c0zmin Postat August 1, 2008 Share Postat August 1, 2008 trebuie sa bobinez acele doua bobine ce alimenteaza senzorul, si nu mai stiu ce valoare sa le dau. ma poate ajuta cineva ? ps: tin minte ca amandoua aveau 4,ceva ohmi... dar nu mai stiu exact Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea_simson Postat August 1, 2008 Share Postat August 1, 2008 trebuie sa bobinez acele doua bobine ce alimenteaza senzorul, si nu mai stiu ce valoare sa le dau. ma poate ajuta cineva ? ps: tin minte ca amandoua aveau 4,ceva ohmi... dar nu mai stiu exact Nu ai magnetou de Voshod ca ala are 2 bobine la aprindere ala de Minsk nu are decat senzorul am bobine de la magnetou de Voshod daca te intereseaza. La bobine te intereseaza numarul de spire si diametrul sarmei nu rezistenta Numai bine Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dixi Postat August 2, 2008 Share Postat August 2, 2008 La bobine te intereseaza numarul de spire si diametrul sarmei nu rezistenta Ce nu rezista?Nu am inteles nimic.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanawo Postat August 2, 2008 Share Postat August 2, 2008 Nu ai magnetou de Voshod ca ala are 2 bobine la aprindere ala de Minsk nu are decat senzorul am bobine de la magnetou de Voshod daca te intereseaza. La bobine te intereseaza numarul de spire si diametrul sarmei nu rezistentaNumai bine numarul de spire si diametrul sarmei dau rezistenta, mosule........ de ce? vei afla in episodul urmator...... pana atunci....ta-ta, ta-ta..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
c0zmin Postat August 2, 2008 Autor Share Postat August 2, 2008 numarul de spire si diametrul sarmei dau rezistenta, mosule........ diametrul sarfmei il stiu, numarul de spire il fac dupa rezistenta... daca reusesc sa o aflu cumva Nu ai magnetou de Voshod ca ala are 2 bobine la aprindere ala de Minsk nu are decat senzorul am bobine de la magnetou de Voshod daca te intereseaza. La bobine te intereseaza numarul de spire si diametrul sarmei nu rezistentaNumai bine stiu ce am... daca zici ca la minsk e numai senzorul.... cu ce e alimentat ala ? btw: fa-mi un foto la bobine si zi-mi un pret... cat mai repede posibil Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kyvacka Postat August 2, 2008 Share Postat August 2, 2008 diametrul sarfmei il stiu, numarul de spire il fac dupa rezistenta... daca reusesc sa o aflu cumva stiu ce am... daca zici ca la minsk e numai senzorul.... cu ce e alimentat ala ? btw: fa-mi un foto la bobine si zi-mi un pret... cat mai repede posibil cozmin rezistenta bobinajului ptr. aprindere e in jur de 380 Ohmi[masurata pe doua statoare bune de Minsk].rezistenta bobinajului senzorului e cam de 47 Ohmi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
c0zmin Postat August 2, 2008 Autor Share Postat August 2, 2008 cozmin rezistenta bobinajului ptr. aprindere e in jur de 380 Ohmi[masurata pe doua statoare bune de Minsk].rezistenta bobinajului senzorului e cam de 47 Ohmi. 380 ohmi reziztenta bobinajului pt. aprindere, adica acele 2 bobine ce ma intereseaza pe mine nu ? aia inseamna 190 ohmi/ bobina... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kyvacka Postat August 2, 2008 Share Postat August 2, 2008 380 ohmi reziztenta bobinajului pt. aprindere, adica acele 2 bobine ce ma intereseaza pe mine nu ? aia inseamna 190 ohmi/ bobina... iegzact! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dixi Postat August 2, 2008 Share Postat August 2, 2008 diametrul sarfmei il stiu, numarul de spire il fac dupa rezistenta... daca reusesc sa o aflu cumva Prietene, ca sa o faci la loc, trebuie sa stii numarul de spire, diametrul sarmei si sensul de bobinat. Nu inteleg cum afli tu numarul de spire dupa rezistenta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
