Sari la conținut

Pe sleauri de munte


uzunu
 Share

Postări Recomandate

The distinguishing mark of true adventures is that it is often no fun at all while they are actually happening

 

Anul asta nu mi-am planificat nimic de Paste. Era si destul de greu, tinand cont ca luni trebuia sa ma duc la serviciu. Era cam 11. Ma uit in portofel. Hmmm... Ma uit la prognoza meteo. Hmmm... Ma uit pe harta. Hmmm...

 

Pe la 1 eram la Vulcanii Noroiosi si pus pe fapte mari. Ii vad p'astia, apoi urc cu mobra pana la Focul Viu si mai dau si-o fuga pana la locul unde se produc cutremurele vrancene. Numai ca Vulcanii erau plini. De lume. Foarte multa lume. M-am invartit 10 minute si-am facut stanga imprejur. Il intreb pe cel de la intrare cum se ajunge mai drept la Foc si o iau lejer, gandindu-ma ca o sa fie singura bucata de off de azi. Cat de departe de adevar am putut fi...

 

3456317539_6c36721fdf_o.jpg

 

3457135264_1b010d3daf_o.jpg

 

Forestiera mai mult decat acceptabila, fara noroaie, fara urcari serioase, fara pietre. Eram in largul meu. Ies la asfalt si-i dau inainte. Pana cand vad pe dreapta alb. Sare. Wow!

 

3456317343_0b1418af75_o.jpg

 

Ajuns in Lopatari, mai-mai ca era sa iau drumul gresit. Intreb la timp si ma intorc. Si cum coboram eu, o babuta imi face semn sa opresc. Huh?! Aaaaaaaaaaaaaa, e Pastele... Bineinteles, m-am prins cand a scos oul rosu din plasa. Bogdaproste! Ii gasesc eu un loc intre bagaje, dar trebuie s-o refuz cand vine vorba de cozonac, ala n-as avea unde sa-l pun fara sa se sfarame. Eh, nu mai conteaza, karma mea e foarte sus acum. Si ajung in Terca, printre niste peisaje de mi se scurgeau ochii. Intreb de Focul Viu. Si fac pe taximetristul motociclist pentru indrumatorul meu. El imi spune ca nu se poate urca cu mobra pana acolo, dar cu cine sa te intelegi?! Eu? Batman-Batman... Ma rog, trec apa, o urc putin pe o panta putin mai abrupta decat imi permit eu cu vaca proprie si ma las pagubas. Asa ca o iau la pas si-mi gafai plamanii tabagici pana la Foc. Pe de alta parte, nu sunt convins ca eu as fi putut ajunge pana sus pe motor, chiar daca el se numea G450X sau EXC sau WR. E un pic cam Redbull Romaniacs urcarea aia.

 

3456317229_26a364fb7e_o.jpg

 

3456317129_d32228107f_o.jpg

 

3457134890_6a5e549b84_o.jpg

 

Ei da. Gresesc drumul. Si inca destul de grav. Mi se parea mie ciudat ca-s baltile si sleaurile putin cam mari, da' am zis ca e drum acceptabil pentru zona in care sunt. Pana dau de primii oameni.

 

3456316883_839d1e0fea_o.jpg

 

3457134568_f475de0ba1_o.jpg

 

Intors in sat, mi se recomanda un drum care sa ma duca la Gura Teghii. Eu vroiam la Vadu Oii, dar e ok si acolo. Doar pe harta sunt nici 5 km. Ultimul lucru pe care l-am auzit din discutia de la birtul satului a fost "Da' in cat timp faci 20km?". Ceva era ciudat la mijloc, dar am zis sa nu ma alarmez. Aha. Draci :wink: Am mers mai bine de 20km in aproape 2 ore, tot timpul luptandu-ma ori cu namoale cat casa, ori cu clei, ori cu sleauri de-mi inghiteau cilindri. Nu cea mai grea forestiera pe care o stiu, dar cu siguranta in top 3. Si luuuuuuuungaaaaaaa... Dar macar nu m-am putut plange. Peisajele si cascadele ei m-au uns pe suflet.

 

3457134470_abd30fedd9_o.jpg

 

Ah, am uitat sa spun ca ploua. Mai tare, mai incet, dar continuu. Deja era 18:30 cand am dat de asfalt. Sa ma duc catre Lepsa, nici nu stiu cum e drumul, iar offroad mi-a ajuns azi. M-am intors pe drumul cel mai scurt, catre Siriu. Partea nasoala e ca mi s-a rupt frumusete de cablu de ambreiaj in mijlocul Buzaului. Sun oameni, nimeni nu stie pe nimeni in orasul asta. Si chinuie-te pana la Bucale si cu benzina in piuneze.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Faina plimbare de pasti , esti mult mai castigat de cat sa stai acasa ! :laugh:

 

*Ca un sfat prietenesc si folositor si altora ... ar trebui cand ai putin timp sa iti deschizi si tu un topic cu toate iesirile , sau cel putin cu cele care crezi tu ca is mai faine si mai interesante ( o sa ai o sarcina grea , ca toate is faine :wink: )

 

Ceau si baga mare in continuare ! :wink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...