grex Postat Iunie 23, 2005 Share Postat Iunie 23, 2005 care stie sau are o schema electrica pt generatoarele de curent(alternatoarele) de japan pe 2 si 3 fire,mai bine zis principiul de functionare si cea a releului stabilizator de tensiune.la auto e releul obisnuit dar la astea cum vine?se poate adapta de la auto?puntea redresoare e tot in cadrul releului? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nflt Postat Iunie 24, 2005 Share Postat Iunie 24, 2005 Schema de principiu la alternator (Honda CB)....da, diodele sunt în releu, se poate adapta separat o punte redresoare şi un releu regulator auto...chestie de manualitate.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Iunie 25, 2005 Share Postat Iunie 25, 2005 (editat) Din cate am vazut eu in schemele postate pe forum majoritatea alternatoarelor de japoneza au rotor cu magnet permanent deci nu au infasurare de excitatie=> nu merge releu auto care e conceput pt alternatoare cu infasurare de excitatie pe rotor. La astea cu magnet reglarea tensiunii se face prin punerea fazei sau fazelor la masa pt o durata scurta de timp. Daca alternatorul este ca cel din schema de mai sus cu infasurare de excitatie, merge releu auto. Editat Iunie 25, 2005 de binox Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat Iunie 25, 2005 Share Postat Iunie 25, 2005 Din cate am vazut eu in schemele postate pe forum majoritatea alternatoarelor de japoneza au rotor cu magnet permanent deci nu au infasurare de excitatie=> nu merge releu auto care e conceput pt alternatoare cu infasurare de excitatie pe rotor. La astea cu magnet reglarea tensiunii se face prin punerea fazei sau fazelor la masa pt o durata scurta de timp. Daca alternatorul este ca cel din schema de mai sus cu infasurare de excitatie, merge releu auto. am o idee pt a face o adaptare de releu auto la alternator cu magnet permanent. Cine vrea sa experimentam? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
moshulik Postat Iunie 25, 2005 Share Postat Iunie 25, 2005 /index.php?...e=post&id=83316 uite aici tot ce iti trebuie pentru alternatoarele cu magnet permanent. (la monofazic se elimina un tiristor si o pereche de diode). Schema are o mica eroare - diodele de minus sunt puse invers in schema. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
smily_andene Postat Iulie 25, 2006 Share Postat Iulie 25, 2006 /index.php?...st&id=83316 uite aici tot ce iti trebuie pentru alternatoarele cu magnet permanent. (la monofazic se elimina un tiristor si o pereche de diode). Schema are o mica eroare - diodele de minus sunt puse invers in schema. unde aici ? canu vad nici o schema. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate