara desi era mai cald ca si acum si teoretic lumea era pe motor se scria mai mult si mai iteresant decat chiar si in iarna.pe mine m-a pedepsit soso(probabil pe buna dreptate,nu m=am suparat,m-am mirat ptr ca ma asteptam la mai mult.vina mea) sa nu mai postez nimic timp de 7 zile ptr ca am postat un anunt gresit,in alt topic,probabil are dreptate dar cred ca asa au postat marea majoritate din moment ce nu mai scrie nimeni nimic interesant si nu mai are nimeni curajul sa se certe cu nimeni.............fi-ti sinceri,ca nu va amuza cand era luat unul in baza sau cand se mai glumea pe seama unor lucruri ,fapte sau personaje.parerea mea este ca astea fac sarea si piperul unui forum bun.....asa cum a fost si poate va mai fi si asta.........sper sa nu moara ptr ca eu momentan constat ca are o forma incipienta de cancer care ne tratata va duce la moarte.scindarea in topicuri diferite unde esti mai la adapost de replicile unora care merg pe unde nu merg altii este o chestie buna dar vad ca toata lumea este suparata pe toata lumea si nu se mai discuta nimic interesant,a disparut spiritul de gasca de echipa de cum vre ti voi sa-i spuneti...nu stiu cititi,injurati-ma,ca inseamna ca am fost luat in seama si iubiti va

viata de motociclist este frumoasa dar e scurta...........asa ca nu pierde ti timpul

 

--- Mesaj completat în 08 Mar 2008 00:33 -------------
ps.daca nu ma crede ti uitati va la topicurile mai vechi si o sa va convinge ti

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut

 

Cred ca motivul aceste scindari a fost in primul rand faptul ca majoritatea topicurilor au luat-o "pe ulei". Si nu mi se pare un lucru rau ca s-a intamplat asa. In felul acesta fiecare scrie si citeste acolo unde il doare pe el si se evita multe aberatii pe pagini intregi.

 

Cat despre lipsa placutei "aciditati" nu cred ca se poate da vina pe separarea topicurilor. Nimeni nu te impiedica sa scri unde vrei, doar ca asa se evita anumite neplaceri.

 

Si in primul rand, calitatea oamenilor a dus la aceasta solutie (zic eu) asa ca oricum se ducea de rapa treaba si intr-un fel si in altul (si in padure si pe forum). Doar timpul o sa ne raspunda :cheers:

 

Numai bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

problema este ca oamenii sunt tot aia dar ceva nu mai functioneaza.pacat mai ales ptr faptul ca ne cunoastem intre noi multi de aici.separarea topicurilor a fost facuta tocmai ca rezultat a neintelegerilor prostesti zic eu

ai dreptate,singura problema este ca fenomenul moto este intr-o permanenta dezvoltare in ro,noi suntem in 2007-2008 unde erau altii(si aici ma refer la vest)acum 30 de ani..iar orice dezvoltare ajunge la un apogeu si automat intra la un moment dat in declin..noi inca nu am ajuns acolo dar nici mult nu mai este..

acum sa nu intelegi ca declin inseamna disparitia fenomenului,ci dimpotriva va duce la cat mai multe ramuri si scindari..de exemplu azi nu am ce sa vorbesc eu(endurist) cu un speed-er,decat pe cateva topicuri de informatii generale si timp liber(de genu..ce masina conduci,sau motociclisti iubitori de animale)..am observat chestia asta asta vara cand la o pensiune in munti a aparut un grup de vitezani,si in afara de saluturi si 2 vorbe nu am mai avut ce discuta,cand spre seara au mai aparut niste enduristi,am stat toata noaptea la povesti,la beri si ne-am simtit super bine impreuna,am iesit toti a 2 zi si de atunci suntem prieteni buni,din gasca vitezanilor nu mai tin minte nici un nume sau cum arata..asa ca vrem sau nu in afara de defilarile de la intruniri o sa vedem din ce in ce mai rar un exc,langa un chopper sau langa o viteza..