christensen Postat August 2, 2008 Share Postat August 2, 2008 nu poti afla nimic dupa rezistenta! 1- ca poate iti este intrerupt, in scurt, compt. 2- cum calculezi lungimea, diametrul dupa rezistenta? iti trebuie diametrul sarmei, nr de spire(mai bine masoara lungimea ca poate nu o sa bobinezi calumea si nu o sati iasa acel nr.) si sensul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dixi Postat August 2, 2008 Share Postat August 2, 2008 Ai auzit de rezistivitate? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea_simson Postat August 2, 2008 Share Postat August 2, 2008 diametrul sarfmei il stiu, numarul de spire il fac dupa rezistenta... daca reusesc sa o aflu cumva stiu ce am... daca zici ca la minsk e numai senzorul.... cu ce e alimentat ala ? btw: fa-mi un foto la bobine si zi-mi un pret... cat mai repede posibil Senzorul face doar pe platina napolitana face restul in ea este regulator de tensiune aprindere electronica etc. Dupa rezistenta electrica vei deduce cam greu nr. de spire. Poze pot face doar maine. Cu bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dixi Postat August 2, 2008 Share Postat August 2, 2008 Senzorul face doar pe platina napolitana face restul in ea este regulator de tensiune aprindere electronica etc. Dupa rezistenta electrica vei deduce cam greu nr. de spire. Poze pot face doar maine.Cu bine. Salutare!Spune-mi si mie sa nu mor prost, cum deduci numarul de spire dupa rezistenta?Te intreb cat se poate de serios, dar chiar nu imi dau seama. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea_simson Postat August 3, 2008 Share Postat August 3, 2008 Salutare!Spune-mi si mie sa nu mor prost, cum deduci numarul de spire dupa rezistenta?Te intreb cat se poate de serios, dar chiar nu imi dau seama. Daca insista poate dar aproximativ ca lungimea unei spire este varoare mediesi rezistivitatea difera de la o sarma la alta scrie de obicei pe mosor. este mai sigura metoda clasica desfaci bobina veche si-i numari spirele. Numai bine Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pedros Postat August 3, 2008 Share Postat August 3, 2008 teoria ca teoria praftica ne omoara.am stator si rotor.de MINSK 100 lei .0762260449.0723172823, Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dixi Postat August 3, 2008 Share Postat August 3, 2008 Omul cu piesele. Daca insista poate dar aproximativ ca lungimea unei spire este varoare mediesi rezistivitatea difera de la o sarma la alta scrie de obicei pe mosor. este mai sigura metoda clasica desfaci bobina veche si-i numari spirele.Numai bine Deci, nu se poate.Mai bine isi cauta doua bobine si termina tigania. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gremlins Postat August 4, 2008 Share Postat August 4, 2008 ce nu ai ? lumini sau scinteie? bobinele de 4 ohmi sunt circuit separat pt lumini , n-au ltreaba cu aprinderea intrarea (stinga pe shema) : 02 - bobinele de 4 ohmi inseriate M - masa bobinutei senzor D - celalalt capat al bobinutei senzor(40-50ohmi) 03 - bobina cu fir subtire care alimenteaza aprinderea(aprox. 200ohmi) dintre bornele 1 si2 una duce la 02-lumini(intre ea deconectata si masa trebuie sa fie in jur de 10 ohmi) ; cealalta la 03-aprindere(sute de ohmi) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
c0zmin Postat August 4, 2008 Autor Share Postat August 4, 2008 Salutare!Spune-mi si mie sa nu mor prost, cum deduci numarul de spire dupa rezistenta?Te intreb cat se poate de serios, dar chiar nu imi dau seama. am mai facut asa ceva, dar aveam un stator bun in fata... uite cum am procedat: am dat 2300 de spire dupa care am masurat si am facut micile retusuri... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate