Sari la conținut

Mea Culpa


poppescuc
 Share

Postări Recomandate

Vineri am primit si eu botezul asfaltului.

 

Dimineata in drum spre munca pe Dorobanti in fata la Televiziune. Coloane de masini pe ambele benzi pana hat aproape de Piatza Dorobanti. Eu grabit sa nu intarzii, ce sa fac, o iau printre coloane. Aproape de statia RATB,vad ca nu prea e loc intre un matiz si o dacie bena (de fapt intre oglinzile lor) da zic ca fac un slalom si ma strecor . . . n-a fost asa.

 

Am atins usor oglinda matizului m-am dezechilibrat si am atins mai tare oglinda daciei (era in stanga) ghidonul a tras stanga eu am pus picioarele pe jos si am tras de ambreiaj si frana, dar din inertie deja eram in fata daciei si motoru se inclinase prea mult pe stanga ca sa-l mai pot tine, asa ca m-am trezit lungit cu motoru pe asfalt. am taiat imdiat contactu am saltat repede (si cam greu) motoru de jos am pornit-o so dus am fost.

 

Tipul din dacie nu a schitzat nici un gest in schimb cel din matiz s-a dat jos si m-a intrebat daca am patit ceva si mi-a zis sa am grija.

 

Eu nu am patit nimic iar motorul nici atat (doar s-a indoit putin maneta de ambreiaj).

 

Asa ca ce sa mai zic, concluziile si le trage fiecare (eu personal de acum incolo umblu cu ruleta la mine :finger: )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bine ca nu erau masinile in miscare. Data viitoare ai grija cum treci printre masini. Cateodata nici eu nu am loc si trec cu motorul aproape impins cu piciorele si cu grija sa nu cad. Cat despre oglinzi la fiecare semafor agat cel putin una. De spart inca nu dar cine stie :finger:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hm... Eu cam aplic metoda cu "ruleta". Adica atunci cand situatia e "ingusta", opresc si ma apropii incet, incet de tot si masor daca am loc sa trec, inclinand motorul (cu picioarele pe jos) eventual pentru a departa oglinda mea de cea a masinii pe langa care incerc sa trec. Daca am loc, trec. Daca nu, astept sa se miste coloana. Poate sa iasa grav, ca daca e sa cazi, sigur esti mai "lat" cu tot cu motocicleta intins pe jos decat vertical, pe rotzi, deci nu prea o sa cazi pe asfalt ci tot pe masini sau in fatza lor (iar daca sunt in miscare, la plecare, le ia ceva timp pana schimba "placa" cu - plecarea de pe loc cu placa cu franarea de urgentza :finger:).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi s-a intamplat si mie sa ating destul de viguros, am dat-o peste cap, o oglinda pe cand ma strecuram. Am oprit imediat, mi-am cerut scuze cat de frumos am putut, tipul din masina a realizat ca ma simteam penibil si mi-a facut semn ca nu-i nici o problema. Tot atunci am realizat ca un mic bobarnac peste ghidon ma poate dezechilibra urat de tot. Asa ca de atunci nu ma mai strecor decat cu picioarele jos ptr asigurare, si nu fortez daca stiu ca n-o sa ajung in fata inainte sa se faca verde pentru ca multi soferi reactioneaza urat, pe buna dreptate, daca sunt siliti sa faca manevre de evitare in coloana.

Ai scapat usor , mult succes.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Trec printre coloane cand sunt statzionate la stop shi nu fortzez daca nu sunt sigur ca nu trec lejer. In momentul in care coloana se pune in mishcare intru rapid in coloana.

:finger:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mare atentie pt ca daca te dezechilibrezi si lovesti maneta de frana fata de vreo masina ti se blocheaza instatn roata fata si pierzi controlul imediat. mie de asta imi e cel mai frica. inainte la ktm ghidonul venea peste oglinzile masinilor, dar acuma la gilera oglinzile amsinilor trec printre ghidon si oglinda mea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...