Sari la conținut

Semaca

Super Membru
  • Număr conținut

    644
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Semaca

  1. Imi pare rau ca v-am facut sa asteptati. Povestea se amana pana la o data nedeterminata. Lipsa totala de chef. Eventual, desi nu-i al meu, topic closed.
  2. Bravo ! Asa e cel mai bine: cand se intampla lucruri nu un link pe flickr.
  3. Semaca

    Yamaha VIRAGO ZONE

    E foarte util, am asa ceva. Virago poate porni mai greu la temperaturi peste 100, la peste 120 de grade se opreste motorul. Temperatura maxima la care porneste fara probleme e pana in 90, porneste si peste insa va fi solicitat mai mult starter clutch-ul asa ca merita sa fie lasata cateva minute sa ajunga macar la 90. Temperatura normala la drum intins e undeva intre 90 si 100, in functie de anotimp si de drum.
  4. Noroc ca n-ai venit ca acu cre ca ma cautai cu toporu' pan oras, se alegea prafu' . Ai ca m-apuc saptamana care urmeaza. Cred.
  5. ...daca se intampla ca chuck norris sa intarzie vreodata, timpul ar face bine sa mearga mai incet si el.
  6. Poate sa primeasca mari cantitati de ploaie si sa ramana uscat inauntru, poate face doar un pic de condens cu care oricum nu intri in contact. Combinat cu un sac de dormit ca lumea am fost ca si alte datzi, foarte multzunit de el. In mers, la viteze ceva mai mari nu numai cortul ci marimea combinata chestiilor agatzate de motocicleta pot oferi o oarecare instabilitate. In rest , se pune repede, se strange repede, incape in el si un spray de tzantzari si o lanterna de cort, are inaltime mica e destul de discret si netrebuindu-i fixare cand e desfacut poti sa-l apuci de-un coltz si sa tarai tot calabalacul intr-un loc ferit daca e necesar...forma atipica si marimea cand e impachetat, astea sunt singurele 2 inconveniente pe motor dar te obisnuiesti.
  7. Ei, hai sa nu ne stresam prea tare...uite: mai pun o poza din fototeca de aur. La est de Zogi La Ne auzim curand. Mesaj completat ...rectific Zoji La, batranetzea si fumatu...
  8. N-am vrut s-o bag pe acolo dar a trebuit sa o bag prin sud dupa ce n-am reusit s-o bag prin nordul kasmirului. Nu-s decat doua cai de acces catre Ladakh. Am bagat-o si io pe unde am putut. Cu scosu a fost si mai greu.
  9. Sa cumperi un motor de acolo nu e greu deloc si probabil e cea mai recomandata solutie. Sa incerci sa ajungi acolo cu motorul de acasa e o mica scranteala, cand drumul incepe acolo unde dispare sub tone de stanci si noroaie, cand incepe greul cu adevarat si au trecut cateva mii de km de cand vremea nu mai tine cu tine si oriunde ai merge esti inconjurat de parfumul hainelor tale deja mucegaite si nu intra destul aer in carburatoare...si te simti cam singur. Daca e sa nu fie , poti sa fii calare pe mama si tata motocicletelor, drumul tot inchis ramane. In Manali m-am intalnit cu un pustan din Tel Aviv care era la a 5-a incercare in Rothang. Teoretic drumul e deschis vreo 3-4 luni pe an, practicabil in jur de vreo doua. Cand se suprapun perioadele astea doua insa, nu stie nimeni. p.s. m-am lamurit cu pozele, am reusit sa gasesc fragmentul de link care se potriveste pe forum sper sa nu uit cum am facut pana cand m-a puc de scris, deocamdata n-am nici un chef , inca visez urat.
  10. Nu stiu ce sa zic...pe unde am trecut n-am vazut picior de transalpist, n-am intalnit nici un confrate motorizat, sa-l ploua si p-ala ca pe un soarece. Se pare ca toata suflarea in afara de mine aflase ca vine deluviul in partea aia de lume...
  11. Din pacate m-am intors, a fost dezastru total. Blanoasa vine cu vaporu'. Mai jos e o poza care sintetizeaza calatoria, neortodoxa, e facuta in Rothang La unde a crapat ambreiajul. De ce vine Blanoasa cu vaporu si pe unde a fost o sa aflati dupa ce scap de senzatia ca tocmai am iesit dintr-o masina de spalat. Poate reuseste cineva sa explice care mai e procedura de postare a unor imagini mari de pe saituri gen flickr, am constatat ca nu reusesc de nici o culoare, th.
  12. Haha ! Felicitari pt tura ! Recunosc ca am cazut un pic pe ganduri la faza cu nivelu apei ) M-am scarpinat un pic in cap si in timp ce ma scarpinam mi-a trecut prin el ideea ca uneori pe dincolo e cam umed... Alta data te rog sa fii mai atent si sa faci neaparat o poza cu mobra in apa Cheers !
  13. Bunicel exemplul de pe pista. Acu sa ne imaginam case si in stanga si in dreapta, carute pe drum , biciclisti betzi, tot felul de potai indobitocite de caldura si umbland teleleu cu limba scoasa...ai rula cu 80-90 la ora prin "localitate" ? Am pus ghilimele pentru ca la noi nu stii niciodata ce urmeaza, poa sa para liber dar nu stii niciodata ce apare pe drum. Singura aparare e mersul preventiv si un pic de paranoia.
  14. Parerea mea ar fi ca se indreptau amandoi catre Bucuresti. Motorul a lovit masina din spate, motorul a sarit pe contrasens , masina s-a mai dus, baiatul a fost gasit pe dreapta, pe camp, pe sensul de mers catre Bucuresti. S-o fi aflat in depasire si la reincadrare pe sensul de mers a piscat frana fatza un pic mai tare,( pacat ca n-ai o poza si cu masina ) motorul hai sa zicem ca se mai dezmembreaza dar eu d-abia cand am vazut masina mi-am dat seama ce viteza avea motorul acolo (viteza foarte mare). La cum era caroseria masinii deformata in spate dreapta si presupunand ca si masina avea un 80-90km/h, lucru normal pe portiunea aia , era linie dreapta, scazand viteza masinii din cea a motorului tot rezulta viteza mare si un impact extrem de puternic ce a facut varza caroseria masinii pe partea aia. Oricum daca impactul era suportabil masina ramanea pe sosea, nu iesea in decor. Dar lovita din spate-dreapta mi se pare normal ca masina sa-si schimbe directia spre dreapta, unde s-a si dus. Oricum astea deja sunt detalii aiurea, supozitii, poate stie cineva in ce stare se mai afla motociclstul. Destul de trista treaba.
  15. Semaca

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Presupunand ca ai bateria noua si nu una veche care nu se mai incarca, si presupunand ca ai verificat cu motorul pornit tensiunea de incarcare a bateriei, nu trebuie decat sa ai un pic de grija la scoaterea capacului, sa nu deteriorezi garnitura. Verifica integritatea bobinei, poate fi intr-adevar afectata mai ales daca motorul a avut vreo problema mecanica a starter clutch-ului. Fragmente de metal se pot lipi de magnetou si deteriora bobina. Daca e deja un pic deteriorata garnitura poti folosi silicon termorezistent pt garnituri. Uleiul il poti refolosi linistit.
  16. Ca era constient e mult spus dar poate m-am precipitat eu la telefon, era inca viu, misca picioarele si mainile, inconstient dar le misca. Ambulanta a ajuns relativ repede in ciuda faptului ca oamenii isi pierdusera rabdarea, timpul trece altfel in situatii din astea, in 15 minute echipajul l-a preluat. Motorul facut praf dar atipic, furca fatza relativ intreaga, farul desi sarit, nespart. Dupa rezervor insa, nu mai era nimic in afara de furca rotii spate. Partea din spate cu toba cu tot, imprastiata pe sosea si pe camp. Urmele de impact cu masina erau pe rezervor si pe casca (shoei) pe care o purta motociclistul, de asemenea, urme vagi de vopsea de la masina pe roata fatza a motocicletei. Masina, un fel de papuc carosat, avea o deformare mare in spate-lateral dreapta. Motorul eu nu cred ca era pe doua roti cand a avut loc impactul insa cum a zis si Grassu, e greu de imaginat cauza. Mai departe, ma abtin sa comentez ce nu stiu. Noi am stat acolo ca sa ne asiguram ca ce a mai ramas din motor ajunge la loc sigur, pt ca "negriciosii" incepusera sa se cam adune la fatza locului. Despre cei din masina, erau in stare de soc, fusesera loviti din spate si scosi de pe drum. Motociclistul purta echipament, pantaloni si geaca cu protectii mai degraba soft dar existau, casca era relativ intreaga dar avea urme de vopsea de la masina...
  17. Semaca

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Dece "trebuie" sa desfaci capacul daca esti "paralel" ? Te intreb pt ca poate nu "trebuie".
  18. Semaca

    Yamaha VIRAGO ZONE

    N-au nici o vina canadienii ca tu ai bani de aruncat , no offence. Pe ebay gasesti toata tarasenia la max 120$.
  19. Semaca

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Daca ai suspensia ok, placutele bune si discul nu e stramb, n-are ce sa fie in neregula. Sper ca nu te-ai suparat la gluma cu parkinsonu .
  20. Scopul tau in amndoua cazurile, in toate trei cazurile sau in toate paisprezece cazurile, e sa iei viza. Tu ceri durata vizei si nu consulul, tu trebuie sa stii cat iti va lua, nu el, parerea lui e neimportanta aici asa ca tu realmente va trebui sa stii cat iti va lua de fapt iar asta nu-ti pote spune nimeni, zi cat vrei tu si mai adauga cel putin jumate. Daca nu ai o scrisoare de suport de la o institutzie din tzara va trebui sa ai o invitatzie sau un trip plan sau pe amandoua sau pe toate trei, incluzand motivatia, patru. Daca nu ai una din ele nu vei lua viza, n-o vei lua pt ca nu vor sa ti-o dea ci pt ca nici o alta tzara nu vrea sa se complice cu tampitzi care vor sa-i tranziteze teritoriul dar par ca-s cam dezorientati si nu vor putea tranzita distantza respectiva. Trebuie sa fii hotarat si sa stii ce vrei. Evita termenul rtw, incearca sa te duci cu un plan coerent la ambasada tzarii la care vrei viza, vezi ce acte iti trebuie si cerceteaza cum poti indeplini conditiile preferabil fara sa faci fals in acte publice. Scopul tau e sa iei viza. Nu-ti inchipui ca aia de la ambasada o sa cada in c u r cand or sa auda ca tu vrei sa faci ocolul pamantului, dimpotriva. Fa in asa fel incat fiecare tzara sa para scopul tau in viatza, cu atat mai mult cu cat vrei sa faci rtw-ul. Fa un traseu coerent, ofera-ti motivatii tie si dupa aceea ofera-le lor. Fa asta si nu-ti va sta nimic in cale. Rtw-ul sperie oamenii de la ambasade, afla tu primul de ce vrei sa-l faci, ofera-ti motivatii. Parerea mea e ca sari etape importante dar parerea mea nu e importanta. Succces ! Mesaj completat Da-l in plm de vis, fa ce vrei sa faci.
  21. Semaca

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Sunt doua variante. Prima: poate ai parkinson si nu stii. A doua: poate presiunea in telescoape nu mai e egala. O sa detaliez varianta a doua: pe la 80 la ora, cu drum drept si nepresat de nimeni, ia maninile de pe ghidon, las-o sa decelereze in linie dreapta , cu cat scade viteza si nu se intampla nimic e ok. Daca pe masura ce scade viteza incepe sa vobleze roata fatza e de la cantitate de ulei inegala in telescoape. Daca trece testul si chiar vrei sa afli, ntr-o curba larga, relaxeaza mainile pe ghidon si las-o sa decelereze. Tine mainile aproape de ghidon totusi (just in case ). Daca pe masura ce scade viteza incepe sa vobleze roata fatza, e de la cantitate inegala de ulei in telescoape. Daca a doua varianta se adevereste va trebui sa schimbi uleiul din furca si simeringurile. De prima varianta nu vrea nimeni sa stie. Mesaj completat 535'ul n-are "bendix", electromotorul are ax fix. Rolul bendixului e indeplinit de starter clutch. Chestia aia cand se phte, dat fiind ca se afla in carcasa motorului, scoate sunete ciudate si e cam singura chestie din motor care da sunete ciudate la pornire cand e phututa. Sunt insa de acord ca bateria la 535 trebuie sa fi foarte "hot" la fiecare pornire. E una din conditiile care asigura starterului o viatza mai lunga. A nu se confunda pocniturile de la un starter praf cu cele de la unul obosit, cand doar scapa dar pan la urma porneste chiar si cu o baterie slaba. Un starter chiar praf dar inca la locul lui are mai multe sanse sa angreneze cu o baterie incarcata decat cu una moarta. E mai greu de detaliat si destul de subiectiva treaba.
×
×
  • Creează nouă...