Sari la conținut

zeroo

Super Membru
  • Număr conținut

    804
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de zeroo

  1. Domnilor, din Petre au mai ramas doar tobele originale, fara zgaraieturi, ultimul pret 400 ron, si sa inchei si eu acest capitol.
  2. Pai am mancat mancare. Ca voluntar primesti cazare si trei mese pe zi pentru 20 de ore de munca pe saptamana. Cat muncim noi aici ca sa mancam in fiecare zi? Cat muncim ca sa platim chiria? Ne mai ajunge si sa ne plimbam? Nu prea. Iar cele 20 de ore de munca nu sunt munca silnica, si nici aceeasi munca in fiecare zi. Tu alegi ce muncesti, pentru ca tu iti alegi voluntariatul, in functie de ce te intereseaza pe tine. Stii cat e de bine sa faci "ce vrei" in loc sa faci "ce trebuie" sa faci? O multime de avantaje are voluntariatul asta. Intrati pe blog la mine ca sa nu scriu pe topicul asta explicatii despre un subiect care nu are neaparat legatura cu motociclismul. Tot ce mai vreau sa zic e legat de cheltuielile lunare. Undeva pe la 50 de euro pe luna cheltuiam pe benzina si tutun. Bagati un ochi pe www.workaway.info , poate va faceti un plan frumos de calatorit la vara, alegeti tara si sigur gasiti un program care sa va placa. Nu trebuie sa plecati cu lunile prin lume, dar daca nu aveti bani sa stati o luna intr-o tara, e o metoda excelenta de a nu fi doar turist si de a explora tara respectiva. Sa fii turist e mult mai scump. Asa te costa doar benzina sa ajungi acolo si sa te plimbi pe unde vrei. Cum ziceam, mai multe detalii gasiti la mine pe blog: www.digitalnomad.ro Ca idee: eu mi-am dat demisia in iulie 2011. De atunci am mai lucrat "la birou" doar o luna jumatate.
  3. Saru-mana conasule. Ce e mai fain la toata treaba e asta: e atat de ieftin incat oricine cu putina minte poate sa o faca oricand. Eu am plecat cu banii de salar pe o luna si un pic in plus. Cat dadeam sa traiesc aici in Bucuresti o luna mi-a ajuns pentru 6 luni prin Europa. Toata afacerea m-a costat 1300 de euro. Da-da! 1300 de euro pentru 15.000 de km, 12 tari si 6 luni minunate!
  4. Domnilor, asta e Petre inainte sa ajunga in tara si sa se plimbe in cele 4 zari pe bucatele: asa, de iarna lunga inca mai sunt ceva piese plimbate din Petrica prin lume, la vanzare adica, nu ramase pe coclauri... Si inca un video, ca sa intelegeti mai bine cum sta treaba. E iarna si ma arde...
  5. Domnule piggy, o mobra nu e o pereche de ciorapi, o iei, si daca nu iti place, o schimbi. Pentru ce vrei tu sa faci GS-ul simplu e mai mult decat suficient. Daca o sa vrei mai mult de la mobra, ulterior poti oricand sa investesti putin sa iti transformi GS-ul simplu in Dakar. Diferentele sunt minime. Furcile, roata fata si amortizorul. Care oricum sunt de bicicleta, deci daca vrei upgrade, iti iei ceva aftermarket. GS-ul simplu e o mobra minunata, si la inaltimea ta, excelenta. Eu am avut GS si m-am dat pe el peste tot pe unde mi-a venit. Degeaba zic unii de roata de 21. Ca sa beneficiezi de ea, tre sa fii oricum mester si sa stii sa te dai, si sa mai ai si fizicul sa tii o mobra de 200 de kile sub tine si sa o mai si ridici din cand in cand. Ca asa-i pe mobra, mai ales prin padure, o mai si trantesti. Asa ca, ori GS, ori un Transalp, nu te intinde la Dakar daca nu esti sigur pe tine. Mobrele astea isi pastreaza cat de cat valoarea, si daca dupa un an doi vrei mai multe de la ea, ori faci upgrade ori o dai si iei altceva. Dar mai bine te dai cu GS-ul comod si linistit ca daca tre sa pui piciorul la stop ori undeva prin padure...chiar poti sa il pui, decat sa pici sau sa stai cu morcovul la fiecare oprire ca poate dai cu mobra de pamant si cu tine sub ea. Si crede-ma, daca esti mester, GS-ul poate face orice face Dakarul. Daca vrei sa te dai "racing" prin padure trebuie oricum sa iti iei o capra, BMW-ul e prea greu. Daca vrei drumuri lungi si sa stii ca oricand poti iesi de pe sosea sa urci dealul sau sus pe munte, GS. Spor la cautari si sa iti gasesti mobra visurilor tale.
  6. Salut. Desi scump, surubul respectiv e gandit clar sa se rupa la un soc (cazatura) tocmai pentru a evita transmiterea socului catre prinderea de pe ghidon (blucul de comenzi). Daca se rupe respectiva, costul si munca de a schimba piesa respectiva este mai mare. Partea de prindere este din aliaj, bratul oglinzii nu se va rupe niciodata. Dai filet in acel brat, la urmatoarea cazatura rupi clar tot blocul de comenzi. Nu sunt nemtii atat de prosti, sa stii. Blocul de comenzi il gasesti de la 50 de euro pe ebay. Surubul respectiv e 700 de mii. Acum, fiecare cu inventia lui.
  7. pentru cei interesati, am mai facut un update la piesele de au mai ramas, detalii in semnatura. O zi excelenta si asfalt uscat!
  8. Am adaugat niste poze la toba Leo Vince in topicul din semnatura. Astept pe cei interesati pe PM.
  9. domnilor, cei care v-ati mai anuntat la piese, dati semnale din nou, nu va mai stiu care cum sunteti. Gata vacanta, haideti sa ma scapati de cutiile din casa.
  10. autobuzul calca cu roata stanga fata pe piatra aia...baftoc taticule, bulan ii zice!
  11. man, era un om de mi-a luat o cutie de piese, plus cadrul si am facut o suma rotunda cand eram cu petre cu matzele pe jos in garaj. Ce sa fac?
  12. pai tu vorbesti de sistemul de prindere al gentilor Vario de la BMW. Ma scuzi, alea sunt degeaba. Eu vb de niste cutii serioase de aluminiu si sistemul de prindere aferent, unde daca pici mobra ramane pe tevile alea. Cele de la vario le stiu, sunt sub rezervor cumva, nu ies deloc inafara.
  13. pentru carenele din spate nu exista crashbars, dar daca ai suporti de genti laterale, le-ai salvat. Si e vorba de niste tevi pe care le folosesti si sa pui gentile pe mobra si ca protectie in caz de ceva, atunci cand nu ai gentile pe mobra. O investitie buna zic eu, cu dublu scop. @Taz, si eu faceam asta
  14. una peste alta, am mai dat si eu cu mobra de pamant. Pe forestiere, printre bolovani...niciodata, dar niciodata nu am atins carenele, de motor nu mai vorbesc. Motorul se sprijina pe ghidon si pe in punct din spate (nici plasticele de deasupra rezervurului nu le-am atins niciodata la caderi din astea prin padure. Cel mai simplu, ca sa vezi ce puncte sensibile ai de protejat la mobra e sa o lasi usor pe o parte sa stea de capul ei pe sol. Dupa asta, gandeste-te de ai de ce sa investesti in niste tevi solide (baietii de la cluj lucreaza frumos, si la suduri si la materiale, nu neg) care sa iti adauge greutate in plus (cine le are stie cat cantaresc) si sa dai de alte belele. Gen, pentru ca sunt atat de solide, sa iti indoaie cadrul. Sau sa iti prinzi picioarele pe sub ele cand cazi si sa iti preseze pe os-tendon. Dupa care, vine si factorul asta: Te duci la padure si stii ca dai cu ea de pamant de nenumarate ori? Daca te duci la padure cu o vacuta de-a noastra, ai sa simti fiecare kilogram din fabrica, daramite ceva kile in plus (sa nu imi spuneti ca "du-te mai, ca au 5 kile, nu ma face pe mine 5 kile"). Cand ai de impins la mobra la deal prin noroi sau frunze umede, cu ce rucsacel-genti-etc mai ai pe la tine, fiecare kilogram in plus il simti cu varf si indesat. asa ca, fara nicio intentie sa le fac oamenilor anti-reclama, repet, am vazut cum lucreaza si "jos palaria", baietii sunt mesteri, nu inteleg de ce vrei sa dai banii pe niste protectii care nu prea protejeaza, pentru ca motorul in sine e protejat de designul mobrei din fabrica. Daca e sa fii ghinionist si sa dai cu ea de pamant si sa fie un bolovan ascutit fix acolo unde nu trebuie, pai ala intra pe langa tevi in motor si cu si fara protectii. Am luat bolovani imensi in scutul de fabrica, cel de sub motor, e indoit saracul, dar si-a facut treaba cum trebuie. Singurul crash-bar pe care l-am avut si i-am multumit a fost cel de la wunderlich, vad ca nu mai e la vanzare, dar e in poza, prima din stanga sus, care iti protejeaza picioarele la "slide" pe strada. E insa absolut enervant si inutil pe off road, daca intri intr-un sleau, te da jos cu tot cu mobra pentru ca il agati de malul de pamant. Drept urmare, l-am dat jos. Pe strada insa, excelent in caz de ceva, iar la drum lung mai poti si sa iti pui picioarele pe el ca chopperistii si sa te relaxezi putin. my 2 cents.
  15. Va rog pe cei interesati de piese, sa imi dati mesaje private, ca sa nu incarcam topicul aiurea si sa am si eu un control la cine-ce vrea sa stiu cum sa va anunt. Respecte!
  16. Da domnule, si una si alta, lasa-mi cateva zile sa fac o lista si poze, dupa week-end ma apuc de desfacut si o sa postez ce si cum.
  17. toate bucatile, mobra inca merge pe rotile ei, si-ar merge ea inca mult si bine de ar lua-o cineva intreaga.
  18. Arunc o intrebare, ca nu costa nimic. E interesat cineva de o pereche de furci USD Kayaba pentru BMW F 650 GS? Le am montate pe mobra, le dau pentru ca voi vinde mobra pe bucati. Cine e interesat de mai multe detalii, poate da click aici ca sa citeasca topicul de pe advrider. Despre finante sau alte combinatii, sunt disponibil pe privat.
  19. s-au dat toate, mai putin obiectele pentru care ma intalnesc maine cu cineva. Sa fie purtate cu placere.
×
×
  • Creează nouă...