Sari la conținut

CosX

Super Membru
  • Număr conținut

    625
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    1

Orice postat de CosX

  1. Asta tind sa cred. Ceva se intampla (intermitent) la pornire. Cu miscatul ghidonului am rezolvat-o de 2 ori...dar si atunci dupa incercari repetate (nu o data stanga-dreapta si gata). Cel mai probabil am avut noroc in ambele situatii sa misc in directia potrivita. Cu siguranta nu stiam ce fac (am zis sa incerc ceva).
  2. Salut. Ieri am ramas in drum cu Nmax-ul...de fapt eram oprit pe marginea drumului...am dat sa plec..apas butonul si nimic... bateria ok...se aprindeau toate cand pun contactul dar cand apasam butonul, nici o reactie. Am incercat si de pe cricul central si nimic. Pana la urma am chemat o duba si am dus-o la dealer..unde dupa 10 minute mi-au zis ca un releu de pornire era “blocat” (starter relay jammed) si ca sa nu astept o saptamana dupa unul nou, mi-au dat gratis unul care au zis ca-l aveau de la un alt nMax (ziceau ei ca motoreta aia avea vreo 3000km)... am plecat de acolo...dupa cateva ore, aceeasi problema. In 3 ore am patit-o de 2 ori cu releul schimbat...de fiecare data...singurul lucru care l-am facut a fost sa tot sucesc de ghidon si sa incerc s-o pornesc..ba s-o pun si pe cricul central in acelasi timp si pana la urma a pornit. Acum insa nu-mi mai vine sa plec cu ea pentru ca daca raman in drum si nu merge “manevra ghidonu”.. ar fi neplacut (apropos, am incercat asta si inainte sa ajung la dealer si n-a mers). Are careva idee ce ar putea sa fie ? Am comandat un releu nou dar tot am impresia ca parca ar fi altceva (dupa ce 2 situatii in care si-a revenit in urma “reparatiei: mele) Am dat o tura scurta dimineata si am pornit-o de vreo 3 ori...totul ok ... dar si ieri a fost la fel... nu s-a intamplat dupa fiecare oprire a motorului.
  3. Inca am ambreiajul original la R ul meu (160.000km are momentan).. Probabil era defect din fabrica de inca functioneaza.
  4. Cand am ales intre pcx si nmax(125), tamburul pcx-ului a facut diferenta si m-am dus spre yamaha. Al meu implineste 1 an la sf lunii iulie (23.000 km facuti cu el in acest moment) si n-am ce sa-i reprosez. Pentru oras / distante scurte e ok si tine pasul cu traficul fara nici o problema, chiar si la viteze mai mari (80-90 km/h ... mai mult de atat nu am incercat). Pentru distante mai lungi am R ul.
  5. http://www.motorworks.co.uk/vlive/Shop/Parts.php?T=5&NU=15&M=45&Ct=RA&SbCt=BA_15_45_RA_60
  6. Ce cari tu, e fix problema ta. Apoi vii si generalizezi... si cand am vb de curierar nu m am referit la trafic de oras si nici la scuter...ci distante lungi si motor de 850 . Ar fi ok daca, la fel ca ceilalti de mai sus ai face mentiunea de la inceput ca experienta ta neplacuta a fost atat..doar a ta... Dar tii sa te dai cocos pe diverse topicuri. Ramai in banca ta cu GS ul de Thassos si nu mai da sfaturi neavizate.
  7. Ca sa te citez pe tine : " daca nu iti dai seama ..... e naspa". Curier moto. Rucsac de 60 L. Zi lumina cu el in spate. Ai primit 2 pagini de raspunsuri un pic mai mult gandite.
  8. "Prietene", bati campii intr-un stil fantastic. Mai dureros e ca unii chiar iti dau dreptate...
  9. Eu m-am referit la trial.. nu 2T Oricum, pentru ce cauti tu, daca nu vrei neaparat enduro … probabil cu orice dual sport inmatriculabil poate face fata. Am avut un F650 Funduro si am mers cu ea pe transalpina inainte sa existe strop de asfalt.. plus padure si noroaie … Comoda si pe sosea si ok atunci cand se termina asfaltul.
