Geo_ZGA Postat Decembrie 24, 2018 Share Postat Decembrie 24, 2018 Ieri, asa cum am si zis, am fost pe aerodromul militar. Extrem de multe tuburi de pusca, vreo 5-6 tuburi de semnalizare (modele diferite), un sigiliu din plumb cu o stea (rosie?), vreo 3 tuburi cal 50 si mai multe necunoscute. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bachus_21 Postat Decembrie 24, 2018 Share Postat Decembrie 24, 2018 Acum 4 ore, Geo_ZGA a spus: Ieri, asa cum am si zis, am fost pe aerodromul militar. Ce e acel tambur? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Decembrie 24, 2018 Share Postat Decembrie 24, 2018 (editat) E o roata dintata, din bronz masiv... nu stiu nici eu de la ce e exact, posibil sa fie de la un sistem giroscopic mai mare sau de la un avion, ceva de antrenare. Sunt multe chestii neidentificate, table de duraluminiu cu sau fara vopsea pe ele, piulite din bronz, arculete... pe partea asta, de aviatie, nu am mai fost si nu ma prea pricep. Am identificat tuburile de cal 50, cele de semnalizare, 2 conectori electrici de mare tensiune, un mic breloc marcat 1185 sau 1485... si f multe sunt lovite de plug, in anii '50 campul a fost redat agriculturii. Editat Decembrie 24, 2018 de Geo_ZGA Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bachus_21 Postat Decembrie 24, 2018 Share Postat Decembrie 24, 2018 Acum 49 minute, Geo_ZGA a spus: E o roata dintata, din bronz masiv... Ar putea fi așa ceva? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Decembrie 24, 2018 Share Postat Decembrie 24, 2018 Mai mult sau mai putin... ar putea. Fulie, ceva angrenaj... Fiind din material "pretios", sunt 100% sigur ca nu e de utilaj agricol. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Decembrie 28, 2018 Share Postat Decembrie 28, 2018 acum 2 zile am mai iesit la aerodrom... un capac de detonator german, cateva capse de mortier romanesc Voina, tuburi de semnalizare si 2 nasturi rusesti. azi am schimbat razboiul, am mers pe ww1 pe dealuri. zona tot batuta de mine, incep sa iasa din ce in ce mai putine piese. un nasture german/prusac, unul rusesc, un detonator de grenada germana (inert, tija e goala), 2 dopuri de grenada, 2 focoase, un inel de cort si o moneda "bun pentru 1 leu" 1924 ieri am fost din nou pe dealurile ww1... recolta f slaba, cel mai probabil nu voi mai merge prea mult aici. ultimul semnal al anului 2018 - capac de borcan :)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Ianuarie 24, 2019 Share Postat Ianuarie 24, 2019 Azi ma rodea rau sa ies, asa ca am convins-o pe sotie sa ma transporte la Baneasa (lipsa permis inca vreo 50 zile)... Inelul mi-a dat emotii cand l-am vazut auriu, din pacate e doar suflat cu aur si nu am gasit nici piatra in groapa. In schimb, pe picior de plecare, a aparut verigheta... a fost a lui Vali, casatorit pe 17 VIII 83. Cateva monede romanesti RPR si RSR, una germana 1924, un nasture regimental (banuiesc ca e rusesc), o parte dintr-un aparat de ras, un inel de cort, 2 tuburi de semnalizare micute, un cartus pinfire (cu aprindere pe tija laterala) din jurul anilor 1850 si, surpriza la curatare, un capac de ceva bidon mare, cu 2 litere (chirilice, zic eu) scrijelite. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Valerica 2 Postat Ianuarie 25, 2019 Share Postat Ianuarie 25, 2019 Salutare tuturor, Sunt nou pe aici insa ma citit de ceva vreme aceste comentarii, si mi se pare foarte interesant si incitant in acelasi timp. Mai ales cum ne tine Geo noi priza cu ce mai descopera printre alte gunoaie care cred cas cele mai fregvente. Sunt din Buc si asi vrea sa incerc sa merg si eu evident cand se poate si nu vreu sa deranjez, car, sap, chiar dau si o bere si pun intrebari pentru ca ma fascineaza aceste gen de cautare..... o zi frumosa in rest... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DARLA MIHAI ANDREI Postat Ianuarie 25, 2019 Share Postat Ianuarie 25, 2019 Salutare tuturor, Numele meu este Darla Mihai Andrei si detin un XP DEUS de aproape 1 an de zile cu tot cu acte si autorizatie am gasit multe chesti in padurea de la SCROVISTEA cu acest detector de metale sunt chiar foarte multumit de acest detector in trecut am avut altul un DETECH EDS WINNER 2 dar sincer sa fiu nu am gasit cat am gasit cu XP DEUSUL imi doresc sa imi fac prieteni pasionati in acest hobby fie din ILFOV sau din BUCURESTI.Daca e cineva interesat de o detectie saptamana care vine sunt dispus oricand la o iesire de luni pana vineri sunt in concediu. Va Multumesc, DARLA MIHAI ANDREI Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raluca_carlan Postat Ianuarie 26, 2019 Share Postat Ianuarie 26, 2019 La 24.01.2019 la 19:04, Geo_ZGA a spus: Azi ma rodea rau sa ies, asa ca am convins-o pe sotie sa ma transporte la Baneasa (lipsa permis inca vreo 50 zile)... Inelul mi-a dat emotii cand l-am vazut auriu, din pacate e doar suflat cu aur si nu am gasit nici piatra in groapa. In schimb, pe picior de plecare, a aparut verigheta... a fost a lui Vali, casatorit pe 17 VIII 83. Cateva monede romanesti RPR si RSR, una germana 1924, un nasture regimental (banuiesc ca e rusesc), o parte dintr-un aparat de ras, un inel de cort, 2 tuburi de semnalizare micute, un cartus pinfire (cu aprindere pe tija laterala) din jurul anilor 1850 si, surpriza la curatare, un capac de ceva bidon mare, cu 2 litere (chirilice, zic eu) scrijelite. Am citit topicul asta. Ai gasit o groaza de chestii militare. Nu iti e teama ca ai putea gasi vreun obuz/grenada neexplodate din timpul razboiului? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
V a L y O Postat Ianuarie 26, 2019 Share Postat Ianuarie 26, 2019 In general, in "sportul" asta sapi cu atentie. Atata timp cat nu dai cu lopata in el, ca la covoare, nu prea are ce sa se intample. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Valerica 2 Postat Ianuarie 26, 2019 Share Postat Ianuarie 26, 2019 Salutare , SUnt Valerica si ma declar fascinat de aceste mici descoperiri si totodata asi fi dispus sa ies si eu la o detectie cu cineva care stiu si are si aparat de detectie , ma incanta sa-mi iau si eu insa stau inca in dubiu si pentru inceput vreau sa merg efectiv sa vad ce si cum, am auto si in vichend daca este cine interesat sa iesim cu placere daca ne poermite si timpul, asteptam si alte descoperiti... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DARLA MIHAI ANDREI Postat Ianuarie 27, 2019 Share Postat Ianuarie 27, 2019 Salutare, E cineva interesat sa iasa la o detecție la pădurea baneasa maine dimineata? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Ianuarie 27, 2019 Share Postat Ianuarie 27, 2019 La 26.01.2019 la 9:51, raluca_carlan a spus: Am citit topicul asta. Ai gasit o groaza de chestii militare. Nu iti e teama ca ai putea gasi vreun obuz/grenada neexplodate din timpul razboiului? Am gasit deja o gramada, teama s-a dus de mult Daca sapi cu grija si nu te apuci sa te joci cu ele, nu are ce sa se intample rau. Mai problematice sunt minele si bombele de aviatie, din astea nu am gasit inca. Acum 35 minute, DARLA MIHAI ANDREI a spus: Salutare, E cineva interesat sa iasa la o detecție la pădurea baneasa maine dimineata? Maine e luni, zi lucratoare... bafta, sa te pregatesti pt o baie de noroi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Valerica 2 Postat Ianuarie 27, 2019 Share Postat Ianuarie 27, 2019 Salutare Andrei, si evident si restul, daca nu amveam mult de munca maine chiar luam liber si veneam insa..... este cam din scurt insa putem programa petru sambata, sau duminca. eu vin cu voia buna, cu o lopata si bere care bea... sunt sofer ca .... asta este... si poate pana sambata ne mai strtangem 1...2.. poate vine si Geo sa fim o echipa.... nu stiu ce este de facut insa eu nu ma dau in laturi de la sapat si carat.. iau si ceva de papa...si 3...5 ore putem iesi in natura.... ia ziceti cine se baga... lista este deschisa.... ia uite ce iau eu fara detector initiativa si sunt mai entuziast decat cei care au experienta... insa sincer miar place sa merg... nu sunt un fitos si nici un tanc... am masina mare daca vreti stabilim unde ne vedem sau cum se va decide de comun acord. las si tel daca vrea cineva sa iesim Valerica 0745.60.80.56, eu asi ieisi ori sambata ori duminica insa si vremea va decide....dar poate si vineri in functie de cum pot sa-mi iau o zi.... Poze Andrei sa vedem ce ai detectat...nu te zgarci... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DARLA MIHAI ANDREI Postat Ianuarie 28, 2019 Share Postat Ianuarie 28, 2019 Buna seara tuturor, Azi am fost la padure la Baneasa cu intarziere ca am dormit mai mult dimineata am ajuns pe la vreo 12:30 la padure nu am stat mult cam 3 ore de detectie ca ploaua numai cu ghiata cazuta dupa copaci dar am gasit cateva chesti interesante astept parerile voastre. On 27.01.2019 at 17:56, Valerica 2 said: Salutare Andrei, si evident si restul, daca nu amveam mult de munca maine chiar luam liber si veneam insa..... este cam din scurt insa putem programa petru sambata, sau duminca. eu vin cu voia buna, cu o lopata si bere care bea... sunt sofer ca .... asta este... si poate pana sambata ne mai strtangem 1...2.. poate vine si Geo sa fim o echipa.... nu stiu ce este de facut insa eu nu ma dau in laturi de la sapat si carat.. iau si ceva de papa...si 3...5 ore putem iesi in natura.... ia ziceti cine se baga... lista este deschisa.... ia uite ce iau eu fara detector initiativa si sunt mai entuziast decat cei care au experienta... insa sincer miar place sa merg... nu sunt un fitos si nici un tanc... am masina mare daca vreti stabilim unde ne vedem sau cum se va decide de comun acord. las si tel daca vrea cineva sa iesim Valerica 0745.60.80.56, eu asi ieisi ori sambata ori duminica insa si vremea va decide....dar poate si vineri in functie de cum pot sa-mi iau o zi.... Poze Andrei sa vedem ce ai detectat...nu te zgarci... Salut Valerica 2 weekendul asta il lucrez ca am facut schimb de weekend pentru saptamana care vine dar dacă vrei eu sunt dispus să vin vinerea asta la o detecție cu mare drag numai ca eu nu stau asa de aproape de Bucuresti eu locuiesc in satul Balteni "Scrovistea"sunt de la mine până la Băneasa cam 30 si ceva de km. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Valerica 2 Postat Ianuarie 29, 2019 Share Postat Ianuarie 29, 2019 Nu prea pot sa-mi iau eu vineri... in vichend sunt liber... si nu era problema ne puteam vedea direct in baneasa ... in Padurea de la Scrovitea nu ai gasit nimic??? sau ti se pare mai tentanta Baneasa? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DARLA MIHAI ANDREI Postat Ianuarie 29, 2019 Share Postat Ianuarie 29, 2019 Salut Valerica 2 primul obiectiv de detectie a fost padurea scrovistea am gasit multe chesti numai ca au mai fost in trecut si alti detectoristi in padurea de la scrovistea si nu a mai ramas mai nimic.Padurea e impartita in doua zona libera de detectie si zona interzisa in zona interzisa nu am intrat niciodata pentru ca mi-e frica sa iau amenda si sa imi confiste si detectorul zona din ce mi-a spus bnunicul meu e o zona buna a fost si un regiment de tancuri rusesti in acea padure dupa 23 august 1944 si mai e si un bombardier american cazut in 1943 de la TIDEL WAVE.Padurea Baneasa imi pare mai tentanta pentru ca au fost lupte in ambele razboaie si se gasesc mai multe chesti militaresti dar e greu de unul singur sa gasesti chesti interesante fara ajutorul unei harti cu locatiile transeelor sau locului unde sau dat luptele sau cu ajutorul unui alt detectorist. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Valerica 2 Postat Ianuarie 29, 2019 Share Postat Ianuarie 29, 2019 Da, am inteles te duci mai mult la " gici sau noroc " orcum eu ma facineaza esenta in sine evident, nu vreu sa descoperi numai capace de bere si cutii de conserva, cum le nunea Geo GUNOAIE si asa si este, iar la Scrovistea sau dat multe batalii ca si de altfel in jurul Bucurestiului Baneasa, Bragadiru, prin Magurele... sunt paduri de cutreerat insa sunt si pline de gunoaie.... Pe linia Rucar Bran este mai interesant insa aici nu merge o iesire de cateva ore.. vb. si poate in primavara mergem ... avem unde sta insa vreu mai inainte sa ies si eu sa vad cum se aude , sunt tentat sa-mi iau insa asa cum fac eu mai inainte testez, sa nu-mi para rau dupa ca am bagat bani in detector si ... nu ies la detectii.. Tu ce faci cu chestiile gasite? am inteles monede, paftale, cartuse, epoleti si chesti marunte le pastrezi pentru tine si faci o mica colectie, schimburi... din astea insa le reconditionezi? Si de acest lucru ma pune pe ganduri.... deci daca mai iesi in vichenduri sunt prezent... in rest ... putin mai greu insa nu imposibil... daca stabilim ... din avans este posibil. o zi frumsoa, sa ai... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DARLA MIHAI ANDREI Postat Ianuarie 29, 2019 Share Postat Ianuarie 29, 2019 Salut Valerica 2 eu merg la noroc cu detectorul de metale si in padurea scrovistea am gasit si gunoaie dar si chesti interesante cum ar fii inele medievale din epoca migratilor sec.V dupa Hristos dar si cartuse,gloante o medalie Austro-Ungara din zinc si multe alte chestii.Inelele le-am predat comform legii date de guvern.Cu restaurarea e un pic mai greu de exemplu mondele de bronz cele cu Regele Carol I,Regele Ferdinand sau Carol Al II le las asa cum le gasesc cu patina verde ca au valoare mai daca le cureti si le iei patina verde le scade valoare,daca vrei facebook-ul meu este darlamihaiandrei si iti voi trimite poze cu ce am gasit cu Xp DEUS-ul meu din vara anului trecut pana acuma. o zi frumoasa,sa ai Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Ianuarie 29, 2019 Share Postat Ianuarie 29, 2019 La Baneasa au fost trupe si lupte in ww2, in ww1 nu stiu sa fi fost ceva... pe ww1 linia de aparare a Bucurestiului a fost mai distantata putin si mai mult spre sud. Printre obiectele tale recunosc 2 capete de grenada (inofensive), romanesti cred. Pe Rucar-Bran e zona muntoasa, nu e asa de simplu ca la padurile de campie... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DARLA MIHAI ANDREI Postat Ianuarie 29, 2019 Share Postat Ianuarie 29, 2019 Salut Geo_ZGA in legatura cu batalia pentru bucuresti din 1916 am gasit o harta Austro-Ungara care arata ca au fost niste transee Austro-Ungare in padurea de la Baneasa din ce am estimat eu dupa harta si google earth ar fi cam pe la N-V in padure aproape de centura Bucuresti.Capacele de grenada care le-am gasit sunt romanesti cred scrie pe marginea lor (LOT18/T GA31/51)voi atasa mai jos o poza cu o piesa curatatat si cartusele care le-am gasit sunt un pic cam ciudate pe fundul tubului scrie 22 sus si jos 69 ai idee de la ce provin tuburile alea trase ca eu am mai gasit cartuse trase Austro-Ungare dar si Germane din ambele razboaie iti voi atasa mai jos pozele si cu unul din cartusele gasite. Va Doresc o seara faina, Darla Mihai Andrei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Valerica 2 Postat Ianuarie 30, 2019 Share Postat Ianuarie 30, 2019 Cred ca norocul este esential si zona evident, insa zonele cu mai putin aces cred ca sunt mai interesante. Stiu ca la munte este mult mai dificil si mai greu insa si sansele sunt mai mari sa poti detecta mai multe lucruri interesante. Da si cu harit si suprapuneri peste cele existente poti repera cat de cat zonele unde s-au dat batali si poti insista insa orice zona este o posibila detectie misterioasa... Cand mai iesi la detecti dati de veste... toate cele bune.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Ianuarie 30, 2019 Share Postat Ianuarie 30, 2019 Am tot fost prin Baneasa, inclusiv pe langa centura (si dupa centura, langa UM), si nu am gasit nimic ww1... strict ww2. Tuburile "austro-ungare" la care te referi cred ca sunt de Mannlicher romanesc, folosit si in ww2. Am gasit si eu in zonele de lupta ww2, inclusiv la Baneasa. Iar hartile... sunt mai mult orientative, in 90% din cazuri nu se pupa cu realitatea. Cel din pozele tale e un cartus orb 7.62 de AK47, probabil RSR. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DARLA MIHAI ANDREI Postat Ianuarie 30, 2019 Share Postat Ianuarie 30, 2019 11 hours ago, Geo_ZGA said: Am tot fost prin Baneasa, inclusiv pe langa centura (si dupa centura, langa UM), si nu am gasit nimic ww1... strict ww2. Tuburile "austro-ungare" la care te referi cred ca sunt de Mannlicher romanesc, folosit si in ww2. Am gasit si eu in zonele de lupta ww2, inclusiv la Baneasa. Iar hartile... sunt mai mult orientative, in 90% din cazuri nu se pupa cu realitatea. Cel din pozele tale e un cartus orb 7.62 de AK47, probabil RSR. Salut Geo-ZGA mersi pentru ajutorul indetificari cartusului eu nu stiam ce tip de cartus e ca sunt invatat cu cele care le gasisem inainte cele Austro-Ungare/Mannlicher si cele Germane din ambele razboaie daca doresti putem iesi impreuna la o detectie pe data de 16-17 februarie ca am weekendul liber stabilim o zona de detectie si ora de intalnire. Va doresc o seara faina, Darla Mihai Andrei 14 hours ago, Valerica 2 said: Cred ca norocul este esential si zona evident, insa zonele cu mai putin aces cred ca sunt mai interesante. Stiu ca la munte este mult mai dificil si mai greu insa si sansele sunt mai mari sa poti detecta mai multe lucruri interesante. Da si cu harit si suprapuneri peste cele existente poti repera cat de cat zonele unde s-au dat batali si poti insista insa orice zona este o posibila detectie misterioasa... Cand mai iesi la detecti dati de veste... toate cele bune.... Salut Valerica 2 la detectie voi iesi maine daca tine vremea cu mine daca nu vineri cel mai tarziu si daca vrei cum i-am scris mai sus lui Geo-ZGA pe data de 16-17 februarie am weekendul liber vedem in ce zona stabilim detectia si te asteptam cu mare drag. Iti doresc o seara faina, Darla Mihai Andrei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate