Sari la conținut

S-a mutat locul de platit taxa la Ruse-Giurgiu


Petru Moldovan
 Share

Postări Recomandate

Am constatat la ultimele doua reveniri din Bulgaria ca dat fiind ca de mai bine de un an functioneaza controlul unic de frontiera (adica esti controlat de buletin numai la bulgari cand intri in Bulgaria si numai la romani cand intri in Romania, cu politisti amestecati inclusiv unii din UE de genul unui englez care mi-a spus ca arat ca Luke Skywalker) vecinii nostri au decis ca sa foloseasca fostul punct de verificare a actelor pe post de nou punct de platit taxa de pod. Desigur avantajul e ca in loc sa stai la coada pe 2 benzi cu o singura casa e ca stai la coada pe 4 benzi (2 pentru masini si 2 pentru camioane) cu 4 case, dar vreau sa atrag atentia motociclistilor ca pentru motocicleta nu se plateste taxa aia asa ca tot ce ai de facut in noua configuratie e sa treci candid si incetisor printre cele doua coloane de autoturisme. Am incercat sa sugerez asta in urma cu cateva ore unor colegi motociclisti dar se pare ca nu m-au inteles si dupa ce i-am claxonat si le-am facut semn din mana ca "veniti dupa mine" ei au claxonat, au dat bucurosi din mana, si au stat la coada la platit nimic. Mentionez ca eu aveam lazi de touring si circa 1,20m latime pe cand cele doua motocilete depasite nu aveau nimic asa ca puteau sa mearga zburdand prin gaura de aproape 2 metri dintre cele 2 coloane de masini.

 

Cand vii din Bulgaria nu ai de facut nimic ca motociclist decat dupa ce treci podul si dai in bariera de politie de frontiera. Cand mergi incolo e bine sa fii atent sa nu e rupi bariera la aia care iau taxa de pod, in rest e cam la fel.

 

Imi cer mii de scuze ca am postat informatia asta aici, probabil un loc mai potrivit era ala cu "Legislatie, acte, vama" sau mai stiu eu ce, dar sunt sigur ca numai aia care citesc topicul asta sunt interesati de informatia asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu numai ca s-au mutat dar acum taxatorii nu mai sunt angajati ai primariei Giurgiu ci angajati ai CNADNR ca banii aia se duc la stat acum. Adica pot da amenzi de rovinieta (pe masini). :wacko:

Eu ma referam la celalalt sens, adica revenirea din Bulgaria. Dupa sensul giratoriu faci brusc dreapta, si in loc sa opresti in fata casutei galbene de pe vremuri mergi mai departe spre staga-dreapta unde sunt 3 casute albe pentru 2 drumuri de 2 benzi, unul pentru camioane (pe dreapta) si unul pentru masini mai mici (pe stanga). Dat fiind ca la moto de fapt nu se cere nici o taxa e absolut corect sa o tai incetisor printre cele doua coloane de masini si sa mergi in treaba ta, nu sa stai la coada cu masinile.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Conform codului rutier motocicleta e autovehicol, asa ca daca nu era trecuta in lista taxa de 0 lei ai fi platit-o pe aia de masina.

 

 

eu de cate ori am trecut pe la Giurgiu-Ruse am observat panoul cu taxele care incepea cu un desen de motoreta si o suma, dupa care urma automobil, autobuz, etc.

nu m-am uitat la sume, dar sigur nu era 0 lei trecut acolo

probabil ca intre timp s-a schimbat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Taxe la intrarea-iesirea din Bg nu se platesc...Am fost weekendu' asta si am avut nevoie sa facem mai multe drumuri pe pod intre tari si n-au fost probleme,buletinul si pa pa. In privinta traseului ocolitor de la Byala spre Veliko,asfaltul este valurit,curbele sunt inselatoare iar pe alocuri sunt portiuni intinse de...ulei,pacura uscate.

 

Bulgaria este o tara inapoiata asa ca aveti mare grija sa n-aveti nevoie de serviciile medicale de acolo. La fel de bine atunci cand plecati din tara trebuie sa aveti la voi "cardul european de sanatate" eliberat de casa de asigurari de la noi.

 

Despre Bg si peripetiile traite acolo o sa fac un topic, o tara inapoiata unde poti sa mori sau sa ramai infirm in cazul unui incident nefericit.

Editat de Gixxx'
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si s-a reparat si portiunea de drum rupta, de la Adunatii Copaceni!!!!

asta da lucru bun! sa vedem cat tine!

Drumul ala s-a reparat de mult, ultima data cand am trecut eu pe acolo (mai mult de 2 saptamani) tocmai urma sa se dea drumul la noua centura (dupa pod o iei la dreapta, giratoriau, apoi mergi pe drum cu 2 benzi separat la capete cu pereti de beton, apoi iar giratoriu si dai in drumul vechi cu 2 benzi pe sens)... Unde mai pui ca s-a asfaltat si partea bombardata din 1D ecembrie, dar din pacate s-a mutat semnul de intrat in sat fix la iesirea din Jilava ( :blink: )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...