  10. Enduro nu se face neaparat in grup. Eu personal, daca as fi acum in Ro, intr-o zona cum spui tu... unde poti s-o iei pe aratura… mi-as lua o motocicleta de trial (sh). Strict pentru a invata tehnica, balans etc. E, cred eu, cea mai usoara varianta pentru un incepator.. .plus ca toate lucrurile invatate acolo pot fi aplicate fara probleme ulterior la motoarele mai mari si te obisnuiesti mai repede asa. Chestia aia e usoara si te invata lucruri care, cu un motor mai mare si mai nervos, ti-ar lua mai mult timp. Conditia ar fi s-o poti deplasa pana la tarla.. apoi daca iti place, te poti orienta spre ceva mai mare . Daca nu cauti enduro si vrei doar ceva drum neasfaltat … aia se poate face si cu o vaca de 200kg (care e ok si pe sosea in caz ca te hotarasti sa o iei pe asfalt)
  11. https://www.disclose.tv/man-fined-4000-for-trying-to-fight-a-grizzly-bear-376152
  12. Daca ai fost atent la sectiunea asta, vei observa ca astfel de idei (gen "R6 si cineva care nu stie nimic despre moto dar doreste super-sport") nu sunt incurajate. D-asta s-au facut si tutoriale si sunt n pagini pe tema asta (pe care aparent nu le citesc fix cei carora le sunt destinate in primul rand) Legat de probleme, din nou, pleci de la ideea preconceputa ca ar exista probleme de fabricatie...dar toate tin doar de intretinere si nu are rost sa generalizezi (daca lui X I s-a stricat ceva… nu inseamna ca e specific motorului sau ca si tie ti se va intampla).Daca ai un istoric de service la ea si un mecanic bun care sa o verifice cand o cumperi…e suficient. Daca pleci de la ideea ca piesa X se strica (desi n-are nimic acum)… ajungi sa nu mai cumperi nimic. Succes in alegerea primei motociclete.
  13. " Pe viitor, ca incepator, vreau sa cumpar o yamaha r6, un model 08-11 dar nu stiu absolut nimic despre motociclete " ... Linia de mai sus ar fi trebuit sa-ti aprinda beculetele precum in pomul de Craciun.
  14. M-am dus azi cu scuterul la service pentru revizie si m-am urcat pe Tenere 700... Eu avand 1.73 si picioarele ("inseam") undeva la 80-81cm … abia ajungeam cu varfurile . Daca ma mutam un pic intr-o parte pe sa, puteam sa pun jumate de picior jos... In trafic nu ar fi o problema dar undeva "offroad".... clar mi-as dori sa fie un strop mai joasa. Unul din aia de la vanzari imi spunea ca pot sa vina cu sa joasa si kit de coborare s-o lase cu vreo 38mm mai jos... atunci chiar ar fi mai usor de manevrat. Legat de finisaje, depinde cat esti de pretentios.. mie unu mi-a placut.
  15. Multumesc frumos pentru sugestii. Varianta in care sa ma apuc eu singur nu am luat-o in calcul deoarece nu am cunostiintele necesare si nici locatie (garaj) unde sa o tin cat e demontata.
  16. Aveti idee unde in Ro as putea duce R ul sa l demonteze complet si sa-l "reimprospatez" (de la desfacut, verificat instalatie electrica.. vopsit.. schimbat piese uzate.. etc... toaleta completa cap coada). ? Nu ma intereseaza o verificare sumara. Vreau sa arate ca noua dupa.
  17. Al meu e in mile... in general se aprinde rezerva dupa vreo 140-150 (225-240km). Cred ca cel mai repede s-a aprins dupa vreo 210km...dar asta doar o data sau de doua ori..Si asta in conditiile in care fac zeci de porniri si opriri pe zi si distanta relativ scurte (curierat).
