kharly Postat Iunie 8, 2013 Share Postat Iunie 8, 2013 (editat) . Editat Iunie 8, 2013 de kharly Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JOK3R_2U Postat Iunie 8, 2013 Share Postat Iunie 8, 2013 ahhhh.baietii frumoasa tura, am fost si eu la plimbare astazi dar solo,numai ce am ajuns acasa si ma racoresc cu un duvel 0491 619 422.Daca maine iesiti, sunati cu incredere, ca vin mai ales ca e vreme faina o seara faina Luci Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kharly Postat Iunie 9, 2013 Share Postat Iunie 9, 2013 eh si uite ca ne am adunat si 3 persoane de data asta eu ,Mitranator si Joker poate data viitoare o sa vina mai multi colegi cu mobrele...pana atunci va facem sange rau cu vreo 2 poze desi nu a fost o plimbare mare dar nu am mobralit pe forum:)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JOK3R_2U Postat Iunie 9, 2013 Share Postat Iunie 9, 2013 frumoasa tura deabia apuc sa vina urmatoarea, poate mergem undeva la munte. oricum faina vreme faini oameni ma bucur ca ne-am adunat umpic, cu toate ca nu suntem multi a fost frumos, sa mai cunosti oameni diferiti dar cu aceleasi gusturi o seara placuta la toti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ThunderByte Postat Iunie 12, 2013 Share Postat Iunie 12, 2013 M-am interesat un pic de treaba cu inmatriculatul si prima oara scapi doar cu un avertisment verbal si te baga in baza de date, daca si a doua oara cand te opresc ai aceeasi problema abia atunci se trece la fapte. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gianni Postat Iunie 13, 2013 Share Postat Iunie 13, 2013 Avertismentul din pacate costa 500e....Daca inscrii mobra si nu ai permis belgian este aproape imposibil sa iti faci asigurare la ea,ca sa nu mai spun ca multi asiguratori sint foarte reticienti cind ai un buletin provizoriu(perioada determinata).Poti sa circuli cu numere de ro. daca mobra nu este pe numele tau(este a unui membru al familiei)Am trecut prin aceste situatii deci informatia nu este eronata.O zi buna. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kharly Postat Iunie 13, 2013 Share Postat Iunie 13, 2013 gianni nush ce zici tu acolo,probabil la flamanzi e putin mai rau,dar nu e dara de adevar in ce zici tu, 1 nu poti inscrie o masina fara asigurare 2 nu are treaba ce permis ai tu ( oricum la noi sunt europene) am fost oprit de multe ori in trafic masina/moto 1 data mi sa spus ca pot sa imi fac permis belgian in 20 de min dar nu ma obliga legea 3 am avut 2 mobre si 1 masina aici nici cu jumate de gura nu au zis ca nu se poate face asigurarea daca ai permis de ro sau buletin de rezident, ce s-ar intampla cu creditele care le ofera bancilor celor cu carti de identitate E sau E+ ? tu trebuie sa dai bani la banca nu ei la tine....la asigurare....tu dai pt servici deci nu esti dator... o zi buna.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gianni Postat Iunie 14, 2013 Share Postat Iunie 14, 2013 Hai sa o luam incetisor cu povestioara....In 2008 am sosit in Be. cu masina inscrisa in Ro. nu era inscrisa pe numele meu.La primul control al politiei nu au avut ce sa imi faca pt ca nu era masina mea...Apoi dupa o perioada am adus si o masina inscrisa pe numele meu,acum erau doua masini de ro.De la acelasi politist am primit un avertisment de 500e pentru ca nu am inscris masina in termen legal.Bun am platit si am cautat un jeg de masina sa ma folosesc de ea;dupa ce am cumparat jegul hai sa ii fac asigurare dar stupoare am fost refuzat direct din 2 motive de toate bancile si de toti brokeri de asigurari .Primul motiv permis de Ro. al doilea buletin provizoriu pe 1 an....La comuna nu au schimbat permisul pentru ca nu aveam rezidenta pe perioada nedeterminata....Jegul a plecat in tara si am asteptat 1 an dupa alt buletin pe 5 ani am schimbat si permisul dupa aceea.Nu stiu cu ce statut ai venit in Be.(independent,ajutor de independent,angajat cu contract etc)dar la mine asa au stat lucrurile.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kharly Postat Iunie 14, 2013 Share Postat Iunie 14, 2013 nu conteaza ce faci...(independent,ajutor de independent,angajat cu contract etc) e vb de ce carte de identitate ai,am carte E si nu am fost refuzat de asigurare,cartea de identitate e valabila 5 ani era acuma mai e 2,nu au motiv sa te refuze! esti rezident,ai drepturi! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ThunderByte Postat Iunie 14, 2013 Share Postat Iunie 14, 2013 (editat) Eu inca nu am incercat sa fac asigurare ca nu am la ce, cand am sa vin inapoi cu motorul mi-ar fi de ajutor daca as putea merge cu el 2-3 luni asa, cat sa imi pot achita masina si sa le inmatriculez apoi pe belgia, daca ai 2 vechicule pe acelasi nume pentru al 2-lea platesti mai putin taxe (nu poti sa mergi cu amundoua in acelasi timp si moto e considerat hobby). Ce am scris eu mai sus vine de la un consultant social pe imigratii. Am de umblat in tara un pic pe la asigurari sa vad poate scot de la ei o dovata ca de cand am inceput sa fac asigurari nu am avut nici un incident, am inteles ca ajuta mult la calcularea asigurarii aici. Editat Iunie 14, 2013 de ThunderByte Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kharly Postat Iunie 14, 2013 Share Postat Iunie 14, 2013 thundere tot ce ai scris acolo e adevarat,asa plateam si eu masina inmatriculata si motorul 30% plateam din asigurarea normala Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gianni Postat Iunie 14, 2013 Share Postat Iunie 14, 2013 nu conteaza ce faci...(independent,ajutor de independent,angajat cu contract etc) e vb de ce carte de identitate ai,am carte E si nu am fost refuzat de asigurare,cartea de identitate e valabila 5 ani era acuma mai e 2,nu au motiv sa te refuze! esti rezident,ai drepturi! Am descris destul de clar situatia prin care am trecut "buletin provizoriu pe 1 an" deci rezidenta pe o perioada determinata....Cartea de identitate se elibereaza in functie de "ce faci" esti independent ai alt statut deci alt buletin,vi sa muncesti cu un contract ai alt buletin etc... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kharly Postat Iunie 15, 2013 Share Postat Iunie 15, 2013 gianni se poate cum zici tu buletin de 1 an e noutate pt mine... ce am intalnit romani pana acuma toti ziceau ca buletinul e pt 5 ani,in cazul tau nush ce sa zic... dar printre altele cine imi da un tutorial cum sa schimb simering de la furca pt un honda cbr din 93`? principiul il stiu am mai schimbat 1 data dar o data cu batranetea se duc si amintirile:) daca are careva o idee,sustinuta de cateva poze... o seara placuta app luni seara cel tarziu.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ThunderByte Postat Iunie 15, 2013 Share Postat Iunie 15, 2013 gianni se poate cum zici tu buletin de 1 an e noutate pt mine... ce am intalnit romani pana acuma toti ziceau ca buletinul e pt 5 ani,in cazul tau nush ce sa zic... dar printre altele cine imi da un tutorial cum sa schimb simering de la furca pt un honda cbr din 93`? principiul il stiu am mai schimbat 1 data dar o data cu batranetea se duc si amintirile:) daca are careva o idee,sustinuta de cateva poze... o seara placuta app luni seara cel tarziu.... Simplu ca "Buna ziua!" Dai jos de pe motor amortizoarele, desfaci surubul din partea inferioara a amortizorului(de cele mai multe ori m6 cu cap imbus de 8), apoi desfaci surubul superioare, dupa asta ar trebui sa iti iasa tot interiorul furcii (arcul si amortizorul cu baie deschisa). Dupa asta cu o surubelnita subtirica scoti usor simeringul de praf, apoi cu aceeasi surubelnita scoti siguranta din partea superioara a simeringului de ulei, dupa asta poti sa tragi in sus de tija cromata fata de paharul furcii, ar trebui sa iasa destul de usor simeringul. Il inlocuiesti, apoi bagi tija cromata in paharul furcii la loc si (daca nu ai o presa) cu o surubelnita lata sau cu o treava de plastic de dimensiune apropiata impringi simeringul nou pe pozitie fara sa atingi cromul sau sa deteriorezi buza de etansare a simeringului, de aici totul e in ordine inversa. Daca vrei sa sa desfaci mai departe si amortizorul, arcul, etc poti sa il desfaci si pe ala. Eu de cele mai multe ori ii scot doar arcul si comprim de cateva ori amortizorul sa scoate uleiul vechi afara. In manual gasesti tot procedeul explicat detaliat cu forte de strangere, etc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gianni Postat Iunie 16, 2013 Share Postat Iunie 16, 2013 Buletinu pe 1 an era prin 2007;2008 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
akis Postat Iunie 16, 2013 Share Postat Iunie 16, 2013 Salut baieti , ce cheltuieli implica sa schimbi numerele de RO cu cele de BE? Am o Skoda Octavia din 2007, 1995 cmc TDI. Nu prea am circulat cu ea are 40 000 de km si parca nu as lasa-o in tara. Dar pentru motocicleta Yamaha FZR 600S - 2003 ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kharly Postat Iunie 16, 2013 Share Postat Iunie 16, 2013 un bmw din 1993 1600 cmc 150euro taza anuala si 1300 asigurare pt un honda cbe 1993 900 cmc 50 asigureare pe luna si 150 tazxa anuala atat iti pot spune de aici fa un calcul tu.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
akis Postat Iunie 16, 2013 Share Postat Iunie 16, 2013 multumesc pt. raspuns, 1300 euro asigurare pe ce perioada? Nu mai exista alta taxa la prima inmatriculare cum este porcaria asta la noi? La noi prima inmatriculare conform normelor astea idioate pt. Octavia taxa este de 1587 de euro!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ThunderByte Postat Iunie 16, 2013 Share Postat Iunie 16, 2013 (editat) Stiu ca inmatricularea in sine e si aia cam 100 de euro de vechicul + o taxa de import(la moto e numai hartogaraia ca nu ai nici o inspectie sau verificare). Vorbeam zilele astea cu cineva de aici despre motoare, ca sunt mai scumpe comparativ cu cele din germania care e la o aruncatura de bat, si mi-a zis ca daca aduci de acolo tre sa platesti o taxa de import dar ca la final tot iesi mai ieftin decat daca ai lua-o de aici. 1300 aia sunt pe an. Cand intentionezi sa iti aduci motorul si masina? Editat Iunie 16, 2013 de ThunderByte Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
akis Postat Iunie 16, 2013 Share Postat Iunie 16, 2013 In Septembrie vreau sa aduc masina, iar motorul sa mai vedem nu sunt sigur, problema e cu transportul. Apropo de motociclete bune la pret mai gasesti si in Cehia link-ul e tipmoto.com le au foarte ingrijite. Eu am cumparat Fazerul udeva la granita cu Austria 80 km de Viena la 2000 euro dar intr-o stare perfecta. Problema cehilor e ca nu negociaza prea mult, daca lasa 50 euro zic ca ti-a facut un maaare favor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ThunderByte Postat Iunie 16, 2013 Share Postat Iunie 16, 2013 (editat) In Septembrie vreau sa aduc masina, iar motorul sa mai vedem nu sunt sigur, problema e cu transportul. Apropo de motociclete bune la pret mai gasesti si in Cehia link-ul e tipmoto.com le au foarte ingrijite. Eu am cumparat Fazerul udeva la granita cu Austria 80 km de Viena la 2000 euro dar intr-o stare perfecta. Problema cehilor e ca nu negociaza prea mult, daca lasa 50 euro zic ca ti-a facut un maaare favor. Un gand, si iti zic pentru ca si eu m-am lovit de problema si asa am luat decizia asta. Pe 14 iulie plec de aici cu masina si platforma in spate si undeva pe 7 august, dar nu sunt sigur ca atunci exact, ma intorc cu motorul meu pe platforma, daca vrei ti-l pot aduce si pe al tau, indiferent unde stai in Belgia, eu oricum trebuie sa o traversez de la vest la est spre romania si de la est spre vest cand ma intorc, cum Belgia nu e mare un mic detour nu mi-ar strica planurile prea tare. Editat Iunie 16, 2013 de ThunderByte Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
akis Postat Iunie 17, 2013 Share Postat Iunie 17, 2013 Gandul este perfect, tinem legatura Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gianni Postat Iunie 17, 2013 Share Postat Iunie 17, 2013 Salut baieti , ce cheltuieli implica sa schimbi numerele de RO cu cele de BE? Am o Skoda Octavia din 2007, 1995 cmc TDI. Nu prea am circulat cu ea are 40 000 de km si parca nu as lasa-o in tara. Dar pentru motocicleta Yamaha FZR 600S - 2003 ? Poti sa incerci sa iti faci singur o idee daca intri pe AUTO GIDS(nl) sau MONITEUR AUTOMOBILE(fr) acolo exista un tabel cu taxa pentru inscriere si taxa de rulaj poti sa te informezi si la un birou DIV din regiunea unde stai sau AICI Belgium.be/mobilite/vehicules/immatriculation...Succes. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ThunderByte Postat Iunie 21, 2013 Share Postat Iunie 21, 2013 Nimeni nu mai zice nimic? Nimic iesit din comun, nu simte nimeni nevoia sa impartaseasca ceva cu cu colegii de pe forum? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kharly Postat Iunie 21, 2013 Share Postat Iunie 21, 2013 curge ulei din furca:| Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate