asdfghjk Postat Aprilie 18, 2011 Share Postat Aprilie 18, 2011 (editat) cum scrie in titlu. coordonate nessebar: N42.65858 E27.73129 (am schimbat sistemul de coordonate cu cel zecimal la cererea lui marius) drumul e ok, e si o bucata de autostrada, vreo 80 km, nu stiu in ce stare o mai fi. e o mica peninsula, plina de constructii f vechi, mare parte restaurate, e patrimoniu unesco, arata bine. pe tarm e o statiune, sunny beach, cam kitsch-oasa. restaurantele din zona istorica sunt f bune, specializate pe caracatite, pesti si alte dihanii acvatice. preturile sunt mai mari decat in restul bulgariei dar nu de speriat. km: 368 dus, se fac minim 4 ore, trebuie plecat devreme, la 8. intre varna si nessebar nu se poate merge tare, drumul e cam aglomerat si virajat. p.s. nu am mai pus poze, bagati coordonatele asa cum sunt in gogle earth si va lamuriti, sunt sute acolo. Editat Aprilie 18, 2011 de Doru BMW Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Aprilie 18, 2011 Share Postat Aprilie 18, 2011 drumul e ok, e si o bucata de autostrada, vreo 80 km, nu stiu in ce stare o mai fi. Autostrada aia e al drac de greu de nimerit si de intrat pe ea in special din Varna (cred ca de 3 ori am incercat sa nimeresc pe unde se intra pe ea si doar o data am reusit)... rutarea catre ea e busita in hartile Garmin ( ajungi sa mergi cumva in cerc prin Varna la asta ) si iGo si semnalizarea super lipsa... depinzand ce indicatoare vezi si cand - nimeresti ori pe autostrada ori pe un fel de drum destul de rapid si pustiu care merge in paralel cu ea. Oricum se merge repede si pe ala, cam la fel ca pe autostrada... de pe care oricum la un moment dat era un detur venind dinpre Varna, care nici nu prea era marcat... cand am reusit s-o nimeresc din Varna, dupa deturul asta nu am vazut nici un semn de reintrare pe autostrada. km: 368 dus, se fac minim 4 ore, trebuie plecat devreme, la 8. intre varna si nessebar nu se poate merge tare, drumul e cam aglomerat si virajat. Se merge bine, se poate iesi sub 4 ore cu mers relativ lejer si cu rataceli de rigoare... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
knox Postat Aprilie 18, 2011 Share Postat Aprilie 18, 2011 (editat) Am mai fost in Nessebar.. as veni si eu dar nu promit. Sa vedem care e atmosfera Duminica dupa oua si drob daca nu ma fac lemn. Editat Aprilie 18, 2011 de knox Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
asdfghjk Postat Aprilie 18, 2011 Autor Share Postat Aprilie 18, 2011 b374: asa era, stiu ce spui, insa se intampla la vechile harti garmin. nu mai corespundea intrarea, se construisera podurile alea noi ce nu erau pe harta, aparea ca esti pe camp. de vreo 2-3 versiuni bulgaria e inclusa la detaliu in city navigator, spre deosebire de romania. m-am uitat si in google earth, pare ca se suprapun acum (drumul fizic existent cu harta). knox: si eu merg daca nu apar neprevazute dar macar sa gasim o ruta oarecare de plimbare. nessebar mi se pare ok, s-a lungit ziua. e si mai civilizat decat alte destinatii bulgaresti, am inceput sa prefer romania, prin dobrogea ati vazut ca se circula bine si nici politie nu prea e. drumul ala de tulcea prin hirsova e unul din preferatele mele. sa mergem odata la dunavat, vorbesc eu cu unii la o pensiune sa ne faca de mancare. putem lua si o barca sa ne plimbe. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
draku Postat Aprilie 18, 2011 Share Postat Aprilie 18, 2011 eu plec sambata dimineata spre nessebar, pe acelasi traseu luni o tai inapoi daca mai e cineva amator... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Aprilie 18, 2011 Share Postat Aprilie 18, 2011 (editat) Eu cred ca o sa incerc OFRM Geotrade 5.50 data viitoare cand trec prin BG... cica ar fi un fel de R.O.A.D. pt BG. Nu pare scumpa, 99 de leva... @draku: daca mergi mai mult de o zi merita sa incerci drumul prin Razgrad - Targoviste - Omurtag - Kotel - Karnobat - Aytos... exceptand o portiune destul de mica e super misto, liber, virajat... de fapt merge si la tura de o zi, daca nu e rost de baie probabil si pe vremea asta - despre ceva in genul asta asta zic pe la bulgari... in zi de vara am intrat in zi lumina cu el si cu vreo 5 ore pierdute prin Nessebar si statiunea aia la o baie. Editat Aprilie 18, 2011 de b374 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Aprilie 18, 2011 Share Postat Aprilie 18, 2011 Eu cred ca o sa incerc OFRM Geotrade 5.50 data viitoare cand trec prin BG... cica ar fi un fel de R.O.A.D. pt BG. Nu pare scumpa, 99 de leva... @draku: daca mergi mai mult de o zi merita sa incerci drumul prin Razgrad - Targoviste - Omurtag - Kotel - Karnobat - Aytos... exceptand o portiune destul de mica e super misto, liber, virajat... de fapt merge si la tura de o zi, daca nu e rost de baie probabil si pe vremea asta - despre ceva in genul asta asta zic pe la bulgari... in zi de vara am intrat in zi lumina cu el si cu vreo 5 ore pierdute prin Nessebar si statiunea aia la o baie. vezi ca 5.50 are 2 versiuni - topo ( ca 113 Mb,.)si city ( cam 26 Mb) daca esti "off road"ist atunci iti trebuie topo Mesaj completat sters, post dublu. forumu' lu' peste... cum de nu ai nimerit-o ? nu de alta dat toate drumurile" duc la Roma "- a se citi Sofia e plina varna de indicatoare iar in mare, strazile principale ( 2 bucati) sunt in T unde picioarul e autostrada, dreapta - Burgas, stanga - nisipuri, albena..etc in Bg eu tin GPS ul ca idee de directie doar ca e fain sa te " ratacesti" de placere. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Aprilie 18, 2011 Share Postat Aprilie 18, 2011 cum de nu ai nimerit-o ?nu de alta dat toate drumurile" duc la Roma "- a se citi Sofia Exact, toate drumurile duc la Sofia... doar ca unele-s autostrada altele nu - mare diferenta nu e, oricum - si, serios, din 3 treceri pe acolo din vara anul trecut pana in toamna, cu indicatoare, cu gps ( garmin, igo, google maps pe iphone ) tot n-am reusit sa ies direct pe unde voiam... Mesaj completat vezi ca 5.50 are 2 versiuni - topo ( ca 113 Mb,.)si city ( cam 26 Mb)daca esti "off road"ist atunci iti trebuie topo Dap, vazut... si sunt si in 2 variante fiecare - chirilic si latin... nu stiu sigur daca topo include si city sau daca-mi dau ambele... trebuie sa vad... topo ar fi za shit ca am vazut pe acolo niste drumuri gen cum era transalpina de nu se poate si basca, pe acolo am mers pe drumuri neasfaltate fara sa vad peturi aruncate asa ca mai degraba m-as duce pe forestiere acolo decat la noi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alex_er6n Postat Aprilie 18, 2011 Share Postat Aprilie 18, 2011 salutare! Care ar fii viteza de croaziera ) Si acceptati si incepatori in grup Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
asdfghjk Postat Aprilie 18, 2011 Autor Share Postat Aprilie 18, 2011 re: OFRM Geotrade 5.50 manuel a mers cu aia la dalboka, zice ca ruteaza bine. am incercat multe harti facute de bastinasi, chiar si in china. fara exceptie, toate au probleme cu rutarea. aia bulgareasca de basarsoft mi-a mancat zilele, a vrut in veliko sa ma treaca apa pe o pasarela pietonala, m-a bagat cu masina pe scarile alea din centrul istoric...nu se poate folosi decat orientativ, sa vezi unde esti. harta mare garmin e mult mai buna iar in ceea ce priveste bulgaria v-am spus, este inclusa la detaliu acum, nu are rost sa folosesti altceva. protectia la garmin acum au umplut-o de sange, circula pe net cardul sd ultima versiune, e descuiat, il copiezi si gata, merge in orice gps. cautati city navigator nt2011.3 sau 4 in coada nu mai stiu exact. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Aprilie 18, 2011 Share Postat Aprilie 18, 2011 Mml re: OFRM Geotrade 5.50manuel a mers cu aia la dalboka, zice ca ruteaza bine. am incercat multe harti facute de bastinasi, chiar si in china. fara exceptie, toate au probleme cu rutarea. aia bulgareasca de basarsoft mi-a mancat zilele, a vrut in veliko sa ma treaca apa pe o pasarela pietonala, m-a bagat cu masina pe scarile alea din centrul istoric...nu se poate folosi decat orientativ, sa vezi unde esti. harta mare garmin e mult mai buna iar in ceea ce priveste bulgaria v-am spus, este inclusa la detaliu acum, nu are rost sa folosesti altceva. protectia la garmin acum au umplut-o de sange, circula pe net cardul sd ultima versiune, e descuiat, il copiezi si gata, merge in orice gps. cautati city navigator nt2011.3 sau 4 in coada nu mai stiu exact. Nu sunt de acord Pt europa de este igo ul e super ca si harti iar noul navigon 1.8 cusmecheria aia dr realitate augmentata si hartile din 2010 sunt muilt peste garmin Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Aprilie 18, 2011 Share Postat Aprilie 18, 2011 Mml re: OFRM Geotrade 5.50manuel a mers cu aia la dalboka, zice ca ruteaza bine. am incercat multe harti facute de bastinasi, chiar si in china. fara exceptie, toate au probleme cu rutarea. aia bulgareasca de basarsoft mi-a mancat zilele, a vrut in veliko sa ma treaca apa pe o pasarela pietonala, m-a bagat cu masina pe scarile alea din centrul istoric...nu se poate folosi decat orientativ, sa vezi unde esti. harta mare garmin e mult mai buna iar in ceea ce priveste bulgaria v-am spus, este inclusa la detaliu acum, nu are rost sa folosesti altceva. protectia la garmin acum au umplut-o de sange, circula pe net cardul sd ultima versiune, e descuiat, il copiezi si gata, merge in orice gps. cautati city navigator nt2011.3 sau 4 in coada nu mai stiu exact. Nu sunt de acord Pt europa de este igo ul e super ca si harti iar noul navigon 1.8 cusmecheria aia dr realitate augmentata si hartile din 2010 sunt muilt peste garmin Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pompiliu Postat Aprilie 18, 2011 Share Postat Aprilie 18, 2011 merg si eu daca voi gasi un pasager cel cu care am mers duminica ia placut o seara buna Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Aprilie 18, 2011 Share Postat Aprilie 18, 2011 (editat) re: OFRM Geotrade 5.50manuel a mers cu aia la dalboka, zice ca ruteaza bine. Multzam de detalii. O sa iau legatura cu bulgarii sa vad ce contine fiecare varianta exact. Mesaj completat MmlNu sunt de acord Pt europa de este igo ul e super ca si harti iar noul navigon 1.8 cusmecheria aia dr realitate augmentata si hartile din 2010 sunt muilt peste garmin iGo e beton pt sosea la noi si pe la vecini si cel putin pt Ro, estimarea timpului e mai buna, daca merg relaxat si nu exagerez peste limite scot timpul care-l da. Garmin are plus ca mai ai si topo details. Pt. RO la Garmin asta da niste timpi de zici ca-s soselele pustii in general merg ca dilaul si cu "pana la 6 puncte la bataie" ca sa scot timpul lui de ajuns la destinatie. Mesaj completat M-ar manca si pe mine, cam care-i ritmu? Daca se merge sustinut peste 150 pe autostrada nu cred ca ma bag ca ajung pe camera acasa daca nu apuc sa schimb cauciucl spate. Editat Aprilie 18, 2011 de b374 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DragosM Postat Aprilie 18, 2011 Share Postat Aprilie 18, 2011 Multzam de detalii. O sa iau legatura cu bulgarii sa vad ce contine fiecare varianta exact.Mesaj completat iGo e beton pt sosea la noi si pe la vecini si cel putin pt Ro, estimarea timpului e mai buna, daca merg relaxat si nu exagerez peste limite scot timpul care-l da. Garmin are plus ca mai ai si topo details. Pt. RO la Garmin asta da niste timpi de zici ca-s soselele pustii in general merg ca dilaul si cu "pana la 6 puncte la bataie" ca sa scot timpul lui de ajuns la destinatie. Mesaj completat M-ar manca si pe mine, cam care-i ritmu? Daca se merge sustinut peste 150 pe autostrada nu cred ca ma bag ca ajung pe camera acasa daca nu apuc sa schimb cauciucl spate. Acum juma de ora ai zis ca nu te bagi Si pe mine ma tenteaza, daca primesc liber de la sefa. Mai e timp pana atunci. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Aprilie 18, 2011 Share Postat Aprilie 18, 2011 Acum juma de ora ai zis ca nu te bagi Am mai baut niste bere, treaba pare mai roz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alex_er6n Postat Aprilie 18, 2011 Share Postat Aprilie 18, 2011 Sa inteleg ca nu primiti incepatori ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
asdfghjk Postat Aprilie 18, 2011 Autor Share Postat Aprilie 18, 2011 Sa inteleg ca nu primiti incepatori ! nu e vorba de primit, oricine e binevenit daca poate tine pasul. peste 700 km intr-o zi pt un incepator cu motor nu prea puternic pot fi mult. in esenta cine merge sa poata face drumul dus fara oprire decat 10 min la gaz, sa poata merge constant 140, sa aiba experienta astfel incat sa nu fie o povara pt restul. eu iti recomand sa o iei usurel. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
knox Postat Aprilie 18, 2011 Share Postat Aprilie 18, 2011 knox:si eu merg daca nu apar neprevazute dar macar sa gasim o ruta oarecare de plimbare. nessebar mi se pare ok, s-a lungit ziua. e si mai civilizat decat alte destinatii bulgaresti, am inceput sa prefer romania, prin dobrogea ati vazut ca se circula bine si nici politie nu prea e. drumul ala de tulcea prin hirsova e unul din preferatele mele. sa mergem odata la dunavat, vorbesc eu cu unii la o pensiune sa ne faca de mancare. putem lua si o barca sa ne plimbe. M-am uitat si eu pe harta dupa Dunavat (mai erau 80 de km de la Lunca)... abia astept sa mergem. Poate dupa ce venim de la greci facem si o tura prin delta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pompiliu Postat Aprilie 19, 2011 Share Postat Aprilie 19, 2011 salutare nenea mai usurel cu viteza mai citesc si alti unde bre pe nationale europene 140 ne mai trebuie tidula sialtadata abia neam incalzit o zi buna si deo fi sa fie cu placere merem Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
asdfghjk Postat Aprilie 19, 2011 Autor Share Postat Aprilie 19, 2011 (editat) pompi: am zis sa poata merge nu ca asa vom merge. oricum pe autostrada asa se merge. n-am auzit sa fi lasat cineva carnetul in bulgaria. fox: cu ce nu esti de acord? nu era vorba de igo in propozitie ci de hartile garmin facute de localnici, gen road 2008. igo are la baza aceleasi harti navteq asa ca nu are ce diferenta sa fie, numai interfata grafica difera (e mai frumoasa la igo), poate si ceva algoritmi de rutare, dar nu ceva major. in europa de vest merg identic, am mers eu cu doua de curiozitate prin mari orase. eventuale discutii se pot purta asupra device-ului hardware nu asupra hartilor. mai pot aparea diferente asupra hartilor zonale introduse in harta mare, igo a fost mereu mai indraznet, garmin a mai stat sa se asigure ca merg bine. ex: bulgaria garmin a bagat-o recent, in igo era. romania nici acum nu e in garmin. ma refer la harti de detaliu gen str...nr...pt toata aria. Editat Aprilie 19, 2011 de Doru BMW Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristh4ever Postat Aprilie 19, 2011 Share Postat Aprilie 19, 2011 vin si-o Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
