remu1 Postat Martie 9, 2006 Share Postat Martie 9, 2006 Un disc de frina care e adincit in zona unde calca placutele se mai poate rectifica . Adica exista vreo metoda de a se plana discul la vreo masinarie ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taz Postat Martie 9, 2006 Share Postat Martie 9, 2006 (editat) Daca nu a atins grosimea minima la care trebuie inlocuit si daca diferentele de nivel de pe pista nu sint mai mari de 0,3-0,4 mm, nu iti bate capul cu discul ala... O rectificare il aduce automat sub grosimea limita (de obicei grosimea de "consum" a unui disc este de 0,5...), ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu ai cum sa il faci perfect. Fiecare disc de frina "refacut" in felul ala este, practic, un disc terminat... Editat Martie 9, 2006 de Taz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
remu1 Postat Martie 9, 2006 Autor Share Postat Martie 9, 2006 Deci pot sa il folosesc in continuare pina iau altul ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FLEX Postat Martie 9, 2006 Share Postat Martie 9, 2006 In manual trebuie sa fie date cotele de uzura maxime pentru schimbarea discului; daca in "creasta" rizului esti la limita, schimba urgent discul; daca esti la limita in "santul" rizului, mai poti merge ... putin. Despre rectificare discuri, mai bine uita, parerea mea ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristi-mic Postat Martie 9, 2006 Share Postat Martie 9, 2006 Poti sa-l pui pe strung la turatie mare si sa iei o fata dreapta, daca nu e uzura foarte mare, mult peste cea recomandata de cartea de service. Adica e bine sa faci asta ca sa mai nivelezi santurile. Placutele se vor adapta rapid, oricum, la suprafata discului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FLEX Postat Martie 9, 2006 Share Postat Martie 9, 2006 Din cite stiu eu, discurile de frina au o oarecare abatere de planeitate, ca sa departeze placutele dupa incetarea frinarii; cred ca nu e normal sa planezi perfect discul ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristi-mic Postat Martie 9, 2006 Share Postat Martie 9, 2006 Pai tu crezi ca pe strung se face planeitate perfecta ? In plus, garniturile de cauciuc din etrier fiind elastice, pistonul revine putin dupa ce ai luat piciorul/mina de pe frina. Depinde si de materialul discului. Alea de fonta sint mai pretentioase (am vazut crapate de la variatii de temperatura), alea de otel rezista mai bine la uzura. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sckhreech Postat Martie 9, 2006 Share Postat Martie 9, 2006 decat sa te complici cu rectificari...mai ales ca nu este nou....ceea ce inseamna ca se va subtia destul de mult....mai bine il schimbi cu unul sh bun sau altul nou Bafta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Avocatu Postat Martie 10, 2006 Share Postat Martie 10, 2006 sau poti sa le incarci cu chit si pe urma le iei la smirghel sa le dai o fatza dreapta... da nu tine decat pana la prima zapada si pe urma iar Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sckhreech Postat Martie 10, 2006 Share Postat Martie 10, 2006 si dupa prima frana ...ramai si fara frane si fara chit Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Avocatu Postat Martie 11, 2006 Share Postat Martie 11, 2006 nu chitul e problema, ci smirghelul. iar daca ai frane chituite, doar nu o sa mergi tare... deci ce nevoie ai de frane? tot zapada va fi factorul distructiv in aceasta speta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
remu1 Postat Martie 11, 2006 Autor Share Postat Martie 11, 2006 Avocatu , multumesc pentru informatiile pline de prostie . Aceasta rubrica este destinata discutiilor serioase despre service si nu batailor de joc . Daca habar nu aveti de mecanica taceti ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Avocatu Postat Martie 11, 2006 Share Postat Martie 11, 2006 Da doamne saracului cu duhu suficienta viatza cat sa poata sa rada macar o data... Domnu remui, ia-ti frate masina mica ca esti mult prea istet ca sa ai motocicleta. E si tarziu... e 1.18 dimineata. Mi-ai dat motiv de meditatie... poate chiar am gresit, poate nu se foloseste chit, poate se foloseste ciunga si se ia la mestecat pana ii dai o dreapta-n fatza...o fatza dreapta, pardon. Cum zice si profetia: marsh! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adolphyno Postat Martie 12, 2006 Share Postat Martie 12, 2006 Fiind interesat de acelasi subiect am citit acest topic "din scoarta in scoartza" si sunt la fel de indignat de modul agresiv de exprimare al tau avocatule. Gluma e intr-adevar buna , dar poate chiar nu-si avea locul intr-o discutie serioasa . Puteai sa fii fair-play si sa sa-ti tii afirmatiile caustice ... zic eu. PS: Incepi sa-mi intri in gratii Si pana la urma , eu as schimba discul de frana ca implicit prin rectificare se modifica si eficienta franelor. Norocc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
remu1 Postat Martie 13, 2006 Autor Share Postat Martie 13, 2006 Avocatu esti un pinguin ! Te bagi si tu in seama aiurea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Avocatu Postat Martie 13, 2006 Share Postat Martie 13, 2006 remui... taci si mesteca cat despre pingiuni... nu stiu ce sa zic, m-ai vazut o data in frac si ai tras repede concluzia... frateeee, lumea se mai si cultiva, iar la opera nu ma primesc in trening ca la tine la nunta... apropo... sunt in gratiile multora... dar sunt prea insensibil ca sa ma afecteze in vreun fel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate