Sari la conținut

radu86

Super Membru
  • Număr conținut

    1.472
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de radu86

  1. Salutari, Sunt in cautare de o mobra noua pe care o voi folosi la drumuri lungi autostrazi, pasuri montane, drumuri nationale etc. si sper eu mai nimic offroad. Si normal am ajuns la Tracer 900 GT care are aproape tot ce vreau. Si acum apar 4 intrebari: 1. Eu avand 1,89 m am senzatia ca scaritele sunt cam in spate si voi sta cu genunchii mai indoiti decat as vrea. Asta voi vedea cand a voi urca pe una inainte de a cumpara. Exista cumva ceva kit de schimbare a pozitiei scaritelor? 2. Am gasit in manualul tracer-ului ca poate suporta 179 kg in lus fata de masa motoretei. Si-a facut cineva "griji" in aceasta privinta? Ca idee, 2 oameni pot depasi usor 140 kg si apoi sidecase-uri si topcase si geanta de rezervor, am senzatia ca pot ajunge la aceste 179 kg destul de repede. 3. La viteza de autostrada 130-140km/h cate rpm are motorul? Am gasit pe net ca ar fi undeva la 4800 - 5000 rpm. E adevarat? 4. Saua modelului 2020 este suficient de comoda? Merita oare diferenta de pret pentru saua Confort de la yamaha? Si aici prin comod inteleg daca e ok pentru, sa zicem, 900 km pe zi pe autostrada. Asta ar fi cam maximul pe care as fi dispus sa il fac si numai daca este absolut necesar. In rest imi place tot ce am citit despre acest model si venind de pe un V2 ma gandesc ca vibratiile nu vor reprezenta o problema. Multumesc. Spor! Este vreun posesor de Tracer 900 / GT in Sibiu care ar fi dispus sa se intalneasca cu mine si sa imi arate moto? De luat in considerare toata nebunia cu COVID si distantarea sociala. Multumesc. Spor!
  2. Salutari lume, Dupa ani buni de mers pe SV650 m-am hotarat sa trec la ceva mai maricel in primul rand pentru confort. Si cum V-twin mi-a ramas la inima normal ca am ajuns sa ma uit la 1290 SA. Si acum vin vreo 2 intrebari: 1. Mie imi face cu ochiul modelul pana in 2017, SA-T vad ca este brand-uit. Are rezervorul de 30 litri, roti spitate, parbriz inalt (din ce am citit pe aici nu e chiar asa bun parbrizul stock). Are cineva modelul acesta (ma refer aici la 2017) si ar putea spune daca a intampinat ceva probleme? 2. Din ce am vazut pe AdvRider KTM-ul are diferite probleme mai mult sau mai putin nasoale. Din posturile de aici vad ca numai doua persoane au avut neplaceri (cel cu moto cu cadrul schimbat si cel cu zgomotul in furca). Voi ca posesori cu ceva km in spate, cum vedeti achizita unui KTM sh? O loterie, sau cu sanse mari sa nimeresc un moto ok. Din moment ce ma intereseaza sh e clar ca nu am de gand sa dau 20k pe 2 roti, dar nici nu as da 11-13k pe o loterie. Any advice would be greatly appreciated. Mersi si drumuri faine!
  3. Mersi mult! Acum ca vad ca se potriveste pe mai multe modele, parca deja e mai usor de gasit .
  4. Salutari, stie cineva unde as putea gasi busonul de umplere ulei pentru un sv gen 1? Am reusit sa il pierd si deocamdata am aflat ca il pot comanda de la suzuki si ar dura cam 2 saptamani sa ajunga la mine, si mi se pare cam mult. Cum nu prea mai stau pe forum nu prea mai stiu ce si cum, asa ca ca intreb pe voi. Multumesc!
  5. Ar trebui sa vada pe schema electrica ce a conectat acolo. E o descriere foarte vaga, si daca vrea sa ii dea de cap, eu unul cred ca ar trebui sa verifice cu schema pusa langa motocicleta si sa vada pe unde duc firele alea.
  6. Aveam impresia ca ai trecut demult de 150k km. Am o curiozitate, pe k1200 cam cati km poti merge pe zi? Cu SV-ul (pasager + eu) nu am reusit mai mult de 880 km/zi. Nu stiu daca e mult sau putin, cert e ca as fi vrut sa pot mai mult.
  7. Salut, Daca ai timp, uita-te prin topicul asta si vezi cate sv-uri pe injectie au ajut probleme cu injectia. Eu nu tin minte sa fi fost vreunul, dar e posibil sa nu mai tin minte corect. Ca idee, cel mai important e sa fie intretinuta motocicleta, in rest va merge bine si cu carburator si cu injectie, desigur cu intretinerea de rigoare. Al meu SV este pe carburator, si tre sa recunosc ca am renuntat sa mai am grija de el ca la inceput, in primul rand pentru ca merg putini km pe an si nu am timpul sa il bibilesc. Si ca exemplu, in vara, am ajuns acasa (nu locuiesc in romania, dar am moto in romania), am schimbat uleiul si filtrul, verificat bujii, si i-am dat bataie 6000 de km prin europa. Nu mi-a facut nici o problema. Dar cum am zis, eu merg putin pe an fata de altii asa ca nu pot fi luat ca referinta in fiabilitate a SV-ului. Enough about me! Ca sa fiu ontopic, eu unul cred ca merita diferenta si sa mergi pe un sv cu injectie. Este mai nou, si eu nu cred ca iti faca probleme (daca nimeresti unul intretinut bine). Daca ai ochiul format si nu te grabesti, poti alege ceva bun, si oricum ai timp in iarna sa il mai rezolvi una alta daca are ceva probleme (dar ar fi bine sa nu le aiba). La sv eu unul stiu 2 bube mari: releul de incarcare care cred ca este piesa care se defecteaza cel mai frecvent; si sa aiba mereu uleiul la nivelul corespunzator altfel ai surprize. De ex al meu consuma ceva ulei si m-am invatat sa il verific cam la 1000-1500 km sa vad daca e necesar sa il completez. Nu stiu daca toate fac la fel, sau al meu e mai cu buba, dar ar fi bine sa cumperi unul care a mers mereu cu suficient ulei in el. Success la alegere.
  8. radu86

    Mortal Vaslui

    Acolo este intrarea in spital (pe acolo intra ambulantele + masinile angajatilor si uneori a persoanelor care vin in vizita). Este si statie de autobuz si este si trecerea de pietoni si este si scuar pe mijloc. Din ce stiu eu, daca nu s-o fi schimbat, acolo nu este linie continua si poti intra / iesi in spital din ambele sensuri de mers. In zona aia merg tare atat motocicletele cat si masinile, mai ales noaptea din nefericire.
  9. Foarte fain. Si eu sunt curios cate zile ai alocat pentru toate pasurile astea si cati km ai alocat pe zi. Si mai sunt curios care ti s-au parut mai impresionante. In cazul meu, Stelvio a fost plin de biciclisti, masini, lucrari, si sus mai si ningea, asa ca nu a fost o placere deosebita sa il fac. Gavia mi-a placut mult mai mult. A fost mai liber si parca mai salbatic cumva. Imi notez traseul ca sa stiu ce fac data viitoare
  10. 6 ani deja? ar trebui sa mai facem o intalnire la un moment dat ca parca au trecut prea multi de la ultima
  11. Ai idee releul acela aftermarket ce curent poate duce? 2 becuri H4 pe faza lunga consuma 110W (parca e 55W pe bec pe faza lunga). Deci cam 9 amperi e curentul cu faza lunga aprinsa. Filamentul de faza scurta se stinge cand pui faza lunga? Daca nu, trebuie adunat si curentul asta. Apoi ventilatorul consuma si el. Nu stiu cat din pacate. Plus curentul care incarca bateria (daca bateria e incarcata, asta e mai mic). Deci, prin releul acela trebuie sa "curga" tot curentul asta si in acelasi timp sa tina si tensiunea la valorile corecte. Poate ca fiind aftermarket nu prea poate sa faca treaba asta?! Primul lucru verifica tensiunea pe baterie, cu un multimetru/voltmetru dedicat, in toate cazurile mentionate de tine si vezi ce rezultate ai.
  12. Salutari, SV-ul are, pe langa acea valva vacuumatica, si o pompa de benzina actionata tot de vacuumul facut de motor. Una peste alta eu inteleg ca nu iti este clar daca e o problema electrica sau nu. Incerca sa clarifici asta intai si intai si apoi te concentrezi sa gasesti care e cauza.
  13. Probabil arata bine, dar sunt cam vechi. Cred ca tine de fiecare ce alege sa puna pe motoreta, sau ce isi permite. In cazul meu mi-au alunecat pe ud si apoi pe uscat niste anvelope vechi de 4 ani. Sigur, pot crede ca poate era asfaltul murdar etc etc, dar mi-am pierdut increderea in ele. Cat erau noi nu au alunecat niciodata, nici pe ud nici pe uscat. Asa ca pentru mine, anvelopele care depasesc 4 ani sunt cam gata. Dar, ce zic poate fi cel mult un sfat. Nu stiu mare lucru despre anvelope, stiu doar ce mi s-a intamplat mie.
  14. Cred ca e ok pentru inaltimea ta. Anvelopele trebuie schimbate pentru ca sunt cam vechi. In rest daca ti se pare ca isi face banii, si zici ca cei care l-au verificat se pricep, ia-l.
  15. 150 de euro 2 anvelope? Asa ieftine sunt Conti-urile? Te-ai uitat si in tara si sunt la acelasi pret? Vezi ca pe fata ar trebuie 120/60/ZR17. Daca le iei inainte sa faci rarul, sa nu ai probleme cumva. Cat despre moto, da sunt fiabile, si pot mergre mult si fara probleme. Nu stiu la ce vrei sa o folosesti, dar daca te bate gandul sa faci drumui lungi, esti si inalt (gen 1.80 sau peste), o sa te cam chinuie. Eu doar la partea de confort ma pot plange, in rest nu am avut probleme cu SV-ul.
  16. ai dreptate in ce zici. Eu plec de la ideea ca va invata corect indiferent ca e electrica sau nu, iar pe electrica poate ii va fi mai usor tocmai datorita celor spuse de tine. Eu personal am invatat primele acorduri pe un reghin care avea niste corzi de abia le puteai apasa si o distanta intre corzi si freturi de intrau degetele pe acolo. Cand am luat prima electrica am crezut ca nu e acordata calumea cand am simtit corzile . Reghinul ma invatase sa lovesc corzile tare ca sa se auda, si lovind la fel pe electrica suna prost rau de tot. Eu nu ii zic sa ia electrica, ii zic sa incerce sa vada cat mai multe si eventual sa asculte de o persoana care a cantat mult si pe multe . Da, stiu ca se poate face asa si la acustice, dar ca incepator numa sa te duci cu chitara pe la lutieri sa ti-o faca nu cred ca vrei. Mai ales ca nu stii exact cum vrei sa fie. Este adevarat ca trebuie facut un compromis, iar pe electrica e mult mai usor de ajustat acest compromis. Din ce am vazut eu pana acum, daca se schimba corzile cu unele de alte grosimi, cam trebuie reajustata puntea (cel putin asa am patit eu cand am trecut de la .11 la .09). Nu stiu la acustice daca e nevoie sau nu, sau cumva cand e facuta chitara se tine cont ca pot fi folosite si alte grosimi la corzi.
  17. Sfatul meu in alegerea instrumentului. Daca nu ai incercat niciodata sa vezi cum se simte si sa ai idee ce urmaresti, vorbeste intai cu cineva care a cantat pe mai multe si iti poate recomanda ceva ok. Unele au grif-ul mai lat, altele mai ingust, unele il au mai convex altele mai plat. O treaba importanta (pentru mine) e distanta dintre corzi si fret-uri. La chitarele electrice se poate ajusta, la cele acustice nu am idee, iar daca e prea mare aceasta distanta te va chinui. Nu cred ca are importanta daca e clasica sau electrica la inceput. Important e sa fie buna si ajustata corect si mai ales sa iti fie tie confortabila. Ca sa inveti sa canti, daca vrei sa inveti corect, parerea mea e sa gasesti pe cineva sa te invete. De preferat o persoana care stie si teorie si are o metoda buna de predat. Una e cand te uiti pe youtube si tot dai inapoi iar asculti si alta e cand e cineva langa tine si iti corecteaza miscarile gresite sau iti arata imediat ce si cum. Evident, asta e un cost in plus, dar daca vrei sa inveti bine si nu doar sa zgrangani 2 acorduri, eu unul cred ca merita. Dupa ce inveti bazele corect si stii si ceva teorie, te poti hotara daca mai departe ii dai singur sau cu prof, sau daca efectiv iti place sa canti.
  18. Lantul are o-ring-uri asa ca are mereu lubrifiant in interior. Cat timp sunt intacte vaselina nu iese. In exterior il ungi ca sa fie frecare mai mica intre lant si pinioane, sa previna rugina, etc. Parerea mea e ca nu are rost sa il ungi bine bine pentru ca vaselina in exces este oricum apoi aruncata, si oricum tot praful se lipeste de cea ramasa. Mai mult sens ar avea sa cureti lantul la intervale mai mici si sa dai cu mai putin spray la fiecare curatare. Cand dai cu spray foloseste o carpa pe partea opusa ca sa nu mai ajunga vaselina pe tevile de la evacuare. Sfatul nr 3, unele sprayuri de curatare sunt sub presiune si curata foarte bine dizolvand si aruncand vaselina veche si praful adunat. Altele fac vaselina mai putin vascoasa si poti da cu apa cu o pompa de presiune si curata bine. Cu motorina paerra mea e ca se curata mai greu si nu la fel de bine (asa mi s a parut cand am facut si eu acelasi lucru). Si ultima parere, daca mergi mult si nu ai o placere deosebita in a unge/curata lantul, ia un ungator automat. Ru asta folosesc de vreo 20 de mii de km. Nu m am mai atins de lant de atunci. Sunt cam scumpe, alea automate, dar iti poti face unul daca ti se "pune pata". Daca iti pui moto la punct inainte sa pleci in spania, nu ar trebui sa ai probleme si poti pleca cu sculele "standard" plus kit de pana. Pentru probleme neasteptate care probil nu pot fi rezolvate in drum, ar fi bine sa ai ceva bani alocati. Drum fain. Autostrazile sunt plictisitoare
  19. radu86

    cat p.aci

    Tot citesc depsre camere omologate. Care sunt astea? Cine da aceasta omologare? Ala cu duba nu stiu unde se uita dar cand te vede franeaza brusc. Bine ca mergeai incet, ca ala a franat oleaca si ca ai apucat sa schimbi directia si ca nu era altceva pe marginea drumului. Recunosc ca mie nu mi s-a intamplat pana acum sa imi taie unul calea asa, nu stiu ce as face sau daca as apuca sa fac ceva...
  20. Din ce citesc inteleg ca si in Canada se merge diferit in zone diferite. Eu am fost in iarna in Saskatchewan (sper ca am scris bine). Bun era rece si nu erau motoristi, dar am inchiriat o masina si am mers si eu cativa km pana in provincia de la vest. Prima chestie, nimeni nu respecta limita de viteza. Era de 100 km/h, pe highway sau freeway, nu stiu care e aia care are doar o banda pe sens dar nu trece prin localitati. Cred ca freeway ii zice. A doua chestie e ca atunci can am plecat eu la plimbare, era un polei de nu frana masina. Pe acel polei nu respectau ei limita de viteza. Or sti ei ceva ce eu nu am stiut. A treia chestie, soseaua era atat de libera incat am setat masina la 100 km/h dupa ce am scapat de partea de drum cu polei si nu a mai fost nevoie sa incetinesc, decat cand m-am oprit pentru cafea. Deci intr-adevar nu prea poti compara o medie de viteza de 98-100 km/h cu 50 pe care o scoti in romania. In rest ce stiu despre viata de motorist in acea provincie e ca, asigurarea la sportiva e mai mare decat la cruiser, si totul e atat de drept incat... cred ca adormi la ghidon. Daca mobra merge drept, nu prea mai ai ce sa faci decat sa tii gazu. Cred ca devine foarte frumos cand intri in munti.
  21. Nu stiu prea multe despre problema asta, dar dupa 15 mintue de citit am inteles ca varianta simpla e sa schimbi "oala" aia cu una de la producator, care va avea aceeasi problema dupa ceva km, sau sa gasesti pe cineva in europa care face aceste piese. Se pare ca in US ar fi pe forumuri niste baieti care fac asa ceva. Nu stiu daca ar fi dispusi sa trimita in Romania. Impresia mea e ca sv-urile de 1000 sunt rare in comparatie cu cele de 650, in Romania, asa ca nu stiu cat de usor poti gasi ajutor de la un posesor.
  22. Ca sa intelegi ce ai masurat acolo uita te pe schema. Este in manual. Ca idee tu masori daca diodele sunt strapunse sau nu. Intr o directie ele conduc si in cealalta ar trebui sa nu conduca. Asta verifici tu cu multimetrul pus pe dioda. Aceasta verificare iti zice daca rectificatea mai functioneaza. Pasul 2 e sa verifici daca regulatorul mai functioneaza si asta se face cu motorul pornit, bateria conectata si cate rpm zice in carte. Daca facand aceste 2 teste, eventual astepti sa se si incalzeasca releul acela ca sa nu stai cu gandul ca poate merge doar cand e rece, toate rezultatele sunt in parametri atunci e bun releul si il pastrezi de rezerva sau il vinzi. Concluzie: vezi in carte, citeste cu atentie si aibsa intelegi ce faci si apoi ai sa intelegi daca e bun sau nu. Spor!
  23. Eu unul aud ceva ca o bataie sau tacanit pe langa sunteul tobei. La asta te referi? Nu imi dau seama daca aud bine sau nu. Daca tragi ambreiajul nu dispare?
  24. Esti sigur ca este spuma? Eu l-as schimba macar ca sa dorm linistit. Normal nu cred ca e. Eu in SV nu am vazut niciodata altceva in afara de ulei prin gemuletul ala. Cand merge motorul, daca tin motocicleta dreapta tot ulei vad ca se plimba pe acolo. Niciodata bule sau spuma. Dupa ce il opresc pot sa treaca ceva secunde si sa se umple gemuletul, dar din nou, spuma nu am vazut niciodata.
  25. In alte tari socialiste, impozitul pentru sanatate e similar (intre 8 si 10%) si cand ajungi la urgente astepti 3-4 ore (aici nu prea poti mitui pe nimeni sa te bage inainte) in durere si apoi ti se spune ca probabil nu ai nimic si esti trimis acasa chiar daca iti da sangele prin mai multe taieturi pe care le ai pe mana. Nu zic ca nu primesti nici un CT sau RMN daca ai dat cu capul de pista de biciclete. Asta daca esti brunet. Daca esti blond e alta discutie. Si daca intrebi un localnic iti va raspunde: "cum te astepti la mai mult? Doar e gratuita sanatatea aici. Daca vrei tratament mai bun trebuie sa mergi la privat." Deci se intampla si in alte tari (cea din descriere castigand titlul de tara cu cei mai fericiti oameni).
×
×
  • Creează nouă...