delta X Postat Aprilie 19, 2011 Share Postat Aprilie 19, 2011 Salutare tuturor Vedeti ca suntem cu toti (sau aproape toti) off topic. Parca titlul este Nessebar, Bulgaria< prin Varna, nu coordonate, gps-uri, map-uri, google-uri despre Bulgaria. Mergeti si dupa o harta obijnuita ca doar asa trebuie sa ne orienatm, altfel ajungem cu masinile pe scari, cu motocicletele prin casele oamenilor... Ce va faceti cand auziti vocea Ioanei "semnal gps inexistent"? Daca a nimerit orbu' Braila, o nimeri si motociclistu' Nessebar. Unde mai pui ca din loc in loc mai sunt si indicatoare. "Folosirea indelungata a GPS-urilor dauneaza grav simtului orientarii" Nessebar merita de facut, chiar si pentru o zi, desi merita de stat in peninsula macar o noapte, asa de un spritz. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Aprilie 19, 2011 Share Postat Aprilie 19, 2011 Salutare tuturor Vedeti ca suntem cu toti (sau aproape toti) off topic. Parca titlul este Nessebar, Bulgaria< prin Varna, nu coordonate, gps-uri, map-uri, google-uri despre Bulgaria. Mergeti si dupa o harta obijnuita ca doar asa trebuie sa ne orienatm, altfel ajungem cu masinile pe scari, cu motocicletele prin casele oamenilor... Ce va faceti cand auziti vocea Ioanei "semnal gps inexistent"? Daca a nimerit orbu' Braila, o nimeri si motociclistu' Nessebar. Unde mai pui ca din loc in loc mai sunt si indicatoare. "Folosirea indelungata a GPS-urilor dauneaza grav simtului orientarii" Nessebar merita de facut, chiar si pentru o zi, desi merita de stat in peninsula macar o noapte, asa de un spritz. asa e maestre, nu da cu parul e un topic usurel insa si ma mai bagam si eu in seama gata, iese soarele si calaresc si eu- nu mai stau cu ochiul pe forum Mesaj completat pompi:am zis sa poata merge nu ca asa vom merge. oricum pe autostrada asa se merge. n-am auzit sa fi lasat cineva carnetul in bulgaria. fox: cu ce nu esti de acord? nu era vorba de igo in propozitie ci de hartile garmin facute de localnici, gen road 2008. igo are la baza aceleasi harti navteq asa ca nu are ce diferenta sa fie, numai interfata grafica difera (e mai frumoasa la igo), poate si ceva algoritmi de rutare, dar nu ceva major. in europa de vest merg identic, am mers eu cu doua de curiozitate prin mari orase. eventuale discutii se pot purta asupra device-ului hardware nu asupra hartilor. mai pot aparea diferente asupra hartilor zonale introduse in harta mare, igo a fost mereu mai indraznet, garmin a mai stat sa se asigure ca merg bine. ex: bulgaria garmin a bagat-o recent, in igo era. romania nici acum nu e in garmin. ma refer la harti de detaliu gen str...nr...pt toata aria. asa e. vezi ca la IGO partea de East Europe e mult mai ok la igo ( nu s harti navteq ci hari locale) ex - moldova "veche" . 112 k, cea din 2011 , 3.3 Mb deci practi e harta despre deviceuri nu discut, garminul e foarte ok , mare mea problema e cu faptul ca nu i deloc "easy" nu ma refer la tine sau la mine care ne mai pricepem ci la marea majoritate spuneam odata, la cate "click"uri dau pe garmin, la alte sisteme deja am ajuns acasa" revenind la harti ( nu ca pt nessebar ar fi nevoie cum zise colega), garminul are un mod de a le pune respectiv de actalizare de fug manacand pamantul daca ai cum , baag un ochisor pe ultimul navigon, eu am ramas masca..chiar e suepr fain ( ca idee, eu tin igo-ul pe modul 2 d, harta, mai mult , dar daca am nevoie in oras strain atunci se schimba treaba sa tra si sa aparat garmin 990 cu soft igo sau navigon sau ..orice si sa ramana garmnul pt profi in off road Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
draku Postat Aprilie 19, 2011 Share Postat Aprilie 19, 2011 @draku: daca mergi mai mult de o zi merita sa incerci drumul prin Razgrad - Targoviste - Omurtag - Kotel - Karnobat - Aytos... exceptand o portiune destul de mica e super misto, liber, virajat... aha, multam o sa studiez sa vad ce si cum, ca si asa nu ma omor dupa autostrada aia... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate