Sari la conținut

Semnale LED


Bigfoot
 Share

Postări Recomandate

Salutare,

 

Am cumparat niste semnale LED pt Husqvarna,ca sa numai am probleme datorita vibratiilor,cu filetele becurilor care se tot desurubau.

OK 4 semnale + un releu,special pentru aceste semnale,pentru ca LED-urile acestea functioneaza pe 3V.

Pe instructiuni trebuie pus releul acesta dupa releul de semnal.

OK. Am cautat pe toata motocicleta(Husqvarna 450 SMR) UN RELEU.............n-am gasit NICIUNUL.Am luat fiecare fir l-am urmarit,domne nici un releu,am dat jos tot de pe ea,rezervor plastice,tot tot tot.

OK am zis...............bai nu e nici macar un releu,hai sa pun semnalele noi direct pe urmele celor vechi,si asa am facut.

Dupa ce le-am montat cu atentie(respectand + si -),am facut o proba :lol: ......... NU CONTA in ce directie doream sa semnalizez pentru ca motocicleta intra pe AVARIE(sistemul ei electric nefiind dotat cu asa ceva),becurile se aprindeau si stingeau foarte rapid.

Bun ceva NU e OK. Ce anume?

 

Motocicleta fiind hardenduro/hardsupermoto, e facuta din bucati si asa se vede,blocul de comenzi pentru semnale,pozitie,faza lunga,faza scurta,FLASH-URI & claxon, este absolut universal,l-am vazut(personal) pe motociclete de la 125cmc la 600cmc.

 

Intentionez sa desfac acel bloc de comenzi,sa urmaresc firele de la semnale,si apoi sa bransez"clandestin"cu o prelungire de 2 fire,acest releu pentru LED-uri,pe care mai apoi sa il conectez cu semnalele. Am uitat sa mentionez ca releul are 2 picioruse si atat,NU 3 NU 4 NU mai multe.

E prima oara cand ma confrunt cu asa ceva,si nu stiu cum sa reactionez dupa ce semnalizarea mea s-a transformat in avarie.

 

HELP!

 

Sper ca am fost destul de clar si succint in aceasta descriere,am incercat sa prezint toate datele problemei cunoscute de mine(poate ca sunt si alte chestii care imi scapa),ca sa nu las loc de interpretari sau de intrebari fara rost.

 

 

 

Referitor la problema mea:

Voi ce imi recomandati sa fac? Ce sfaturi aveti?

Editat de Bigfoot
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ok, semnalele tale noi is pe 12V, nu pe 3v :) Un singur led intradevar merge la 3v dar ele asa is grupate in interior incat sa le poti folosi la 12 V cum ai pe orice mobra, mai putin pe alea comuniste (unele :P )

 

Acuma, tu trebuie sa inlocuiesti releul original cu asta care il ai tu. Trebuie sa fie unul, altfel nu ar clipi semnalele, numa de la fire, nu? :)

 

Releul tau nou cu 2 fire are un + si o iesire. Pui +12V pe firul ala si iesirea comuta la semnalele de pe o parte, in functie de cum selectezi tu pe ghidon.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Releul pentru leduri se pune in locul releului original.

Rezistentele se pun in paralel cu semnalizatoarele cu led pentru a pastra releul original. Scopul lor e sa creasca consumul.

Cauta schema electrica si o sa vezi acolo unde e releul de semnalizare si cu cate fire e.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...