Radu H. Postat Noiembrie 21, 2014 Share Postat Noiembrie 21, 2014 Aaaa, ok, acum am inteles... o poza (animatie) face cat 1000 de cuvinte Multumesc. Am reusit si eu intr-un final sa-mi organizez o parte din monede. Pozele sunt cam slab calitative... Super tare, felicitari. Am si eu vreo 30 si ceva de exemplare fara dubluri si mai noi si mai vechi. Intr-un timp umblam pe la talcioc duminica special pentru asta, insa pe parcurs am renuntat la idee. Sunt la nivelul de "incepator", nimic special sau deosebit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Noiembrie 21, 2014 Share Postat Noiembrie 21, 2014 Stiu ca in fiecare weekend se tine targ in fata la muzeul de istorie al Bucurestiului si mai sunt doua anticariate foarte bune , unul vis a vis de BNR si altul langa restaurantul Excalibur . Eu cam pe aici ma invart cand e sa cumpar ceva. Ultima achizitie a fost o baioneta de Mosin din Razboiul Mondial si un toc de pistol Luger. Ar trebui si eu sa imi pun in ordine colectia de numismatica...apropo de asta,de unde ai facut rost de acele clasoare ? Eu cam tot ce am cumparat, am cumparat la preturi mici... nu sunt dispus sa investesc bani in asta Cand o sa fiu batran si obosit, probabil o sa o fac, ca nu o sa-mi mai misc fundul din casa... dar acum, altele sunt prioritatile. Deci mersul la magazinele de antichitati nu e o optiune pt mine, preturile acolo sunt uneori mai mari decat valoarea reala. Deci daca prind pe la piata, la tiganii bijutieri, sau prin targ ceva ieftin si frumos, cumpar... daca nu, nu. Cartonasele si foliile le-am cumparat de la cineva care le face - dl. Iorgu 0726.434.102. 100 de cartonase (cate 10 din fiecare dimensiune) si 5 folii (pe fiecare folie intra 20 de cartonase) au fost 50 de lei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lolo_ID Postat Noiembrie 21, 2014 Share Postat Noiembrie 21, 2014 Ceas de dama marca ROEN din aur masiv de 18K, 17 Jewels, functional, sistem anti-soc Incabloc, fabricat in Elvetia in 1965 : ( pentru cei interesati este de vanzare ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Noiembrie 21, 2014 Share Postat Noiembrie 21, 2014 Tura 2 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Victor L Postat Noiembrie 21, 2014 Share Postat Noiembrie 21, 2014 Multumesc pentru informatii. Chiar aveam nevoie de asa ceva ca sa nu mai stau cu ele vraiste prin casa Eu cam tot ce am cumparat, am cumparat la preturi mici... nu sunt dispus sa investesc bani in asta Cand o sa fiu batran si obosit, probabil o sa o fac, ca nu o sa-mi mai misc fundul din casa... dar acum, altele sunt prioritatile. Deci mersul la magazinele de antichitati nu e o optiune pt mine, preturile acolo sunt uneori mai mari decat valoarea reala. Deci daca prind pe la piata, la tiganii bijutieri, sau prin targ ceva ieftin si frumos, cumpar... daca nu, nu. Cartonasele si foliile le-am cumparat de la cineva care le face - dl. Iorgu 0726.434.102. 100 de cartonase (cate 10 din fiecare dimensiune) si 5 folii (pe fiecare folie intra 20 de cartonase) au fost 50 de lei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Noiembrie 21, 2014 Share Postat Noiembrie 21, 2014 N-ai pt ce... si eu am fost in aceeasi situatie, am stat cu ele de atatia ani puse in pliculete de hartie sau pungute. Acum am descoperit ca unele monede (straine) au oxidat cam urat, probabil pt ca au stat in contact cu alte tipuri de metal. O sa le curat si o sa mai iau cateva zeci de cartonase, ca sa le aranjez si pe astea straine. Cartonasele sunt de marimi diferite si pe cele mai mici nu prea le-am folosit... la fel, nici pe cele mai mari. Aproximeaza ce dimensiuni ai nevoie, ca sa nu iei unele pe care nu le folosesti. » Post actualizat in 22 Nov 2014 13:282 noi achizitii, luate