Sari la conținut

Yamaha Xz 550


alyn_kgb
 Share

Postări Recomandate

  • 1 month later...

Super fiabila .....v-twin racit pe lichid ..ideala pentru oras ..Consum mic pentru citi cai dezvolta motorul

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 years later...

Din experienta mea cu XZ 550 s...

Eram tanar si nelinistit, n-am avut bani niciodata. Ea, era rosu cu alb la fel ca cea din poza si zacea intr-o curte printre alte motociclete. Mi-a placut faptul ca avea doua tobe simetrice si asta a fost factorul decisiv in a ma zbate sa fac totul ca sa fie a mea. Cred ca asta se intampla prin 95-96, timpuri in care a fi motociclist insemna ceva, acum e o moda. Nu se gaseau piese, consumabile... chiar nici ulei. Daca le gaseai, erau extrem de scumpe.

Fiind statuta, ca orice fier, apar diverse probleme la suprafata. Pe langa asta, regulatorul de tensiune nu exista. Mi-a incropit unul un vechin electronist. Mergeam cu ea de colo-colo mai mult pe baterie. Am dus-o la niste asazis mecanici pe la Sala Palatului pt un reglaj de carburatoare care a durat vreo 2-3 saptamani. Mi-au luat o gramada de bani si m-au sfatuit sa nu opresc robinetul de benzina peste noapte. Si uite asa mi s-a scurs benzina in motor.

Am inlocuit uleiul cu unul de masina.

Cum eram tanar, credeam ca marea smecherie cu o motocicleta e sa schimbi viteza numai in "rosu". Dupa un timp motorul a inceput sa bata. S-au macinat cuzinetii de biela. Am dus-o la alti mecanici unde a zacut vreo luna. I-a fost tarsala mecanicului sa desfaca un motor asa complicat :D

Asa ca am luat-o de coarne si am dus-o pe palier in fata usii apartamentului. Acolo am inceput s-o dezmembrez la propriu. Motorul l-am facut bucati, imprastiate prin camera mea si pe balcon. Norocul meu a fost ca a aparut un nene in cautarea unei carene de XZ 550 s pt a o copia. M-a intrebat daca nu-mi bate motorul si i l-am aratat dezmembrat.

Stia exact ce are si mi-a zis ca-i problema generala. Avea chiar si niste imbusuri speciale pt a demonta lantul de distributie. Una peste alta, am rezolvat cuzinetii prin Politehnica, am facut alte garnituri de chiulasa la un atelier unde am uitat sa le platim, am schimbat filtrul de ulei si am pus altul nou. Am pornit-o dar nu m-am mai plimbat niciodata cu ea. N-am mai avut bani s-o pun la punct si nici regulator n-am gasit. I-am vandut-o unui nene care a zis ca o va transforma in street fighter.

Peste ani mi-a parut rau ca am dat-o, pentru ca femomenul moto a explodat si acum se gasesc piese relativ usor.

De ce zic ca mi-a parut rau?

Motorul in V2 racit cu apa tragea ca nebunul din ture joase. Cardanul era mana cereasca, intretinere minima. Pacat cu nu permite un cauciuc mai lat pe spate. Bicicleta este extraordinara. Venind de pe un IJ, am incercat sa trag de ea pe curbele de pe Petricani si am avut marea surpriza sa constat ca ia curbele singura. Protectia la vant din nou de exceptie, la 130 la ora se simtea doar o briza. Fara carena parca era uragan in jur.

Ce sa zic, o motocicleta perfecta de touring care mi-a placut mult mai mult fata de actuala SuperTenere. Dar fiecare cu atuurile ei.

 

P.S.

Nenea care m-a ajutat cu motorul, am aflat peste ani ca a facut cariera din asta. Este Dan Arsene si a lucrat pe la Automobile Bavaria.

Motocicleta a ajuns la un nene din Brasov, culmea, de acolo am luat si SuperTenereul.

 

Daca unul dintre ei citesc p-aici, ii rog sa lase impresii :)

 

(stiu ca pare bizar ca am dezgropat un topic din 2005, dar m-a rugat cineva pe privat sa-i dau detalii despre acest model si sper sa-i fie de folos in luarea deciziei)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...