  18. https://www.motociclismo.it/moto-guzzi-v85-tt-2019-tutti-dettagli-tecnici-71226#top-carousel Eu unu am zis stop cand vazut ca sunt cauciucuri cu camera. Chiar urmaream motocicleta asta pentru ceva diferit la anul.. Aici sunt fragmente traduse din articol : https://advrider.com/f/threads/moto-guzzi-v85.1265870/page-94
  19. Sincer, cred ca suntem in aceeasi tara dar state paralele. O parte din treaba cu linistea o vad aici...dar, contrar parerilor din Ro... prostia aici e in floare (sau ignoranta care de multe ori e la limita prostiei si nu mai faci diferenta), Asta cu trenurile… iarna trecuta cu motorul stricat le-am umplut frigiderul in fiecare zi… Nu e nevoie de zapada sa-i paralizeze.. ci e sufficient sa fie frig si anuleaza pe banda rulanta… daca esti in afara orasului (nu zona Metropolitana), ai rupt-o-nfericire fara masina ca autobuzele lor vin o data / de doua ori pe ora ( si atunci te rogi la cel de sus sa creasca frecventa autobuzelor)… agresat de rautate nu dar incompetenta e peste limita admisa (cel putin din ce am vazut eu)... Nu ca in Romania mi-ar fi rusine cu manelisti si alte specimene.. Piata moto e dezvoltata pentru ca aproape toti traiesc pe datorie… Cred ca peste 3 sferturi din ce vezi pe strada e luat prin PCP (adica un fel de leasing. dupa 3 ani renunta la ele si peste tot doar asta se promoveaza). Overtime ul se plateste, da, dar, peste "venitul/ora" doar daca ai noroc sa fie angajatorul dispus la asa ceva (si nu-s majoritari aia care gandesc asa). Altfel, primesti tot suma orara convenita Eu unul, dupa 3 ani, mi-am schimbat total parerea despre ei Sunt si multe lucruri pozitive dar ca natie, n-au nici o legatura cu felul in care ii vedeam noi de acasa. A nu se confunda cu interactiunea cu celelalte natii prezente aici (eu vorbesc doar de britanici "puri" si de xenofobia lor). Imigrantii, chiar cei "englezi" nascuti din parinti straini, sunt altfel.
  20. Asta cu agentiile e cu dus si intors. O sa te lovesti de urmatoarea chestie... "experienta de UK" ... si asta indiferent de cata inginerie stii tu. Ei ne vad pe astia din Europa de Est ca si "inferiori" asa ca posturile deschise noua, in general sunt alea pe care ei nu le vor (produtie, HoReCa si d-astea). Ar fi muritori de foame fara d-astia din "zone defavorizate" precum Ro (pentru ca-s putori). Au impresia asta cum ca ceea ce fac ei e diferit de altii in n domenii. Ex : Eu am lucrat 13 ani in turism si aici, aplicand inclusiv la posturi de incepatori unde se cereau 6 luni de experienta, raspunsul era acelasi (n-aveti experienta de UK). Stiu caz, inginer care in Ro lucrase la Oracle, a venit aici. a cautat 3 luni pe pozitie similara si apoi s-a intors acasa (dupa ce s-a lovit de aceeasi problema). Legat de bani, fii pregatit sa ti se ofere sub cat ar lua unul de-al lor pe aceeasi pozitie. Exista intradevar agentii specializate pe diverse domenii (ex: pe Turism) care se ocupa doar cu posturi de genul asta.. si poti avea noroc sa-ti gasesti in domeniul tau, dar exista si varianta de mai sus in care pur si simplu te ignora. Din Ro, nu prea cred ca or sa te bage in seama. In primul rand, vor sa fii disponibil repede(in cazul unui interviu) si mai greu sa le spui ca poti sa te prezinti a doua zi...mai ales ca n-ai nici o garantie. Daca faci pasul, succes si rabdare !
  21. Italienii astia... normal ca arata mai bine ca un Bmw
  22. Sunt unii care nu vad masina de pompieri, rosie si cu sirenele pornite asa ca nu trebuie sa mai mire pe cineva
  23. Nu stiu daca a mai fost postat dar aveti aici o groaza de trasee din Europa https://www.ride.co.uk/routes/
×
×
  • Creează nouă...