din piata astazi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Victor L Postat Noiembrie 26, 2014 Share Postat Noiembrie 26, 2014 Ce folosesti pentru a indeparta oxidarea lor? Eu am auzit tot felul de mituri si povesti insa nu am gasit ceva care sa dea rezultate satisfacatoare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Noiembrie 26, 2014 Share Postat Noiembrie 26, 2014 (editat) Axion si un buretel de vase (doar partea galbena, moale) Si Detartrantul functioneaza cand ai depuneri mari, dar trebuie dat cu grija, sa eviti sa atingi moneda in sine, pt ca o afecteaza. Si bicarbonatul functioneaza, dar e putin mai abraziv. Pasta de dinti ii da luciu, dar la fel face si Axionul. Pt oxizi e suficient Axion. Exista si solutii specializate, pt fiecare tip de metal, dar nu stiu de unde se cumpara si cat costa... destul, oricum. Editat Noiembrie 26, 2014 de Geo_ZGA Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Victor L Postat Noiembrie 26, 2014 Share Postat Noiembrie 26, 2014 Aia cu pasta de dinti o stiam si eu de la bunica insa nu am pus-o niciodata in practica considerand ca e doar un mit. Mai stiam de sucul de lamaie sau de otet insa nici pe astea nu le-am testat. O sa incerc metoda cu Axion Axion si un buretel de vase (doar partea galbena, moale) Si Detartrantul functioneaza cand ai depuneri mari, dar trebuie dat cu grija, sa eviti sa atingi moneda in sine, pt ca o afecteaza. Si bicarbonatul functioneaza, dar e putin mai abraziv. Pasta de dinti ii da luciu, dar la fel face si Axionul. Pt oxizi e suficient Axion. Exista si solutii specializate, pt fiecare tip de metal, dar nu stiu de unde se cumpara si cat costa... destul, oricum. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RaduI Postat Noiembrie 27, 2014 Share Postat Noiembrie 27, 2014 Vechituri Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Victor L Postat Noiembrie 27, 2014 Share Postat Noiembrie 27, 2014 A doua este o pusculita sau ceva de genul asta? Nu am mai intalnit modelul asta si de aceea am zis sa intreb. Vechituri Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Radu H. Postat Noiembrie 27, 2014 Share Postat Noiembrie 27, 2014 Aia cu pasta de dinti o stiam si eu de la bunica insa nu am pus-o niciodata in practica considerand ca e doar un mit. Mai stiam de sucul de lamaie sau de otet insa nici pe astea nu le-am testat. O sa incerc metoda cu Axion Sa stii ca pasta de dinti chiar functioneaza. Nu stiu in ce masura pe o moneda veche, care eventual este si oxidata, dar argintul cel putin il curata foarte bine si ii da si stralucire. Cu pasta de dinti imi curat lanturile de argint. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ioneld Postat Noiembrie 28, 2014 Share Postat Noiembrie 28, 2014 Cutiuta metalica pentru valori inscriptionata '' Asigurarea Urania '' dimensiuni 12,5 x 8 x 7 . Este de vanzare 25 lei . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RaduI Postat Noiembrie 28, 2014 Share Postat Noiembrie 28, 2014 Pusculita, da, marca "Fichet", se pare ca ~1900-1930 A doua este o pusculita sau ceva de genul asta? Nu am mai intalnit modelul asta si de aceea am zis sa intreb. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Victor L Postat Noiembrie 28, 2014 Share Postat Noiembrie 28, 2014 Am încercat si eu de curiozitate si vad ca merge destul de bine. Sa stii ca pasta de dinti chiar functioneaza. Nu stiu in ce masura pe o moneda veche, care eventual este si oxidata, dar argintul cel putin il curata foarte bine si ii da si stralucire. Cu pasta de dinti imi curat lanturile de argint. Foarte faina. S-o stapanesti sănătos Pusculita, da, marca "Fichet", se pare ca ~1900-1930 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RaduI Postat Noiembrie 28, 2014 Share Postat Noiembrie 28, 2014 Multumesc. Inca unul, mostenire din familie: Ceas rusesc de buzunar.An de fabricatie - necunoscut.Inscriptie in lb. rusa pe capacul interior.Acul orelor pare a nu fi al luiLipsa ac secundeLipsa geamCapace din argintFunctionalCeas_de_buzunar Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Victor L Postat Noiembrie 28, 2014 Share Postat Noiembrie 28, 2014 Din ce vad in poza acul pentru ora nu este cel original. M-ar interesa textul de pe cadran cu marca ceasului si mesajul de pe spate in interiorul carcasei. Poate reușesc sa identific ce model e si sa gasesc mai multe detalii despre el. Multumesc.Inca unul, mostenire din familie: Ceas rusesc de buzunar.An de fabricatie - necunoscut.Inscriptie in lb. rusa pe capacul interior.Acul orelor pare a nu fi al luiLipsa ac secundeLipsa geamCapace din argintFunctionalCeas_de_buzunar Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RaduI Postat Noiembrie 29, 2014 Share Postat Noiembrie 29, 2014 (editat) am sa fac poza mai detaliata cu textul de pe cadran, nu pot sa-l transcriu, e cu caractere chirilice. Am marit o zona din poza, pana fac alta. Textul din spate... e cu caractere de scris de mana, incerc dar nu stiu daca pot face fotografie mai clara din cauza luciului Editat Noiembrie 29, 2014 de RaduI Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
owene Postat Noiembrie 29, 2014 Share Postat Noiembrie 29, 2014 Prsesarat pudra de mina de creion,tremurat un pic si aia intra in santulete si gata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andreizalau Postat Noiembrie 29, 2014 Share Postat Noiembrie 29, 2014 asta o fi vechitura? e un primus sovietic pe benzina, cumparat in 1990 a ars vreo 5 litri de benzina acum vreo 15 ani l-am folosit ultima oara este careva interesat de el? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hogzilla Postat Noiembrie 29, 2014 Share Postat Noiembrie 29, 2014 (editat) asta o fi vechitura? e un primus sovietic pe benzina, cumparat in 1990 a ars vreo 5 litri de benzina acum vreo 15 ani l-am folosit ultima oara este careva interesat de el? 2014-11-29 11.15.43.jpg2014-11-29 11.16.01.jpg 2014-11-29 11.16.26.jpg2014-11-29 11.16.44.jpg Foarte misto asta, sunt interesat! Care's conditiile? Va rog sa comunicati prin PM pentru tranzactii rostul topicului nu se vrea in primul rand de vanzari. Editat Noiembrie 29, 2014 de Aleko Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andreizalau Postat Noiembrie 29, 2014 Share Postat Noiembrie 29, 2014 (editat) sorry cicloburu o fost mai rapid conditii???? io stiu,,,,sa dea o bere de ne-om vedea vrodataVa rog sa comunicati prin PM pentru tranzactii, rostul topicului nu se vrea in primul rand de vanzari. Editat Noiembrie 29, 2014 de Aleko Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Noiembrie 29, 2014 Share Postat Noiembrie 29, 2014 Inca o vechitura de-a mea, nu mai stiu daca am mai pus poze... gasit in fata blocului, in pamant. Plumb complet, seamana f mult cu un minie bullet, dar e cam mare si nu are striatii. Singura perioada pe care o pot asocia cu asa ceva in zona asta e revolutia lui Tudor Vladimirescu, care a fost cu vreo 15 ani mai devreme de inventarea glontului minie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andreizalau Postat Noiembrie 29, 2014 Share Postat Noiembrie 29, 2014 sorry cicloburu o fost mai rapid conditii???? io stiu,,,,sa dea o bere de ne-om vedea vrodata Va rog sa comunicati prin PM pentru tranzactii, rostul topicului nu se vrea in primul rand de vanzari. oki țeles s*trăiți Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinvlad Postat Noiembrie 29, 2014 Share Postat Noiembrie 29, 2014 Diversitate Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate