V_for_Whatever Postat Iunie 18, 2011 Share Postat Iunie 18, 2011 Imi pare rau, dar e foarte posibil ca toate regulile care reglementeaza circulatia pe drumurile publice sa fie acolo pentru a asigura siguranta participantilor la trafic...pietoni/oameni care se uita linistiti la televizor in sufragerie^^ si conducatori de vehicule de-opotriva si nu "initierea" incepatorilor. Adica, regulile nu sunt doar pentru aia cu "lamaia"^^ ca aia sunt incepatorii practic, nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hotbitchonwheels Postat Iunie 19, 2011 Share Postat Iunie 19, 2011 Daca te pun fata in fata cu un incepator auto si va intreb reguli de circulatie. Tu imi raspunzi din punct de vedere moral si logic si el imi raspunde din carte. Asta daca presupunem ca esti experimentat. Vrei sa imi spui tu mie ca ai habar de macar 10% din regulile de circulatie ? Sau are vehiculul un efect magic de a inzestra operatorul cu un flow continuu de legislatie ? Ceea ce incerc eu sa spun este ca: Toata lumea merge dupa ureche dupa ce capata experienta. Altii au bun simt altii nu. Unii sunt mai surzi altii mai vigilenti. Tampenii o sa se intample mereu, noi putem determina doar daca ni se intampla noua sau altora. Aveti grija de voi si de cei apropiati si nu va mai luptati atat pentru altii care poate nu ar da doi bani pe ce credeti voi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mein Herz brennt Postat Iunie 21, 2011 Share Postat Iunie 21, 2011 - obligatia de a reduce viteza inainte de trecerea de pietoni (potrivit semnelor situate cu 100m inaintea trecerii) Nu exista conform legii obligativitatea de-a reduce viteza inainte de trecerea de pietoni "potrivit semnelor situate cu 100m inaintea trecerii". Exista obligativitatea de-a reduce viteza inainte de trecerea de pietoni si atat, fie ca sunt sau nu semne, indicatorul de trecere de pietoni te obliga sa reduci viteza. Restul e cancan. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
V_for_Whatever Postat Iunie 23, 2011 Share Postat Iunie 23, 2011 @ Danny120669 Sincer sa fiu eu am invatat de la instructor ca trebuie sa reduc viteza. In testele alea de se dau cand iti iei carnetul sunt prevazute intrebari de genul. In regulamentul de aplicare se face mentionarea chestiunii cu semnele. Se mai face in plus mentiunea ca in situatiile in care exista pericol de accident trebuie sa reduci viteza. Pe langa toate astea, pietonii au clar prioritate pe trecerile de pietoni deci daca nu i-ai vazut/ti-a intrat o musca in ochi/sunt morti de beti calarind zebra cu nerusinare si nu este semafor, trebuie sa reduci viteza pana cand poti sa il eviti in siguranta si/sau ocolesti. Eu asa am invatat la scoala de soferi, poate altii stiu mai bine. @ hotbitchonwheels Imi pare rau sa te contrazic dar eu cand mi-am dat examenul pentru A si B nu mi l-am dat din "ce crezi tu ca tre' facut in trafic moral si logic" ca mi l-am dat din codul rutier, regulamentul de aplicare, normele de conducere preventiva si ecologica si ceva chestii de mecanica. Sincer pe mine nu ma intereseaza (iarasi problema cu "da ala de ce face nu-stiu-cum") ce face altul sau alta, mi se rupe prastia-n doua. Pe mine ma intereseaza ce fac eu si pentru asta incerc sa respect legislatia rutiera asa cum am invatat-o. Evident ca nu suntem perfecti, asta e clar dar macar cand gresesc stiu ca gresesc si incerc sa nu mai repet greseala ever, cat de mica ar fi (sau daca o repet sa o constientizez si sa incerc again, dupa puterile mele, sa nu o mai repet). In cazul in care sunt confruntat cu o situatie de care nu sunt sigur cine a gresit (eu sau alt part. la trafic) ma duc la legislatie fratiuc, ca ii pe net si-i gratis si ma uit. Oricum, regulile alea nu is puse acolo degeaba ci asigura siguranta rutiera...incalci tu o regula rutiera de 1500 ori ca esti smecher si ai reflexe de jedi, dar la a 1501a oara iti vine un camion din contrasens/sare un pieton pe trecere si ai bulit-o pt. tot restul vietii. Fix treaba ta dar macar nu mai incerca sa-i convingi si pe altii. Numai bine si sanatate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vintze Postat Iunie 24, 2011 Share Postat Iunie 24, 2011 Nu exista conform legii obligativitatea de-a reduce viteza inainte de trecerea de pietoni "potrivit semnelor situate cu 100m inaintea trecerii". Exista obligativitatea de-a reduce viteza inainte de trecerea de pietoni si atat, fie ca sunt sau nu semne, indicatorul de trecere de pietoni te obliga sa reduci viteza. Restul e cancan. si triunghiul rosu cu varful in sus care are pe el simbolul pietonului pe trecere ce-ti spune sa faci? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
euforiu Postat Iunie 26, 2011 Share Postat Iunie 26, 2011 si triunghiul rosu cu varful in sus care are pe el simbolul pietonului pe trecere ce-ti spune sa faci? Trage tare de gaz si spulbera "popicele" de pe trecere ) Era sa iau si eu 2pax acum ceva tp pe o trecere..si de atunci si cu masina si cu motoru si cu avionu`` sau submarin incetinesc sau oresc daca e Nea` Gigi pe 1 banda si nu vad dc e cineva pe trecere... de ce sa mergi la pucalie aiurea ca ai lovit o baba..cand eu am atat treabaaa...gen bere,sex, munte, mare si multe altele GRABESTE`TE INCET! P.S. jmecheareala asta trece la 1 buff (mai asa...cu zile de spitalizare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Iunie 27, 2011 Share Postat Iunie 27, 2011 M-a informat o cunostinta ca femeia a decedat la spital dupa doua ore de la accident. Cand ma apropii de o trecere de pietoni imi aduc aminte de figura speriata pe care o avea motociclistul,ma gandesc la ce are el de patimit cativa ani de acum incolo. Va sfatuiescsa faceti la fel. Ride safe,be wise. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate