Sari la conținut

Excursie Italia


pppandrei
 Share

Postări Recomandate

Salut,

 

Premize:

Vreau sa fac o plimbare S-N Italiei si ma gandesc serios sa trimit mobra cu tirul undeva pe la Napoli si dupa sa-l expediez de undeva de pe langa Venetia inapoi in tara. In scenariul asta eu + prietena vom lua avionul si la dus si la intors.

Pare fi relativ convenabil la pret dar apare un singur inconvenient : incarcatul si descarcatul.

 

A mai facut cineva chestia asta ?

Stiti cumva depozite sau rampe in zonele de mai sus ?

 

Altfel sunt deschis la recomandari si sugestii.

Drumul direct Napoli-Venezia este de cca 800 km dar planificam abateri si lalaieli de inca odata pe atat deci cca 1500 km in vreo 2 saptamani...

 

Multumesc de pareri

Editat de pppandrei
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Ziktronix

Da, mi se pare mai rentabil sa inchiriezi de acolo un moto...decat sa stai sa te chinui cu incarcat-descarcat si altele... Intereseaza'te si poate gasesti ceva bun si la pret mic :peace:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

Un motor decent (mergem 2 + bagaje. eu am 95 de kile si 197 ...) e cam 100 de euro / zi = cca 1500 euro + o garantie de vreo 2000 euro. Plus ca trebuie dus de unde a fost luat. Transportul cu tirul e cam 400 - 500 euro + vreo 150 avioanele... deci... Chiar mi-ar fi facut placere sa mai incerc si alta mobra... + ca la inchiriere iti mai au bani in plus si pt topcase etc..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Decat sa te complici asa , o iei spre Igoumenitsa traversezi cu ferry la Brindisi sau Bari si o iei incet spre nord pana la Venezia si de acolo ori o iei spre Trieste sa iesi in Slovenia ori spre Udine sa iesi in Austria . O sa fii tot pe drumuri de nu o sa intelegi nimic . Un raid de genul asta ar necesita ca 15 zile minim , ca sa stai pe ici colo 2-3 nopti sa te mai odihnesti .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Si eu sunt de parere sa treci cu feribotul, scutesti bani destui si te bazezi pe motocicleta ta in Italia.
Daca alegi varianta asta ai doua posibilitati:
1.Grecia-Italia, gasesti info despre companiile de ferry aici, aici, aici, sau aici
2.Croatia-Italia, cu informatiile aferente aici, aici, sau aici

Nu ai scris la profil din ce oras esti, dar daca alegi sa treci prin Croatia ti-as recomanda sa o iei pe la Portile De Fier, pe clisura Dunarii la sarbi cu un drum demential de frumos de vreo 90 de kilometri, si apoi tot in jos, inspre coasta Dalmata.

Ca sa scurtezi o poti lua prin Bosnia, prin Sarajevo si Mostar.

M-a framantat si pe mine problema traversarii cu feribotul inspre Italia, gasesti informatii mai detaliate si ponturi destepte citind cu atentie topicul de aici.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

 

Merci de info. In principiu o sa fie cam 15 zile.

Problema principala e ca primii cca 1000 de km la dus si la intors sunt plictisitori si fara prea mult haz. Pe oriunde si prin serbia si prin ungaria. A doua problema e ca mobra fiind naked mai mult de 500 de km devine un chin si parca nu pentru asta sunt vacantele :). De aici si incercarile de a fenta inceputul si sfarsitul. M-am uitat si eu la ferry-uri si sunt misto traseele de ajuns pana la porturi dar parca necesita mai mult timp ca sa nu fie o haituiala continua..

Acum ma gandesc doar sa-l trimit pana la Venetia si de acolo sa ne invartim vreo saptamana in Alpi (poate Stelvio :)) si dupa sa coboram pe coasta croata pentru mare. In felul asta ne mai apropiem de Bucuresti si ne vom intoarce pe la Vidin (vreau sa vad podu).

Daca are cineva idei prin Alpi + Croatia iarasi vesnica recunostinata

Editat de pppandrei
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

 

Eu pornesc din Romania prin Europa via Ungaria -Slovenia -Italia (Venetia)-.... sambata in 8 iunie . Pot sa iti spun din proprie experienta ca dupa iesirea din tara nu-i mare lucru de ajuns in Italia . Daca nu ai timp de zabovit si doar tranzitezi tarile mai sus enumerate si te opresti pentru vizitat in Italia merge chiar mai repede decat te astepti . Va doresc drumuri bune si uscate !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...