vulsi Postat August 14, 2005 Share Postat August 14, 2005 Am si eu o Mobra 50S din '79 si ma chinuie ambreiajul. Cand este cutia fara ulei merge bine dar cand pun ulei se lipesc placile si nu mai debraiaza. Sa fie din cauza uleiului? Am incercat vreo 5 feluri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdiV Postat August 14, 2005 Share Postat August 14, 2005 la banii de 5 schimburi de ulei iti luai un ambreiaj nou. La noi in cluj se vand mobre fara acte care merg la 1-1.5 mil. Nu te complica cu reparatii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
motororult Postat August 14, 2005 Share Postat August 14, 2005 Am si eu o Mobra 50S din '79 si ma chinuie ambreiajul. Cand este cutia fara ulei merge bine dar cand pun ulei se lipesc placile si nu mai debraiaza. Sa fie din cauza uleiului? Am incercat vreo 5 feluri. 223586[/snapback] Bine,bine,dar ce tip de ulei? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alecs Postat August 14, 2005 Share Postat August 14, 2005 Depinde si de felul uleiului...trebuie safie de transmisie eu am pus Hexolsi pot spune ca suntmultumit de el... dar nu am avut problema asta niciodata.... daca o sa aflu ceva o sa te anunt Salutari cu faru' Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vulsi Postat August 15, 2005 Autor Share Postat August 15, 2005 Bine,bine,dar ce tip de ulei? 223600[/snapback] Am folosit M30, T90, M15, M20W40 si un ulei subtire care imi scapa acum. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
-WERNER- Postat August 15, 2005 Share Postat August 15, 2005 Din constructie ambreiajul de Mobra nu debreiaza cum trebuie.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
motororult Postat August 15, 2005 Share Postat August 15, 2005 Am folosit M30, T90, M15, M20W40 si un ulei subtire care imi scapa acum. 224277[/snapback] Daca nici cu T90 nu merge, atunci dupa mine e clar ca e ambreajul e uzat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulian_new Postat August 15, 2005 Share Postat August 15, 2005 salut.....sincer...din cate mi'au zis mai multzi care se pricep....cel mai bine e sa pui ulei mineral. cica e f bun.mai ales ca motoru sigur nu a mai fost folosit de multisor. acu sa itzi mai zic aleva....sa nu care cumva sa desfaci acolo la ambreiaj(asa cum am facut eu) ca te dai cu capu de peretzi pe urma. se pune super greu la loc, mai ales cu suruburile alea mici... dar e posibil sa fie placile de la ambreiaj infundate cu mizerie...lucru ce cere ....DEFACEREA si curatzarea. Acu sa va intreb alceva...la ambreiaj de mobra...trebuie sa aiba joc palcilea alea in sus si in jos? si cum sa fac mai usor sa pot prinde suruburile alea inapoi???? ca ma dor muschii la maini cat m'am apasat pe capacu ala cu coada ciocanului. si tot nu merje imi scapa piulitzele ce sa fac???? ce sa fac???? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulian_new Postat August 15, 2005 Share Postat August 15, 2005 caut motocilcleta pana in 5 mil !!!stare buna de functzionare....f serios...si cat mai aproape de Ploiesti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iustin Postat August 15, 2005 Share Postat August 15, 2005 cum sa fac mai usor sa pot prinde suruburile alea inapoi???? ca ma dor muschii la maini cat m'am apasat pe capacu ala cu coada ciocanului. si tot nu merje imi scapa piulitzele ce sa fac???? ce sa fac???? 224417[/snapback] incearca sa strangi 2 cate 2 diametral opuse din cate stiu eu sunt 10 si strange-le numai cat sa iasa un pic varful surubului prin piulita, nu mai mult. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulian_new Postat August 15, 2005 Share Postat August 15, 2005 oki mersi mult de tot. am sa retzin asta....dar cu partea electrika la ea...tot nu m'am lamurit....instalatzie bocsh!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
-WERNER- Postat August 16, 2005 Share Postat August 16, 2005 incearca sa strangi 2 cate 2 diametral opuse din cate stiu eu sunt 10 si strange-le numai cat sa iasa un pic varful surubului prin piulita, nu mai mult. 224439[/snapback] :-) Nu trebuie sa te chinui..Iei un surub (daca nu ma insel cu filet de 8), pe care isurubezi pe mijloc si care automat preseaza ambreajul si poti sa pui piulitele foarte usor!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaiachi Postat August 16, 2005 Share Postat August 16, 2005 Piulitzele alea sunt de 4, nu trebuie "urcat pe ele" ca se shfichiuieshte imediat filetul, se strang ushoooor de tot cu keitza de 7 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaiachi Postat August 16, 2005 Share Postat August 16, 2005 salut.....sincer...din cate mi'au zis mai multzi care se pricep....cel mai bine e sa pui ulei mineral. cica e f bun.mai ales ca motoru sigur nu a mai fost folosit de multisor. acu sa itzi mai zic aleva....sa nu care cumva sa desfaci acolo la ambreiaj(asa cum am facut eu) ca te dai cu capu de peretzi pe urma. se pune super greu la loc, mai ales cu suruburile alea mici... dar e posibil sa fie placile de la ambreiaj infundate cu mizerie...lucru ce cere ....DEFACEREA si curatzarea.Acu sa va intreb alceva...la ambreiaj de mobra...trebuie sa aiba joc palcilea alea in sus si in jos? si cum sa fac mai usor sa pot prinde suruburile alea inapoi???? ca ma dor muschii la maini cat m'am apasat pe capacu ala cu coada ciocanului. si tot nu merje imi scapa piulitzele ce sa fac???? ce sa fac???? 224417[/snapback] Tre' sa bagi 1-2 shurubelnitze sub platoul cu shurubelele alea asha incat sa il tzina ieshit mai in afara.... greu de explicat in vorbe.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulian_new Postat August 16, 2005 Share Postat August 16, 2005 hmmmmm....am intzeles ...acu totu are o logika. degi platou ala cu suruburi (10sau 12 la numar) trebuie sa aiba oleaka de joc in sus si in jos pt a se putea cuplas au decupla . dar......CARTEA TEHNIKA.....VA ROG EU FRUMOS.....MIHAI......AJUTOR Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulian_new Postat August 18, 2005 Share Postat August 18, 2005 sa nuy va speriatzi de mine ca cer atatea chestii pt mobra asta a mea dar....vreao sa o fac de sa nu mai am probleme cu ea. si de aia caut cartea tehnica la ea...pt ca daca o am pe asta nu va mai stresez delok cu intrebari dar daca nu o am.... asa ca va roc eu ajutazi'ma cu o carte tehnika...dca avetzi datzi un mesaj aici sau un...pm... ciao Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
motororult Postat August 18, 2005 Share Postat August 18, 2005 sa nuy va speriatzi de mine ca cer atatea chestii pt mobra asta a mea dar....vreao sa o fac de sa nu mai am probleme cu ea. si de aia caut cartea tehnica la ea...pt ca daca o am pe asta nu va mai stresez delok cu intrebari dar daca nu o am.... asa ca va roc eu ajutazi'ma cu o carte tehnika...dca avetzi datzi un mesaj aici sau un...pm... ciao 226081[/snapback] Eu am un " Instructiuni de folosire " , dar acolo nu prea vorbeste de reparatii la motor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulian_new Postat August 18, 2005 Share Postat August 18, 2005 omule dar...ce anume vorbeste acolo?????? daca e pt mobra cu aprindere bocsh....te pup pana la cot. pe mine ma intereseaza sa scrie pe carte..."carte tehnica pentru mobra 50 super" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vulsi Postat August 19, 2005 Autor Share Postat August 19, 2005 omule dar...ce anume vorbeste acolo?????? daca e pt mobra cu aprindere bocsh....te pup pana la cot. pe mine ma intereseaza sa scrie pe carte..."carte tehnica pentru mobra 50 super" 226436[/snapback] Mobra la care am eu probleme cu ambreiajul are magnetou de tip Bosch si am si o carticica unde arata schema electrica. Nu stiu exact ce iti trebuie. Si nu am nici scaner. La ce ai probleme? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulian_new Postat August 19, 2005 Share Postat August 19, 2005 ia hai sa itzi zic o chestie....vezi ca pe forum la coltul comunistelor...este un subiect intitulat "mobra" acolo este un yip mihai si vezi ca are toata cartea scanata si e pusa acolo. intra si vezi ce te intereseaza...vezi ca tzi'am trimis un mesaj priv. ciao Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulian_new Postat Septembrie 6, 2005 Share Postat Septembrie 6, 2005 ce chestie cu ambreiaju ala....se strange extreb de usor . nu itzi trebuie decat o cheie franceza...mainile si un picior(in casa in care esti numai tu) desfaci cheia....prinzi placa aia si apoi strangi dupa care incepi sa infelitezi suruburile unu cate unu. unu langa altu. extrem se simplu:) si nu trebuie sa mai apesi pe el ...wuaw asa e la inceput Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bondan Postat Mai 6, 2006 Share Postat Mai 6, 2006 baga ulei sintetic 75W80.merge beton. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Denis TM Postat August 12, 2007 Share Postat August 12, 2007 Eu zic ca T90 e cel mai bun ti se lipesc placile de abreiaj dar forjeazal otara si va mere bine dupaia salutari cu faru' daca merge asfalt uscat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea_simson Postat August 12, 2007 Share Postat August 12, 2007 salut.....sincer...din cate mi'au zis mai multzi care se pricep....cel mai bine e sa pui ulei mineral. cica e f bun.mai ales ca motoru sigur nu a mai fost folosit de multisor. acu sa itzi mai zic aleva....sa nu care cumva sa desfaci acolo la ambreiaj(asa cum am facut eu) ca te dai cu capu de peretzi pe urma. se pune super greu la loc, mai ales cu suruburile alea mici... dar e posibil sa fie placile de la ambreiaj infundate cu mizerie...lucru ce cere ....DEFACEREA si curatzarea. Acu sa va intreb alceva...la ambreiaj de mobra...trebuie sa aiba joc palcilea alea in sus si in jos? si cum sa fac mai usor sa pot prinde suruburile alea inapoi???? ca ma dor muschii la maini cat m'am apasat pe capacu ala cu coada ciocanului. si tot nu merje imi scapa piulitzele ce sa fac???? ce sa fac???? Daca imi amintesc bine se strange discul exterior de metal cu un surub de 8 mm se potrivesc locasurile pe suruburi se pun grovere le strangi nu prea tare ca ramai cu ele in mana nu speria baiatu ca-i greu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Denis TM Postat August 15, 2007 Share Postat August 15, 2007 sal nu aveti cablu' de kilometraj si cu tot cu corpu' ala de jos bineinteles pe bani sau bere!!!dami un pm salutari cu faru' daca merge Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate