Sari la conținut

Idee de a porni o noua campanie


livium90
 Share

Postări Recomandate

Campania ar trebui sa sune asa: "Las distanta fata de cel din fata ca sa franez, nu sa fiu depasit"

Eram in Bucuresti, mergeam dinspre Rosu spre Baneasa. Ma indreptam spre centura, prin Chiajna. Pilotam mobra mea, un Suzuki Savage, viteza cam 50km/h.

La un moment dat o masina ma depaseste, se pune in fata mea la 1.5m maxiiim si franeaza brusc. Am prins ambele frane dar nu apucam sa opresc, asa ca le.am strans maxim si.am culcat motocicleta. Soferul a coborat, a vazut ca masina nu are nimic si.a plecat.

 

Daune masina: nimic, nici macar o zgarietura pe bara

Daune moto: Scarita dreapta indoita, frana de picior indoita, ghidonul indoit pe partea dreapta asa de tare incat tineam acceleratia de parca ma tineam de "schimbator".

Daune personale: Geaca de piele putin zgariata, un genunche julit si mana stanga luxata.

 

Am continuat drumul cu motorul in starea asta pana la Inspectoratul de Aviatie unde niste mecanici m.au ajutat sa.l aduc intr.o pozitie mai umana dar tot nu simetrica fata de cealalta parte.

Acum motorul se afla la Brasov (am condus cu el asa), la un domn care e motociclist si are firma de fier forjat, a zis ca poate sa indrepte ghidonul si frana. Pe drum am observat ca mi s.a taiat calea de foarte multe ori, daca lasam spatiu intre mine si cel din fata, venea un conservar care ma depasea si ramanea acolo.

Morala povestii: grija mare la prosti care iti taie calea, pentru ca i lovim din spate si suntem noi executati ca nu am tinut distanta regulamentara.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nasol moment. Poate ar fi trebuit sa suni totusi la politie, el fiind autor moral.

 

Eu cand sunt in spatele unei masini incerc sa nu stau pe mijlocul ei, stau pe o laterala si incerc sa fiu vizibil in oglinda , in caz de frana brusca sa pot depasi pe o parte.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Campania ar trebui sa sune asa: "Las distanta fata de cel din fata ca sa franez, nu sa fiu depasit"

Am prins ambele frane dar nu apucam sa opresc, asa ca le.am strans maxim

 

bicicleta? sau abilitati de maimuta (sa spargi nuci cu laba piciorului)?

 

lasand gluma, ceea ce ti s-a intamplat tie se numeste mersul in trafic. am mai dat sfatul asta.

cumperi o masina mica, un matiz ceva, pana te obisnuiesti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cand mergi stai in laterala stg a bandei de circulatie in lateralul masinii. Daca te depasesc ...pt asta exista depasirea. Odata ce te depaseste iei distanta. Nu tin cu nimeni in mod special dar dupa ce depasesti de multe ori pui frana si te aliniezi cu cel din fata. Asta a facut si cel ce te-a depasit pe tine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pentru o magarie dinasta m-am certat cu nea soferu de era sa se ajunga la chestii urate...

ok, depasesti... dar nu-mi franezi dupa ca apucatu' ca ai descoperit ca de fapt nu prea era momentul si spatiul sa executi depasirea...

nu l-am lovit, nu am cazut dar am scos fum din guma de fata...

si dupa tot el ca " ce vrei d-le asta este traficul" ...

 

abilitatile noastre de a ne descurca sunt extrem de importante, da.

dar daca ma pun in fata unuia si ma sui ca gorila cu ambele labe pe frana ... aia nu mai este ok...

nu mai luati apararea astora...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu ii iau apararea soferului, dar cat de brusc sa franeze nene de te-a surprins, ca inainte sa ajunga in fata ta, trebuia sa treaca pe langa tine, moment in care deja trebuia sa reduci viteza.

Tu daca intr-o zi o sa mergi cu masina, o sa faci o depasire aproximativ normala, si unul cade in spatele tau, fara sa intre in tine (sau chiar daca intra pe centrul portbagajului), ce o sa faci, o sa te duci la politie si o sa te declari vinovat ca ala din spate nu a stiut sa franeze?

