Sari la conținut

Muntii Tatra


ADVRadu
 Share

Postări Recomandate

Inspirat de excursia lui @Belbody (si neavand inca resurse suficiente pentru o tura in Alpi) am incropit si eu o prima varianta a unui traseu in muntii Tatra ce planuiesc sa-l fac in concediul din septembrie. Am calculat sa fie cam o saptamana (probabil plecarea sambata dimineata si intoarcerea pe sambata seara sau duminica dimineata pentru a evita aglomeratiile din preajma oraselor noastre mioritice). Ca si obiective, pe langa munti, am putea include Auschwitz, Viena, Brno, Salzburg, poate chiar si ceva obiective din Germania. As vrea totusi sa fie ceva oarecum low-cost. Despre cazare, in munti cea mai buna varianta cred ca ar fi hotelul de la Vysoke Tatry, unde ar fi bine sa facem rezervari din timp. In rest pe traseu cred ca putem cauta pensiuni. In principiu exclud varianta statului la cort.

Daca sunt oameni interesati, va rog scieti aici. De asemenea, orice idei sunt bine venite.

 

Schita traseului:

http://maps.google.com/maps?f=d&source...amp;t=p&z=6

cu observatia ca iesirea din tara se va face pe la vama Cenad. Sunt bineveniti motoristi din toata tara, doar ca ar fi bine sa ne sincronizam fie in Timisoara, fie la granita.

 

Astept doritori!

Mesaj completat

UP!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Suna interesant propunerea. Dar cam ce inseamna low-cost? deja daca se sta pe la pensiuni urca binisor costul fata de cort, desi e posibil sa fie frig in septembrie si atunci cortul chiar nu e o varianta buna.

Cam cand in septembrie ai concediu?

In functie de costul estimativ as putea sa zic daca merg si eu sau nu, ca ma tenteaza tare ce-i drept ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mai ai timp sa studiez traseul ;) hartile care le-ai pus nu m-au lamurit.

Sugestii: iesi pe la bors...debrecen ... miskolc ... kosice... poprad (autostrada, ca parca una au, la slovaci ii gratis pentru motociclete). De aici esti in zona tatra slovaca, daca te plictisesti si ai timp treci pe la lysa polana spre zakopane ... polonia ... poti sa vezi si foste lagare daca vrei ... si daca tot mai ai timp te intorci pe la austria pe la faak am see :)

 

Mno asta a fost asa la prima lectura da daca ne vedem iti mai povestesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Inspirat de excursia lui @Belbody (si neavand inca resurse suficiente pentru o tura in Alpi)

daca mergi in alpi la " low cost " , adica fara cumparaturi , fara Louis , fara mese copioase ,fara beri f multe , iesi aproximativ cu excursia asta din tatra , iar in Alpi ai ce vedea , nu gluma . A nu se citi ca te duci la manastire ...

spor & think about it ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ieri m-am intors dintr-o plimbare care a cuprins si muntii tatra si alpii. Ambele zone merita vizitate si nicidecum nu poti afirma ca tatra sucks, alpi rulz.

Dar uita de autostrazi daca vrei trasee frumoase. Daca vrei sa vezi o particica frumoasa din Tatra, mergi de la Miskolc la Poprad pe national ( nu prin kosice ) si de la poprad prin munte spre zakopane. Daca vrei sa aprofundezi Tatra, trebuie sa cauti detalii...

 

PS: nici una din variante nu e low cost, oricat ai incerca. Sunt kilometri multi, eu am sarit de 4000 dupa intrarea in Romania....

In alpi,dai de alte cele...ca sa traversam pe la Grossglockner, ne-a costat 18 eur/motor, cu auto era 28. se aduna. Pe niste tunele am mai dat cam 4.5 eur de bucata...se aduna de zici ca nu-i adevarat...

Editat de Skywalker
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Din cauza ca m-au costat reparatiile la casa mai mult decat ma asteptam in luna august, o sa aman excursia...o sa incerc o tura pe la Dunare, Obarsia Lotrului (poate Transalpina), muntii Bucegi, si mai vedem...cum tine vremea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...