Sari la conținut

Cu 5 Minute Inante De A Renunta La Motoare.


Chopper
 Share

Postări Recomandate

28 Aprilie.Cu o seara inainte tocmai l-am ajutat pe Bill sa faca ultimele retusuri la Aprilia(Pegasso).Motocicleta trebuia dusa la Bacau la dealerul local de parapante si data la schimb contra unei frumuseti de Sigma6(pentru necunoscatori este un fel de Mercedes CLK a parapantelor.Sigura,rapida,performanta).Parca imi si amintesc asa ca prin vis discutia avuta,invariabil repetata pe aceeasi tema,a gradului de risc pe care il implica mersul cu motocicleta in conditiile actuale de trafic.Ei,daca atunci Bill inca mai avea indoieli sa renunte sau nu la motoare,acuma pot fi sigur ca nu mai are nici o indoiala.

Facatura sa fi fost,in seara respectiva am si discutat daca nu ar fi recomandat sa trimita motorul cu o masina care oricum avea drum in zona,dar cum vremea era frumoasa,motorul ok,varianta aleasa a fost cea care a dus,din pacate la accident.Drumul bun,pina in Bacau,fara evenimente,ajuns si vorbit cu pesoana,"ne vedem peste 5 minute",etc.Din pacate in alea 5 minute,pe o portiune de drum din Bacau un sofer cu o duba intoarce direct peste toate benzile de drum fara sa se asigure din spate doar din fata,asa fara nici o semnalizare,fara sa fi putut avea nimeni nici o banuiala.Impact puternic,fractura deschisa de femur cu sectionare de muschi si vase de singe.Acum Bill e inafara oricarui pericol,si e pe miini bune dar scos "pe tusa"intreg sezonul cred,de nu si celalalt.De sezonul de zbor vorbesc,desigur ca cel de motoare ma lasa rece,sau cel putin cu un gust amar.Imi aduc aminte cum am trecut si eu pe linga pericol in mod repetat,ca prin urechile acului,anul trecut,de numai Allah cred ca m-a scapat.Asa ca i-am promis ca las motoarele naibii,ceea ce am si facut.

Ca si concluzie,vreu sa imi exprim din nou parerea ca motociclismul (exclus motocross sau viteza pe circuit)este unul dintre cele mai periculoase mijloace de distractie la indemina,datorita faptului ca,oricit de bine ai fi pregatit,oricit talent ai avea si orice echipament ai avea ,totul depinde de gradul de neatentie,delasare,nesimtire sau inconstienta a celor din conserve.La parapanta sau la snowboard(unde Bill era maestru Jedi specializat in free-ride)e altceva.Acolo chiar ca depinde de tine aproape totul.Mai precis de nivelul la care te afli fizic si psihic) precum si de bagajul de cunostinte si experienta pe care il detii.

Asa ca ,ce sa zic altceva decit ca aveti grija de oasele voastre si daca ati avut evenimente ,mai ales in mod repetat,ginditi-va bine daca se merita sau nu sa continuati.

 

Stay Alive!

Editat de Chopper
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ia mai zi mosule,apropo de parapantism,ca ma bate si pe mine gandul sa incerc senzatii noi,poate stii vreun site (romanesc daca exista) despre paragliding ,eu am mai facut parasutism in armata si mi-e dor al dracu de senzatii tari ,mult mai tari ca motociclismul. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E ironic ca un parapantist sa decida ca motociclismul ii face rau la sanatate... E o ironie a traficului public romanesc.

Mai degraba as zice ca-i o diferenta de esenta (heh) intre parapantism si motociclism. E diferenta dintre sah si table. Intr-un caz, daca esti indeajuns de bun norocul e neimportant pentru a reusi. In celalalt, indiferent cate m4dski11z ai, daca 'iti pica zarurile' prost n-ai ce face. De asemenea, multi parapantisti/planoristi sunt control freaks (de multe ori e 'job requirement'), ceea ce inseamna ca motociclismul ii streseaza cumplit din cauza elementului de norok kiomb mentionat anterior.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...