Sari la conținut

Pareri Honda XL 600R


BughY
 Share

Postări Recomandate

Sunt incepator, luat de putina vreme permisul, inaltime de 1.80 si 90 kg. Ce parere aveti de o Honda Xl 600, an probabil fabricatie 1988? Vi se pare ok pentru inceput? Ma intereseaza atat off road cat si strada. CE puncte tari si slabe vedeti la modelul asta?

 

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am avut Honda Xl 600 r dar am cativa prieteni care au avut asa ceva si iti pot spune una alta.

 

Motocicleta e buna, dar depinde pentru ce... Adica poti sa faci si hard enduro cu ea, dar o sa iti fie destul de greu, o sa ajungi la 85 de kg dupa o tura serioasa cu ea. Dar daca esti incepator, deci nu vei face chestii prea hard cu ea, e buna. Trebuie sa tii cont si de faptul ca este o motocicleta grea, si daca cazi cu ea, iti poate rupe ceva,mult mai usor ca si alt moto mai usor.

 

Foarte fiabile, si nici nu vei avea probleme cu gasirea de piese de schimb pentru ea, fiind un model foarte popular. O potentiala problema ar putea sa fie anul vechi al motoretei, 88. E posibil sa fie rablagita pe la motor si sa trebuieasca niste $$$$ pentru reparatii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru ca in zona de unde sunt, nu prea sunt motociclete si ieftine si inmatriculate...e o piata foarte restransa :cheers: , iar asta are si un pret bun zic eu, aprox 700 EURO.Inca nu sunt foarte hotarat, mai caut...alternative ar mai fi un suzuki DR 125, dar sunt mai atras de drumuri lungi, montane, etc, dar ma si sperie faptul ca XL600 e totusi mare si grea...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Honda xl 600 r este o motocicleta excelenta, eu am avut una pe care am folosit-o la hard enduro, se comporta excelent, consuma putin, are carburator dublu corp cand tragi tare de acceleratie e nebunie, este foarte manevrabila problema este la pornire ca nu are decat kickstarter si cand este rece o sa te chinui putin, cu piesele o sa fie problema cred eu, nu am vazut multe modele pe strazi, nu stiam ca s-au facut si in 1988 poate nu e xl 600r, un prieten avea un xl 600l, asemanator cu al meu, dar si cu demaror. Urmasul ei este dominatorul care are o istorie bogata. La 700 euro inmatriculata pretul este bunicel dar mai bun ar fi 600-650, sunt sigur ca il lasa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Modelul asta are si demaror dar si kickstarter, deci nu e XL 600 R, e XL 600 L :cheers:

Xl 600R s-a produs intre anii 1983-1988. Incepand cu 1985 aceasta a primit electromotor, scaritele s-au mutat de pe bascula pe cadru si motorul a fost vopsit din negru in rosu. Detin un Xl600R din 1983-1984. Foarte multumit de el. Este prima mea motocicleta. Nu este grea cum spunea cineva. De la Dominator in sus (urmatorul model) toate au 170 de kg. XL 600R are 135kg fara lichide. Am mers aproximativ un sezon, multe drumuri si cu prietena mea, pana la Ploiesti si inapoi cu maxim 100 kmh (mediu 80kmh) mi-a consumat 3,2L/100km. Este foarte puternica si in acelasi timp daca te pori frumos cu acceleratia nu ai probleme. Am facut wheely de cateva ori fara sa vreau (mai ales la inceput).

Probleme des intalnite ar fi axa cu came si culbutorii care se tocesc. Mare grija sa incalzesti motorul corespunzator inainte de plecare/forja.

Am vazut la inceput, cineva spunea ca se gasesc destul de usor piese. Va rog spuneti-mi si mie de unde as putea lua anumite lucruri?

Site-uri cu specificatii si pareri de la Americani.

http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Hon...xl600r%2084.htm

http://www.motorcyclesurvey.com/reviews/honda/xl600r/

Un rebuild interesant:

http://www.advrider.com/forums/showthread....2358&page=5

Editat de Taz XL
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 years later...

Eu mi-am vandut xl 600 r acu vreo 2 luni cu tot cu o motocicleta de rezerva, spuneti de ce piese aveti nevoie poate va ajut. Cine are nevoie de manual de reparatii il am, mai multe pe pm.

 

 

 

Ma interesează

 

1. cablul decompresie automata http://www.hondaxl.it/tecnica/honda%20xl/schema_decompressore.gif

2. capacul de la filtru de aer .

3. Plastice laterale https://encrypted-tbn0.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQi78CQesh46_PE2uiXINThzXO8clC04Yi9IohRYh36KHNYy4E4

 

și altele pe care urmează sa le descopăr.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Detin honda xl 600 r pe care vreau sa il vand ....sincer sunt multumit de el chiar daca e mai vechi (84) mai repari una alta in rest te tine linistit..eu am facut putin cam mult hard enduro daca pot sa ii spun asa ptr ca ma bagam pe oriunde cu el..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...