Sari la conținut

Accident In Tg Jiu


SpeedR1_2004
 Share

Postări Recomandate

azi un accident s-a produs in tg jiu. Un motociclist cu pasager mergea pe strada si in fata era o aglomeratie el depaseste pe stanga coloana de masini si unu cu o dacia nova se gaseste sa vireze stanga ca sa intre intr-un peco care era pe partea cealalalta a drumului, taie fata motociclistuli, el n-are timp sa evite, impact frontal. Cei doi de pe motocicleta sunt la spital voi revenii cu detalii am inteles ca unul are coloana rupta.:ok: :moto: pt conservar

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:moto: :ok: :)

EXTRAAAAAAOOOORDINAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! In fiecare zi macar un accident grav!!!

si politita se pare ca nu are nici o treaba...zilele trecute se baga unu cu un ford escort pe banda mea, aproape imi freaca piciorul, iar in spate o masina de politie care a vazut toata faza, dar credeti ca a facut ceva... :blink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"dar tot ala cu masina este vinovat ca o motocicleta depasea o coloana de masini, nu-i asa?

poate ca masina a fost vinovata, dar nu numai a lui..."

 

Exact asta am vrut sa intreb si eu...

 

Imi pare rau de motociclisti, dar s-au expus singuri la accident. In momentul cad e coloana, iar in stanga ai LINIE CONTINUA, normal, te astepti ca din spate sa nu vina NIMENI pe acolo... E adevaat ca ala cu conserva trebuia sa se asigure, da motociclistul este (cel putin dupa mine) cel care a provocat accidentul.

In momentul cand depasesti toata coloana pe cotrasens - trebuie sa te astepti in orice moment sa o capeti de la un conservar neatent. Iar cand esti pe doua roti, si mai ai si pasager in spate- chiar nu e cazul sa risti aiurea.

 

Numai bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca e sa o luam asa teoretic nici ala nu avea ce sa vireze stinga pe linie continua.

Dar asa e, nimeni nu se asigura cind face stinga daca, in mod legal, nimeni nu poate depasi prin stinga... ba mai mult, daca e linie intrerupta si vrei sa faci stinga scurt printr-o bresa in coloana din fata iar nu te asiguri pentru ca nu iti inchipui ca va veni cineva in "depasire" cind din fata tu ai masini continuu. Cu alte cuvinte, asta se cheama lipsa de conduita preventiva din parte motociclistului. Te pui la mina unui gest pe care il fac 1% din soferi. Cel mult.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu demult a fost la noi un accident in care a fost implicat un motociclist, care a intrat cu peste 100 km/h in depasirea unei dube care a semnalizat de ceva vreme ca va vira la stanga (asta au zis martorii, tot motociclisti). Duba era langa axul drumului, se mai pune problema de asigurare? Se mai poate pune problema vinovatiei dubei?

Lasati-o mai incetisor cu :moto: conservarului, sunt cazuri cand poate au procedat legal. Poate nu e cazul aici, nu avem cum sa stim, ca nu am fost acolo, dar nici sa condamnam "a-priori" nu avem motive.

 

Daca Supernova era langa axul drumului, nu mai avea de ce sa se asigure, in dreptul intrarii la Peco sigur era depasire interzisa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dar de unde stiti ca era linie continua?? :moto:

Si daca era linie continua....ala cu masina de ce s-a bagat sa faca stanga??

Lamuriti-ma si pe mine, va rog......

 

:ok:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bai de ne crezut, cate accidente. :moto:

 

In momentul in care depashitzi o coloana (interzis de lege) sau mergetzi printre coloanele de mashini statzionate (pareri impartzite - lege ambigua) mergetzi foarte incet 10-15km/h pentru ca oricand se poate deschide o usha sau sa schimbe directzia o mashina fara sa se asigure.

 

Insanatoshire grabnica celor doi.

 

PS: cat despre culpa ... 99% din vina o poarta conservarul. Parerea mea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pentru cei doi, nu mai conteaza cine si cat e vinovat.

ce conteaza este faptul ca motociclistul putea evita usor accidentul.

daca depasesti o coloana de masini pe stanga, pe dreapta si nu te astepti sa iasa unu din coloana, inseamna ca te gandesti la orice altceva numai la condus nu.

insanatosire baietilor.

sper sa nu fie nimic grav.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"Si daca era linie continua....ala cu masina de ce s-a bagat sa faca stanga??

Lamuriti-ma si pe mine, va rog......

"

 

Pai e simplu: Esti pe motor si vrei sa conduci preventiv: NU TE BAZEZI NICIODATA PE CA ALA DE LA VOLAN TE-A VAZUT SI TE EVITA!!! Incerci sa fii prudent si nu mergi ca berbecu! Atat! Treaba lu ala de ce a luat-o la stanga! Treaba lui ca nu ii merge un bec de la semnalizare, ca are orbu gainii sau ca nu are muschiu lui chef sa se asigure in oglinda. Dupa ce te ia in bot si devii o leguma pt tot restul vietii - CHIAR NU MAI CONTEAZA ce a gandit sau ce a vrut conservarul! Cert e ca tu ti-ai cam batut joc de viata ta pt o simpla bravura sau neatentie! O chestie banala, care putea evita accidentul (conduita preventiva) - a lipsit la momentul respectiv iar dupa aia restul nu mai conteaza! Iar cand mai ai si pe cineva in spate, cu atat mai mult trebuie sa fii si mai prudent... nu berbec! Daca intrii ca berbecu mori cu dreptatea in buzunar! Asta e realitatea, vrei / nu vrei - tot trebuie sa o accepti. Nu zic nu, si io mai trec printre masini la semafor, da nu ca acceleratu, nici ca supersonicu, ci la pas, incet incet... Si io mai depasesc masini pe linia continua, da nu coloane intregi... Am facut odata gresala asta (eram cu o conserva de firma, ma asteptau aia disperati sa ajung la firma) - am intrat intr-o depasire ... in fata erau cateva camioane, in fata lor un autocar de-ala mare.. .si cand mai aveam cam 15 -20 de metri din fata autocarului, o ia unu la stanga pe o strada laterala... :ok: . Nu va puteti inchipui cata adrenalina mi-a inundat fiecare vena... secundele alea de franare de la 160+ la zero mi s-au parut enorme.. si tot l-am lovit, usooor de tot... Am spart un far, iar lui i-am zgariat bara. Daca franam 1 secunda mai tarziu ma faceam praf, atat io cat si ala. Vinovati: Io in primul rand, ca nu m-am asigurat cand am depasit, ala - si el vinovat - pt ca nu a stat langa axul drumuli, ci pe DREAPTA, fiind mascat de autobuzul care a franat ca sa il lase sa o ia la stanga. Am comis-o, am fost FERICIT ca nu am spart decat un far, asa ca in veci nu mai fac tampenia asta. Daca franam cu 2 secunde mai tarziu si muream- credeti ca ar mai fi contat ca ala nu s-a asigurat cand a efectuat virajul la stanga? Va spun io - pt mine nu ar mai fi contat.

 

Bre oameni buni, important e sa se posteze accidentele obiectiv, asa cum s-au petrecut ele. Si nu sa dam semn de de genul " :moto: " care nu ne ajut ala nimic. Important e sa vedem cauzele si consecintele accidenteleor, sa cosntientizam micile chestii care pot face cateodata diferenta intre viata si moarte, intre a trai mai departe normal sau a fi o leguma pt restul vietii. E bine ca accidentele sa nu fie prezentate ca si o statistica, ci sa se discute obiectiv, sa se traga concluzii si sa ne vedem cu bine in trafic.

 

Sunt de parere ca mult, foarte multe accidente cu urmari grave se pot evita, daca suntem un pic mai prudenti si mai putin orgoliosi in trafic.

De ex. duminica am venit de la bucale la Arad (cu conserva). Pe Valea oltului a intrat un tir de pe contrasens in depasirea unuia cu conserva... desi io veneam lansat din fata lui. Ce era sa fac? Sa ma fac afis in botul tirului, ca deh, io aveam dreptate- si tiru nu mi-a acordat prioritate? Sa mor eu si nevasta cu dreptatea in buzunar pt a demonstra ca am avut dreptate? Asta trebuia? Ca sa afle lumea la stirile de la ora 5 ce a gandit soferu ala idiot cand s-a bagat peste mine? Nuuuu, sincer nu sunt curios.. asa ca am preferat sa evit! Si nu e prima data cand evit! Aaa, prin oras, cand merg cu viteze mici, gen 30 -40 si vad berbeci - ii ard de nu se vad! Da cand e vorba sa imi risc pielea, mai pine bag capul la cutie si sunt prudent. MAI BINE DEPASESC 5 MINUTE MAI TARZIU DECAT SA RISC AIUREA!!! Liniile alea continue n sunt chiar degeaba! Daca nu pot efectua depasirea in siguranta, stau chiar si cu 20 la ora in spatele coloanei sau a tractorului. Pur si simplu prefer sa mi se zica "n-are sange-n p..a " decat s afiu subiect de stiri sau protagonist la rubrica accidente. Ganditi-va si voi: Ce e mai important - sa risti aiurea sis a fortezi in situatii limita, sau sa stai 3 -4 - 5 - poate 10 minute linistit??? Daca pt unii riscul e mai important, atunci sa nu se mai planga cand o comit! Iar daca o comit si scapa si n-au invatat nimic - macar sa nu dea exemplu pt cei care acum urca pt prima data pe motor si care ii iau ca si exemplu demn de urmat in viata!

 

 

Scuze de postul kilometric, io scriu odata si mult, decat multe posturi de genul "fiesrul se reface" sau "muhe conservarului" etc etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

insanatosire baietilor.

sper sa nu fie nimic grav.

am inteles ca unul are coloana rupta

Asta e ceva grav !

 

Multa atentie ! Eu la fiecare iesire am parte de situatii unde, cum zicea si gabii, mai bine las de la mine...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am la serici un prieten din targu jiu care mi-a spus acum ca cei 2 sunt ok, unu are mana rupta si celelalt sa lovit la cap.....stiu ca asta nu inseamna ok dar decat mai rau...

Editat de Ashtray
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...