Sari la conținut

recomandari ulei


Postări Recomandate

pilitura se formeaza la inceputul rodajului, apoi dispare. Se mai poate forma si cand uleiul se rupe mai greu , dupa o perioada mai lunga de nepornire cand nu e lubrefiat pistonul, de aceea e recomandat sa nu o pornesti de la prima cheie, ci sa aiba niste tentative , pana se lubrefiaza pistoanele.

Eu am schimbat acu 1 luna uleiul, am avut 10 w 40 Motul 5100. S-a comportat bine 4000 de km insa pe caldura mare motorul meu cu racire pe aer vibra cam aiurea si acum i-am bagat full sintetic tot Motul 15 w 50 si parca merge mai bine... diferenta se va simti la vara pe canicula.

La scimbul de ulei am cautat cu magnetu pilitura de fier in uleiul vechi si nu am gasit. Nu era nici pe busonul de golire de la baia de ulei.

Filtre de ulei , ca sa raspund si altora se pot lua de pe Louis sau de la sediile ACR doar Mann si Champion. doar trebuie sa stii indicativul. Eu am luat acu un an filtru de ulei Champion F 306, de la ACR, de 30 ron. Mi-a venit in 24 de ore.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci cel mai bine e ca atunci cand imi ung lantul sa schimb si filtrul si uleiul. am inteles multumesc. :wacko:

Acum ca sa revin la subiect gasisem pe un site o comparatie facuta intre procedeul normal de schimb al uleiului (la hornet in manual scrie 12000 sau 12 luni dar l-am schimbat pe la 7000) si procedeul asta care "se recomanda" de a se schimba din 3521 in 3521 sau din 4999 in 4999 km. Calculul teoretic era facut pentru 100000 de km. Un kilometraj mediu zic eu chiar si la motoare. Concluzia a fost urmatoarea: diferenta de bani intre cele 2 "procedee" iti permitea lejer ca la 100000 km sa-ti segmentezi motorul. Bine testul acesta fusese facut pentru o masina dar asta nu cred ca e relevant.

Concluzia a fost ca singurii care au de castigat de aici ar fi cei care vand aceste produse.

Deci de ce sa ne .. in sus? De uzat motorul oricum se uzeaza. Ori il vinzi intre timp ori il segmentezi ori il faci praf.

Dar sa recomanzi cuiva sa-l schimbe la un sfert de interval decat zic cei l-au proiectat si eventual testat mi se pare aiurea.

Editat de danny_nt
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...