 

ps..am fost anul trecut la o singura intrunire moto (vreo 7 enduristi)si ne-am simtit in plus..nu ne-am facut nici un prieten,dar nici un dusman,pur si simplu am fost ignorati cu gratie..asa ca saracele vremuri trecute

dupa care multi dintre noi oftam incep sa nu fie altceva decat amintiri frumoase..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu cred ca fiecare (endurist, vitezist, chopperist etc etc) are in sange ceva anume. Aia ii place lui, aia face, de aia povesteste.

 

Eu unul ce as putea sa vb cu un tip de are vitezana. mama ce i-am dat in gura cu 300 pe autostrada? sa stau inghesuit langa mac pe magheru si sa ce? sa ma uit la putze cu mini si in adidasi pe motor in spate si sa zic mamama ce tare sunt...si nu ma intereseaza de nimic, eu sunt rebel, vreau sa mor fain, cu capul infipt intr-un copac, nu ma intereseaza de nimic...

 

nu toti sunt asa, dar nah...

 

fiecare vede motoretismul intr-un fel. Eu cred ca e aventura, drumuri lungi prin locuri pe care nu le vezi pe discovery, altii drumurile lungi si drepte cu pletele in vant, si altii cu 300 pe autostrada, visand sa fie Rossi. Trebuie sa ii intelegem si pe ei, daca ar avea un circuit de viteza in ro sigur ar merge acolo, altfel isi testeaza inconstienta si norocul si aptitudinile pe sosea sau pe magheru.

 

pana me. Nu cred ca trebuie sa ne separam, dar nici sa ne intrebam de ce nu avem ce vb cu alti motociclisti dar din alte categorii. Pana la urma asta e problema sociala, oamenii nu mai comunica fata in fata de ceva timp, isi traiesc viata mai mult pe net, pt ca aici pe net e mai usor sa spui si sa fiicine vrei tu, fara sa iti fie frica de unu sau altul care isi vor da seama ca nu esti asa cum zici. Nu mai socializam aproape deloc. Si cand o facem, vb despre aceleasi si aceleasi lucruri, si dureaza foarte putin pana unul sau altul simte nevoia sa isi arate muschii, ca asa e el invatat pe net, ca poti sa zici orice fara sa ti-o iei peste cap daca ai fi la masa la o bere cu baietii si te-ai arata cat esti tu de curajos si inteligent.

 

Ei uite si de asta eu cred, in sinea mea, ca motociclismul e un "sport" pt. lupi singuratici. Cred ca asta e esenta pt mine. Foarte greu iti gasesti un partener de drum la fel cum foarte greu iti gasesti un partener de viata.

 

Poate noi enduristii *wanabe in cazul meu, avem alt fel de a vedea viata si finalul ei, nu infipt intr-un copac si cu zeci de rip=uri vai mama, saracu, tanar fara vina, nu merita, vina conservarului, vina soselei, a guvernului, a prietenilor ca l-au lasat pe R6 sau pe R1 la 18 ani fara carnet si fara casca si cu prietena in spate...Eu imi vad viata mergand incetuc, abia asteptand sa ies de pe sosea, intinzand cortul sus pe munte sau pe deal sau pe nisip si uitandu-ma la apus, gandindu-ma la rasarit si la cate apusuri mai am de gand sa vad si pe unde.

 

poate ca am divagat...nu stiu daca asta e un raspuns, dar poate ca de atsa ne simtim exclusi. ca sunt prea multi copii care il inteleg gresit pe Il Comandante. Viata e facuta sa o traiesti la maxim mama, dar sa o traiesti, nu sa o mori in secunda doi. Maximul ala ti-l stabilesti singur de cate ori vrei sa il traiesti, dar nu mai dau sfaturi...

 

fiecare cu treaba lui pana la urma.

Noi sa fim sanatosi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cred ca nu a inteles nimeni ce am vrut sa spun eu ma refer strict la fenomenul enduro si daca a-ti citit titlul,el se refera la coltul enduristilor,nu la cei cu alte genuri de motociclete,strict la enduristi si la relatiile dintre ei ma refer,la faptul ca a aparut o raceala cere se simte in acest forum nu il mai simt ca o gasca unita sau o familie si asta este pacat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai dreptate la partea cu neintelegerile prostesti. Dar aceste neintelegeri taie cheful la toata lumea. Daca intru pe un topic si vad numai certuri, insulte si asa mai departe normal ca nu mai am nici un chef sa postez nimic.

 

Cat despre de unde au pornit aceste certuri, n-am de unde sa stiu si sincer nu ma interesaza, ca doar e un forum public nu uscatorie de rufe murdare, nu? Dar tot nu mai am chef sa postez nimic.

 

Ziceai ca oamenii au ramas aceeasi. Poate pentru tine da. Dar eu nu cunosc pe nimeni de pe acest forum (cand spun "cunosc" ma gandesc la mai mult de salut-salut) si nici din viata reala nu cunosc prea multi. De aia am spus ca e de vina calitatea oamenilor. Mi s-a intamplat sa mi se rada in fata doar pentru ca am un XT mai vechi si nu KTM, mi s-a intamplat nu o data sa primesc ca raspuns la salut priviri urate din partea celor "mai experimentati" (in ce?). Asa ca sincer nu mai am nici o dispozitie pentru discutii amicale.

 

Sunt prea putini acei care stau putin de vorba cu tine inainte sa te judece. Mai ales pentru ca au aparut peste noapte o gramada de "enduristi". Daca ai avut norocul de un grup de prieteni/cunostinte care era ok inainte si acum s-a dus pe pluta, e o chestiune personala, dar ca strain iti pot spune ca lucrurile stau prost de tot nu din cauza acelor neintelegeri ci din cauza putin mai generale.

 

Nu ma consider "endurist", mai degraba turist, dar mi-ar place sa bem o bere o data sa discutam lucrurile astea (desi mai mult ca sigur sunt mai tanar ca tine, sper sa nu deranjeze)...dar o sa se intample asta? Slabe sanse, pentru ca dupa toata rau-vointa de care am dat, pur si simplu n-as veni la tine la masa daca ai fi un strain. Asa ca...de unde spirit de gasca?

 

Ultima parte a fost poate putin melodramatica :D daca e off...asta este.

 

Numai bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai dreptate la partea cu neintelegerile prostesti. Dar aceste neintelegeri taie cheful la toata lumea. Daca intru pe un topic si vad numai certuri, insulte si asa mai departe normal ca nu mai am nici un chef sa postez nimic.

 

Cat despre de unde au pornit aceste certuri, n-am de unde sa stiu si sincer nu ma interesaza, ca doar e un forum public nu uscatorie de rufe murdare, nu? Dar tot nu mai am chef sa postez nimic.

 

Ziceai ca oamenii au ramas aceeasi. Poate pentru tine da. Dar eu nu cunosc pe nimeni de pe acest forum (cand spun "cunosc" ma gandesc la mai mult de salut-salut) si nici din viata reala nu cunosc prea multi. De aia am spus ca e de vina calitatea oamenilor. Mi s-a intamplat sa mi se rada in fata doar pentru ca am un XT mai vechi si nu KTM, mi s-a intamplat nu o data sa primesc ca raspuns la salut priviri urate din partea celor "mai experimentati" (in ce?). Asa ca sincer nu mai am nici o dispozitie pentru discutii amicale.

 

Sunt prea putini acei care stau putin de vorba cu tine inainte sa te judece. Mai ales pentru ca au aparut peste noapte o gramada de "enduristi". Daca ai avut norocul de un grup de prieteni/cunostinte care era ok inainte si acum s-a dus pe pluta, e o chestiune personala, dar ca strain iti pot spune ca lucrurile stau prost de tot nu din cauza acelor neintelegeri ci din cauza putin mai generale.

 

Nu ma consider "endurist", mai degraba turist, dar mi-ar place sa bem o bere o data sa discutam lucrurile astea (desi mai mult ca sigur sunt mai tanar ca tine, sper sa nu deranjeze)...dar o sa se intample asta? Slabe sanse, pentru ca dupa toata rau-vointa de care am dat, pur si simplu n-as veni la tine la masa daca ai fi un strain. Asa ca...de unde spirit de gasca?

 

Ultima parte a fost poate putin melodramatica :D daca e off...asta este.

 

Numai bine!

oricine si mai ales enduristii sunt bine veniti la o bere si o vorba.asa ca nu-i rea propunerea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma baieti eu cred k ii de vina vremea asta: :lol: . Iti da o asha stare de iti vine sa :D Uite, de exemplu eu imi tot fac planuri sa ies pe dealuri de 1 luna incoace shi la fiecare sfarshit de saptamana o da cu galeata, asha k ce sa mai spun...... sunt in stare sa ma cert cu oricine shi din orice motiv. Da lasati k o sa vina timp frumos, o sa ieshiti pe coclauri, o sa betzi o bere la sfarshit :D shi o sa fie OK ( va spun eu)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Diferenta intre spiritul discutiilor de acum 4-5 ani si spiritul discutiilor de acum e ca pe atunci eram putini si majoritatea ne si cunosteam personal.

De atunci gasca s-a marit de la an la an, ceea ce era si normal. Acum sunt mult mai multi useri si mult mai multe topicuri - ceea ce e normal si e foarte bine.

 

Eu am vazut intotdeauna forumul ca pe un mijloc de a gasi raspunsuri sau de a cunoaste oameni cu aceeasi pasiune. Si e un mijloc f bun pentru a atinge aceste obiective. Prieteniile se leaga in padure si la berea de dupa; nu pe forum.

 

Una peste alta, in coltul enduristilor e mult content valoros in special pentru incepatori (daca au rabdare sa caute) :D

 

Ps: @cetatanulx - tu esti fratele lui Manu cu samuraiu?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:D ...vedeti din cauza asta am propus ca sa organizam macar una sau doua intriniri stric enduro fara concursuri si alte chestii ca sa ne cunoastem mai bine ,sa putem bea o bere si sa ne povestim intamplarile si iesirile noastre..nu cred ca am zis ceva rau..numai bine..si sper sa ne vedem odata toti la o asemenea intrunire... :D
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:D ...vedeti din cauza asta am propus ca sa organizam macar una sau doua intriniri stric enduro fara concursuri si alte chestii ca sa ne cunoastem mai bine ,sa putem bea o bere si sa ne povestim intamplarile si iesirile noastre..nu cred ca am zis ceva rau..numai bine..si sper sa ne vedem odata toti la o asemenea intrunire... :D

 

 

invitatie la vilcea

intilnire nu concurs

enduro maniaco depresiv

atilas are mai multe detalii

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

tocmai de asta am facut acest model de intrunire la valcea si vad ca prinde din ce in ce mai mult la enduristi..nu numai ca vin din ce in ce mai multi cu motoarele la intrunire dar deja bucurestiul si sibiul au inceput sa promoveze acelasi gen de intruniri...deci ptr cei care nu stiu dati-mi un PM sau cautati enduro-maniaco-depresiv pe forum..vazut ca si concurs ideea e(vorba unui coleg de sport-sa nu pleci ultimul de la carciuma)..ca la noi gasiti si bere,si atmosfera,si filme,si muzici profesionale,si chef,si enduro,si vanzari de echipamente sau etc..,iar cine vrea sa se arda pe traseu cu altii la fel de tari sau la fel de incepatori ca ei pot sa o faca pe traseele special pregatite..

deci va asteptam la valcea iar daca va place organizati si voi acelasi lucru si o sa vedeti cum incingem iarasi gasca..

:D :D :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pana la urma nu forumul e de vina, ci cei care scriu aici.

ok cu glumele si tachinarile intre prieteni, ca doar sintem oameni, dar respectul este important de aratat, mai ales fata de cei pe care nu-i cunoastem, nu-i asa?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

DA,vad ca ceva ceva se misca,despre atmosfera asta vorbeam eu,sper ca intalnirile sa ne faca sa ne cunoastem mai bine si sa incercam sa trecem peste diversele mici polemici care duc la scindari.sa nu bagam diversele nentelegeri si probleme si in padure.cred ca atmosfera (moto) este ce-a mai importanta si relatiile interumane,restul sunt nimicuri,care nu fac decat sa strice tot.faptul ca s-au creat noi topicuri este ok,ptr ca poti gasi mai usor informatia pe care o vrei,dar rau este ca unele au aparut in urma unor certuri,dupa parerea mea nejustificate si exista si alte certur care le poti citi printre randuri mai ales daca cunosti si protagonistii...de asta este pacat ptr ca sunt multi care se cunoastem aici si totusi din amici/prieteni au devenit nu pot spune dusmani dar........numiti voi......

nu forumul este de vina,oamenii il fac cum spunea cineva mai sus

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...