Sari la conținut

07.08.2006 - Oradea


anndreii
 Share

Postări Recomandate

La fel ca Âşi motocicliÂştii care i-au dus flori, la spital, premierului Tăriceanu după ce a intrat cu un Harley Davidson într-o maÂşină, Âşi comunitatea „biker"-ilor din Oradea se dovedeÂşte foarte unită.

Astfel, majoritatea celor circa o sută de păreri exprimate pe forumul postat pe portalul Bihor On-line lângă Âştirea „Motoclist accidentat„ cuprind întrebări despre sănătatea orădeanului Titus C. (23 ani) Âşi urări de însănătoÂşire grabnică. Din câte ne-a informat ieri după-amiază doctorița de serviciu de la SMURD, tânărul motociclist a scăpat fără nici o leziune la coloană sau la cap, înafara unei plăgi minore. TotuÂşi, pilotul Hondei a trebuit operat pentru ruptură de splină, aflându-se acum înafara oricărui pericol.

 

Bikeri "invizibili"

 

În ce-l priveÂşte pe Âşoferul Daciei care a ieÂşit luni din benzinăria din fața Poliției de Frontieră fără să respecte indicatorul de interzicere a virajului la stânga, forumiÂştii îl acuză care mai de care. De notat în acest sens mesajul semnat de „Asfault Tango„ sub titlul „Pe Âşoferi îi doar în manetă...„. Spicuim: „Orice motociclist Âştie că aÂşa trebuie să piloteze de parcă Âşoferii din față nu ar avea oglinzi retrovizoare... Efectiv Âşoferii nu țin seama de ei. Practic aÂşa respect au conducătorii autoturismelor față de bikeri, precum unii Âşoferi de tir față de maÂşinile mici„.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar asa....

Am vazut la o multime de accidente ca se intampla aceasta ''ruptura de splina''

I se indeparteaza splina. Cu mare lucru nu o sa il afecteze, o rezistenta mai mica la efort pana i se adapteaza organismul.

Dar stie cineva de accidentul in care a fost implicat un motociclist si prietena lui, tot in Oradea. El ar fi in coma si ea moarta, detalii?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si eu am vrut sa aflu si am gasit pe google:

Ce sunt globulele rosii?

Globulele rosii (hematiile) sunt celulele din sange care au rolul de a transporta oxigenul de la plamani catre celulele corpului. Ele se formeaza in maduva osoasa, au o durata de viata de ~ 4 luni si, pe masura ce ajung la maturitate, sunt distruse in splina si inlocuite de alte globule noi.

Splina joaca de asemenea un important rol in sistemul imunitar prin participarea ei la procesul de hematopoeza (sau, mai simplu spus, de fabricare) a sangelui. Sanatatea ei ne asigura o buna rezistenta la efort. Cu toti am simtit cateodata, cand am depus efort fizic intens sau am alergat mai mult decat eram obisnuiti, dureri care ne indicau suprasolicitarea splinei. Energia stabila a splinei da sistemului nostru energetic putere si echilibru, o eventuala extirpare a splinei creand un dezechilibru major ce deschide o veritabila cutie a Pandorei din care se vor revarsa multe probleme.

sursa: http://www.eva.ro/sanatate/articol152.html

http://customer.kinecto.ro/2005/Innovatics...e2004/faq.htm#2

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...