Sari la conținut

mettal86

Super Membru
  • Număr conținut

    1.440
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de mettal86

  1. salut carburatore Honda a aflat foarte tarziu de injectie pe motociclete...
  2. Am fost luni (16oct) pe Transfăgărășan. Starea drumului e bună, Dacă zici că nu ai mai făcut drumul, ține cont că nu sunt benzinării între (aproximativ) Curtea de Argeș și E68.
  3. Vine până la urmp cineva miercuri în Constituției pe la un 19:30 zic, ca să nu mă trezesc singur acolo » Post actualizat in 23 Sep 2015 11:44 Din lipsă de cvorum îmi anulez prezența în această seară.
  4. Persoana care mi-a trimis pozele era în troleu. Era cineva acolo (se vede și în poză) și mai mult ca sigur că a fost apelat 112.
  5. Am primit mesaj de la o cunoscută care a fost pe proape, B24 EVT sau EYT, nu se înțelege clar din poză. Dacă îl cunoaște cineva, să îl ajute. E conștient dar nu știu mai multe detalii
  6. i'm in! dar tre să stabilim o oră, eu am o problemă în a ajunge sub 19:00 de exemplu
  7. Nu știu dacă asta ar putea fi problema la F3, dar la Hornet am avut următoarele probleme de ”caracter” cu carburatorul: 1. Șocul acționează patru tije, care sunt trase de niște ”limbi”. Acele tije au două diametre, mai mare și mai mic, câteodată la mine cilindrul cel mai din dreapta agăța diametrul mic în loc de cel mare, astfel un carburator este mai ”închis”, acel cilindru se îneacă primul, începe să meargă în trei cilindri după care cedează următorul nealimentat egal. Touși asta nu se întâmpla mereu, am mai avut și următoarea problemă 2. La retragere șocului, din cauza faptului că mecanismul nu era cu_rățat și rămânea agățat de fapt tot mecanismul de șoc, și motorul era sufocat. Atașez o poză, regiunea de interes e cea roșie, elementele la care am avut probleme sunt cele încercuite cu galben. La Hornet, fiind naked și cadru back-bone, se văd detallile astea fără probleme, la F3, fiind rama twin beam, s-ar putea să nu vezi exact. Cel mai simplu, rapid și ieftin pentru tine este să o duci la un mecanic bun care să îi facă o cu_rățare completă de carburator cu sincronizarea aferentă. Îl recomand pe TNG, care cred că poate să facă dezasamblarea și asamblarea unui carburator cu ochii închiși într-un timp în care alții de abia dau jos rezervorul de pe motocicletă. (dacă crede cineva că e reclamă, să dea report, eu doar zic din propria experiență, nu am vreun profit din asta).
  8. @Vallach, aceleași concluzii le am și eu după 5 sezoane și jumătate de Hornet. Nu l-aș putea vinde din motive total subiective. Nu o fi cea mai bună motocicletă, dar se pare că e cea mai bună pentru mine Mă bucur că mai sunt și alții care nu pot renunța la prima dragoste.
  9. Userul doua.roti cred că are orice piesă de Hornet, încearcă la el.
  10. Și merge comutat pe ”fuel”?! dacă da, habar nu aveam. Sunt 3 poziții, cred că fuel e doar să îți explice pentru ce e robinetul
  11. Îmi pare rău deîntâmplare, dar mă bucur să aud că ești în regulă, văd că nici tu nu renunți la hornet după atâția ani Ăsta e genul de accident pe care e foarte greu să îl previi, noroc că ai aterizat bine. Spor la refacerea fizică și morală
  12. Ai uitat să adaugi și faptul că nu generează destul de curent generatorul încât să acopere consumul fazei scurte și a pozițiilor (55+10w) plus o eventuală semnalizare, sau încă 30w dacă țin frâna apăsată Știu aceste detalii tocmai de aceea NU am recomandat coborârea turației de relanti, doar am zis că pote fi unul din motivele pornirii grele ale lui @m0n0rath Eu o fac pe propria răspundere, cred că nu are rost să dau detalii că stă foarte rar la turația aia și despre alte particularități de utilizare. Sunt total de acord că motorul trebuie ținut cât mai aproape de specificațiile din manual. La mine este primul motor cu care am făcut mulți km și pe care nu am de gând să îl vând așa că eu voi fi singurul care va suferi de un eventual damage, când o să împlinesc 100k km pe motor o să povestesc mai multe despre cum l-am exploatat, și o să îl duc și la mecanic pentru a măsura anumiți parametri și a vedea dacă miturile motociclistice sunt adevărate sau nu (folosesc ulei de mașină 10w40 în motor), turația de relanti e joasă, opresc motorul la semafor dacă prind galben-roșu. Sezonul ăsta experimentez cu neunsul lanțului la 2-500km ci dar după ploaie sau când începe să se audă. Repet, nu recomand o astfel de folosire a motorului, sunt adeptului manualului, doar că am ales să fac niște experimente, dat fiind faptul că se găsesc multe horneturi la dezembrat iar un motor complet se poate lua la un preț mai mult decât avantajos.
  13. Poți te rog să explici ce anume nu e bine din ce zic eu? Că parametrii de încărcare ăia sunt, dacă te referi la pornire hai să explic. Îl țin 1000rpm pentru că e foarte cald în București, și la temperatura asta se încălzește mai puțin când stau la semafor (cu siguranță că dacă zic că mai și opresc motorul la semafoare o să zici că și asta nu e bine și că se duce stareterul, etc) Nu am remarcat nici un efect negativ al turației de 1000 la relanit, și merg de 4 veri așa și respectiv de ceva kilometri. Nu am zis că e bine așa, nu am recomandat altora să facă asta, doar am zis că eu când sunt cu relatiul mai jos trebuie să dau puțin gaz la pornire, dacă tu consideri că e greșit, ce să zic, ai tot dreptul. Da, e bine să îi dau gaz fix cât să pornească, pentru că efectiv doar ating accelerația, și de întată ce pornește motorul iau mâna de pe gaz, fără gaz sau fără șoc tras, cu relantiul la 1000 rotatii nu pornește decât dacă a fost oprit cu 0-15minute înainte, deci e bine, zic eu. Când e mai frig afară pornesc cu șocul, acolo nu trebuie gaz, acolo e altă poveste dar bănuiesc că nu are rost să dau detalii pentru că și astea o să fie greșite, căci secretele folosirii unei motociclete nu sunt accesibile pentru toată lumea, nu-i așa?
  14. Dacă ăștia sunt parametrii, e ok. Pornitul la rece ține de starea carburatoarelor (dacă sunt curate și sincronizate) și de turația setată la relanti. La bujii e ca la bec, ori merge ori nu merge, și dacă nu merge se îneacă și nu prea o mai ia după. Eu țin turația la 1000rpm vara, deși manualul zice 1300 (la turația asta o țin în perioada noiembrie-aprilie). Chiar dacă e cald afară, fiind relantiul jos trebuie să dau puțin gaz la pornire, strict cât să pornească.
  15. Și eu am făcut aceeași alegere acum 5 ani și nu o regret deloc. Îți recomand parbriz double-bubble, cși fenda-extenda (prelungitor de aripă față), ca accesorii foarte utile.
  16. mettal86

    Accident Grecia

    In halkidiki e execrabil asfaltul de exemplu. Patinoar. Mi-a derapat roata de cateva ori in curba desi mergeam normal, nici macar tare, si am cauciucuri in stare buna. O fi valabil si pentru alte regiuni din Grecia.
  17. Plasa nu e scumpa si gasesti la dezmembrari o gramada. Uleiul la motocicleta trece prein ambreiaj. dupa cateva porniri deja e maro. Plus ca culoarea uleiului nu este normata. Grosimea discurilor desi in general e direct proportionala cu nr de kilometri, e mai mult proportionala cu stresul la care a fost suspusa motocicleta (franari dese probabil inainte de accelerari dese). Asta in ipoteza ca la primul motor nu au fost schimbate. Dac anu ai pe cineva care sse pricepe la motoare ia-o pe cea care ti se pare mai buna, fa abstractie totala de kilometrajul din bord caci la un motor de 10 ani este absolut irelevant.
  18. nu inteleg in ce balarii am dat. E o diferenta mare de uzura a unui mecanism care merge la o viteza constanta versus un mecanism la care vitezele variaza. Deci da, mecanismul stie de mers "mediu", sau la "bulgari", pentru ca e tinut la viteza constanta acolo pe perioade lungi de timp. La multe masini noi sunt senzori ce masoara vascozitatea uleiului, si guess what, am avut o astfel de masina si in 3.000km pe autostrada s-a uzat uleiul cat pentru 700km de Bucuresti. Acelasi lucru se intampla si la motocicleta, uleiul se uzeaza diferint in functie de regimul de mers al motocicletei, mult diferit. Daca consideri asta balarii, probabil nu are rost sa continuam o discutie tehnica.. Uite aici cateva manuale de utilizare, cauta dupa cuvantul "dificil" si o sa vezi ca sunt alte intervale de timp, si ce nu e dificil e "normal" sau "mediu" cum am zis eu, ca ziceai ca nu scrie nicaieri de chestia asta. http://www.hyundai-motor.ro/img/oldModels/manuale/Sonata%20DSL%202006%20(ro).pdf http://www.aviamotors.ro/doc/certificat_garantie.pdf http://www.chevrolet.ro/pdf/manuals/Epica_MY10_2009_RO.pdf
  19. Uleiul sa schimba la 12k pentru un mers "mediu". In orice carte de la masina scrie ca daca mecanismul functioneaza in contidii dificile (temperaturi extreme, trafic greu, porniri, opriri dese), intervalele se injumatatesc. Eu schimb intre 8-12k in functie de unde si cum am mers. Cand merg 70% in oras schimb pe la 8k, cand fac ture lungi cu mers sute de kilometri cu 110-120km/h @~6krpm (viteza mea de comfort), e clar ca uleiul ala e mai putin obosit decat daca as merge in oras cu viteza medie de 35km/h cu variatii de la 0-100km/h dese, cu sarit de turatie de la 1300 la 13k, de 20 de ori pe zi. Aceeasi chestie valabila si la placute de frane, lant ambreiaj, etc. La bulgari de exemplu, unde nu trece drumul pe la fiecare pe acasa, la o ora matina cu trafic redus, nu am franat cu placutele 120km! am mers constant si am scos viteza medie de 90km/h cu consum de 4.5. Conteaza foarte mult cum mergi.
  20. Cu apelul automat e cam riscant, mai ales ca se ia amenda pentru un apel fals. Mai degraba sa poti tu semnala, apasand doar un "buton" si facand un mic control, gen un pattern de misscare (in X sau ceva de genul), ca sa se evite apasrea accidentala. Mi se pare util sa trimita mesaj la 3 numere sa zicem a persoanelor apropiate, cu coordonatele gps. Nu cred ca e o problema sa formezi 112 si singur, asta daca esti constient si poti sa faci asta, daca nu, atunci nu poti accesa nici aplicatia. Cazul cel mai periculos de false positive este scaparea telefonului pe jos. Pe de alta parte, aplicatia poate sa stea inactiva, si sa o "armezi" doar inainte de un drum, respectiv sa o dezarmezi la sfarsitul drumului.
  21. Eu am suportul de numar original (ala mare si urat), si top-case. Cand merg pe ploaie, tot mai e mizerie pe topcase, deci daca nu era acolo ajungea pe sa, asa ca e cam greu sa scapi total de fenomenul asta.
  22. Daps, de la 2003 inclo toate au, scrie HISS pe langa contact. E infiletare normala, dar trebuie intr-adevarat spray penetrant, si o surubelnita care sa fi cat mai lata in cap, dar sa intre in santul ala.
  23. https://www.oemmotorparts.com/oem4.asp?M=Honda&T=CB600F&Y=2006&L=HO-CB600F6 Aci gasesti codurile la piese, si pretul de acolo e aproximativ ala cu care aduc si importatorii in Romania. Dupa cum o sa vezi sunt foarte mari, asa ca iti sugerez sa mergi pe varianta dezmemrarilor. Hornetul din 2006 la partea de motor si transmisie e la fel cu cel din '98, asa ca manualul ala e un punct de plecare bun, daca nu gasesti specific pt 2006 (are furca inversa, respectiv frana fata, si bord diferit).
  24. Dupa ce incarci bateria incearca sa o pornesti direct, dar nu trage gazul deloc. La mine retata e soc inchis 100% (adica tras), apasat buton pornire, fara sa trag deloc de gaz, pleaca si dupa aceea in decurs de 10-15 secunde scad socul de la 100% la vreo 70%, il mai tin acolo vreo 30-60 de secunde si il retrag cu o usare tragere de gaz. Daca sta stabil relantiul e il las asa, fara soc sa se incalzeasca. Daca fluctueaza, revin la 70%. Daca ai citit discutiile mai vechi la horneturi de fapt cursa activa la soc incepe de pe la 50%, adica, de fapt 70% din maneta trasa corespunde cu o inchidere reala a socului de vreo 40%. Dar iarasi variaza de la model la model, si mie cel putin mi se par cam mofturoase horneturile la pornirea la rece, pana le inveti. La mine la ultima inecare nu a vrut sa o mai ia decat dupa ce am scos bujiile si le-am curatat. Dar la mine sunt vechi bujiile, carburatia nu a mai fost facuta de mult, si erau cam 2 grade afara cand incercam sa o pornesc. Vezi si tu, daca nu porneste dupa 6-7 incercari, ar trebui sa ii scoti bujiile si sa le cureti. Legat de discutia intalnirilor, mi se pare ok sa fie aici, ca chiar nu sunt dese. Mai deranjant mi se pare ca la fiecare 10 pagini sunt 2 pagini despre ulei, si mereu se ajunge la concluzia ca e 10W-40, iar marca o ia fiecare dupa preferinte si buzunar. Daca ar fi dupa mine, eu as face topic special de ulei pentru hornet, care dupa 2 pagini s-ar autorepeta, dar ar scuti topicul de baza de vreo 60-80 de pagini.
  25. Daca au fost verificate chestiile evidente, incearca-le si pe alea mai ciudate. Verifica comutatorul de lumini (scruteaza-l eventual). urmareste manunchiul de fire si unde poti departeaza firele intre ele, vezi sa fie uscate mufele, eventual da-le cu alcool izopropilic si sufla-le cu foehnul dupa.
×
×
  • Creează nouă...