gn77b Postat Ianuarie 22, 2014 Share Postat Ianuarie 22, 2014 Da da, aia, iti dai seama ce mi-a placut daca am retinut-o si am recunoscut stilul Pai fotografia e iluzie, din secunda in care folosesti o focala care nu e echivalentul ochiului uman deja "tragi teapa" dar asta nu inseamna ca nu e voie. De exemplu a doua e cu focala mare, in realitate n-o sa para ca-ti sta in cap muntele ala In fine, dupa cum vezi (mai exact dupa cum nu vezi) eu mai mult cu teoria de pe bara, inca sint in cautarea unui aparat care sa ma satisfaca. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Ianuarie 22, 2014 Share Postat Ianuarie 22, 2014 Si eu la inceput trageam de cursoare (poza cu mult verde, in Gradina Botanica Cluj). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Ianuarie 22, 2014 Share Postat Ianuarie 22, 2014 Mie-mi plac tare mult pozele lui Cap0ne, indiferent de sculele folosite (telefon, GoPro, DSLR). Multam, apreciez Si eu la inceput trageam de cursoare (poza cu mult verde, in Gradina Botanica Cluj). Bre, tu nu trageai de cursoare. Tu le scoteai din ecran de cat dadeai de ele Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Ianuarie 22, 2014 Share Postat Ianuarie 22, 2014 corect:) in aia verde se vede. Celelalte 2 is atinse decent. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ruxi2k Postat Ianuarie 22, 2014 Share Postat Ianuarie 22, 2014 @Adrian - daca pui poza 1949.png la o rezolutie mai mare eu ii fac rama si o pun in birou... e dementiala! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Ianuarie 22, 2014 Share Postat Ianuarie 22, 2014 Da-mi o adresa de mail si ti-o pun, ca sa nu incarc aici topicul cu rezolutie mare (nici nu stiu daca-mi permite sa postez rez prea mare). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AndyCZR Postat Ianuarie 23, 2014 Share Postat Ianuarie 23, 2014 Mai adaug si eu cate ceva in albumul celor pasionati de fotografie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bocosb Postat Ianuarie 23, 2014 Share Postat Ianuarie 23, 2014 (editat) Din pacate nu am trepied la mine si asta e o problema la expunerile lungi - a trebuit sa improvizez cu camera pe jos sau pe diverse balustrade, chestie care nu prea ajuta la compozitie Editat Ianuarie 23, 2014 de bocosb Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Ianuarie 23, 2014 Share Postat Ianuarie 23, 2014 IMG_8811s.jpgIMG_8814s.jpgIMG_8830s.jpgIMG_8880s.jpgIMG_8894s.jpg Din pacate nu am trepied la mine si asta e o problema la expunerile lungi - a trebuit sa improvizez cu camera pe jos sau pe diverse balustrade, chestie care nu prea ajuta la compozitie Frumoase culorile . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Ianuarie 25, 2014 Share Postat Ianuarie 25, 2014 prima zapada serioasa cerea o iesire la pozat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Ianuarie 25, 2014 Share Postat Ianuarie 25, 2014 Prima e simpatica. Pe a doua as taia-o la un 16x9 si as sterge urmele de pete de pe obiectiv, plus o corectie de expunere (o treapta sau 2/3 trepte). Parerea mea... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Ianuarie 25, 2014 Share Postat Ianuarie 25, 2014 Prima e simpatica. Pe a doua as taia-o la un 16x9 si as sterge urmele de pete de pe obiectiv, plus o corectie de expunere (o treapta sau 2/3 trepte). Parerea mea... petele sunt pe obiectiv sau pe senzor?? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Ianuarie 25, 2014 Share Postat Ianuarie 25, 2014 petele sunt pe obiectiv sau pe senzor?? Cred ca petele circulare sunt picaturi uscate pe lentila obiectivului. Firele de praf (alea din stanga cadrului) pot fi si de pe senzor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Ianuarie 25, 2014 Share Postat Ianuarie 25, 2014 Intrebarea e: Daca e canon, de ce seamana cu pete de ulei?! :-| Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Ianuarie 25, 2014 Share Postat Ianuarie 25, 2014 Cateva poze , facute cu Zenit : , , Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Ianuarie 25, 2014 Share Postat Ianuarie 25, 2014 (editat) Prima e simpatica. Pe a doua as taia-o la un 16x9 si as sterge urmele de pete de pe obiectiv, plus o corectie de expunere (o treapta sau 2/3 trepte). Parerea mea... petele-s pe senzor. o sa razi dar am monitorul murdar si nu le-am observat initial uite si varianta 16x9 (mai jos atasata) (e de fapt un pano facut din mai multe). m-am gandit si eu sa expun o idee mai mult,dar cred ca pierdeam putin highlight-urile... thanks for the input petele sunt pe obiectiv sau pe senzor?? pe senzor Intrebarea e: Daca e canon, de ce seamana cu pete de ulei?! :-| habar n-am.... am tras la f8. devin accentuate,dupa cum stii,pe masura ce inchizi diafragma... (da, e un Canon 5D cu 24mm 1.4L II) Editat Ianuarie 25, 2014 de Adrian Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Ianuarie 25, 2014 Share Postat Ianuarie 25, 2014 (editat) petele-s pe senzor. o sa razi dar am monitorul murdar si nu le-am observat initial asa apar si la mine cateodata si sa mor daca nu am mare grija cand schimb obiectivele, un dezavantaj la mirorless.......miror...less cat despre monitorul murdar....ce sa zic ....inchide si tu gura cand mananci langa...... Editat Ianuarie 25, 2014 de ianachim Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Ianuarie 25, 2014 Share Postat Ianuarie 25, 2014 asa apar si la mine cateodata si sa mor daca nu am mare grija cand schimb obiectivele, un dezavantaj la mirorless.......miror...less cat despre monitorul murdar....ce sa zic ....inchide si tu gura cand mananci langa...... l-am sters acum, bp in el, am mai comis-o o data, tot aici,cand pusesem tot ceva cu pete (atunci le vazusem,dar mi-a fost lene sa le scot in photoshop). cat despre obiective,oricat de atent ai fi,tot apar.......bp in ele eu nici nu-mi bat capu,schimb lens urile, in vant, in orice situatie...nu le dadacesc... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Ianuarie 25, 2014 Share Postat Ianuarie 25, 2014 Mai pun si io niste panorame: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Ianuarie 25, 2014 Share Postat Ianuarie 25, 2014 Ultima e tzatza de matza. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Ianuarie 25, 2014 Share Postat Ianuarie 25, 2014 doc tu ce faci cu panoramele astea le printezi sau le tii asa pe monitor ......? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Ianuarie 25, 2014 Share Postat Ianuarie 25, 2014 doc tu ce faci cu panoramele astea le printezi sau le tii asa pe monitor ......? Le tin pana imi iau un monitor gigantic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Ianuarie 25, 2014 Share Postat Ianuarie 25, 2014 nu sunt adeptul panoramelor. ultima intr-adevar e simpatica. alea cu cladiri le-as da dismiss din prima ) cu ce lens tragi panoramele? eu am tras cu 24mm aia de mai sus,si nu se prea preteaza... cred ca un 70-100mm ies mai misto. un lucru care-mi place la pozele tale este faptul ca sunt curate majoritatea. nu post-procesate obosit cum vad la altii.. (de compozitie etc nu mai zic, pt ca majoritatea sunt bune,si oricum e subiectiv) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bocosb Postat Ianuarie 25, 2014 Share Postat Ianuarie 25, 2014 cu ce lens tragi panoramele? eu am tras cu 24mm aia de mai sus,si nu se prea preteaza... cred ca un 70-100mm ies mai misto. La nevoie merge panorama si cu wide(desi e de evitat din cauza distorsiei de perspectiva).. de ex daca pozezi interioare stramte si nu ai un super wide, poti folosi si un 24 pe trepied, portrait si lipite 5-6 imagini. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Ianuarie 25, 2014 Share Postat Ianuarie 25, 2014 nu sunt adeptul panoramelor. ultima intr-adevar e simpatica. alea cu cladiri le-as da dismiss din prima ) cu ce lens tragi panoramele? eu am tras cu 24mm aia de mai sus,si nu se prea preteaza... cred ca un 70-100mm ies mai misto. un lucru care-mi place la pozele tale este faptul ca sunt curate majoritatea. nu post-procesate obosit cum vad la altii.. (de compozitie etc nu mai zic, pt ca majoritatea sunt bune,si oricum e subiectiv) Pentru panorame folosesc ce-i pe aparat in momentul acela, de obicei obiektivul de kit. Incerc sa am focale peste 24 mm, sa scap de distorsiunile extreme de la capatul de 18mm. Intr-adevar, cu un teleobiectiv si cadre pe verticala ies panorame beton, numai ca unele softuri se cam impotmolesc cand e vorba sa lipeasca peste 15-20 de cadre. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate