Sari la conținut

Barbarossa

Membru
  • Număr conținut

    377
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Barbarossa

  1. Isi mai aduce aminte cineva de site-ul http://alpinet.org/ ?Da, atunci esti la fel de batran ca mine :)

  2. Pana acum un Corbin si una cu gel, a folosit cineva? As vrea sa-mi impartasiti din experienta voastra cu statul in sa vreme de 6-sau 8 ore.
  3. As vrea sa-mi iau cea mai comoda sa de touring, Eu am una de la Touratech se numeste Kahedo dar s-a crapat, intra apa de la ploaie si uda buretele si sunt tot timpul ud la popou (cand ploo). Ref la comoditate dupa 2 ore ma doare curu si dupa alte 2 ma ustura. Dupa inca 2 nu-mi mai pasa... Ma gandesc ca decat sa o retapitez (oricum buretele s-a cam dus si el) sa iau alta. Ce recomandati?
  4. Semneaza si da mai departe pentru ca iti pasa si vrei ca sa iti cresti copiii intr-o tara civilizata si nu sa-i exporti ca slugi la straini.

  5. Uite o chestie interesanta pe care o putem dezvolta. http://www.motulgo.ro/home.html Ce ziceti?
  6. Eu pot sa-ti printez din plastic, dar trebuie sa le contruiesti singur modelul 3D sau macar o schita.
  7. S U B S C R I U !

  8. Ma gandeam sa iti pui in loc de proiectoare cu H1 2 proiectoare cu led http://eu.banggood.com/Wholesale-Warehouse-Motorcycle-Cree-U2-LED-Headlights-Modification-Lens-Strong-Light-wp-Uk-923250.html astea sunt facute etans iar lumina e destul de buna. dezavantaje: lumina prea focalizata (dupa gustul meu) led-ul se poate arde, eu unul nu am incredere pre mare in chinezarii, dar ai 2 si nu cred ca se vor arde in acelasi timp. nu ai posibilitatea de faza lunga si scurta, poti face asta din orientarea lor, unul sa bata mai jos pt faza scurta si cand se aprinde si celalalt care bate mai sus sa fie faza lunga. din cate stiu eu proiectoarele auto sunt etanse, nu stiu ce model ai tu.
  9. Aici postam ceea ce putem oferi in sprijinul DIY. Materiale precum si servicii. De ecemplu, plexiglass, tabla aluminiu, teava otel, materiale textile, etc. iar la sevicii, proiectare 3D, 2D, router CNC, printer 3D, confectii metalice, suduri, indoituri, la textil si piele croitorie - coasere, lucru cu fibra de sticla si multe altele, practic tot ceea ce este necesar ca ideea noastra sa devina realitate. Maerialele si servicile postate sunt cu bani sau fara, singura rugaminte este ca preturile sa se discute in privat pentru a nu incarca acest post.
  10. Lume, lume, Primul topic se vrea doar pentru prezentarea sectiunii DIY asa ca va rog sa deschideti topicuri separate pentru fiecare nazdravanie inventata. In acest fel suportul, incurajarile si laudele o sa vina la obiect. Spor!
  11. Nu pot sa cred... si apoi ii vezi la stiri...

  12. Harta Romaniei asa cum am votat-o acum 4 ani si mai bine...

  13. Salutare, Pentru mine motocicleta este pe langa pasiunea de a o calari si pasiunea de a avea grija de ea. Asta presupune si diverse mici inbunatatiri sau accesorii care se pot face acasa fara a fi nevoie sa le cumpar intotdeauna. In momentul acesta asistam la o revolutie in DIY care se concretizeaza prin conceptul opensource. Acest concept are la baza dezvoltarea contributiva (in comun) a unor idei din faza de proiect pana la final la produs finit. Suna bombastic, dar treaba e simpla. Ai un GPS si vrei sa-l montezi pe motor? Poti cumpara un suport sau iti poti imagina tu unul poate mai bun, poti cere sfaturi de la altii care au sau care vin cu idei si in final poti sa-ti gasesti forumisti dispusi sa te ajute cu realizarea lui fizica. Suntem o comunitate si asta inseamna cel mai mult in orice proiect contributiv. Va invit sa postati aici ce idei aveti sau sa va dati cu parerea la proiectele deja postate. Fiecare dintre noi poate contribui iar rezultatul final va fi un succes de grup. Totodata cei care pot oferii servicii de prelucrare, materiale, proiectare CAD sunt bineveniti indiferent daca munca lor este necesar sa fie remunerata sau poate fi facuta pro bono. Regula este ca orice proiect prezentat aici este liber la inbunatatiti si de asemenea liber la copiere. Bafta!
  14. Salutare, Ideea mea cu DIY sustinuta de voi a dat roade. Am obtinut o categorie noua intr-o sectiune a forumului. Eu am propus 2 variante de amplasare si a fost aprobata una din ele. Acum nu ne ramane decat sa deschidem topicuri si sa scriem in ele. Aici: /index.php?/forum/315-do-it-yourself-componente-si-accesorii/ Bafta si multumesc pentru spijin.
  15. O sa fac o categorie, acum vorbesc cu admin de la forum, unde ziceti sa o punem, in ce sectiune?
  16. Ref la echiparea de fabrica cu anvelope. Fabrica face contract cu o firma si cumpara la preturi exceptionale. Firma producatoare castiga ceva din gume dar si din imagine. BMW a echipat si cu Metzler la un moment dat si Anakee 1 era bun pe vremea aia. Ce pot sa va zic este ca niciodata nu va inchide usa la Metzler in favoarea Michelin sau invers. Va echipa majoritar cu un producator de la care obtine un contract mai bun. Gumele in sine sunt bune amandoua fata de caiuciucuri comune, dar este concurenta si mult subiectivism. Fiecare tinde sa isi formeze o parere, dar, din pacate, nu putem spune ca Anakee 3 urmeaza traditia Anakee 1. Eu am trecut pe NEXT, nu stiu cum sunt, dar sper sa fie OK. Oricum deosebirea intre gume sa face in situatii limita, momentul in care totul conteaza. As vrea sa deschidem o sectiune de DIY daca sunteti de acord. Mie imi place sa imi contruiesc lucruri in loc sa le cumpar. Ce ziceti? Punem la "share" ce am mai construit sau hacuit?
  17. Eu am avut Anakee 1 si 2 iar acum nu Anakee 3 nu mai e asa laudat si am zis sa incerc Metzler Next. Sunt de strada, dar eu nu faceam offroad decat in masura in care imi cautam loc de pus cortul peste noapte. Acum sa vedem... Doar ce le-am pus.
  18. Salut, Parbrizul asta https://www.google.ro/search?q=Wunderlich+Ergo&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwju4pS8nLbLAhWHpXIKHUsBBLQQ_AUIBygB&biw=1600&bih=837#imgrc=e_8yB2gw1ED0iM%3A Il am eu... Eu am 1.75 si imi este putin mare. Mare in sensul ca in oras ma supraincalzesc pentru ca arunca tot aerul peste mine. Nu vibreaza si este foarte rigid. Il folosesc la ture lungi si la 130 pot merge cu viziera ridicata total.
  19. Conducatorii de autoturisme o sa inteleaga acum de ce noi, motocilistii, circulam intre linii. In acest mod si noi si voi (automobilistii) circulam mai fluent. Doar trebuie sa intelegeti asta si sa nu ne mai blocati in mod voit trecerea. A... era sa uit, atunci cand ploua, voi sunteti acoperiti de plafonul masinii dar conduceti de parca ati sta direct in ploaie... Noi stam direct in ploaie si nu ne plangem, cerem doar respectul derivat din bunul simt.

  20. Problema acum este cum le prindem... As prefera varianta asta, dar nu ma inteleg cum si unde se prind de mobra, fara coliere aditionale... Ar trebui sa existe niste gauri in cadru pe undeva...
  21. Asa cum am promis, imediat ce imi soseste coletul o sa fac o recenzie sau mai degraba un open box pentru CREE U5 Motorcycle LED Headlight Waterproof High Power Spot Light Azi a venit coletul dupa 7 zile de asteptare. Coletul a venit la posta de care apartin, fara nici un cost suplimentar si fara formalitati vamale. Link catre produs aici: http://eu.banggood.com/Wholesale-Warehouse-CREE-U5-Motorcycle-LED-Headlight-Waterproof-High-Power-Spot-Light-wp-Uk-941300.html Am comandat 2 bucati pentru a le monta pe R1200GS meu din 2004, am comandat si un intrerupator de pus pe ghidon, http://eu.banggood.com/Wholesale-Warehouse-78-Motorcycle-Handlebar-Accident-Hazard-Light-Switch-ON-OFF-Button-wp-Uk-947795.html care este de foarte slaba calitate si nu-l recomand, Ma refer in special la faptul ca nu are nici un fel de izolatie la apa. Hai sa revenim la proiectoare, sunt made in china, dar la banii aia destul de OK. Lumina este puternica, alba (4500K cred) Bat cam focalizat ceea ce nu e tocmai pe gustul meu, asta inseamna ca trebuie orientate cu grija si mai ales cautate zonele neacoperite de far, cum ar fi zona din dreapta unde ar putea circula un biciclist sau un betiv pe marginea drumului. Cu luxmetrul de pe tel, android, imi da 15 000 lux la 1m distanta. Din experienta sunt foarte puternice. Ei dau specificatia la 3000 lux ceea ce pare adevarat. Am ales culoarea aluminiu natur ca sa nu am surprize cu cine stie ce nuante pe gustul chinezilor si al manelistilor. DPDV am etanseitatii nu cred ca trec testul unei zile ploioase din cauza prinderii carcasei de AL de farul propriuzis, aici se poate interveni cu un guler de silicon. Am facut poze din care se poate vedea consumul scazut, aprope 1 amper / far (adica 12W) dar nu va ganditi sa le legati direct la baterie ci treceti-le totusi printr-un releu. Mai am o poza cu spotul la distanta de 1m ca sa vedeti dimensiunea petei de lumina.(se vede pe ruleta) Inca una cu pata de lumina cam la 5m distanta unde pata are un diametru de 70-80 cm. Cateva poza cu proiectorul pornit, Apoi am desfacut proiectorul, L-am scos din cofrajul de tabla de AL si am desurubat lupa, intre lupa si corp este o garnitura de cauciuc, atentie trebuie sa strangeti bine colierul filetat inainte de folosire pentru a etansa cat bine. Este o poza cu ledul CREE si mai este una cu dimensiunea minima a colierului de prindere pe teava (aia cu sublerul). Eu am cautat un light bar pentru mobra mea si vreau sa le prind sub radiatorul de ulei. Am observat ca acolo este un loc propice si as vrea sa-mi confectionez acest light bar. Daca mai vrea cineva sa-mi zica si fac mai multe. Totodata as prefera ca partea electrica sa o fac intr-un service asa ca astept recomandari. Daca reusesc sa atasez si pozelele cred ca o sa va faceti o idee daca merita sau nu sa le cumparati si voi.
×
×
  • Creează nouă...