Sari la conținut

A Dnepr Is Reborn!


lucyfire_legion
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 108
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Cred ca era ironic omu'... :grinbandit: sa cada un "fulg" din asta peste tine.. :bigstar: ..om te-a facut..

 

la cat e de mare omu nu prea vad sa il supere...era o gluma cu fulgu, da nu se complica cu ele daca e vorba de greutate...asa ca, legiune tata, daca ai nevoie de cineva care sa te ajute sa coboare nipra din apartament poate il chemi pe alex...pacat ca omu e din bucale...las ca ma ajuta pe mine daca am nevoie :baldy:

 

frumos motoru legiune...mie imi place cum suna

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator stress_L&P

am inchis motorul!

aici e jivina,are plinul de ulei(nu scapa cel putin la rece deloc!)si asteapta vopsitoria si electrica... post-11557-1170599359_thumb.jpg revin cu un post complet diseara.... :grinbandit:

 

 

bai da' cadavrul ala de minsk sau voshod ce cauta acolo? :bigstar: e cumva solutia de back-up? in caz ca moare jivina il pui pe roata fatza si ai motor de urgenta? :baldy:

 

p.s. tre' sa bem in curand! :haha:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bai da' cadavrul ala de minsk sau voshod ce cauta acolo? :baldy: e cumva solutia de back-up? in caz ca moare jivina il pui pe roata fatza si ai motor de urgenta? :haha:

 

p.s. tre' sa bem in curand! :lol:

 

chiar caaaa :grinbandit: la prima vedere nu m-am prins exact ce e, da acu, ca ai postat, m-am uitat cu poza marita...pare de minsk :) tare de tot comparatia facuta de legiune :bigstar:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mama lui de provider de net... :bigstar:

asa...

jivina aia mica de langa motorul de nepra e un motor de minsk al fratelui lui eaglemax...nu avea cutie de loc si i-am pacalit una noua pe pozitie...promit ca nu mai fac!ne-a mancat doua zile!(minsk-ul a fost cumparat cu cea cutie in doua pungi,si cea noua de la rus nu prea a ajutat ca avea si aia pinioanele aiurea...)ciudata cutie!cautator ca la nepra...pinioane ca la ij(mai mici...)....

in fine,progresele la motorul meu au fost:

-ne-a luat doua zile sa dacem setul,o zi de cilindru...iata si de ce: post-11557-1170692836_thumb.jpg post-11557-1170692926_thumb.jpg (semnul e cu marker pentru a nu uita pozitia pistonului...ca nu se vedea mama ei de sageata!!!

-rezultatul dupa curatare...nu am poze la chiulasa inainte,dar deduceti dupa uleiul ars de pe piston ce era in ele,supapele acoperite cu calamina... :baldy: imi era frica ca nu scap fara rectificat de supape dar am facut proba de etanseitate si nu scapa!asadar am trecut la montaj...adaugat ca uleiul si calamina au fost curatate cu peria de sarma rotativa si apoi slefuit cu smirghel fin...sa nu aiba unde sa se mai agate cea calamina...am fost uimit de cantitatea acesteia, motorul a mers ceva kilometri,dar am folosit numai ulei bun,(aral,valvoline,repsol moto)cu schimburi de ulei la vreo 2000 km,cu aditiv !!!!!in fine...iata poza: post-11557-1170693769_thumb.jpg

-setul de garnituri a fost nou,am schimbat si tijele de la tacheti deoarece aveau ceva uzura si aveam un set nou...

-am schimbat segmentii si boltul...botul a intrat fortat si numai bine ca a acoperit uzura de la bucse(motorul "batea"),de scos l-am scos prin ciocanire cu aceeasi cheie de 12 cu care am desfacut chiulasa dar la montaj l-am montat cu presa...vorba lui demostene:"NU INCERCATI ALTFEL!"...presa e una artizanala dintr-un surub m12....nu am putut sa o folosesc la demontare deoarece nu am gasit in timp util o amarata de bucata de teava cu siametrul de 20mm....asta e boltul vechi: post-11557-1170694264_thumb.jpg

-am mai facut garnitura la baia de ulei,15 lei,din pluta... post-11557-1170694461_thumb.jpg ;apropos de baia de ulei,magarul de turnator nu a facut-o nici acum...oricum mai astept...baia marita nu o pot monta decat cand motorul e pe cadru,altfel nu mai incape(motorul pe cadru...)!asa ca om facut din carton o "garnitura",pus cu silicon pe ea,strans(am rupt un surub,din vina mea ca sunt destept si nu le verific inainte de montaj,baza era subtiata la unele,asa ca dupa cel extrag pe ala rupt le schimb pe toate!deci am pus baia asa doar ca sa tina la rece ulei,si am pus 2 litri din cel mai ieftin,doar pentru a scoate dupa prima pornire praful si mizeria de a intrat la reparatii...

-am gasit la piese auto-am fost cu surubul de golire al baii de ulei-garnitura de cupru cu sectiune rotunda si cu snur de azbest la interior,50 bani...luat 5 din astea(motor,cutie,grup,si 2 de rezerva...)

cam atat...mai e vopsitul si electrica...

numai bine si spor la surubait! :grinbandit:

post-11557-1170695139_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator stress_L&P

oare baia de m nu merge? nu stiu, nu ma pricep... dar avand in vedere ca ai acces la ambele... daca merge te-ai scos :grinbandit: ca stiu eu de unde poti sa iei baie de m marita.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

partea electrica e 50% gata... post-11557-1171040937_thumb.jpg

probleme:

1.am folosit cablu electric cu 6 respectiv 7 fire...ala de 7 e criminal,super tare(la propriu...e greu de indoit!...e din santierul naval,nu stiu la exact ce este folosit-nu foloseste un cod al culorilor ci firele sunt numerotate de la 1 la 7);cel de 6 e foarte maleabil si il folosesc de la blocurile comenzilor la bord(sper ca m-am exprimat corect... :angry: )

2.releul a incaput perfect,iata poza: post-11557-1171041343_thumb.jpg

3.pentru contact trebuie sa fac un suport,datorita formei usor rotunjite a cutiei de baterie nu il pot pune cum era(nu ma lasa filtrul de aer...),asa ca il voi pozitiona mai spre fata...cel mai probabil prinderea pezervorului pe cadru va avea un rol esential! :cheers:

4.si cea mai stresanta problema e pozarea cablurilor,nu le gasesc un traseu optim...imi bat capul cu asta acum...

 

altele:seth_rock a luat piesele de la vopsit,la el mai e ambreiajul de montat si electrica...(am un chef de inca una pe langa a mea de turbez... :D )

eu am facut ca trusa de pe rezervor sa se inchida la cheie...am gasit o mini-yala si cu putina convigere(a se citi pila si flex)acum inchide perfect...

cam atat pentru azi...ma duc sa sarbatoresc cu o bere progresul!si sa nu uitam de tutun! :eek:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

am reusit sa adun banii pentru vopsit...am intrat pe ultima suta de metri...

electrica e aproape gata,nu prea m-am tinut de ea,si au mai fost si altele.....

saua am modificat-o putin,adica era ea taiata dinainte dar acum cu rezervorul de M aparea un gol intre ea si cel rezervor(rezervorul de m are locul ala pentru a incadra saua originala oscilanta).cum nu am vrut sa sudez o bucata de tabla acolo am taiat la sa...asta a iesit...(ce se vede ruginiu sunt urme din buretele vechi nu rugina-a fost vopsita cu protecta si dupa ce o curat de resturi o sa aiba parte de acelasi tratament...)post-11557-1172085618_thumb.jpg post-11557-1172085663_thumb.jpg

cam atat...la motorul lui seth_rock s-a complicat treaba acum schimbam rulmentii de la cutia de viteze...sa vedem daca o mai merge dupa aia... :rose: coroana de la pedala de pornire are 3 dinti lipsa...miroase a schimbare pe acolo...

numai bine! :nono:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

partea electrica e 50% gata... post-11557-1171040937_thumb.jpg

probleme:

1.am folosit cablu electric cu 6 respectiv 7 fire...ala de 7 e criminal,super tare(la propriu...e greu de indoit!...e din santierul naval,nu stiu la exact ce este folosit-nu foloseste un cod al culorilor ci firele sunt numerotate de la 1 la 7);cel de 6 e foarte maleabil si il folosesc de la blocurile comenzilor la bord(sper ca m-am exprimat corect... :rose: )

....

 

Salut! Spune-mi te rog unde ai gasit cablu electric cu 6 fire, am si eu nevoie pentru comenzile unei Planete 5. Multzam fain! :nono:

Editat de cicloburu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am dus azi piesele la vopsit...manopera 100 lei pentru un rezervor si o aripa...asta e,sper sa iasa bine...

costuri:vopsea 85 lei(250 ml,in aceeasi nuanta ca aripa fata);5 lei spritchit,insonorizant 15 lei,smirghel diverse granulatii 5 lei...acum astept rezultatele!