 

Daca el depasea din scurt si frana, trebuia sa te ia cu lateralul, si sa intri tu in lateral-dreapta-spate. Daca el a avut timp sa se incadreze complet pe banda de circulatie, inseamna ca ai avut si tu timp sa iei mana din gaz si eventual sa franezi ca sa reasiguri spatiul din fata, pentru siguranta ta. Imi pare rau pentru intamplarea ta, dar campaniile pe langa faptul ca nu prea ajuta, trebuie sa aiba si un mesaj serios. In Bucuresti daca toti ar merge cu 30 de metri fata de masina din fata, nu ar mai incapea masinile pe drum la ora de varf, cand te depaseste cineva, pur si simplu iti reasiguri cei 20 de metri, sau cat ai tu nevoie sa te simti in siguranta.

Editat de mettal86
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca nu avea nimic in fata si a franat intentionat... probabil ca l-au deranjat ceva anume in modul tau de a conduce(ai mers prea incet sau prea pe mislocul strazii - sau altceva...). Ar trebui sa te obisnuiesti cu traficul, sa casti bine ochii in jurul tau... este viata si integritatea ta in joc, nu te baza pe faptul ca alti trebuie sa te fereasca pe tine! Cati km ai facut pana acum pe moto? Evita circulatia in orase aglomerate o perioada...

 

Nu inteleg de ce nu ai putut oprii? Evident viteza lui in depasire era mai mare decat a ta, o astfel de sicana nu trebuia sa te puna jos.

Editat de cristi 57
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mai, nu zic ca nu e si vina mea. dar totusi, mie la fata locului mi s.a parut o chestie foarte ciudata, s-a bagat asa in fata si a franat complet, s.a oprit, probabil cel din fata lui o fi luat.o pe un drum in stanga., nici nu am apucat sa mai incetinesc sa las distanta si fata de el. poate o fi fost vre.un vanator de lovituri in spate si apoi sa ceara bani pt bara :)).

Km multi nu am, am un an pe 2 roti, nu sunt nici fan al vitezei, de aceea am cruiser, viteza cu care ma deplasez de obicei si e loc de viteza e maxim 100km/h si imi place sa fiu prudent, stau la rand la semafor, pastrez distanta sa pot frana.

eh, s.a intamplat, sper sa fie ultima mea cazatura.

cum se zice: exista 2 categorii de motociclisti... cei care au cazut si cei care or sa cada, am trecut in prima categorie

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

situatia asta cum ti se pare, a franat brusc? cine era de vina in caz de buba?

 

Surprinzator, dar asta care a depasit, desi aparent vinovat, in caz de ceva, nu prea este.

 

Cel mai dureros la o cazatura, e sa recunosti cat de mult e greseala proprie. Eu am cazut prima data din lipsa de experienta, nu sunt mandru, dar nici nu am initiat campanii, desi pe moment am gasit o gramada de alti vinovati.

Spor la drum, si sper sa o iei ca pe o critica constructiva. Asfalt uscat!

Editat de mettal86
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Legat de distanta fata de cel din fata are dreptate si el: daca vezi ca abia e loc, de ce sa te bagi? Normal ca dupa aia franezi ca nebunul si motociclistul depasit risca sa intre in tine sau sa se tavaleasca. Sunt multi cretini care se grabesc aiurea. Intr-o zi mergeam linistit, vine unul din spate, ma baga in bordura, croseteaza, trece pe galben de parca ii nastea nevasta si 500 m mai incolo il vad ca parcheaza linistit in fata unui bloc si coboara satsifacut: ajunsese acasa cu 30 sec mai devreme. Aceeasi manevra se intampla si in afara orasului: eu las o distanta care mi se pare mie ok fata de masina care merge inainte si vine cate un dobitoc sa ocupe spatiul ala. Trag dreapta, franez, las iar distanta si se baga altul. Nu am ce face, nu ma pot pune cu ei asa ca ii las sa se duca. Dar am umblat cu motorul in Bulgaria, Grecia, Ungaria, Turcia si Ucraina. Numai la noi am vazut nesimtirea asta. In rest am fost depasit doar cand distanta mea in raport cu masina din fata era suficient de mare ca sa nu creeze probleme. La noi parca sunt toti apucati de streche.

Editat de Filosofull
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aceeasi manevra se intampla si in afara orasului: eu las o distanta care mi se pare mie ok fata de masina care merge inainte si vine cate un dobitoc sa ocupe spatiul ala. Trag dreapta, franez, las iar distanta si se baga altul. Nu am ce face, nu ma pot pune cu ei asa ca ii las sa se duca.

 

atunci e ceva in neregula ori cu tine ori cu mine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

atunci e ceva in neregula ori cu tine ori cu mine

 

Pai spune tu cum reactionezi in cazuri din astea: mergi la vreo 10 m in spatele unei masini, cu viteza constanta, sa zicem 90, si se baga unul sa ocupe spatiul ala.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acelasi lucru l-am patit si eu , culmea tot in chiajna. Unu cu octavia incerca de zor sa ma depaseasca si sa intre in fata mea. Eu nu l-am lasat. Cand incerca sa intre in depasire eu maream viteza si micsoram diatanta intre mine si ala din fata. A facut de 2-3 ori asa pana am prins eu momentul sa depasesc si m-am dus in fata cu 2-3 masini. Mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca din sens opus nu mai venea nici o masina, dar el nu mai depasea.

Gasesti tot felul de fenomene de soferi in trafic...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pai acolo zic ca e ceva in neregula.

in afara nu merg la o asa de mica distanta. de regula depasesc, sau stau in spate la cel putin 50m. daca e "hare", trebuie sa mearga pe la 140 in afara si 80 in localitate unde se poate, daca nu, distanta nu va fi niciodata constanta si in nici un caz 10m.

 

daca e sa-l iau, o fac hotarat, si numai un nebun sau unul cu ceva mult mai tare genul 1000cc sau gen porsche poate "forta" intrarea intre mine si unul pregatit sa-l depasesc. Pun ghilimele pentru ca il calific inca de cand il vad in oglinda. mi s-a intamplat de foarte putine ori sa nu-l vad, venind f. tare, dar de fiecare data "baietii" "stiau" ce sa faca.

 

cand vine tare, eu sunt si eu pe punctul de a depasi, dar nu la momentul H, sau, am un vehicul lung si il vad ca se baga intre noi, maresc distanta intre mine si vehiculul din fata si ma duc in dreapta sa-i fac loc, daca vine dupa mine in depasire si e "la limita" atunci imi e un pic frica, caci accelerez sa ma apropii cat mai mult de vehiculul din fata pentru a-i face loc sa intre in fata vehiculului depasit, daca am loc ii fac si semn cu mine in sensul, ca "vino dupa mine!", in scopul asta ii arat ca stiu ca e acolo si sa fie linistit ca ii fac loc.. gesturile astea au primit numai multumiri in retur



Cand incerca sa intre in depasire eu maream viteza si micsoram diatanta intre mine si ala din fata. [...]

Gasesti tot felul de fenomene de soferi in trafic...

 

de ce nu il lasai?

 

cei care accelereaza cand sunt depasiti ar merita sa ramana fara carnet toata viata. pot provoca constient accidente cumplite

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mie mi-a franat unu' in fata, dupa ce m-a depasit...

In momentul in care eram depasit, aveam lejer 190km/h ...

Intodeauna ma duc o idee pe contrasens cand sunt depasit...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut livium90,

 

Asa am patit eu in 2009 pe soseaua Colentina, cu un microbuz de persoane. Tocmai imi cumparasem o mobra ce avea un an vechime (si doua zile in posesie) si cand ma intorceam de la RAR, un dobitoc ce conducea un microbuz de persoane m-a depasit pe linia de tramvai (eu fiind pe banda 2) si odata intrat pe banda a franat brusc la o trecere de pietoni. Cum afara era racoare (decembrie) roata fata mi-a inghetat instant si m-a pus de-a curmezisul. In timp ce mergeam taras ma uitam la motocicleta care se indrepta spre microbuz, dar acesta a plecat iar mobra s-a oprit intr-o bordura. Am ridicat-o, m-am suit pe ea si dupa 3 semafoara l-am prins pe sofer care habar nu avea (cica) ce s-a intamplat. M-am deplasat cu el la autogara si acolo am sunat la firma la care lucra, i-am spus directorului ca daca nu-mi da RCA-ul soferul, ii dau firma in judecata. Acesta tare in gura mi-a zis sa rezolv cu soferul, dar pana la urma acesta mi-a dat RCA-ul si a mers cu mine la amiabila. Stiam ca daca nu exista impact intre vehicule nu rezolv nimic, asa ca i-am spus dobitocului sa declare ca m-a lovit cu oglinda. Nu a durat mult la asigurari, intr-o luna jumatate aveam mobra reparata.

 

Parerea mea este ca trebuia sa te duci la politie si sa-i faci reclamatie, sa declari accidentul! Trebuia sa existe o cale!

 

Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mie mi-a franat unu' in fata, dupa ce m-a depasit...

In momentul in care eram depasit, aveam lejer 190km/h ...

Intodeauna ma duc o idee pe contrasens cand sunt depasit...

 

1. la viteza aia te astepti sa franeze

2. daca tu ai 190 si ala te depaseste.. e clar ca vrea sa mearga cu 200++.., de ce nu-l lasi?

am vazut viteji care accelereaza cand ii depasesc, ghinionul lor e ca ma astept si reactionez, ca si alti imbecili care fiind pe sosea in urcare cu 2 benzi pe sensul meu, dupa ce depasim impreuna si eu vreau sa-l fac, nu se misca. atunci de regula incerc daca am timp si spatiu sa-l fac pe banda unu, pregatit la fel sa reactionez daca vrea sa ma taie. pana acum nu mi s-a intamplat, dar raman tot timpul la fel de pregatit

 

3. n-am inteles-o p-aia cu contrasensul...???

adica tu esti depasit si intri pe banda lui de depasire?

why in the earth to do that????

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pai acolo zic ca e ceva in neregula.

in afara nu merg la o asa de mica distanta. de regula depasesc, sau stau in spate la cel putin 50m. daca e "hare", trebuie sa mearga pe la 140 in afara si 80 in localitate unde se poate, daca nu, distanta nu va fi niciodata constanta si in nici un caz 10m.

 

daca e sa-l iau, o fac hotarat, si numai un nebun sau unul cu ceva mult mai tare genul 1000cc sau gen porsche poate "forta" intrarea intre mine si unul pregatit sa-l depasesc. Pun ghilimele pentru ca il calific inca de cand il vad in oglinda. mi s-a intamplat de foarte putine ori sa nu-l vad, venind f. tare, dar de fiecare data "baietii" "stiau" ce sa faca.

 

cand vine tare, eu sunt si eu pe punctul de a depasi, dar nu la momentul H, sau, am un vehicul lung si il vad ca se baga intre noi, maresc distanta intre mine si vehiculul din fata si ma duc in dreapta sa-i fac loc, daca vine dupa mine in depasire si e "la limita" atunci imi e un pic frica, caci accelerez sa ma apropii cat mai mult de vehiculul din fata pentru a-i face loc sa intre in fata vehiculului depasit, daca am loc ii fac si semn cu mine in sensul, ca "vino dupa mine!", in scopul asta ii arat ca stiu ca e acolo si sa fie linistit ca ii fac loc.. gesturile astea au primit numai multumiri in retur

 

 

de ce nu il lasai?

 

cei care accelereaza cand sunt depasiti ar merita sa ramana fara carnet toata viata. pot provoca constient accidente cumplite

 

Eu ma refeream la mersul in coloana cand se merge constant cu 90 sa zicem si nu e safe sa depasesti, un exemplu bun e drumul spre mare dupa Cernavoda, cand nu era autostrada pana la C-ta. Faceam drumul ala cel [putin de 2 ori pe luna si daca lasam un spatiu ceva mai mare, imediat se baga unul complet aiurea, pt ca nu castiga mare lucru, nu avea unde sa se duca mai departe. Cand am de ales nu stau nici eu in apropierea masinilor. .

Editat de Filosofull
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intodeauna ma duc o idee pe contrasens cand sunt depasit...

 

Cu ce scop? Sa-l scoti in afara soselei, sa nu poata depasi sau sa dea in tine?

 

Cand te depaseste cineva il lasi si refaci distanta fata de masina din fata, nu ramai lipit de el, nu accelerezi sa nu aiba unde reveni pe sensul de mers. Din moment ce mergi in coloana nu te grabesti si il lasi pe ala care depaseste sa-si vada de treaba.

 

Mie mi s-a intamplat de cateva ori, conincidenta sau nu, tot in zona Rosu Chiajna, sa ma trezesc cu cate unul paralel cu mine in partea dreapta. Merg aproape de centrul drumului cand intentionez sa depasesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tragi concluzii aiurea...

To cand mergi cu 190+, te uiti in oglinzi sa vezi ce-ti vine din spate??

M-am trezit cu un audi ca ma depaseste si, din scurt, intra pe banda.

Intodeauna cand sunt depasit, la viteze de peste 100km/h, iau mana din gaz cand ii vad paralel cu mine, sau in spatele meu.

Ca sa nu mai zic ca, la viteze normale, ma trag pe stanga benzii cu semnalul de dreapta pus. Daca omu' vrea sa se duca, sa se duca... nici mie nu-mi place cand merge cate-un prost pe banda doi, cu 70 km/h in afara localitatii.

 

In cazul mentionat de mine, cand am vazut masina am si luat mana din gaz. Concomitent cu asta, m-am dus pe contrasens caci soferu' de audi a franat cand a revenit pe banda.

Nu era nimeni in fata lui. probabil s-a caca pe el cand a tras de volan cu scopul de a reveni din depasire... sau a vrut el sa-mi dovedeasca "ceva"...

 

Nu "ma iau" cu masinile ... ii las sa se duca; dar asta nu inseamna ca la viteze mari intrii brusc din scurt pe banda, din depasire.

Instinctiv am dus motocicleta pe contrasens, fiind liber. Daca frana celui din fata era mai pronuntata, intram in el cu o viteza de peste 150 km/h... frumos nu??

 

DUPA ce sunt depasit, ma pozitionez pe axul drumului, chiar si pe contrasens (depinde de cat de in scurt intra pe banda insu'), dar numai DUPA ce sunt depasit si, deja am luat mana din gaz.

Editat de Kosh
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:lol:

pai trag concluzii la ce ai exprimat tu.

imi puneam problema la mine, dar vad ca si cristi a inteles la fel.

 

nu ma uit in oglinzi la 190 decat in germania, in romania nu ma uit.

 

acum am inteles ce-ai vrut sa zici, dar, DE REGULA, cand unu te face la viteze mari, si intra in fata ta, DE REGULA vine un obstacol din fata. nu prea mai ai loc sa o pui pe contrasens.

iti creezi distanta de siguranta, ok.

 

ti-ar exprimarea de ras..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acelasi lucru l-am patit si eu , culmea tot in chiajna. Unu cu octavia incerca de zor sa ma depaseasca si sa intre in fata mea. Eu nu l-am lasat. Cand incerca sa intre in depasire eu maream viteza si micsoram diatanta intre mine si ala din fata. A facut de 2-3 ori asa pana am prins eu momentul sa depasesc si m-am dus in fata cu 2-3 masini. Mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca din sens opus nu mai venea nici o masina, dar el nu mai depasea.

Gasesti tot felul de fenomene de soferi in trafic...

Eu cand sunt cu masina (moarte conservarilor :)) ) si am un motocislist in fata care merge cam cu aceeasi viteza prefer sa il depasesc (in conditii de siguranta bineinteles) . Nu stii cum se dezechilibreaza din diverse motive si face poc pe asfalt si eu trec peste el sau ricosez pe contrasens .....

 

Daca motociclistul/soferul de masina accelereaza cand vrei sa il depasesti atunci e un mare idiot, poate creea un mare accident.

 

Probabil asta a fost si intesntia soferului care vroia sa te depaseasca pe tine...acum ce-o fi fost acolo numai tu sti :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...