Sari la conținut

Ce facem


Purghy
 Share

Postări Recomandate

M-am gandit ca e util sa stim:

 

1. Care sunt pasii care trebuie urmati in caz de accident cu daune minore?

 

2. Ce facem in cazul in care suntem implicati intr-un accident cu urmari grave (si nu suntem victime)?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Haideti, fratilor, scrieti din experienta ce trebuie facut in caz de accident!

 

Chiar nu prezinta interes topicul?

 

Sau e mai bine sa ramanm asa :huh: pana e prea tarziu?...

 

In fiecare zi apar motociclisti noi pe forum care trebuie educati!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pashii care trebuie facutzi pentru accidente ushoare:

1. stabilitzi impreuna cu cealalta persoana implicata in accident (daca exista) ora de intalnire la politzie.

2. Stabilitzi la ce sectzie de Accidente ushoare trebuie sa va prezentatzi (in functie de locul accidentului - in Bucureshti este dezastru in cea ce priveshte stabilirea sectziei mai ales la "granitzele" de jurizdictzi).

3. Verificatzi-va initzial f.f. atent vehocolul pentru detectzia daunelor ascunse la nevoie contactatzi un mecanic.

4. La sectzie completatzi un formular iar politzistul va completa daunele survenite fiecarui vehicol (avetzi grija sa mentzioneze toate daunele).

5. Sa fitzi pregatitzi cu talonul, permisul shi asigurarea obligatorie in copie shi original shi dupa caz cu asigurarea casco in copie shi original.

6. Pentru casco politzistul trebuie sa va elibereze shi anexa 3.

 

De aici totul se desparte in mai multe elemente:

 

A. Este vina celuilalt:

A1. luatzi procesul verbal shi copie dupa asigurarea obligatorie acelei persoane shi va ducetzi la un constatator angajat al acelei firme (avetzi grija sa mentzioneze toate daunele).

 

B. Este vina ta shi ai Casco:

B1 Luatzi procesul verbal shi anexa 3 shi va ducetzi la un constatator angajat al acelei firme (avetzi grija sa mentzioneze toate daunele).

 

C shi D este problematic ... este vina lui shi nu are asigurare obligatorie sau vina ta shi nu ai casco.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu ajutorul DaewooClub am aflat urmatoarele:

 

1 - afli si iti notezi nr. de la masina/motocicleta celui cu care te-ai busit, datele lui personale din buletin si nr. de telefon.

2 - incerci sa afli pe ce strada esti, si in ce sector esti.

3 - te duci la sectia de politie care se ocupa de zona respectiva (daca nu stii intrebi primul politist pe care-l gasesti)

4 - cand te duci la sectia de politie sa ai la tine toate actele: permis, buletin, talon, asigurare RCA, asigurare CASCO si cred ca o copie dupa asigurari.

5 - daca pe drum catre sectia de politie te pierzi de cel cu care te-ai busit, cand ajungi la sectie ii dai un tel. si-l intrebi daca mai vine, daca ajungi la concluzia ca nu vrea sa dea pe la sectia de politie te duci si dai declaratia singur.

6 - inainte de intra in sectia de politie analizezi cu mare atentie toate avariile, daca ramane una neconstatata o repari pe cheltuiala ta, ai grija ca se poate sa fie si daune ascunse.

7 - prima oara nu sta la coada, intreaba de unde iei un formular si cand descoperi usa de unde sa ti-l iei intra cu putin tupeu.

8 - dupa ce ai primit formularul completeaza toate datele cu atentie si incearca sa faci si schema accidentului (modele se gasesc pe pereti).

9 - asteapta pana te cheama domnul politist constatator sa-ti noteze daunele constatate de dansul pe formularul pe care l-ai completat

10 - astepti sa intri in birou si sa povestesti ce si cum s-a intamplat.

11 - cu dovada de la politie te prezenti in mare graba la firma de asigurari, cea la care ai incheiat polita CASCO (acolo unde au puncte de constatare avarii, ca nu la toate sediile se face constatare de daune).

12 â te duci apoi la service (la unul din cele agreate de firma de asigurari). Daca te duci in alta parte risti sa nu-ti recuperezi banii pe daune.

 

Daca ai polita CASCO si tamponarea e din vina celuilalt repara-ti masina/motocicleta pe asigurarea lui.

Daca dauna este mai mica decat valoarea minima pe care o despagubeste firma de asigurari RCA trebuie sa-i ceri contravaloarea daunelor personal celui care te-a lovit, altfel nu-ti recuperezi dauna decat in instanta.

Daca tu esti de vina si ai si asigurare CASCO, masina/motocicleta ta o repari pe asigurarea ta CASCO, iar masina/motocicleta pe care ai lovit-o din asigurarea RCA pe care oricum ai fost obligat sa ti-o faci.

 

 

Accident cu victime

1 - Opresti masina, incerci sa trimiti victimele cu o masina (alta decat a ta) la spital si anunti accidentul telefonic. Apoi incerci sa gasesti unul - doi martori (le notezi adresele, numele, telefon).

Daca esti singurul pe strada, urci victima in masina ta, te duci la cel mai apropiat spital, dupa care te intorci la locul accidentului.

Accidentul il anunti fie telefonic in timp ce te deplasezi spre spital, fie de la spital, si comunici ca te intorci la locul accidentului. In afara numarului 112 care functioneaza la nivel national si care poate fi format de pe orice terminal telefonic, indiferent daca are sau nu cartela in el, mai exista 955 si respectiv 954 (Politia Rutiera). Incearca sa retii numele dispecerului!

2 - La fata locului uita-te cu atentie cum se fac masuratorile (trebuie sa se masoare exact distantele dintre masina si borduri, intersectii, semne rutiere etc, urmele de franare.). Trebuie sa se faca fotografii, din care cel putin una cu soferul langa masina si in fotografii sa apara si benzile de masurare, pentru a se putea determina si distantele, trebuie sa fie testati cu alcooltestul fiecare participant implicat.

3 - Solicita politistului sa ia declaratii si de la eventualii martori. Pastreaza adresa acestora si numele si prenumele, pentru cazul in care aceste declaratii dispar de la dosar (s-au vazut cazuri!).

4 - Solicita deplasarea cu politistul la spitalul unde a fost dusa victima si solicita recoltarea probelor biologice de la victima. Daca victima sau celalat sofer este sub influenta alcoolului, nu te multumi cu alcooltestul, solicita deplasarea la IML pentru recoltarea probelor.

5 â Citeste cu atentie fiecare declaratie si semneaz-o pe fiecare pagina!

Daca ai obiectii la procesul verbal intocmit, solicita politistului sa le mentioneze in proces si abia apoi semneaza! Atentie mare! de multe ori o declaratie poate schimba vinovatia in dosar.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

buai

daca accidentul e cu tavalit (si e cam greu sa nu fie cu asa ceva), trebe sa retii ca ORICINE si ORICUM ai fi, vei fi panicat. Ca atare, atitudinea ta va fi una diferita decat de obicei. Tre sa intelegi in primul rand ca trebe sa te linistesti sa nu dai in oameni, etc....

Prima chestie e sa ai grija sa nu strici mai mult, adica, nu muti victimele, nu tragi motor nu faci nimic, suni la 112. Daca stii sa dai primul ajutor il dai, daca nu nu. e bine sa suni la 112 ca acolo raspund oameni antrenati, te vor intreba ei daca-ti trebe salvare si/sau descarcerare. Politaiul te va intreba (daca esti victima) daca te duci sau nu la spital (daca mai apuci :huh: ). eu zic ca tre sa fii tampit sa nu te duci. eventual cineva sa ramana cu motorul sa-l ridice dupa ce se fac masuratorile, si sa-l pazeasca pana vii sau sa-l gareze pe undeva.

Sorinake

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

6 - inainte de intra in sectia de politie analizezi cu mare atentie toate avariile, daca ramane una neconstatata o repari pe cheltuiala ta, ai grija ca se poate sa fie si daune ascunse.

Chestia asta nu este corecta. Politaiul iti va nota doar "ce se vede" si nu tre sa te iei in gura cu el pentru toate fleacurile. Constatarea de la asigurator este decisiva si cu ala te certi sa-ti treaca tot si sa faca poze la tot, iar daca atunci cand ajungi in service cei de acolo iti gasesc si alte "bube" cauzate de accident trebuie sa-l chemi pe agentul constatator sa-ti faca poza si la alea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

PRIMUL LUCRU SI CEL MAI IMPORTANT DACA MAI SUNTETI IN STARE ESTE SA-I LUATI ASIGURAREA(Daca e din vina lui) SI PE URMA telefon date etc etc. Si chiar daca nun aveti nimic sa va plangeti de oarece dureri sa mergeti la spital sa va intocmeasca fisa etc etc ca nu stiii peste cine ai dat si ce realtii are si te scoate pe tine vinovat etc tec.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

PRIMUL LUCRU SI CEL MAI IMPORTANT DACA MAI SUNTETI IN STARE ESTE SA-I LUATI ASIGURAREA

 

nu asigurarea ci copia dupa asigurare.

asta e bine sa ai si tu in caz de accident : o copie dupa asigurare fie ea RCA sau CASCO ca sa nu stai atunci sa cauti xerox.

Nu dai asigurarea chiar daca e vina ta pentru ca ea e valabila pentru tine si dupa accident.

Editat de Inger`Albastru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...