Sari la conținut

Silicon Pe Cauciuc


Puc
 Share

Postări Recomandate

Salut,

 

Mi-am spalat ieri motorul si un meserias de la spalatorie a 'profitat' de faptul ca m-am intors 10 secunde cu spatele ca sa-mi dea cauciucurile cu silicon, 'ca sa arate misto'. Ar fi fost o initiativa laudabila (my ass) daca nu ar fi facut exces de zel si n-ar fi intins siliconul inclusiv pe partea care vine in contact cu asfaltul. Initial n-am observat, am crezut ca a dat doar pe laterale, da' m-am prins la iesirea dintr-o curba cand am realizat neintentionat un voblaj spate de toata frumusetea :crack: (am reusit sa ma pastrez cu rotile in jos).

 

Intrebarea e: cu ce naiba spal siliconul ala de pe cauciuc, s-a transformat intr-o chestie lipicioaso-alunecoasa plina de praf care 'intra in actiune' doar cand ma inclin aproape de limita, adica exact cand n-as vrea :bigstar: Merge doar cu apa sau trebuie sa dau si cu Pur de vase?

 

Da, stiu, e o intrebare cretina, da' zic eu ca poate mai ajuta pe cineva sau macar o sa stie sa-i plezneasca pe spalatorii cu initiativa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Schimba bujiile si sincronizeaza carburatoarele.

 

Apa + detergent + o perie de plastic. Daca sinteti lenesi si le spalati la spalatorie... :bigstar: Mandea cum poa' sa-l spele cu cirpa in fata blocului? Cam toti solventii uzuali ataca cauciucul din cite stiu, nu-s sigur daca si alcoolul, dar banuiesc ca da.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

spala cu ce sampon vrei tu. merge si cu sapun de ala de casa. numai sa nu speli cu sapun dove de ala cu crema in el ca nu ai facut nimic. siliconul are in componenta si uleiuri si trebuie sa fie dat jos. asa ca baga cu ce vrei tu. in nici un caz nu dai cu diluante . gen 506, toluen, acetona si alde de astea ca ataca cauciucul. si freci un pic si cu o perie ca sa intre si intre santurile cauciucurilor.

sau ai in marketuri solutie de degresat speciala de masini. e buna si sa dai jos smoala aia ciudata care se pune pe moto daca treci printr-o portiune de asfalt unde e stropit cu solutie ca sa se aplice urmatorul asfalt. chestia aia neagra de stropesc aia pe jos inainte sa toarne alt asfalt. eu am dat cu degresant de ala pe pragurile la masina si s-au luat.

Editat de dsorinmihail
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...