@cicloburu-cablurile le am de la un prieten care nu mai e... :nono:

el le avea electrica-renel...nu cred ca o sa gasesti in comert,am cautat de mi-au sarit ochii...dar poate ai noroc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...

@cicloburu-cablurile le am de la un prieten care nu mai e... :rose:

el le avea electrica-renel...nu cred ca o sa gasesti in comert,am cautat de mi-au sarit ochii...dar poate ai noroc!

 

RIP your friend :rose: :rose:

 

Nu gasesc in comert, asa e. Multzam de raspuns. Spor la treaba, imi place cum iese!

:nono:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bai nene vreau si eu o mamare dinasta si promit sa merg cu ea.Da vreau cu acte si toate alea.Nu fiti egoisti sa aveti numai voi si ajutati-ma sa gasesc una buna.Va multumesc anticipat.bunu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bun asa legiune...frumoasa jivina....o s aimi fie dor de rezervoru ei patratos si de seile alea marfa, da, abia astept sa o vad la un fest cum o sa fie cand o sa fie gata :banana: spor la treaba in cont... :baldy:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
Vizitator stress_L&P

ieri am luat lepra lui mitica de la legiune de acasa ca sa o monteze la el acasa... masina mea a carat o nepra in 2 ture :D prea tare! evident, a trebuit sa bem si o bere! Timisoreana, za best bier in romania la 2l! :lol:

post-37-1174036459_thumb.jpg

post-37-1174036509_thumb.jpg

post-37-1174036548_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bai da' cadavrul ala de minsk sau voshod ce cauta acolo? :D e cumva solutia de back-up? in caz ca moare jivina il pui pe roata fatza si ai motor de urgenta? :lol:

 

p.s. tre' sa bem in curand! :D

 

 

E dragutz motorashul ala.Vreau si eu unul de decor :D

 

Stress : Tineretul din ziua de azi numai la prostii se gandeste!

Editat de danutza
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

gata jivina...a pornit la a treia pedala(sau la prima cu cel contact pus...)

asa a iesit...nu are filtrul de aer.

nu imi place saua nici batut!

sunt foarte obosit,aseara am terminat la 12 noaptea electrica si la 8 eram in picioare.la 9 a inceput montajul.

mai sunt reglajele...dar asta maine...acu la bere! :cheers:

post-11557-1175790733_thumb.jpg

post-11557-1175790757_thumb.jpg

post-11557-1175790777_thumb.jpg

post-11557-1175790845_thumb.jpg

post-11557-1175790857_thumb.jpg

post-11557-1175790872_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Inclin sa cred ca MT urile asta chiar sunt bune sa te inveti cu uleiul pe maini, cu sensul de rotatie al suruburilor.. Ce mai, sa-ti bage microbul in sange.

 

Promit sa ma apuc si eu curand de treaba cu fiara sub directa indrumare a unui mecanic moto extraordinar.

 

:cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu sunt eu un factor de decizie la achizitie unui dnepr decat poate dpdv tehnic...asa ca nu ma voi pronunta in chestiunea anterioara...oricum e frumoasa jivina....

si un fapt:cum nu am montat filtrul de aer,ce puteam sa fac ca sa evit sa imi intr in carburatoare mizerie????

am cumparat cele mai penale prezervative...merg perfect! :cheers: acum sa caut niste filtre ca lumea....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

DA!

 

frumoasa jivina :cheers: chiar se vede urat cu seaua aia acum, si cred ca mai bine merge una clasica, pe arcuri :bounce:

 

oricum, a iesit super ok...felicitari, si abia astept sa o vad :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

probleme ce au aparut(da,apar si de astea...era prea frumos sa fie totul ok,nu?):

-simeringul de la arborele primar al cutiei de viteze a crapat...acum scapa ulei pe acolo...deci in zona aia NU folositi simering dublu(35x45x7)...nu face treaba buna...o sa pun unul normal,simplu.

-in rest,motorul merge ok...mai putin vitezometrul a crapat si acum face ca o sirena antiaeriana cand trec de 40 km/h.luat altul,trebuie schimbat si ala...

cam atat au fost...sper sa nu mai fie macar o perioada :D

numai bine si spor la surubait!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...