betzigash Postat Octombrie 30, 2009 Share Postat Octombrie 30, 2009 (editat) poi man, daca te pricepi lasa-ne un contact sa mai cerem sfaturi avizate din cand in cand. din greseli si necunostinta am invatat ca acolo e principala buba cand vine vorba de nerecuperatul banilor de la asigurari. incadrarea eronata intentionat. la primul buf chiar mi-au aratat ordinul si mi-au facut calculele in fata, binenteles ordinul incomplet scos la imprimanta. bafta Editat Octombrie 30, 2009 de betzigash Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hardKnot Postat Octombrie 30, 2009 Share Postat Octombrie 30, 2009 sunt banditi cu starea de intretinere, dar in cele mai multe cazuri NU te pot arde cu asta. De ce? pentru ca se considera si numarul de kilometri, care de obicei sunt sub medie => iti scade cate 0.5% din uzura pentru fiecare mie de km sub medie. De exemoplu: moto din 2003(6 ani) cu 40 000 de km. Media de km calculata conform legii e 12000 km/an, deci in 6 ani iti calculeaza 72.000 de km. In cazul asta, chiar daca idiotul ti'a pus "satisfacator" la intretinere, dupa aliniere iesi ca si cum ar fi stare "buna". In cazul nostru, satisfacator la 6 ani vechime inseamna uzura in jur de 65%. Chiar si cu uzura maxima, la 40000 de km, o sa iti scada 0.5% pt fiecare mie de km sub aia 72000. Deci asta ar insemna 32*0.5=16%, iar 65%-16% ar fi 49%, cu un procent mai mult decat cea mai buna valoare legala pt anii respectivi. Tabelul cu coeficientii de uzura ii ai in documentul atasat cateva posturi mai sus, si cu ajutorul lui poti sa iti faci singur calculele. Singura chestie pe care n-o poti verifica(decat daca ai pe cineva care lucreaza la asig) e valoarea de noua a motocicletei tale(care se ia din catalogul Schwacke). Din cate am vazut, la valoarea de nou si la coeficientul de uzura te ard de obicei astia de la asigurari(mie mi le'au plasat pe amandoua + alte basini cu care sa traga de timp) bafta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pierre2400 Postat Octombrie 31, 2009 Share Postat Octombrie 31, 2009 in intersectia aia de la chibrit....semaforu functioneaza aiurea . Si mie era sa mi se intample, noroc ca 125-u nu pleaca asa de tare . Dar am vazut cazuri (tot acolo) cu motor plecand tare si trecand chiar prin fata acelor masini intarziate care fac stanga din sens invers . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sniky Postat Octombrie 31, 2009 Share Postat Octombrie 31, 2009 Bine ca esti bine bre Oryoane .. succes la recuperarea pagubelor si nu ierta nimic ... ca nici iei nu ti-ar ierta ceva .. asiguratorii lu papura voda Bafta crancena si bulan exagerat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinelu30 Postat Octombrie 31, 2009 Share Postat Octombrie 31, 2009 Mergeam pe sos viilor,de la ortadogu din curte imi iese o proasta cu un jeep in fata si face dreapta pe banda 2,normal incerc sa o evit dezechilibrandu-ma si era cat p'aci sa scap mobra de sub mine,o depasesc,opresc in fata ei si ma dic si-i dau o casca in gura,femeia ce facea--vorbea la telefon si avea si oglinzile pliate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Wolfman Postat Noiembrie 1, 2009 Share Postat Noiembrie 1, 2009 poi man, daca te pricepi lasa-ne un contact sa mai cerem sfaturi avizate din cand in cand. din greseli si necunostinta am invatat ca acolo e principala buba cand vine vorba de nerecuperatul banilor de la asigurari. incadrarea eronata intentionat. la primul buf chiar mi-au aratat ordinul si mi-au facut calculele in fata, binenteles ordinul incomplet scos la imprimanta. bafta Contactul se gaseste la profilul meu, sub forma de ID de yahu. Mesaj completat sunt banditi cu starea de intretinere, dar in cele mai multe cazuri NU te pot arde cu asta. De ce? pentru ca se considera si numarul de kilometri, care de obicei sunt sub medie => iti scade cate 0.5% din uzura pentru fiecare mie de km sub medie. De exemoplu: moto din 2003(6 ani) cu 40 000 de km. Media de km calculata conform legii e 12000 km/an, deci in 6 ani iti calculeaza 72.000 de km. In cazul asta, chiar daca idiotul ti'a pus "satisfacator" la intretinere, dupa aliniere iesi ca si cum ar fi stare "buna". In cazul nostru, satisfacator la 6 ani vechime inseamna uzura in jur de 65%. Chiar si cu uzura maxima, la 40000 de km, o sa iti scada 0.5% pt fiecare mie de km sub aia 72000. Deci asta ar insemna 32*0.5=16%, iar 65%-16% ar fi 49%, cu un procent mai mult decat cea mai buna valoare legala pt anii respectivi. Tabelul cu coeficientii de uzura ii ai in documentul atasat cateva posturi mai sus, si cu ajutorul lui poti sa iti faci singur calculele. Singura chestie pe care n-o poti verifica(decat daca ai pe cineva care lucreaza la asig) e valoarea de noua a motocicletei tale(care se ia din catalogul Schwacke). Din cate am vazut, la valoarea de nou si la coeficientul de uzura te ard de obicei astia de la asigurari(mie mi le'au plasat pe amandoua + alte basini cu care sa traga de timp) bafta! Ceva-ceva stii tu, dar tot dupa o lege veche. Mai sapa. Mesaj completat Mergeam pe sos viilor,de la ortadogu din curte imi iese o proasta cu un jeep in fata si face dreapta pe banda 2,normal incerc sa o evit dezechilibrandu-ma si era cat p'aci sa scap mobra de sub mine,o depasesc,opresc in fata ei si ma dic si-i dau o casca in gura,femeia ce facea--vorbea la telefon si avea si oglinzile pliate. Si ce te-a oprit sa-i aplici corectia pe care ai mentionat-o? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fulguletz Postat Noiembrie 1, 2009 Share Postat Noiembrie 1, 2009 Si ce te-a oprit sa-i aplici corectia pe care ai mentionat-o? cred ca stiu eu ce l-a oprit! au un reflex formidabil mai nou femeile sa apase pe incuietoare si sa blocheze usa. e primul lucru care il fac dupa ce fac o prostie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinelu30 Postat Noiembrie 1, 2009 Share Postat Noiembrie 1, 2009 Era speriata si tipa ca suna ea la politie A mai oprit un baiat cu o h deauville si m-a luat de acolo ca era si asa speriata, bine, si-a cerut scuze cu toate ca nu m-au incalzit cu nimic Mi-au tremurat picioarele vre-o 15 min din cauza emotiei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hardKnot Postat Noiembrie 1, 2009 Share Postat Noiembrie 1, 2009 Ceva-ceva stii tu, dar tot dupa o lege veche. Mai sapa. posibil sa difere cifrele putin, dar mie asa mi-au calculat cand am avut dosarul la asigurari (in septembrie am luat banii, dupa lungi certuri) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
betzigash Postat Noiembrie 2, 2009 Share Postat Noiembrie 2, 2009 Tabelul cu coeficientii de uzura ii ai in documentul atasat cateva posturi mai sus, si cu ajutorul lui poti sa iti faci singur calculele. Singura chestie pe care n-o poti verifica(decat daca ai pe cineva care lucreaza la asig) e valoarea de noua a motocicletei tale(care se ia din catalogul Schwacke). undeva in ordin scrie ca se iau dupa catalogul respectiv, sau se cere la reprezentanta pretul de nou al modelului respectiv si-n caz ca nu se mai fabrica, al unui model ce are caracteristicile modelului implicat in accid. indiferent cuce fireblade 900 am avut buf (96, 200 sau 2003), le-am dus de la honda pretul pt. honda cbr 1000rr ultimul model de fabricatie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Oryon Postat Noiembrie 6, 2009 Autor Share Postat Noiembrie 6, 2009 Venit inspector de daune ieri, facut poze la ragalie. Am avut un fel de bafta. Omul a fost foarte de treaba, zice el fost motorist, pozat tot, notat, semnat, urmeaza balacareala cu ailalti de la sediu. Fun stuff... Inainte de toate, mai trebuie verificare roata/frane fata. Nu dati cu mobrele in altii, o sa va blestemati zilele dupaia. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate