Sari la conținut

Cheile Sohodolului


smire
 Share

Postări Recomandate

Salutare.

 

Ma pregatesc de o plimbare in Cheile Sohodolului weekendul acesta si vroiam sa stiu de la cei ce au fost de curand acolo cum se prezinta drumul de la Runcu in sus si pe unde se poate dormi/manca decent.

 

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare.

 

Ma pregatesc de o plimbare in Cheile Sohodolului weekendul acesta si vroiam sa stiu de la cei ce au fost de curand acolo cum se prezinta drumul de la Runcu in sus si pe unde se poate dormi/manca decent.

 

Multumesc.

 

superba zona :scratch:

cazare la cort si mancare la conzerva :)

mai greu daca ai pretentii la margarete si la stele

merita sa ajungi acolo este superb

Editat de crazy_mouse_87
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

vreau sa stiu si eu unde e zona!

cine stie poate ma bag la o tura, daca nu acum poate alta data...

 

Este in Gorj, de la Tg. Jiu spre nord vest, vezi localitatea Runcu. De acolo drumul o ia spre nord spre Campul lui Neag. Mi-a mai spus cineva de aici ca se continua cu Cheile Butii, un alt loc frumos de vazut. Iar tu cu gs-ul vei fi in mediul tau. Am inteles ca drumul e bun in cheile Sohodolului pana la un punct, dupa care urmeaza un drum mai accidentat spre Campul lui Neag, respectiv Cheile Butii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu stiu daca ma bag wkd asta desi tare as vrea.

in zona aia am facut transalpina, e tare frumos si mai curata ca valea peturilor (prahovei)

daca vrei sa faci tura publica da si tu mai multe detalii ref la plecare intoarcere, etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

cam tarzior am gasit topicul dar e unul din cele mai frumoase locuri pe care le stiu asa ca fac reclama.

noi am venit de la campu lui neag asa intr-o doara... am vazut drumul pe harta eram aproape de casa, puteam sa ne intoarcem oricand daca ni se parea prea nasol. andi avea vaca de o luna sau doua si o rodam :rock:

am inceput ziua cu o excursie la cheile butii apoi pe la 3 ne-am plictisit de admirat, ni s-a parut ca e prea devreme sa mergem acasa, sau no, sa mergem direct asa ca am taiat-o peste munte la runcu. nici nu aveam habar ce minunate sunt cheile. drumul e destul de rau pe o portiune de cativa kilometri, noi am si prins o vreme umeda si forestierul ala sapat in stanca era plin de noroi gros si frunze umede putrezite peste iarna (era 1 mai sau cam asa ceva), sunt niste serpentine foarte interesante acolo.. in fine... am ajuns in cele din urma cu bine in vale.

vazusem eu ca apa e foarte frumoasa, ca are o culoare unica, ba chiar si cateva formatiuni interesante, dar cheile... m-au uimit. pe alocuri apa trece prin mini tuneluri ca nu stiu cum se numesc chestiile alea.. cateva podulete naturale.. veersantii albi cu colti gauriti prin care se vedea cerul... n-am facut fotografii bune, era destul de tarziu ne grabeam si din mers n-au iesit. pe vale am vazut un fost popas turistic ( din ala cu cabana mare si cabanute mici si mabazin forestier si alte chestii dar parea inchis de mult timp) si la iesirea din vale am gasit un magazinel satesc bine aprovizionat, dar cred ca e suficient de aproape de targu jiu pe de o parte si de valea jiului de partea cealalta a muntelui ca sa fie destule variante de aprovizionare. cazare.. cred ca merge la cort, daca nu cumva e weekend, ca pare un rai al gratargiilor manelisti. in partea hunedoareana drumul e mai bun si spre cheile butii chiar este asfalt ( greul e pana la lacul valea de pesti). In total cred ca sunt 40 de kilometri de forestiera destul de umblata de masini.

cheile sohodolului merita o bucla de o zi pentru cine are petrosaniul si targu jiu in traseu sau pot fi calculate ca varianta la defileul jiului ( cred ca e o scurtatura de cateva zeci de kilometri :rock: ) mai ales pentru cei care trec prin valea jiului doar ca sa ajunga la herculane sau la ranca via carbunele sau pentru alt drum noroios.

din pacate, la ce vesti primesc de acasa, cred ca trebuie mers cu schiurile deja.

numai bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt o gasca intreaga de drumuri in zona. Runcu - Campu lui Neag e forestiera draguta, dar, in afara de cheile Sohodolului, nu-i mai nimic de vazut pe ea. De asemenea, e si destul de tehnica, cu ceva zone de namoale grave, o coborare in cap (de la S la N) si fara mari probleme de navigatie (atentie doar dupa o serie de serpentine ca vine o intersectie si drumul bun e cel care merge in dreapta). De asemenea, de intors este un drum paralel cu valea Jiului care pleaca din Vulcan (cred) si care se vrea a fi proiectul original de traversare. Nu l-am facut pana acum, insa apare pe toate hartile si, parca, l-am vazut si pe motoretizm descris.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...