Sari la conținut

Spalatorie Moto


leibnizster
 Share

Postări Recomandate

Sunt unii care nu cunosc o placere mai mare decat sa-si petreaca weekendu spaland si lustruind posesiile din garaj. Eu nu-s de ala :)

 

Pana acuma imi spalam eu motoru, dar parca as prefera o metoda mai rapida (si eficienta). Sunt ceva spalatorii unde sa fie oameni care se pricep la motoare? Nu stiu exact care-i cel mai rau lucru care se poate intampla, da sunt cateva chestii mai neplacute din cate stiu. Sunt si ceva solventi care pot pata cadru de aluminiu am auzit de la cineva. Ideea i ca nu ma prea pricep si de aia intreb. Deci, unde gasesc o spalatorie buna si ce se poate intampla cel mai nasol la o spalatorie unde nu exista oameni sa stie ce fac?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu o spal la baza varientei manastur - zorilor. au acolo tarife pt moto in fc de cmc, adica cel mai ieftin 5 lei pt scooter, 7 lei intre si cel mai scump 10 lei pt peste 400 parca (cam penibil :) - parca pt tico nu e la fel tariful ca si pt A8). eu singurul lucru de care am grija e sa beau o cafea cca 20 min pana se raceste motorul ca sa nu dea cu apa rece pe el incins.

 

o spal la spalatorie pt ca e imposibil ca la garaj cu furtunul sa ajung sa frec peste tot si prefer sa dea aia cu spuma si apoi cu jetul sub presiune. prea mult nikel si aluminiu a mea oricum nu are si pe unde are nu am vazut pete.

Editat de lautrec
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutari.

Legat de substante tot ce ataca masina ataca si motoru, deci la spalatorii au doar substante adecvate.

La OMW spalatul cu jet (cel cu 5 lei) e ok, doar daca ai desprinderi pe moto poti sa le desprinzi mai tare, respectiv ai sansa sa te speli si pe tine.

Legat de temperatura motorului, e obligatoriu pe cat posibil sa fie la temperatura ambientala, altfel racirea brusca "caleste" si implicit strica.

 

Eu recomand sa-l speli manual acasa, cu spuma auto sau cu sapun lichid dizolvat, neutru pentru maini. Sa nu folosesti substante cu pH cu mult sub sau peste 7 deoarece pot ataca partile din plastic sau alte materiale sintetice. Rabdarea si spalatul manual ajuta la descoperirea modificarilor, pe care atfel nu le observi.

Grija si la partile electrice deoarece apa poate aduce in stare de neintrebuintare acestea, indicat sa acoperi etans portiunile mentionate in cartea tehnica la capitolul "atentie la apa", (ex paralel spalatul motorului la autoturisme unde se acopera bobina si delcoul, respectiv generatorul si parca si bateria) si sa stergi dupa spalare unde este cazul.

 

Asfalt uscat si moto curat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pe strada horia sau decebal, pe unde merge troleul de la gara spre centru, este una pe dreapta, recomand cu caldura.

7lei- spalare completa(si se face treaba buna)

10 lei-spalare completa+ceara pe supr metalice(polish, chestii)+lac pt motor(efectiv motor, nu motocicleta)+silicon pe sea.

cinste.

macicasan.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mersi de raspunsuri. motoru vechi il duceam pe marinescu (i da dadeam drumu frumos in jos - nici nu porneam motoru :P). Pe asta l-as duce numa undeva sa stiu ca or mai facut aia motoare si stiu ce fac. De spalatoria aia cum urci pe taietura se stie ceva? Intreb ca tot mai vad cate un motor oprit pe-acolo. Oricum, azi nu scapa suzuki-u fara baie :)

 

Asfalt uscat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 years later...

Update pentru 2015: exista vreo spalatorie moto in Cluj? Sau macar moto-friendly. La astea auto trebuie sa le zic de fiecare data teoria cu spuma care imi ataca metalul si jetul prea puternic si de fiecare data au acelasi raspuns ca astea is prostii si ca nu are ce sa se inatample, desi am patit asta de multe ori. La service-uri imi mai spal motorul, dar mi se pare ca mai mult ii incurc acolo, daca nu am si ceva de reparat.

 

Deci unde va spalati motoarele?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Subscriu.

Vezi ca pe varianta Manastur-Zorilor(str. Frunzisului), cum incepi sa urci, pe partea dreapta(foarte aproape de giratoriu) este o spalatorie cu fise cu vreo 16 standuri, deci nu stai la coada niciodata.

Daca nu gresesc, vara cred ca e non-stop.

Costa 7 lei si poti alege program cu/fara spuma.

 

Cum ti-o speli tu nu ti-o spala nimeni. :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O alta spalatorie buna este in Floresti la sensul giratoriu, a doua iesire (str. Eroilor) la 30m pe dreapta. Acolo imi spal si motorul la masina si motocicleta si e OK.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:agree: asa fac si eu

la DELFINIO ,pe str.campul painii,e tot 5 lej jetul,dar 4 minute :) spuma activa,ceara,jet ff bun,solutie cauciuc dupa spalare, si galetusa cu carpa (piele de pruna de caprioara).

Editat de robert bk350
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...